Keresés

Részletes keresés

litván80 Creative Commons License 2021.10.29 0 1 404637

Az hogy milyen a jó bemelegítés, vagy hogy mi kell a jó pulzus számhoz azt én nem. Még csak laikus sem vagyok ebben a témában.😃 Említetted a regenerációt, és hogy bizonyos dolgok fejben dőlnek el. Inkább erre reagálnék most.

 

Én gyanítom hogy nem fizikálisan hanem sokkal inkább fejben vagyunk be tompúlva mostanában. Az idei bajnokság nagyon homogén, itt minden meccs kemény, küzdős, nincs olyan csapat aki ellen nem kell százszázalékon pörögni. Szóval olyan nincs, hogy egy meccsen tartalékolunk azért,hogy a 2 nap múlva esedékesre frissebbek legyünk. És itt most kicsit vizsgáljuk meg a rotációnkat.

 

Az egyik hanem a legnagyobb problémánk, hogy nincs csere centerünk. Mert Taiwo nem az. Öt percet átlagol egy olyan szezonban, ahol élvezheti az U23-as szabály előnyét, ahol  a csapaton belül abszolút nincs konkurenciája erre a posztra, mert már Juhos sincs tavalyhoz képest. Nem mintha amúgy ő komoly konkurencia lett volna, az állandó sérülése miatt. És sajnos ennél az öt percnél többet még ha akarnánk sem tudnánk neki többet adni, mert egyszerűen képtelen a pályán ennél tovább maradni. A perc/fault átlaggal csúcstartó a mezőnyben. Így próbálunk Suboticcal operálni amikor Cakarun pihen. Ez nem csak azért rossz mert Subotic átlagban 4-5 perccel többet van a pályán, hanem azért is mert kurva sok energiát vesz el tőle hogy nála fizikálisabb, magasabb embereken kell dolgoznia a meccsek jelentős részében. Nála szerintem biztosan benne van tudat alatt a fejben, hogy hagynia kell a tankban hogy elég legyen az energia a meccs végéig. De ez ugyanúgy igaz szerintem Cakira is. 

 

A tavalyi csapat homogénabb volt. Egészségesebb volt a rotáció, és itt most nem a percek elosztására gondolok. Nem volt olyan mint idén, hogy például Rudnernek az első félidőben nem jut perc. ( van hogy a másodikban sem) és így egy játékosnak rohadt nehéz, hogy tudja hogy az első félidőben tutira nem játszik, a másodikban meg talán...  Igazából érthetetlen számomra hogy miért hosszabítottunk vele, ráadásul két évre. Vagy hogyha tudtuk hogy lesz öt légiós, Pallait játszatni kell a szabály miatt, Rudnerrel hosszabbítottunk ,akkor minek kell nekünk Kovács? Akit próbálunk mint egy kézilabda csapatban csak védekezésre használni. Szóval néhány dolog nem igazán volt itt alaposan átgondolva a nyáron. Mintha az lett volna a terv, hogy a magyar magunk minőségbeli hiányosságait majd a mennyiséggel kompenzáljuk. Csak ez kurvára nem egészséges, így ebben a formában.

Előzmény: pfffffffff (404636)
pfffffffff Creative Commons License 2021.10.29 0 2 404636

Leszögezem, h a szlovén taktikai tábláját sem tarthatnám, így inkább a saját tapasztalataimat írnám le, h mitől szokott egy csapat beragadni.

Az első, amit egy Szolnok szintű csapatnál kizárnék, h az utazás leszedálja. Ezt egyszerűen profi játékosoknál nem tudom elképzelni.

A másik a bemelegítés. Ez egy elég általános metódus, kb mindenki egyformán csinálja. És itt például van keresni való. Bár nekem nincs olyan szerencsém, h legyen segédedzőm, így statisztikával nem tudom kimutatni, de több csapatom is volt, ahol a bemelegítés folyamatában történt változás igen jótékonyan hatott az első negyedre és így az egész mérkőzésre.

És ez felnőtteknél is működött. Ha jó pulzusszámmal mentünk pályára, akkor egyszerűen jobban kezdtük a meccset.(ahol most játszom ott mindig szar a bemelegítés és általában -10nél dobjuk az első kosarat).

És nyilván lehet regenerációs probléma, de nehezen tudom elképzelni, h meccs előtt szarrá hajtják a csapatot és mindenki besavasodva érkezik. Ez minden bizonnyal inkább fejben dől el. Esetleg az edzések változtatásával, néha egy kis mókázással, vagy váratlan játékkal ki lehet a monotóniából zökkenteni a játékosokat. Mivel nem gépek, és ez ugye egy játék. Amikor élvezik, akkor jól is játszanak. Amikor szenvednek, abból lesz 2/11.

Előzmény: litván80 (404634)
litván80 Creative Commons License 2021.10.29 -1 0 404635

Annyit még a Nagyvárad elleni meccsről hogy nagyon jól felkészültek belőlünk. Badzimot teljesen kivették a játékból. Ha kellett tíz méteren is a nyakán voltak, össze is hozott a horvát egy 2/11-et a vonalon túlról..  Az a váltott zóna is nagyon bejött nekik kvázi semmit nem tudtunk ellene csinálni.  Támadásban olyan nagyon őrdöngős dolgott nem csináltak az egyik amerikaiuk elkapott egy jó szériát amikor mindent minden honnan és sokkal élesebbek és koncentráltabbak is voltak.  A 2. félidőben már konsziduálltabb volt az öszkép, de az sem a mi érdemünk volt. Sokkal inkább annak volt köszönhető hogy lassították a játékot ,és semmi kockázatba nem mentek bele.

Előzmény: litván80 (404634)
litván80 Creative Commons License 2021.10.29 -1 1 404634

Az hogy mennyiségben mennyit rotálunk az egy dolog. Az hogy ez minőségben mit jelent, az meg egy másik. Nálunk nincs egy poszton sem két egyforma képességű játékos. Talán Rogic és Pongó , de ebbe az is benne van hogy Rogic mint "húzó erő" nem megfelelő szint. Solanót meg egyenlőre hagyjuk.... Tehát az álltalad felsorolt 11 főből maradt négy ember akikre a dolgok érdemi része hárúl. Az hogy miért ragadunk be rendre az elején, annak a konkrétumát én nem tudom, de gyaníthatóan regenerálódási problémák lehetnek a dolgok mögött. Az meg nyílván összefüggésben van fentébb leírtakkal.

Előzmény: Withoutshadow (404632)
61159 Creative Commons License 2021.10.29 0 0 404633

Októberben szerintem elég valószínűtlen,hogy a kettős terhelés kiütközzön. Ha fizikális oka van,akkor sokkal valószínűbb hogy a frissítéssel/regenerációval van probléma,ami inkább magyarázná a tompa kezdést.

Előzmény: litván80 (404630)
Withoutshadow Creative Commons License 2021.10.28 0 1 404632

6 légiós plusz Kovács, Pongó, Rudner, Zsíros, Taiwo.

Ez 11 fős rotáció, a bajnokságban még Pallai is bejön, ennél több embert lehetetlen forgatni, heti 2 meccs ide vagy oda.

 

 

Előzmény: litván80 (404630)
mögb Creative Commons License 2021.10.28 0 2 404631

Potocnikot ismerve ma büntető edzés volt :)

Előzmény: litván80 (404630)
litván80 Creative Commons License 2021.10.28 -1 0 404630

Sajnos úgy tűnik ennek a csapatnak sok a kettős terhelés. Ez már a 3. olyan meccsünk volt zsinórban ahol olyan tompán kezdünk, és olyan enerváltak voltunk az ellenfélhez képest, mintha egy kőfejtőből estünk volna be a pályára. Ezt pedig a Nagyvárad meg a Legia van olyan jó csapat, hogy kegyetlenül kihasználja. De tanúsága nem csak ez volt a tegnapi meccsnek. Hanem az is hogy zóna ellen eléggé tanácstalanok voltunk! Ezen jó lenne dolgozni, mert rá fognak állni erre más csapatok is.

Előzmény: realfan (404628)
Mogyi! Creative Commons License 2021.10.28 0 3 404629

96. rész - Majdnem-meglepetés Egerszegen, Alba-Olaj Bódi Ferivel, búcsú Fofóval

https://tripladupla.podbean.com/e/96-resz-majdnem-meglepetes-egerszegen-alba-olaj-bodi-ferivel-bucsu-fofotol/

 

A 7. fordulóban majdnem meglett a Falco első veresége, de végül sikerült minimális különbségű győzelemmel távozni Zalaegerszegről (2:00). A Körmend az előző kör nagy győzelme után ezúttal alulmaradt az első hazai sikerét elkönyvelő Nyíregyháza vendégeként (22:25). A Debrecen az utóbbi négy meccséből a harmadikat veszítette el, ezúttal a Kaposvár lepte meg az egyelőre nem éppen lehengerlően teljesítő DEAC-ot (37:34). Beszélünk még a Sopront sújtó sérüléshullámról (43:45) és Fofó nagyon jól sikerült visszatéréséről a kecskeméti kispadra, melynek a Szeged látta kárát (52:36). Végül megnézzük, melyik meccsekre érdemes odafigyelni a 8. fordulóban (01:06:48)

 

Az Alba - Olaj meccs is emlékezetesre sikerült, a hazaiak ezúttal is 20+ pontos előnyről buktak. A beszélgetéshez csatlakozik Bódi Ferenc, aki mindkét csapatban játszott és bajnokként vonult vissza az Albától. Természetesen kis múltidézés is belefér, mielőtt búcsút veszünk Forray Gábortól, aki most volt utoljára a podcast szakértője. (01:14:46)

 

Házigazda: Magyar Dávid

Vendég: Déri Csaba, Forray Gábor, Bódi Ferenc

 

Hallgasd meg a legújabb epizódot és persze iratkozz fel! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz!

Lájkolj Facebook-on, kövess Instagram-on! 

Minden link egy helyen: https://linktr.ee/tripladupla

realfan Creative Commons License 2021.10.28 -4 1 404628

Most látom csak: mit csinált tegnap az Olaj?

 

Olyanok leszünk, mint a fociban. Ki lehet rakni a kirakatba egy csapatot, ami egész jól megy Európában, a többinek viszont a szinten tartás se megy.

Veteránia Creative Commons License 2021.10.28 0 1 404627

Nagyon szuper, így még tisztletreméltóbb!

 

Előzmény: KosarStat.hu (404623)
realfan Creative Commons License 2021.10.28 0 2 404626

Mennyiségben és megjelenésben is NBA-szintű statisztika. Elképesztő munka.

Előzmény: KosarStat.hu (404623)
Feffo Creative Commons License 2021.10.27 0 0 404625

Bocs , a Kecskemét 2 ponttal vert, így helyes.

Feffo Creative Commons License 2021.10.27 0 2 404624

Vajon mi lehetett a 2 meccses fehérvári ultimátumban ? A Kecskemét 10, az Olaj 8 ponttal vert meg bennünket otthon. 

2 célt tudok elképzelni :

- mutassuk meg, hogy tudunk veszteni 10 pontról , majd akár 20rol is. 

- maradjunk 10 ponton belül 

 

Vagy abban bízunk , hogy a tartalékos Sopront megverjük és az egy hónapos szünetben az edző csodát tesz.

 

Bármi van, igazán közölhetnék a maradék szurkolóval.

 

 

KosarStat.hu Creative Commons License 2021.10.27 0 23 404623

Sziasztok!

 

A Kosarstat.hu néhány újdonságra szeretném felhívni a figyelmeteket:

 

- az aktuális szezon statisztikái naprakészen elérhetők,

 

- az idei mérkőzések adatlapjait kiegészítettem plusz-mínusz mutatókkal mind egyénileg a játékosokra vonatkoztatva, mind a mérkőzésen "használt" ötösökre,

 

- készítettem egy előrejelzést, egyelőre az alapszakaszra. Ez inkább csak játék a számokkal. Az eredmények, valamint a hátralévő meccsekre az aktuális Élő-pontszámokból becsült esélyek alapján készülő szimuláció. A játékosmozgásokat, sérüléseket, edzőváltásokat és egyéb tényezőket nem veszi figyelembe,

 

- a soron következő meccseknél elérhetővé tettem egy-egy előzetest, ahol a két csapat aktuális számait gyűjtöttem össze,

 

- a játékosok adalapjain az "NB1/A karrier" táblázat utolsó sorában a mérkőzésszámra kattintva elérhető és rendezhető a játékos A-csoportos karrierje során játszott összes mérkőzése,

 

- immár az 1975-ös szezonig visszamenőleg elérhetők az eredmények, így olyan nagy múltú csapatok, mint a Körmend vagy a ZTE teljes első osztályú története is megtalálható a honlapon (esetleg néhány helyosztó meccs kivételével).

 

Előfordul, hogy a nyitólap lassan tölt be, ezért elnézést és a türelmeteket kérem!

 


Üdv.,
Kosarstat.hu

pfffffffff Creative Commons License 2021.10.27 0 6 404622

Életem első edzésén ott voltam és utána fél évig még oda jártam. Amikor bármilyen formában belépek oda, mindig ziszta libabőr leszek.

Amikor az első meccs élményem volt, ahogy Sitku, Báder, Davis küzdöttek Robert Shannon ellen. Olyan hangorkán volt benn, h egész edzésen csengett a fülem.

Úgyhogy én teljesen megértem, amikor ilyen termektől nosztalgikus hangulatba kerül vki. 

Én hiába járok a Groupamába, most is a régi Üllőit sírom vissza, térdig hugyban gázolva a budiban, minden vacogós, izzadós szar és jó meccsével együtt. A modern nekem kicsit műanyag, nincs meg a régi hangulata.

Előzmény: Sarq_ (404620)
Sarq_ Creative Commons License 2021.10.27 0 5 404621

Ugyanerről írtam eggyel lejjebb. Nekem a Honvéd csarnok mindig az marad, ahová életemben először belépve a csillárról is lógtak az emberek és éppen Klisura büntetőzött egy Honvéd-Körmend meccsen.

Előzmény: HDO (404618)
Sarq_ Creative Commons License 2021.10.27 0 1 404620

Azt nem bánnám, mert lehet, hogy nosztalgikus baromság, de nekem a Honvéd meccsek a Dózsa György úthoz kötődnek, gondolom a régi szurkolóik nagy részének is. A Ludovika ilyen szempontból teljesen idegen, nem az otthonuk.

Előzmény: pfffffffff (404617)
pfffffffff Creative Commons License 2021.10.27 0 0 404619

Múltkor küldtek volna oda meccsre, de valljuk be, hogy teljesen alkalmazlan komolyabb mérkőzés rendezésére. Úgyhogy nagy tisztelettel visszautasítottam, azon a pályán jv csak bukhat, jól nem tud kijönni onnan.

Előzmény: HDO (404618)
HDO Creative Commons License 2021.10.27 0 0 404618

Lehet, hogy ósdi, elnyűtt, és nagyon nem modern, de komolyan mondom, én szerettem az Istállóba járni. Van/volt egy feelingje, belengte a történelem.

Nálunk Oroszlányon megmaradt a “kiscsarnok”. Az nb2-es csapatunk itt játssza a bajnokikat. Öröm kimenni minden meccsre, mert ez is emlékeztet arra, hogy honnan, hova. És ez az érzés (is) segít abban, hogy becsüljük meg a mostani helyzetünket. Mondjuk én negyven pluszosan már egy szentimentális f@sz vagyok. 😁

Előzmény: Sarq_ (404616)
pfffffffff Creative Commons License 2021.10.27 0 0 404617

Ezért játszanak a Ludovikán. De legjobb tudomásom szerint már tervezés alatt az új csarnokuk, az állami kiemelt státusz ebből a szempontból (is) megnyugtató lehet nekik.

Előzmény: Sarq_ (404616)
Sarq_ Creative Commons License 2021.10.27 0 3 404616

Én azért annak szorítok, hogy a Honvéd jusson fel, jót tenne az A-csoportnak a megjelenésük sok tekintetben. Bár a Dózsa György úti csarnok már semmilyen mai mércét nem üt meg.

Előzmény: peli_w (404615)
peli_w Creative Commons License 2021.10.27 0 0 404615

Azt, hogy egy 48 ponttal megnyert meccsen a BKG-ban Nagy Botond 40 percet volt a pályán, csodálatosnak tartom - 32 pont 15 gólpassz, lehet jól statot építeni, fontos lehet arrafelé!

 

Az idei nb1/b nagyon izgalmas lesz szerintem, bár a Honvéd elég erősnek tűnik. Az vicces lenne, ha az egyik pécsi csapat jutna fel, ha jól emlékszem utoljára ~ 20 éve volt egy városból 2 nb1-es csapat (Sopron, SMAFC), de szóljatok, ha valami most nem ugrott be.

litván80 Creative Commons License 2021.10.26 0 0 404614

Ez lesz a magyar Mega Vizura???

Előzmény: realfan (404611)
redmiller Creative Commons License 2021.10.26 -1 1 404613

Ha marad az U23 szabály nem hiszem, hogy most 17 éves gyereket dobnának be az elsőosztályú csapatok.... Majd 19, de inkább 20 éves koruktól...

Előzmény: Petyuss (404612)
Petyuss Creative Commons License 2021.10.26 0 0 404612

Gondolom B csoport. Ez kicsit más megvilágításba helyezi a kecskeméti story-t, mert ehhez gondolom az kell, hogy valahol összezárva, folyamatosan együtt készülve éljen a csapat, ami mellé az edzőnek sem fér bele egy A csoportos kispad. Az egy másik kérdés, hogy azok a klubok mennyire lesznek boldogok, akik mondjuk ezekkel a fiatalokkal (is) akartak eleget tenni az U23-as szabálynak a következő szezonban.

Arról nekem kevés infóm van, hogy tehetség szempontjából ez a korosztály mennyivel jobb / rosszabb, mint a náluk idősebbek, de egy érdekes kísérlet lesz, ha ezt tényleg végigcsinálják.

Előzmény: realfan (404611)
realfan Creative Commons License 2021.10.26 0 0 404611

https://www.nemzetisport.hu/egyeb_csapat/vegre-tobb-tehetseges-magyar-fiatal-lesz-a-palyan-2856953

 

"... a kosarasok a következő évadtól egy kiemelt korosztályt a felnőttek között fognak versenyeztetni. 2023-ban Magyarország ad otthont az U19-es férfi-világbajnokságnak, a viadalra készülő korosztály pedig Váradi Kornél vezetésével kétéves projektbe kezd, amelynek része, hogy a fiatalok a felnőttmezőnyben szerezhetnek tapasztalatot, ezért változik a magyar versenyrendszer is."

Sarq_ Creative Commons License 2021.10.25 0 0 404610

Ilyenkor az egész pad üvölteni szokott, hogy faultolj...

Előzmény: Sarq_ (404609)
Sarq_ Creative Commons License 2021.10.25 0 0 404609

Ez tényleg nagy taktikai hiba. De az edző nem engedte a faultot, konkrétan ez volt a taktikai utasítás? Vagy a játékosok között nem volt egynek sem annyi gógyija, hogy megtegye?

Előzmény: peli_w (404607)
peli_w Creative Commons License 2021.10.25 0 1 404608

Ez a Johnson Bryce duó nagyon extra és hát az edző nem nagyon cicomázza túl, teljesen szabadon vannak engedve, de ha mondjuk mindketten bárkit megvernek akkor érthető. Johnson ráadásul még okos is ahhoz, hogy amikor nehéz szitu volt, jó védekezés, duplázás bármi akkor megpasszolta az extrát, Mokánszkiból kicsit mintha ő csinálna nb1-es játékost.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!