Keresés

Részletes keresés

muca-hit Creative Commons License 2007.05.12 0 0 20
Bejelentett ellentüntetés a drogőrületen
2007-05-11. 18:04:21

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség vasárnap országszerte tiltakozó akciókat szervez a Kendermag Egyesület MILLION MARIJUANA MARCH 2007 c. országos rendezvénye ellen.

Az IKSZ Közép-Magyarországi Régiójának alszervezetei május 13-án, vasárnap 14 órakor tartják helyi tiltakozó akciójukat a Margitszigeti Nagyszállónál. Stágel Bence regionális alelnök kéri, hogy minél nagyobb létszámban vegyünk részt az akción.

Info: 20/321-75-93

CoolWitch Creative Commons License 2000.10.17 0 0 19
Kedves vivi_!!
Az USA-ban se kapnak életfogytiglant érte szerintem. Ha meg az adó miatt izgulnak, végképp nem értem a dolgot, ha legalizálnák, adót is kéne utána fizetni, nem jut el az agyukig??? Ott is ugyanolyan könnyű füvezni, mint Mo-n, esetleg a rizikó nagyobb, de a beszerezhetősége ugyanaz. És a fogyasztása is ugyanakkora, ha nem nagyobb. (természetesen az ország méretéhez arányosan viszonyítva) Ja, még valami: az USA-ban a tömeggyilkosokkal nem bánnak éppen gyengéden. Soha olyanról nem hallottam , hogy valaha is kiengedtek volna egyet 3 év után. Ez sajnos Mo-n tipikusabb, itt mindent harmadolnak, stb. De persze, ahol pénz van, büntetés nincs. (lásd:OJ Simpson)
Előzmény: vivi_ (17)
doodoo Creative Commons License 2000.10.11 0 0 18
Szia vivi_!

Azért ez a fűért-életfogytiglant dolog nem teljesen így van az USA-ban. Ott némileg normálisabban oldották meg a dolgokat: az "ellenőrzött" anyagokat 6 vagy 7 kategóriába sorolják és ezeket belül is megkülönböztetik a kereskedelmet, az üzletszerűséget (bűnszövetkezést) és a szer hatására elkövetett bűntetteket. Ehhez képest Mo-on kicsit általánosították a helyzetet... :( (Na persze ott sincs kánaán: pl. az LSD egy kategóriában van a heroinnal... :((( )

És végül, csak hogy szaporítsam a szót: szerintem is a (viszonylag) pártatlan _tájékoztatás_ lenne a lényeg.

Előzmény: vivi_ (17)
vivi_ Creative Commons License 2000.10.11 0 0 17
Szerintem csak azert csinaljak ezt az egesz drogkampanyt, mert ha nem csinalnak akkor az amerikaiak munka nelkul maradnanak. A masik ok pedig, hogy piszkosul nem tetszik nekik hogy ez utan nem adoznak. Ha legalizalnak a drogot mibol elne meg a sok rendor? Amsterdam sokkal liberalisabb ebbol a szempontbol, es megsem nott meg ott a fogyasztas. Miert kapnak Amerikaban es mas orszagokban is, de elsosorban Amerikaban akar eletfogytiglant, ha csak egy kis fuvet talalnak az embernel? A tomeggyilkos meg kap maximum 3-4 evet, de ha jol viselkedik meg elobb is kiengedik. A droggosokat nem. En nem partolom oket, de nem veletlen hogy miert utalja annyira mindenki az amerikaiakat.Elobb- utobb ugyis az lesz a vege hogy kenytelenek lesznek legalizalni.
Laslow Creative Commons License 2000.10.11 0 0 16
A nyáron voltam egy középiskolában (netezni:) és ott a tanáriban a kezembe került pár drogellenes szórólap. Megnézegettem őket, pláne, mert egyedül voltam a teremben, egyszerűen nevetségesek voltak... komolyan, nevetségesek. Arra már nem emlékszem, hogy miért gondoltam ezt róla, de ez a vélemény alakult ki bennem olvasgatván őket. Lassan megyek aludni.
jermulka Creative Commons License 2000.10.11 0 0 15
A kampányokkal az a gáz, hogy milliók vándorolnak ügynökségekhez és un. szakértőkhöz, de az eredmény kétséges. Szerintem hiteles és korrekt információkat kéne adni és hatékonyan segíteni a bajbajutottaknak.
antforce Creative Commons License 2000.10.11 0 0 14
es a jo tajekoztatast tartom mindenkeppen celszerunek tobb okbol.
1. a hazugsag meg sohase vezetett jora (ez kozhely volt)

2. az ember csinaljon magaval azt amit akar ne korlatozzak.

3. a jo tajekoztatas, es a jo neveles ad alapot es lehetoseget arra hogy az emebr sajatmaga DONTSON hogy mit szeretne csinalni, mit var el a dolgoktol, az elettol.. Emberi tulajdonsag, ha valakinek azt mondjak hogy X dolgot azert ne tegyel meg mert nem jo, es azert nem jo mert rossz, akkor azertis kiprobalja mert tudni akarja mi az, de NEM tudja hogy hogyan kell kiprobalni, es mi az amit kiprobalhat anelkul hogy baja lenne tole, utana meg ha kell ha nem azert csinalja mert TILOS, es ugye az ember a tiltott dolgokat jobban szereti, sot mi tobb, a tiltott dolgokat megtevo emberek tobbnek jobbnak erzik magukat, ami persze tevhit, de akkoris igy van..

Dolgok ellen harcolni nem egyszeru dolog, a magyarazat nelkuli magyarazat NEM magyarazat, nincs meggyozo ereje, es az se biztos hogy meggyozni kell, hanem segiteni azon hogy eldontse a rosszrol hogy rossz, es a jorol hogy jo, hisz minden ember a sajat dontesenek hisz, a masike csak egy iranyvonal, ami segit a helyes ut megtalalasaban, de nem torvenyszeru a kovetese.

remelem ertheto voltam igy hajnali 1 orakor, de nem vagyok vmi fitt es ude.

antforce Creative Commons License 2000.10.11 0 0 13
azert a fuggoket, es a partiarcokat ne keverjuk mar ossze.
ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.11 0 0 12
Én aszondom, hogy legalább történik valami, legalább van kampány, és ha már csak 1 kölök is emiatt nem kezd bele a dologba, akkor már megérte.

[ZedIzDead]

pataporc Creative Commons License 2000.10.11 0 0 11
Ha ismernel massziv fuggoket, akkor lehet, hogy nem tartanad ennyire konnyednek a dolgot - nekem volt ilyenekhez szerencsem. Kuzdelem azert az allapotert, ami egy atlagember vegetalasnak nevez. Ha pedig megis leszoknak, akkor az egesz eletuket ujra kell termteniuk, azt az uresseget pedig nem irigylem toluk... A hadseregnyi tini, akinek az egyszeri partiarc-titulus a celja, valoszinuleg megremulne, ha beszelne ilyen emberekkel.
Előzmény: antforce (10)
antforce Creative Commons License 2000.10.11 0 0 10
na azert neha nevetsegesnek tartom am a dolgot, tulzasba viszik a rossz oldal bemutatasat, ezzel annyira rossznak allitjak be, hogy meg a hulye is latja hogy nem igaz amit mondanak, senki nem hisz nekik, szvsz a korrektebb informalas sokkal tobbet segitene a dolgokon, ha talan a drogozok szama nem is csokkenne, az ebbol adodo problemakat minimum negyedelni lehetne, dehat ehhez a magyar torvenykezesek, es az emberek altalanos hozzaallasa nem ad lehetoseget..
Virgin Creative Commons License 2000.10.11 0 0 9
Ja, hogy unnamed viccelt...
Virgin Creative Commons License 2000.10.11 0 0 8
Miért?
Laslow Creative Commons License 2000.10.11 0 0 7
Gondolom csak vicceltél.
Előzmény: unnamed (2)
Virgin Creative Commons License 2000.10.10 0 0 6
Ha beszélsz olyanokkal akik régebben keményen drogoztak, elmondják, hogy soha nem lehet abbahagyni, ők mindig drogosok maradnak, csak éppen tiszták. Lehet, hogy tíz év múlva újrakezdik. Lehet, hogy soha. De a fő probléma egy új személyiséget felápíteni egy új életmóddal. Ez piszok nehéz.
pataporc Creative Commons License 2000.10.10 0 0 5
A drogellenes heten lattam egy filmet egy fiurol, aki sokeves fugges utan leszokaskepp a hidegelvonast mellett dontott, teljesen megvontak tole a cuccot, ki sem mozdulhatott a lakasbol, a baratnoje vigyazott ra, aki ugyanezen ment keresztul korabban. Meginterjuvoltak a sracot elotte, kozben es utana (vagy a baratnojet faggattak, ha a fiu nem birt eppen beszelni), minimalkoltsegvetes, berezgos kamera, de en ilyen utos filmet a temaban azota sem lattam. Mindenesetre hatasosabb, mintha olyan emberek nyomjak a kozhelyeket, akik csak hirbol ismerik a szereket.
Virgin Creative Commons License 2000.10.10 0 0 4
Szerintem a drogfogyasztási kultúra hiányzik. Ugyanúgy ahogy az ivási, füstölési és szex kultúra. Ismerni kéne a szereket, a különbségeket és tudni kéne, hogyan és mit használj. És természetesen kihagyni azt, ami gyors fizikai függést okoz.
CoolWitch Creative Commons License 2000.10.10 0 0 3
Persze, oldjuk meg egyszerűen!!!! Mindenki falhoz sorakozó, unnamed elvtárs majd agyonlő mindenkit! Hihetetlen. Különben se kéne egy kalap alá venni a könnyű ill. nehezebb drogosokat! Az alkoholt fogyasztókat IS és az alkoholistákat meg pláne fojtsuk bele a Dunába, a dohányzókat meg akasszuk fel. Éljen.
Előzmény: unnamed (2)
unnamed Creative Commons License 2000.10.10 0 0 2
nincs értelmük, mert a lőszer olcsóbb. terjesztőnek és fogyasztónak egyaránt megfelelő megoldás. Pusztuljanak a drogosok!
CoolWitch Creative Commons License 2000.10.10 0 0 1
Szvsz semmi értelmük a drogellenes kampányoknak. Én próbáltam a speedet, ismerem a füvet, és hiába nézem egész nap ezeket a reklémokat, semmi értelmük nincsen. Nem hiszem hogy bárki is ezek miatt mondana NEM-et. Vagy egy szuper kis karkötő miatt, ugye. Ha azt mondják, ne dohányozz, mert káros az egészségre, van valaki, aki emiatt abba fogja hagyni? Vagy ami jobb, emiatt nem fogja kipróbálni??? Kötve hiszem. Marhaság az egész.
Pelikán elvtárs Creative Commons License 2000.10.03 0 0 0
Magam is 0 alkalommal próbáltam ki a drogot. Valamennyi köze biztos volt ebben annak, hogy hallottam a káros hatásairól. De nem hinném, hogy csak ezért nem szoktam rá. Dohányozni sem próbáltam 31 éves koromig, akkor is csak fogyókúra gyanánt próbáltam inkább pipázni, de nem nagyon jött be, így egy hát kísérletezgetés után hanyagolom a dolgot.

Szóval szerintem kell felvilágosítás, de ez önmagában nem elég. Szerintem nem reklámokat, plakátokat és idióta amerikai stílusú műsorokat kéne csinálni, hanem egy értelmes világot kéne kezdeni teremteni, ahol vannak célok, és a célok elérése valamelyes pozitív élményt hordozna. A sport lehetne cél, de engem nem tud meggyőzni, hogy ha akarok, én is lehetek egy Csollány. Egyszerűen azért, mert nem olyanok az adottságaim. Kevesen lesznek csollányok. Nekem valahogy jobban bejönne, ha mindennapi, de boldog embereket látnék magam körül. Akik munkájuk gyümölcseként szeretetteljes családi otthonban élnek, és nem kilátástalan az életük. Akiknek vannak és lehetnek céljaik. Amíg nem ezt látom a közvetlen környezetemben, baráti körömben, hanem pesszimista csóró embereket, akik 50 év kemény munkája után most a padlón ülnek és esélyük sincs, hogy felálljanak onnan, ha nem látom, hogy értelme van tanulni, dolgozni, akkor jöhetnek bármilyen pozitív példaképpel, olimpiai bajnokkal vagy filmsztárral, nem tudok azonosulni velük.

hkr Creative Commons License 2000.10.03 0 0 topiknyitó
Néztem ma reggel a tévét. Egy bizonyos Csollány Szilveszter nevű "olimpiai ezüstérmes tornász" (sic!) beszélt arról, hogy milyen klassz dolog a sport, és milyen jó érzés sikeresnek lenni. Mondta, hogy fogalma sincs, hogy milyen hatása van a doppingszereknek, de ő nem használ, mert hallott már halott olimpiai bajnokról is stb. Ez a műsor valamilyen drogellenes indíttatású adás volt.

Amíg néztem, azon gondolkodtam, hogy van-e értelme egyáltalán drogellenes kampányokat csinálni, és ha mondjuk igen, akkor mi az, amivel hatni lehet?

Én nem élek ilyen szerekkel, soha meg sem próbáltam, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ha azt mondják nekem a tévéből, hogy az "élet szép" vagy azt, hogy "a drog veszedelmes", vagy azt, hogy "inkább sportolj", akkor ettől most akárki is leszokik, vagy akárki is nem próbálja ki már csak brahiból is. Szóval érdekelne, hogy szerintetek van-e értelme súlyos milliókat elkölteni drogellenes kampányokra, és ha igen, vajon láttatok-e már bennetek gondolatokat ébresztő, bármennyire is hatásos drogellenes reklámot, tv-műsort, akármit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!