Keresés

Részletes keresés

dd20120519 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 424627

mert a játékosoknak ha nem lesz sok lé, akkor már nem érdekli őket a bl indulás?

Előzmény: dell. (424622)
Amarill0 Creative Commons License 5 órája 0 5 424626

Szurkolok, hogy így legyen, mert kell a jó magyar szereplés a nemzetköziben, de szegény polgi akkor épp mert is volna mást mondani… :-)

Előzmény: Yourri (424625)
Yourri Creative Commons License 6 órája 0 1 424625

Szerintem péntek éjjel sokan megkérdezhették a polgármestert erről. Több pénz lesz, föleg hogy lesz BL. Az Olaj minden politikai frakcióban Szolnokon prioritást élvez.

Előzmény: dell. (424622)
MTE2003 Creative Commons License 9 órája -6 0 424624

En ugy tudom sokat kert es nem sikerult megszereznunk mert gondolom mi rank gondoltal itt!

Előzmény: Nane72 (424623)
Nane72 Creative Commons License 9 órája -2 3 424623

Zollner elköszönt Egerszegről és kb .35 km-re költözik.

dell. Creative Commons License 10 órája -5 0 424622

Szolnokon az a kérdés, hogy lesz e elég pénz elindulni a nemzetközi kupában. Jelenleg 3 magyar játékos nem írta alá az új szerződést mert nem tudni mennyi lesz a lé. Az edző sem írt alá így elég nehéz BL-ről beszélni.

Előzmény: Langels (424621)
Langels Creative Commons License 10 órája 0 2 424621

Szerintem az egy pillanatig se kérdés, hogy a bajnok a BL-ben indulhat.. arról viszont Vidin se ejtett szót, hogy ez konkrétan a főtáblát jelenti-e.. szerintem szolnoki szempontból csak ez a kérdés.

Előzmény: Nane72 (424617)
realfan Creative Commons License 10 órája 0 0 424620

Pallai mindenhol. Bb1, Feldobás, M4 Kosárlabda magazin. Ez most az NS:

https://www.nemzetisport.hu/kosarlabda/2025/05/pallai-tamas-belenk-ivodott-hogy-a-bajnoki-cim-a-cel

Mogyi! Creative Commons License 11 órája -6 1 424619

264. rész - Söpréssel vetett véget az Olaj a Falco-érának

https://tripladupla.podbean.com/e/264-resz-sopressel-vetett-veget-az-olaj-a-falco-eranak/

Előzetesen (szinte) senki sem várta, hogy a Falco-t el lehet kapni a bajnokságban, mégis megtörtént. Ráadásul a második szombathelyi meccsen is magabiztosan, közel húsz ponttal volt jobb az Olaj, így 3-0-val szerezte meg története 9. bajnoki címét. A harmadik meccs elemzésébe ezútta Forray Gábor "Fofó" is besegített.

Házigazda: Magyar Dávid

Vendég: Király Márió, Zsivera Gábor, Forray Gábor

Ha szeretnéd támogatni a munkámat: https://www.donably.com/tripladupla

Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!

Lájkolj Facebook-on, kövess Instagram-on! 

Iratkozz fel a podcast Youtube-csatornájára is! 

Minden link egy helyen: https://linktr.ee/tripladupla

ptbbtb Creative Commons License 11 órája 0 0 424618

"Igen, igazából (sokkal) korábban igazolnak."

Ez nyilvánvaló, sőt a spanyol akadémia rendszer kiválosága, illetve az ACB, mint bajnokság vonzereje. Gyakorlatilag bárki lehet "spanyol" 3 év után, ami kinyitja a legnagyobb kapukat is.

De ha már spanyol UP és akadémiák, ott is vannak problémák. Pár napos hír: https://www.eurohoops.net/en/euroleague/1827041/real-madrid-and-barcelona-reportedly-consider-shutting-youth-academies/. A cikkben említettek közül Deminnek biztosan volt kivásárlási ára (1.5M dollárert vihette a nem túl kiemelkedő BYU egyetem), de ugye a probléma az, hogy sokak ingyen távoznak a játéklehetőség és a pénz reményében. Hiszen már az NCAA keretein belül is járhat juttatás.

Előzmény: realfan (424614)
Nane72 Creative Commons License 11 órája 0 0 424617

Igen, Vidin tényként kezeli az Olaj Bl indulását . Anyagi és személyi feltételei vannak.

Előzmény: realfan (424616)
realfan Creative Commons License 11 órája 0 1 424616

Látom, hogy a Falco-topicban megy a ki hogyan indulhat a Bl-ben téma. Oda nem szeretnék írni, ide írok két kapaszkodót hozzá, úgyis érinti az Olajt is.

1. Eddig egyszer indulhatott két magyar csapat a Bl-ben. 2022-ben. Akkor még tartott júniusban a Falco-Körmend döntő, amikor a mezőny nagy része már ismert volt. Világosan leírták még a döntő előtt: aki bajnok, az lesz főtáblás, aki ezüstérmes, az megy a selejtezőbe. Nem foglalkoztak azzal, hogy a Körmend még meccset sem játszott a Bl-ben, a Falco meg az éppen lezárult évadban bejutott a második csoportkörbe (mint idén is).

2. A szövetségek és a klubok sokkal többet tudnak annál, mint amit elárulnak. Valamilyen megfejthetetlen oknál fogva megy a titkolózás (bár a sok utólagos visszalépés gondolom némiképp magyarázat). Amikor egy-egy edző meccs utáni, még felfokozott hangulatban elárul valamit, onnan lehet tudni, hogy nekik igenis már van infójuk. Ilyen volt anno Okorn is, hiszen azt, hogy indulhat két magyar a Bl-ben, egy vele készült interjúból tudtok meg hónapokkal (!) az infó nyilvánosságra kerülése előtt, most pedig ilyen Vidin, aki tényként kezeli a bajnokként való Bl-indulást. (A maradását köti feltételhez, nem a klub indulását - nyilván, hiszen ha ő nem marad, neki aztán mindegy, ki hova megy.)

realfan Creative Commons License 12 órája 0 2 424615

Igen, veled értek egyet. Tehát igenis az anyagiak az akadály elsősorban, nem a légióskorlátozás. Ti is elkölthetnétek Perl fizetését (legalább) három újonc amerikaira, ha lehetne mondjuk hét légiós, de hülyék lennétek ezt tenni. Ha ott tartana bárki, hogy ki tud fizetni 10 Perl fizetési egységet, na ott lépne be ez kérdésként, hogy hát ennyi jó magyar nincs, kellene több jó légiós.

Egyébként ne felejtsük el, az idei Falco gyakorlatilag lemondott három, a legtöbb élvonalbeli csapatnál simán rotációba kerülő magyar játékosról is (kettőt kölcsönadott, harmadikat nem játszatta). Egyszerűen nem volt nekik hely így sem, hogy "csak" négy légiós lehetett.

Előzmény: Langels (424611)
realfan Creative Commons License 12 órája -1 0 424614

Igen, igazából (sokkal) korábban igazolnak. Ehhez azért az hozzájön, hogy Latin-Amerikából bárki lesz pillanatok alatt spanyol - persze nálunk futottak a Mladenovicsok abban a 2-3 évben, amikor papíron csak 3 légiós lehetett. 

Ha jól nézem, akkor a Murciában így ez a hat légiós szerepelt: Antetokounmpo, Radovics, Radebaugh, Ennis, Gates, Sant-Roos. Tehát csak eggyel több, mint a Falcóban.

A svédeknek, Kurucsnak és a szenegálinak is megvannak az évei és volt egy "igazi" spanyol.

Ettől még persze az valid állítás, hogy szűkebbek a lehetőségeid jelenleg, hiszen ha 20 év alatti külföldiek nem játszanak a magyar rendszerben, akkor nem tudsz kiből válogatni. De hát persze talán a "stratégia" szót nem arra kellene használni, hogy veszel 3-4 kész, válogatott játékost, hanem mondjuk erre is gondolni és "kicsit" többet költeni és foglalkozni az utánpótlással.

Előzmény: ptbbtb (424613)
ptbbtb Creative Commons License 13 órája -1 0 424613

Nem értendő lazábban a spanyolság, nagyon hasonló a szabály, mint itthon; 14 és 20 éves kor között kell eltölteni 3 évet a spanyol UP rendszerben. Ez Somogyinak megvan Spanyolországban, így hazai nevelésnek tekinthető ott, de az NB1-ben is teljesül a "kosár magyar" feltétel.

Előzmény: realfan (424610)
Sarq_ Creative Commons License 13 órája -2 3 424612

Szerintem ettől most messze vannak a Szolnok és a Falco lehetőségei, én nem látom a közeljövőben azokat a szintű kereteket, amiket az elmúlt években a Falco, előtte meg a Szolnok össze tudott rakni. 

Én nem tudom, ki mennyire látja ezt a saját területén, de nagyon sok helyen már nem lehet takargatni, hogy egyre kevesebb vagy nincs is már pénz, vagy ha van még, akkor nagyon megfogják az emberek, cégek és önkormányzatok és nem költenek, mert ki tudja, mi lesz. Éppen folyik a Vidi-saga, a tulaj forrásai erősen lecsökkentek, így próbálna szabadulni a kolonctól, az önkormányzat meg nyilván nem tud és nem akar milliárdos terhet a nyakába venni. Ha nem szól közbe a nagypolitika, akkor ez lesz az újabb Haladás sztori.

De ha nem az általános gazdasági helyzet felől közelítjük meg a dolgot, hanem onnan, hogy férfi kosárlabdában 4-5 valóban válogatott szintű magyart is nehéz ma már összegereblyézni, annyira nincs ilyen, a 4 extra légiós meg mindig is lottó kategória volt végtelen pénzmennyiség híján, akkor nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy nem mostanában lesz az országban nemzetközi szinten is ütőképes csapat és igazából nem is nagyon lesz erre szándék sem.

Előzmény: Langels (424611)
Langels Creative Commons License 13 órája 0 1 424611

Igazából szerintem azért meddő ez a vita, mert utoljára az egyeduralkodó Szolnok volt olyan anyagi helyzetben, a válogatott játékosok mellé extra légiósokat tudott igazolni. Azóta se senki.. Igazából 4-5 válogatott meg 4 extra légiós már elég lenne ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson a csapat a BL-ben, de erre jelenleg sehol sincs keret…Vagy hát majd meglátjuk, hogy nyáron a Szolnok hogy tudja felépíteni a jövő évi csapatot.

Előzmény: realfan (424610)
realfan Creative Commons License 15 órája 0 2 424610

Ez így azért nem pontos. A Murcia keretében a legutóbbi bajnokijukon is valóban pontosan 1 "igazán spanyol" játékos szerepelt. Az az "5 hazai nevelés" sokkal-sokkal lazábban értendő, mint nálunk. Látszik ez Somogyi "spanyolságán" is, de ott volt ugye a kézilabdából Nagy Laci, aki pár év Barcelona után már ott tartott, hogy mehet akár a spanyol válogatottba is.

https://www.eredmenyek.com/merkozes/kosarlabda/hCjmUlWp/#/osszefoglalas/osszeallitasok

Nem látszik egyáltalán, hogy ezeknek a játékosoknak egyébként valóban lenne spanyol útlevelük.

Előzmény: ptbbtb (424609)
ptbbtb Creative Commons License 15 órája -2 0 424609

Azért ezt érdemes kontextusba helyezni: Ha jól tudom a spanyoloknál maximum 7 légióst lehet nevezni, azaz minimum 5 hazai nevelésű játékost kell szerepeltetni a keretben. Ez pont 2-vel több légiós, mint a Falcoban (hiszen 5 külföldi lépett pályára a Murcia ellen), szóval nem túl nagy különbség a szabályokat tekintve.

Előzmény: ptbbtb (424608)
ptbbtb Creative Commons License 15 órája 0 0 424608

Azért ezt érdemes kontextusba helyezni: Ha jól tudom a spanyoloknál maximum 7 légióst lehet nevezni, azaz minimum 5 hazai nevelésű játékost kell szerepeltetni a keretben. Ez pont 2-vel több légiós, mint a Falcoban (hiszen 5 külföldi lépett pályára a Murcia ellen), szóval túl nagy különbség a szabályokat tekintve.

Előzmény: Withoutshadow (424606)
realfan Creative Commons License 15 órája 0 0 424607

Te örülnél neki, ha a Falcóban 11 légiós játszana? (És ugyanúgy a második csoportkörig jutna, ahogy idén és ahogy a Murcia is idén.) Vagy mondjuk ha "csak" 8? Mivel azt írod, hogy "nem elsősorban az anyagiak miatt", akkor tehát nagyjából hasonló büdzséből szívesen látnád vagy legalábbis nem bánnád, ha lenne 8 vagy 11 légiós a csapatodban? Akár Bl-meccseken, akár akkor, amikor jönne bajnokin az ASE szintén 8 külföldivel.

Előzmény: Withoutshadow (424606)
Withoutshadow Creative Commons License 16 órája -3 3 424606

Nem is két fronton való helytállás a probléma, mert a csoportellenfelek is ugyanennyi meccset játszanak.

A gondok ott kezdődnek, hogy:

1. amíg egy spanyol, olasz, francia csapat hasonló képességű ellenfelek ellen edződik a bajnokságban, addig nálunk egy BL-re felkészített csapat gyakorlatilag nulla erőbedobással hozza le a bajnoki meccsek 80%-át, ezzel semmit nem fejlődik a szezon során.

2. ami itthon "csillagászati" költségvetésnek számít, az nemzetközi szinten kb. az átlagnak a harmada, negyede.

3. az itthoni szabályozás a külföldi játékosokra vonatkozóan gyakorlatilag teljesen ellehetetleníti azt a próbálkozást, hogy akárcsak egy kicsi remény is legyen arra, hogy egy komolyabb eredményt érjen el magyar csapat.

Az idei Murcia, a Falco egyik csoportellenfele a 16 között tökéletes példa volt arra, hogy milyen lehetőségbeli különbségek vannak csapat és csapat között a BCL-ben és itt nem elsősorban anyagi dolgokra gondolok, hanem arra, hogy a spanyoloknál 1!!! hazai játékos volt nevezve a 12-es keretben.

Nane72 Creative Commons License 16 órája -4 0 424605

Picit ki volt hegyezve a magyar játékosok sikertelensége Somigyira, erre próbáltam reagálni. Továbbra is tartom, hogy a magyar játékosok külföldi szereplése nem sikeres. A Bl indulásssal, szerepléssel nincsenek nagy illúzióim. Pont a Falco esete bizonyítja, hogy a magyar szinten erős keret is kevés ha két fronton kell harcolni. Vidin őszintén elmondta, hogy mi kell a Bl induláshoz, magyar mag megtartása, plusz edző és minőségi légiósok. Ez szerintem minimum plusz 100 milliós tétel.  Egy romló gazdasági környezetben , egy szegényebb gazdasági régióban, ellenzéki polgármesterrel szerintem nagyon nehéz lesz !!

Előzmény: Withoutshadow (424604)
Withoutshadow Creative Commons License 18 órája -1 5 424604

A magyarnál kicsit komolyabb európai ligákban mások a számok a statisztikai mutatókat tekintve.

Ott az élcsapatoknál nincsenek 20 pontos átlaggal rendelkező játékosok, nyugodtan megnézheted például a BCL győztes Malaga vagy az idei Lietuvos Rytas rotációját, a Malagánál a top pontszerző 12.8-at, Rytas-nál 13.5-öt, ugyanez assist tekintetében 5.1 illetve 4.9 átlag és ezek a számok mindkét csapatnál a legjobb egyéni mutatók.

Szóval amikor egy bajnokság élcsapatáról beszélsz, márpedig Váradi mindkét esetben ilyen együttesnél játszott, akkor az általad említett 6-8 pontos és 3-5 assist-os mutató az nem a gyenge kategóriába tartozik.

De reméljük lesz most lehetősége a csapatodnak és Neked is ezt élőben megtapasztalni, amikor nem csak egy ember levédésére kell felkészíteni a játékosokat.

Előzmény: Nane72 (424603)
Nane72 Creative Commons License 18 órája -2 2 424603

És itthon is folytatta a sorozatot, döntőt játszott a Falcoval. Nem gondolom, hogy  Litvániában és Lengyelországban 6-8 pontos átlag és 3-5 asziszt egy légióstól jó eredmény.

Előzmény: BerCLas (424591)
Artúr Doki Creative Commons License 25 órája 0 2 424602

Paksi bronz a végén....

3.hely a kupában és a bajnokságban is.

Az elmúlt szezonok szenvedései után nem rossz. A látottak szerint reális eredmények.

Withoutshadow Creative Commons License 1 napja -1 4 424601

Már döntött.

Ahogy két másik játékos is.

Előzmény: dd20120519 (424600)
dd20120519 Creative Commons License 1 napja 0 3 424600

bárhogy is dönt, tiszteletben tartjuk.

Előzmény: dontay (424580)
B0nyi Creative Commons License 1 napja -1 3 424599

Szerintem nközi szinten Lukács lassú. Itthon viszont vitán felül a legjobbak egyike. Sajnáltam is, h anno nem jött a Falcoba. (Nem tudom, h reálisan volt-e ez egyáltalán opció, de csodálkoznék, ha meg sem kerestük volna.) Ha viszont mégis lesz nközi karrierje, akkor örülni fogok, hogy tévedtem.

Előzmény: peli_w (424595)
peli_w Creative Commons License 1 napja -7 2 424598

Illetve az is látszott, hogy Fofó tolta abba az irányba is a csapatot, hogy aki pattanózik és nincs mellette valamelyik pici, akkor az hozza át passz nélkül gyorsan a labdát, aki szedte a pattanót, rendezetlen védekezés ellen előnyt szerezve, ez is egy létező irány az elmúlt években, Pipiras és Dúró ezt is tudta, jól tudta és hatékony is volt ez a játék, és ebből jöttek ki néha komikus jelenetek Vuckovic kapcsán, amikor egyszer egyszer ő próbálta meg labdavezetéssel áthozni a labdát.

Az idei Körmenden brutál modern játékot játszott és a szerkezet is jó volt, ha Vuckovic helyett egy jó védő rimrunner atletikus magas van (Tolber, Omenaka típus, ők mennyit értek volna Rudi és Kountz mellett, akik folyamatosan verték az emberüket és lett volna egy döntési helyzet, hogy akkor rájuksegítek de akkor ott rögtön az alle-up veszély stb.), akkor harcban lettünk volna a bajoki címért, ezért voltam olyan sokszor kiakadva Vuckovicra.

Előzmény: peli_w (424596)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!