Keresés

Részletes keresés

Navorsky Creative Commons License 2019.11.25 0 0 22

Harmincadik szülinapján is hazavárták Till Tamást – Megöregített fotók készültek a 19 éve eltűnt fiúról

 

 

http://www.borsonline.hu/aktualis/harmincadik-szulinapjan-is-hazavartak-till-tamast-megoregitett-fotok-keszultek-a-19-eve-eltunt-fiurol/184236

 

AmazingGecko Creative Commons License 2018.11.01 -3 0 21

Ő se lett még meg 20 év elteltével.

Szerintem 2 lehetőség van: Vagy egy pedofil rabolta el és ölte meg, vagy pedig véletlen elütötték, aztán eltüntették a holttestét. Ha jól emlékszem sérült volt a biciklije.

L4U58U8 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 20
oszibá Creative Commons License 2004.11.19 0 0 19
Gondolom igen.
Előzmény: mamicska (18)
mamicska Creative Commons License 2004.11.18 0 0 18
egyáltalán dolgoznak még az ügyön?Szerintem már csak akkor veszik elő,ha véletlenül felbukkan valami új..
Előzmény: oszibá (17)
oszibá Creative Commons License 2004.11.18 0 0 17
Erre is mikor fog fény derülni?

Ezt csak az Istentuja.

Előzmény: E_Rita (12)
Mijo Creative Commons License 2004.05.08 0 0 16

Újra nyomoznak a Till-ügyben
PNOnline [2004-05-08]
Bűnügy

Új szálat találtak a négy éve eltűnt bajai kisfiú után kutató rendőrök. A nyomozók közül többen is úgy vélik, hogy ezt a verziót követve feltárhatják végre az igazságot Till Tamás ügyében.

A bajai rejtély alaptörténete közismert: 2000. május 20-án, vasárnap 9 óra 20 perckor távozott szülei lakásáról az akkor 11 esztendős kisfiú. Azzal ment el egy világoskék kempingkerékpárral, hogy a parkerdei Vadasparkban lovagol. Szüleinek azt ígérte, hogy 13 órára hazaér. Nem így történt: azóta senki sem látta. A kerékpárját néhány hét múlva megtalálták, a fiúnak azonban nyoma veszett.

2001. február 11-én, ismeretlen férfihang hívta fel Tamás édesanyját. Közölte, hogy a gyermek él, ő pedig tudja, hogy hol tartózkodik. Majd letette a telefont, és soha többé nem jelentkezett. Fél év múlva, 2001. októberében rendőrök túrták fel a Bokodi úti szeméttelepet. A kisfiú holttestét keresték, de sem azt, sem ruháit nem sikerült fellelniük. Azért rendelték el a kutatást, mert egy 42 esztendős bajai férfi került „képbe” az ügyben. Az ő barátnőjének elásott holttestét találták meg egy bajai tanyán. A bizonyítékok hatására Sz. János megtört és vallomást tett: elmondta, hogy ő ásta el a nőt. Hetekkel korábban összeveszett vele, megverte és reggelre meghalt a barátnő. A férfi szabadulni akart a holttesttől, ezért sógorával elhantolták az udvaron a tetemet. A nyomozók jó ideig úgy vélték, Till Tamás eltűnéséhez is köze lehet a férfinek. Ezt erősítette, amikor Sz. János beismerő vallomást tett: megölte és elásta a kisfiút a szeméttelepen. Tőle függetlenül ugyanilyen vallomást tett a sógor is. Még a részletek is egyeztek. Csakhogy a holttest nem került elő, a férfiak pedig utóbb visszavonták vallomásukat.

Lapunk információi szerint a nyomozás most talán egy újabb szálon eredménnyel kecsegtet. Részleteket nem közöltek a rendőrök, de megtudtuk, hogy a családhoz közel álló, középkorú férfi került gyanúba. Azt gondolják ugyanis a nyomozók, hogy homoszexuális, sőt pedofil hajlamú. Annak ellenére vélik ezt róla, hogy a környezete nem ilyennek ismeri. Néhány rendőr mégis úgy gondolja, hogy valamilyen formában köze lehet Tamás eltűnéséhez. A rendőrségen is megoszlanak ugyanakkor a vélemények: nem mindenki hisz az új szálban. Vannak, akik továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a barátnőjét elásó – azóta már elítélt – ember lehet a „kulcs” a bűnügyben.

Tudósítónktól"

Mijo Creative Commons License 2003.11.08 0 1 15

Beismerem, a műsor cammogó vontatottsága miatt egyszerűen elaludtam, csak mintegy a feléig láttam, így fogalmam sincs arról, hogy Máté Krisztina milyen összefüggéseiben boncolgatta később az ügyet. Mindenesetre egy másik témakörben tett hozzászólásomat átmásolom ide is.
__________________________________________________

"Ítélet a halottal közösülő férfi ügyében

2003.11.08. szombat, 06:21
TV2.hu

Jogerős ítéletet hozott ma a Szegedi Ítélőtábla annak a 42 éves bajai férfinek az ügyében, aki két éve egy héten át naponta közösült akkor már halott élettársával, majd egy barátjával elásta a kertben. Az ítélőtábla ma 6 év börtönre ítélte a férfit, tettestársa pedig egy éve fegyházat kapott két éve felfüggesztéssel.

Egy Baja melletti tanyán, ebbe a képen látható gödörbe, mintegy egy méter mélyre ásta el élettársát a tettes bajai férfi. Előbb azonban kerek egy héten át naponta közösült az egykor szeretett asszony tetemével. A különösen visszataszító kegyeletsértést és hullagyalázást az egyébként gyakran italozó férfi többször józan állapotban követte el. Így akart bosszút állni a nőtől korábban elszenvedett sérelmekért. A 33 éves rokkantnyugdíjas asszony, aki maga is szerette a szeszt, sokszor elcsavargott, majd pénze fogytával hazament veszekedni.

Egy éjjel a részeg asszony megelégelte, hogy élettársa egyik barátjával tévénézés közben alkoholt iszogat. Ezt szóvá is tette, és ezzel végleg megpecsételte sorsát. A férfi és barátja közös erővel estek neki. Élettársa egy deszkával ütlegelte, egész addig, míg a nő bele nem halt sérüléseibe. Ekkor a hálószobai ágyba fektette. Csak reggel, kijózanodva értette meg, hogy a nő már sohasem fog felkelni. Ekkor közösült a tetemmel első ízben.

Ezután azonban, a borzalomtól sem visszariadva, egy héten át naponta többször is kielégítette magát az akkorra már hullamerev tetemmel. Mikor a férfi megelégelte a dolgot, egyszerűen szólt barátjának, hogy az segítsen neki a kert végében gödröt ásni. Az eltűnt asszony előbb testvérének kezdett hiányozni, majd a rendőrségi vizsgálat tett pontot az ügyre. A vizsgálati szakaszban elmeorvosi véleményt kért a hatóság a tettes beszámíthatóságáról, de a vizsgálat csak azt mutatta ki, hogy alacsony értelmi szinten áll és szexuálisan aberrált.

A férfi ellen első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság mondott ítéletet. Ott emberölésben találták bűnösnek. Ma azonban a jogerős ítéletet hozó Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta a verdictet.

A mostani eset csak egy példa a tanyavilágban vissza-visszatérő kegyetlen erőszakra. Az ott uralkodó állapotok, a szegénység, és a kilátástalanság sok nyomorúságos történet táptalaja."
__________________________________________________

Ma Magyarországon egy emberélet kioltása (most ne nézzük milyen, de csak-csak emberéletről van szó), 6 év(!!!) börtönbüntetéssel járhat! Aki "szegény és kilátástalan nyomorban él", annak ennyit ér a szaros élete!
Ne adj még tettestárs is kerül a képbe, afféle ivócimborás segedelemmel, az sem úszhatja meg szárazon, őneki felfüggesztett(!!!) fegyházbüntetés jár! Ne feledjük, a fegyház keményebb, mint a börtön :((....

Mindannyiunk szíves figyelmébe ajánlom, mindez itt, ami küszöbünkön zajlik, ezeknek az embereknek vissza szoktunk biccenteni, ha köszöntenek bennünket a düllőúton poroszkálva, hobbinkba történő kikocsikázásunkkor. Ők azok, akik adott esetben, ha nem túl nehéz és sok a munka, napszámot szoktak szaré-húgyé vállalni. Ők azok akikről utólag, akik néha munkát adnak nekik, így szoktak szólni: megáll az ember esze, a Jani meg a haverja, ez a két jámbor jószág, na jó, igaz, hogy isznak, de ki gondolná róluk, hogy ilyesmire képesek!??

Igen, az a kisfiú, Till Tamás sem gyanította, aki három éve tűnt el, hogy "ilyenekkel" vetheti össze a sors. Pedig már beismerő vallomást is tettek a gyermekkel történtekkel kapcsolatban, csak éppen rövidesen visszavonták azt :(.... Hogy is szól a verdikt: "Igaz, a kisgyerek pontos ruházatát elmondták, de ez még nem bizonyíték a gyilkosságra. A vallomást később visszavonták." Hogy kinek a tanácsára vonták vissza, kiére sem, azt csak ők tudhatják meg az ügyben eljáró érintettek.

Igen, ilyen esetek itt nálunk Baján, és környékén történnek, történhetnek. Mert hát ugye, az "uralkodó állapotok, a szegénység, és a kilátástalanság sok nyomorúságos történet táptalaja."

Mijo

Előzmény: Mijo (14)
Mijo Creative Commons License 2003.11.05 0 0 14

"Nyom nélkül

23:05, Szerda (november 5.), TV2

Máté Krisztina bűnügyi oknyomozó műsora

Régi, meg nem oldott, ki nem derített ügyek felkutatása, feldolgozása teljesen szokatlan stílusban. Megszólal a műsorban mindenki, aki érintve volt, mindenki, akinek köze volt hozzá: az áldozatok családtagjai, hozzátartozói, rendőrök, ügyvédek, tanúk és szemtanúk. Segítséget nyújtanak olyan különleges érzékenységű emberek is, akik talán előbbre vihetnek a nyomozásban."

Előzmény: Mijo (13)
Mijo Creative Commons License 2003.11.02 0 0 13

Immár több, mint három éve, hogy eltűnt a bajai kisfiú, Till Tamás. A remény nem múlik, hátha mégis életben van. Nem is múlhat, amíg nem találnak rá. Pedig ezzel kapcsolatban igencsak ellentmondásos, esetenként meghökkentő variánsok képezik szóbeszéd tárgyát.
Hogy hol tart az ügy, mire van még esély, azt a most következő hét szerdáján tudhatjuk meg 23:05 órakor a TV2 Nyom nélkül című műsorban, melyben Máté Krisztina bűnügyi oknyomozó hozza felszínre a feledhetetlen témát.

Mijo

E_Rita Creative Commons License 2001.11.29 0 0 12
Beismerték a gyilkosságot

Két férfi bevallotta, hogy ők ölték meg Till Tamást. A 11 éves bajai kisfiú másfél éve tűnt el. Ám a hazugságvizsgáló gép nem támasztotta alá a beismerést...

Szerdán végezték el a poligráfos vizsgálatot a 42 éves bajai Sz. Jánossal és S. Jánossal. Ők azok, akik közösen verték halálra előbbi élettársát, majd a holttestet elásták. Kihallgatásuk során - kérdezés nélkül - bevallották, hogy ők ölték meg a másfél éve eltűnt bajai Till Tamást is.
Dr. Kubicsek András alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője elmondta: - Az egyik gyanúsított szexuális aberrációban szenved, s mindkét férfi rendkívül alacsony szellemi szinten áll. A poligráfos vizsgálat azt mutatja, hogy Till Tamás ügyében nem ők a tettesek. Az összes felmerülő információt ellenőriztük, emiatt vizsgáltuk át a bajai szeméttelepet is. Igaz, a kisgyerek pontos ruházatát elmondták, de ez még nem bizonyíték a gyilkosságra. A vallomást később visszavonták.
Azzal indokolták a korábbi beismerést, hogy zárkatársaik bántalmazták őket. Úgy gondolták, ha magukra vállalják ezt az emberölést, békén hagyják őket. Reménykedek abban, hogy Tamás élve kerül elő, erre biztat az ügy mostani fordulata is - mondta az alezredes.

E_Rita Creative Commons License 2001.11.16 0 0 11
Fordulat az eltűnt Tamás ügyében?

A rendőrség a bajai központi szeméttelepen vizsgálódott

Úgy tűnik, újabb fordulatot vett az eltűnt Till Tamás ügye. Valaki ugyan a rendőrség látókörébe került, de konkrét gyanúsított még nincs. Egyre nagyobb az esélye annak, hogy a szerencsétlen fiú bűncselekmény áldozata lett.


Baja – Kecskemét



A rendőrségnek vannak arra utaló információi, hogy Till Tamás esetleg bűncselekmény áldozata lett, s a feltételezett tettes is a nyomozók látókörébe került. Ezt dr. Kubicsek András alezredestől, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetőjétől tudtuk meg. A továbblépéshez azonban még bizonyítékokra van szükség – elsősorban arra, hogy megtalálják Till Tamást. Az alezredes megerősítette azt az információt, miszerint a közelmúltban vizsgálódtak a rendőrök a bajai Bokodi úti szeméttelepen is. Azt ellenőrizték, hogy mikor, hová és milyen hulladék kerülhetett.
Többek között ezzel a vizsgálódással kapcsolatban a leghajmeresztőbb híresztelések kaptak szárnyra Baján. Sokan biztosan tudni vélték, hogy a gyermeket elásták, befalazták, de ennél szörnyebb szóbeszéd is terjedt már. Internetes honlapokon meg rendre felbukkannak újabb információk arról, hol látták vagy vélték látni Till Tamást. Érthető tehát, ha a szóbeszédek, s a bizonytalanság miatt a szülők már szinte az őrület határán vannak.
– Én már nagyon szeretném, ha nem kellene hallanom a híreszteléseket – nyilatkozott lapunknak a fiú édesanyja. – Nagyon megviselnek ezek a pletykák. Az emberek még az utcán is megállítanak, hogy: tényleg itt vagy ott van a fiam? El sem tudom gondolni, hogy miért nem képzeli magát csak egy pillanatra is a helyembe az, akinek gyereke van – ahelyett, hogy bármiféle híresztelést továbbadna. Sajnos egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni Tamás hollétéről. A rendőrök mindent megtesznek, és mások is próbálnak segíteni.
– Úgy tudjuk, látnokok segítségét is igénybe vette a kisfia kereséséhez. Igaz ez?
– Igaz, hiszen ilyenkor az ember az utolsó fűszálba is megpróbál belekapaszkodni. Sok látnok jött magától. Sokan biztattak, s csak egyikük mondta, hogy szerinte már nem él a fiam. Én azt mondom: amíg csak lehet, reménykedem.
Berki Erika
Petőfi Népe
Előzmény: Mijo (10)
Mijo Creative Commons License 2001.11.10 0 0 10

Értesülésem szerint olyan gyanúsított(ak) már van, aki(k) közrejátszott az eltünésében, de a fiú még nincs meg.

Mijo

Előzmény: E_Rita (9)
E_Rita Creative Commons License 2001.11.10 0 0 9
Szomorú hirek/álhírek keringenek Tamás megtalálásáról. Tud valaki róla ?
Előzmény: Mijo (7)
Mijo Creative Commons License 2001.08.28 0 0 8

Alább Rita írta, hogy nem találta Till Tamást a BM honlapján. Ezen szerepel:

RENDŐRSÉG, Körözések, Eltűnt személyek

Viszont itt meg az a különbség a meghökkentő, ami a két kép minősége között észlelhető. A második szerepel a www.sugonet.hu/till honlapon.


Muity Mijo

Mijo Creative Commons License 2001.08.27 0 0 7

A gyermekek legtöbbje kalandvágyból tűnik el otthonról

NÉPSZAVA-információ

Az eltűnt gyermekek nagy része 2-3 napon belül előkerül, hiszen sokukat csupán a kalandvágy, a kitűnni vágyás motiválja a szökésben - mondta lapunknak Csendes László, az ORFK ifjúságvédelmi osztályának vezetője.

A 18 éven aluliak gyakran otthonról vagy valamilyen intézményből menekülnek. Körülbelül 200-250 esetben az eltűnt kiskorúak 3 hónapon belül sem kerülnek elő. Ezekben az esetekben is érkeznek azonban információk, hogy itt vagy ott látták őket.

1999-ben összesen 4757 gyermek eltűnését jelentették be a rendőrségen, az év végére pedig 557-en nem kerültek elő. 2000-re a bejelentések száma 5412-re nőtt, 678-an maradtak a körözési listán december végére.

Két olyan ügyről tudunk, amikor az eltűnt gyermek hosszabb ideig sem került elő - tájékoztatott Gach Györgyné, az ORFK bűnmegelőzési osztályának alezredese - Egyikük a most megtalált Szathmáry Nikolett, a másik Till Tamás. A 12 éves fiú az elmúlt év májusában, anyák napján tűnt el Baján, amikor lovagolni indult a közeli lovardába. A kisfiú hollétére azóta sem derült fény.

- A legtöbb gyerek a nyári időszakban kóborol el, és a szabad ég alatt táborozik - mondta az alezredes. Sokan önszántukból szöknek el a családjuktól, menekülnek az otthoni légkörből. Bár az esetek döntő többségében a szülők azt bizonygatják, hogy otthon, a családban minden a legnagyobb rendben volt, később a megkerült gyermek elbeszéléseiből ennek ellenkezője derül ki. Elvált szülőknél gyakran megtörténik, hogy bejelentés nélkül egyszerűen elviszik a másiktól a gyereket, és maguknál tartják.

Gach Györgyné arról is beszámolt: a fiatalkorúak közül nagyobb számban tűnnek el a lányok, mint a fiúk. A 14 év feletti lányok ugyanis könnyebben találnak olyan felnőttet, aki befogadja őket. Sokszor csapódnak idősebb férfiakhoz, ennek pedig gyakran prostitúció lesz a vége. Ők, ha visszakerülnek is családjukhoz, előbb-utóbb újra elszöknek.

A bűnügyi nyilvántartás szerint 1999-ben 26 gyermeket gyilkoltak meg Magyarországon, 2000-ben pedig 17-et. Gyermekrablás mindkét esztendőben csupán egy-egy történt.

__________________________________________________________________________________________________

Számomra ez a mondat volt szembeötlő: "Két olyan ügyről tudunk, amikor az eltűnt gyermek hosszabb ideig sem került elő .."

Meg az is, hogyan jutottam el a Népszava eme fenti cikkéig.

Tehát a következő a helyzet: több alkalommal észleltem a hercegszántói határátkelőhelynél, eltűnt gyermekek kihelyezett fotóit a világ minden részéről, de a Till Tamás képét döbbenetemre nem. Hasonló jelenséget észleltem egyik bajai bankban is, a legkülönbözőbb bőrszínű és nemzetiségű gyermekek arcképe látható, de Till Tamásé ezek között sem.

Ma böngészvén a Korridor írásai között az egyik cikkben, az eltűnt gyermekek adatait nyilvántartó, New York-i székhelyű szervezet, a Missing Children léte ütött szöget a fejembe, mondom magamban, ugyan nézzünk már utána különböző keresők révén, hány helyen található Till Tamás eltűnésével kapcsolatos információ, akár honi, akár nemzetközi vonatkozásban.
Hát kérem, a helyzet lehangolóan siralmas, alig-alig fedezhető fel bármi is, nem elég baj, hogy a gyermek még a mai napig sem került elő ( holott Szathmáry Nikolettel ellentétben, erre még van remény ), de hogy a keresésésére irányuló szándék sem fedezhető fel vele kapcsolatban, az valahol mindenképpen emberi mulasztásnak, az arra illetékes hivatalnokok közömbös mulasztásának tekintendő !
Mondanom sem kell, a Missing Children oldalain sem találtam a kisfiúról semmit.

Muity Mijo
Baja

S.TAJCS Creative Commons License 2001.05.24 0 0 6
Egy éve már, hogy keressük Tamást a szüleivel együtt. Továbbra is várjuk, hogy segítsen aki tud.
Az oldal címe www.sugonet.hu/till

Sanyi

Mijo Creative Commons License 2001.02.25 0 0 5

A rendőrség szerint él a bajai kisfiú ... Bűnügy
2001. február 22. 18:41

[Havaria] Ismeretlen telefonáló jelentkezett annak a 11 éves kisfiúnak a szüleinél, aki nyomtalanul tűnt el Baján tavaly májusban. Till Tamás édesanyját néhány nappal ezelőtt egy ismeretlen férfi hívta, aki közölte: él a gyerek és tudja hol tartózkodik. A kisfiú 2000 május 20-án reggel, a bajai Parkerdei Vadasparkba indult lovagolni, ám oda már nem érkezett meg. Kerékpárját néhány hét múlva megtalálták ugyan, de a fiúnak nyoma veszett. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak, így megállapítást nyert, hogy a telefonáló egy bajai nyilvános fülkéből hívta a családot. A nyomozást vezető dr. Kubicsek András alezredes személyes meggyőződése, hogy él a kisfiú, ezért arra kéri az ismeretlen férfit, hogy jelentkezzen a rendőrségen és mondja el amit az ügyről tud.

E_Rita Creative Commons License 2000.11.01 0 0 4
Köszönöm a segítséget azoknak, akik elhelyezték valamely weboldalon a bannert, vagy bármilyen más módon próbáltak segíteni. A kisfiú apukája hetente eljön érdeklődni, hátha befut valamilyen információ, de sajnos eddig nem mozdult elöbbre az ügy.
Érdekesnek tartom, hogy a BM honlapján, az eltünt személyek között nem szerepel a Till Tamás!!!
Rita
aktual Creative Commons License 2000.10.18 0 0 3
Kedves Péter!

Köszönöm!

Előzmény: ZöPö (2)
ZöPö Creative Commons License 2000.10.17 0 0 2
Igen. Más fórumokon is nyitok ugyanilyen topicot.
Előzmény: aktual (0)
E_Rita Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1
Kedves Józsi !
Köszi a segítséget, hogy oldalatokra felraktad a bannert. Kiváncsi lennék a többiek érdektelenségének okára is, hiszen egy kis kézimunkán kívül másba nem kerülne . De hát ez van.
Viszont megelőztünk néhány nullás topicot !
Üdv: Rita
Előzmény: aktual (0)
aktual Creative Commons License 2000.10.05 0 0 0
Tettél már valamit???????????

Nem gondolod, hogy ideje lenne??????

Józsi

aktual Creative Commons License 2000.10.04 0 0 topiknyitó
E_Rita válasz erre | adatok | e-mail 2000-10-04 17:57:45 (3948)

Tisztelt Urak !
Megkeresett a Till Tamás apukája, segítségemet kérve eltünt gyermeke ügyében.
Elkészítettünk egy web-oldalt valamint egy bannert a kisfiú képével. Kérlek benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek van bárhol publikálni ,akkor tegyétek meg.

Az oldal címe www.sugonet.hu/till


Köszönettel: Rita

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!