Ez nagyon komoly, Madar egy kicsit korán mutogatott.... :)
Az ABA döntő első meccse tegnap volt Buducnost-Partizan 88-94 (hosszabbítás után). A Buducnost végig uralta a meccset 40 mp-pel a vége előtt 8(!) pont előnye volt. Aztán jött a hátadőlős Partizan hajrá:
lehetne, hogy minden évben mi rendezzük meg az U16 vagy U19 döntőt és aköré felhúzni egy eseményt, lehetne a városi bajnokság döntő/helyosztó napja köré felhúzni egy kisebb fesztivált, lehetne valamit csinálni télen is teremben (válogatott szünetben?), lehetne szeptemberben valami kisebb szezonzáró és ezeket EGYBEN marketingelni, Körmend a kosárlabda városa stb.
Nem tudom ezt az egészet más szóval jellemezni, mint, hogy SZÍVMELENGETŐ!
Helyi 18-20 éves srácok, akik az utánpótlásban kosaraznak vagy kosaraztak sok sok energiát és szabadidőt rááldozva lelkesedésből létrehoznak valamit, mert ők már az a generáció, akik nem élhették meg a strandkosarat. A fórum szerintem 90% 35-40 felett van, szóval itt mindenki tudja, milyen hangulat volt régen a Rába parton.
Valahol nekem ebben a sztoriban jön vissza az, milyen volt Körmenden a 90-es években felnőni és mit jelentett a kosárlabda.
Nagyon szurkolok, hallva, hogy mennyi mindenki melléjük állt, kétségem sincs benne, hogy sikeres lesz az esemény már elsőre is, másodikra pedig tanulva a gyerekbetegségekből még jobb.
Hatalmas grat a srácoknak!
Amúgy ez kellene, Körmend brandje 'A' kosárlabda, lehetne évente 5-6 event, amiből 1 a Streetball és 1 a strandkosár és a megyéből (Írtam róla korábban ;) de akár országos szinten is aki akar, egyikre, másikra el tudna jönni. Az új városvezetés gondolkodjon ezen is, most van ez júliusban, van a Streetball augusztusban, mit lehetne még felhúzni.
Róla hallani is amúgy, hogy lehet jövőre NB1-es... Nem tudom, hogy légiósként számítanak rá, de lehet hogy emiatt magyarként kerül keretbe. Kíváncsi leszek, én azért jót mosolyogtam rajta :)
"Hazai nevelésű sportolókkal azonos elbírálás alá esik, aki felnőtt Európa bajnokságon vagy világbajnokságon szerepelt a magyar válogatottban, és legalább 5 éven keresztül hazai legmagasabb bajnoki osztályú sportszervezethez volt regisztrálva."
Gondolom ez inkább a nőknél fontos, de a férfi bajnokságra vetítve ez a Lex Kemal?
Kosárlabda tekintetében is szigorított már a görög állam az előző évekhez képest, mivel a jegyvásárlással nem kapják meg a szurkolók automatikusan a jegyeket, hanem személyigazolvánnyal kell hitelesíteni magunkat a görög állam által létrehozott rendszerben…
Egyébként az OAKA-ba még mindig sokan úgy jutnak be a mérkőzésekre, hogy a forgókapun egy jeggyel 2-3 fő megy át egyszerre. A biztonságiak nem mernek közbeavatkozni… Ezzel szemben az Olympiakosnál jóval nagyobb szigor van beléptetéskor.
Itt is felszállt a füst: a szerb liga (KLS) dörgedelmes közleményt kiadva, de engedett és kitért az ABA döntő elől. A KLS végjáték az ABA döntő után kezdődik – minden lehetséges ABA befejezésre kiírták a menetrendet.
A Zvezda és a Partizan be is nevezte a KLS-nél a játékosokat. A Partizanban nem fog játszani a két ász: C.Jones és S.Brown. Ők voltak a legerősebb és legaktívabb bunyósok az éjszakai ütközetben – az ügyészség 06.11-re idézte be őket kihallgatásra....
A sportminiszter először keménykedett: együtt kell bejönniük. Aztán ma engedett: külön-külön is jöhetnek. Mentek is, láss csodát felszállt a füst: folyatódik a döntő. Meccsek: péntek (PANA-OLY), vasárnap (OLY-PANA), ha kell még, akkor szerda (PANA-OLY). Minden meccs 21:00-kor kezdődik. A meccseket - ingyenes regisztráció után - kiváló minőségben lehet nézni a görög tv ERT WORLD stream oladalán: ERTFLIX.
(A tulajdonosok kölcsönösen feljelentették és beperelték egymást. A Pana tulaj megelőzte a meglepetéseket: besétált a rendőrségre, lejelentkezett, majd ment tovább a minisztériumba. A görög kormány tavaly drasztikus szabályokat írt elő és rendet rakott a foci stadionokban – most hasonlót ígérnek a kosárcsarnokokra is.)
Azért azt se szabad figyelmen kivül hagyni hogy a magyar bajnokságban a 3-4 es poszt elég komoly tényező szokot lenni egy csapat játékában ! Mint ahogy az idei döntőbe is látszott hiába a csapatoknál álltalába 2 extra kisember ! 3-4 posztrol kiesik Valaki ! Az bizony komoly érvágás ! Falco (Tiby kiesése 4 es posztrol! Subotic feltámadása szolnoki oldalról ez el is döntötte a dolgot !
Ők Vas megyei horgaszversenyen, amator kategoriaban erdekeltek Kalman Lacival. Csak bojli, mar elotte 2 hettel etetes. Pedig sztojan oket is hivta Debrecenbe. ez fix info
Kucsera szerintem az, aki inkább 3/4 az idei SKC-ból. Na azt persze nem tudom, hogy neki milyen szerződése volt/van... De ha mindketten maradnak Takáccsal, akkor a két új érkezővel ez a két poszt teljesen rendben van egy középmezőnybeli csapatnál.
A görög szövetség és a miniszterelnök felfüggesztette a bajnoki döntőket, a meccsek halasztásra kerülnek.
Tárgyalásra hívták a csapatvezetőket, hogy ez így nem frankó, amiben ugye az a pikantéria, hogy ők utálják egymást, ráadásul a Pana tulaja ellen elfogatási parancsi is érvényben van már elvileg.