Várom már, nagyon várom, hogy ez a kártya is előkerüljön a kampányban.
Nézzük csak, hol tartunk:
Fidesz: védekezésre kényszerül, folyamatosan érkeznek a mocsoknál mocsokabb támadások. Pergőtűz.
Mszp: a történelem legmocskosabb, legaljasabb kampányát folytatják, nem válogatva az eszközökben. Magukról iszonyú lehangoló bizonyítványt állítanak ki, de nem baj - gondolják - győzelem esetén pár hónap alatt elfelejtődik a kampány.
Miép: a médiában szóhoz sem jut, az első olyan párt a világon, amelyet szélsőségesnek bélyegeznek, anélkül, hogy eddig a nézeteiket bárhol kifejthették volna. (Nem szabad hagyni, azonnal szétfoszlana a szélsőségesség vádja! Éberség!)
Szdsz: szorosan a 0 felé tart. Kórházi ágyak a Kossuth-téren....stoptáblát cűgölő listavezető....egyre idiótább ötleteik vannak, tiszta debil. Röhejesek.
Valahogy kezd telelenni a hócipellőm ezzel Gaskó sráccal. Nem tudja valaki, melyik párt színeiben indul jövőre? Maszop vagy szadesz? Ah, végül is egykutya.
Úgy látszik, ez örökzöld téma. Miért van vajon, hogy mindig a vasutasok kezdik a nótát? És ugyan mit akarnak elérni végül? Hogy a szakszervezetek irányítsák a céget?
Vagy csak a szereplés kedvéért?
Na. Csak éppen nem a vasutasok kezdik, hanem az egészségügy, akik éppen most kaptak - idén másodszor - pluszpénzt, igaz "megalázóan keveset".
Ezt egyébként Cser Á. meg is köszönte a miniszternek, tényleg nagyon udvariasan.
Alakul a dolog, nem gondoljátok? Tegnap reggel már "szakszervezeti nyomulós" topicokat láttam, csak sajnos nem volt időm beszállni.
Kérdésem: hogyan tiltakozhatnak bizonyos szakszervezetnek nevezett tömörülések aminimálbér emelése ellen?
"De azért megkérdezném ,hoy vajon nem tartozna-e az ország
lehetőségei közé (értsd kormány mozgástarébe) a pofátlan komcsipárti IMF felé az "adósságtörlesztés"
leállítása?-,üdv. tanttt"
Nem , mert az IMF-nek egy kanyival sem tartozunk,hanem maganbankoknak. Akik az adossagmegtagadas eseten azonnal letiltatnak a magyar allam kinnlevosegeit. Nekik tok mindegy,hogy Kovacs Pista tartozik nekik vagy a magyar allam nekik mindketto egyforma ugyfel es ha nem fizet vegrehajtatjak rajta az adossagot,hacsak az illeto nem jelent csodot akkor meg jon a csodeljaras. Jobb az ilyesmivel nemigen kiserletezni.
Hát ez szerintem '90-ben lehetett volna igazán kérdés. Mindazonáltal ha lehetne, jó lenne. Nem vagyok otthon ebben a kérdésben (sem), ezért indokolt az óvatosság.
mpd -nek elismerésem hozzászlásai magvasságáért.De azért megkérdezném ,hoy vajon nem tartozna-e az ország lehetőségei közé (értsd kormány mozgástarébe) a pofátlan komcsipárti IMF felé az "adósságtörlesztés" leállítása?-,üdv. tanttt
Ezek a szakszervezetek a szocialsiták által lettek odavezényelve. Most a szakszervezeteket, majd késöbb a munkásörséget vetik be a kormány ellen.Jön Thürmer Gyulus aki megmondja az igazat. Igaz, hogy a szakszervezeti tüntetésen felszólalt Gáspár Sándor is? Nagy Sándor is felszólalt, söt maga horn gyula is ott volt.
Mondja már meg nekik, hogy 10 éve már nem szocializmus van Magyarországon kedves elvtársak.
A kommunizmusnak vége és a május elsejei felvonulások is véget értek.
Itt most már végre dolgozni is kéne a munkásoknak és nem csak dumálni.
Tehát senki semmi konkrétumot nem tud. Kár pedig még a hiradókat is megnéztem -m1, tv2, rtl, duna- de azon túl, hogy mutattak egy-két képet -jó sokan voltak és nem csak matuzsálemek- semmit nem tudtam meg. Az mti lapján sem találtam semmit. Miért halgat a máskor oly aktív média?
A szakszervezetnek ugyebár az lenne a feladata, hogy a dolgozók érdekeit védje. Most amikor az első olyan kormány van hatalmon, ami ténylegesen is tenni akar valamit a szégyenletes minimálbérek jelentős emeléséért, a szakszervezet tiltakozik ellene, és a munkáltatók járulékterheinek csökkentéséért harcol. Nincs itt valami szerepzavar?
Ma, azthiszem megszólaltak, és nem csak az MSZOSZ. A Nemzeti Sportcsarnokban még most is tart egy rendezvény. Ki tud róla valamit? Csak előítéletektől mentes konkrétumok érdekelnek. Szem és fültanuk véleményét várom.
Érdekes az is, hogy az MSZOSZ még nem szólalt meg, pedig ott is készülnek valamivel, ez biztos. Talán megvárják, míg a médiák felkeltik a figyelmet, és akkor?
Engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljam a Magyar Nemzet mai számának vezércikkét ("A szakszervezet feladata", szerző Ugró Miklós).
Olvasható a cikkben, hogy Vadász János úr (KKDSz) lemondásra szólította fel a kulturális minisztert és államtitkárát - akkor, amikor a szakszervezet tagsága számára kedvező döntőseket hoz a kormány.
1994 őszén, amikor az MSzP+SzDSz kormány 35%-kal csökkentette a kultúrára és közművelődésre szánt összege, Vadász János úr azt mondta: nem akarnak sztrájkolni.
Később, Fodor Gábor "adjunktus" szerénynek tekinthető miniszteriális teljesítménye okán azt írta Vadász János úr Horn Gyulának: "a miniszter leváltásának kezdeményezése nem lehet egy szakszervezet feladata".
Szóval: Vadász úr - mi folyik itt?!
Avagy: minden miniszter egyenlő - de az SzDSz és az MSzP miniszterei még egyenlőbbek?
Ez már nem 0! Hátha még hozzávesszük azt a "szövetkezeti fodrászat reklámember" KKDSZ vezért is, aki szintén. Tudod, azt, amelyik minden szélsőbalos tüntetésen ott vadászik a népszerüségre.
Először is elnézést, amiért csekély múltammal új témát nyitok.
Magyarázata, hogy ma reggel végignéztem a topicok nagy részét, de nem találtam olyat, ahol az alábbi témához hozzászólhattam volna:
Az ellenzéki stratégia következő állomása a szakszervezetek zavarkeltése.
1. Eü dolgozók: kapunk 5 milliárdot. Szemétség! Miért nem tízet? Szégyellje magát a kormány!
2. Vadászék: 40% bérfejlesztést!!
3. És a mindig beváló vasutasok: még nem tudják miért, de sztrájk lesz, az biztos! Érdekes, hogy a vasutasszakszervezetek életciklusa októbertől márciusig tart, aztán pihi, és ősszel új feltámadás főnixmadárként. Hátha idén is sírba lehet tenni egy MÁV-fejest!
Rögtön hozzáteszem, hogy ebben az országban a bankárokat, brókereket és a jogászokat kivéve mindenki bérigénye JOGOS! Nadehát a lehetőségek nem korlátlanok.