Keresés

Részletes keresés

wizes Creative Commons License 2000.09.30 0 0 11
Volt egy cimbora akit másfél napig!
uv lett a vége.
Csoma bá-t tiszteltem mert szerette a szakmáját!
Hányszor másztunk este 10 után a kerítésen ki?
Egyetem kapui zárva! Na akkor, hogy jutunk ki?
wizes WG.
Előzmény: Szittya (7)
Derek Creative Commons License 2000.09.30 0 0 10
"Elég hosszú ideig volt parkolópályán az öreg (mezőgazdaság, halászat), míg kiderült, hogy természetet jól ismerő és szerető"ifjúsági" írónak is elsőosztályú."

Muszaj volt neki ismernie, hiszen gazdatiszt volt a fofoglalkozasa egy dunantuli uradalomban es emellett vadaszott is komolyan es eloszor eziranyu irasai jelentek meg akkoriban a vadaszujsagban. Parkolopalyara a Zsellerek es a Gyeplo nelkul cimu regenyei miatt volt .Ezeket indexre tettek 48 utan es ezutan kezdett ifjusagi regenyeket irogatni, Szoval o nem foallasban volt iro, hanem hobbibol.

Előzmény: Szabadelvue (9)
Szabadelvue Creative Commons License 2000.09.30 0 0 9
Jó a névsor, kiváló tehetséges emberek különféle területen: kísérleti fizika, természet, nyomelemek, irodalom, történelem, népzene. Ez igen.

A Tüskevárból készült TV-filmsorozat is nagy élmény. Érdemes megfigyelni, hogy az irodalmi lexikonok többsége milyen szűkszavúan ír Fekete Istvánról. Elég hosszú ideig volt parkolópályán az öreg (mezőgazdaság, halászat), míg kiderült, hogy természetet jól ismerő és szerető"ifjúsági" írónak is elsőosztályú.

Patmore Creative Commons License 2000.09.30 0 0 8
Off h kellemetlen vagyok azt nem vitatom,
meg tonképpen azt sem, h nem tanultam elég fizikát, mert hárman megelőztek oktv-n :)) on
Előzmény: wizes (5)
Szittya Creative Commons License 2000.09.30 0 0 7
Én is FIZIKÁT tanultam a könyvéből!
Ellenbergó Dr. Csoma Zsigmond volt a fizika tanárom!
Мне тоже. Gyomorbajos volt szegény, az első uv-mat köszönhettem neki. Csaknem másfél óráig faggatott, mielőtt beírta a kettest. Ennek ellenére nem tartom műszaki baromnak.
Előzmény: wizes (3)
Derek Creative Commons License 2000.09.30 0 0 6
"Ellenbergó Dr. Csoma Zsigmond volt a fizika tanárom! "

Nekem meg Gulyas Mihaly a kanizsai gimiben aki Szegeden vegzett es az o hatasa is volt , hogy Szegedre mentem , ott meg Dombi Jozsi bacsi a Kis Fiz tanszeken akit nagyon szerettem es a fiai ma is jo barataim.

Előzmény: wizes (3)
wizes Creative Commons License 2000.09.30 0 0 5
Te sem vagy egy kifejezetten kellemes ember!
Ha FIZIKÁT tanultál volna....
wizes WG.
Előzmény: Patmore (4)
Patmore Creative Commons License 2000.09.30 0 0 4
Igen, jó könyvet irt a Budó, a harmadik kötetet sajna nem tudta befejezni...
Gratula mindannyiójuknak,
Főleg Sebestyén Mártának, mert az ő hangjába szerelmes vagyok. p.
Előzmény: Derek (2)
wizes Creative Commons License 2000.09.30 0 0 3
Köszönöm !
Én is FIZIKÁT tanultam a könyvéből!
Ellenbergó Dr. Csoma Zsigmond volt a fizika tanárom!
Mint műszaki barom!
wizes WG.
Előzmény: Derek (2)
Derek Creative Commons License 2000.09.30 0 0 2
Elsos egyetemista voltam amikor a Budo meghalt, utazott haza Pestrol a szegedi szemelyen es ott halt meg a vonaton. En is az o konyveibol tanultam a kiserleti fizikat akkoriban.
Fekete Istvan meg a kedvencem itt is van par konyv tole, es bemelegiteskepp mindig ot olvasom a horgasszezon elott.
Előzmény: wizes (0)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.30 0 0 1
van itt az indexen is egy topik a híres magyarokról, talán a figyelmükbe lehetne ajánlani, hátha kapnak egy-két ötletet, ami amúgy nem jutna eszükbe...
Előzmény: rezső (-)
wizes Creative Commons License 2000.09.30 0 0 0
Budó-ból még tanultam!
Nem semmit
rezső Creative Commons License 2000.09.30 0 0 topiknyitó
Példa arra, hogy Fekete György kezdeményzésére miként lehet megtisztelni a megmaradásunkért értéket létrehozó kortárs nagyjainkat, és magunkat - általuk. Az MTI híre:

Huszadik alkalommal adták át a Magyar Örökség-díjakat szombaton Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem Dísztermében rendezett ünnepségen, amelyen jelen volt Mádl Ferenc köztársasági elnök hitvese.

A kitüntető címet bizonyító oklevelet állampolgári javaslatok alapján ítéli oda öt esztendeje a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma által felkért bírálóbizottság, amely jelenleg Hámori József akadémikus, egyetemi tanár elnökletével működik.

Ezúttal Posztumusz elismerésben részesült Budó Ágoston (1914-1969) Kossuth-díjas fizikus, akadémikus tudományos kutatások fegyelmét és rangját megőrző tevékenysége;

Fekete István (1900-1970) ifjúsági regényei, hittel átszőtt ember és természetszeretete.

Magyar örökség lett Benda Kálmán (1913-1994) a magyar történetírás kiemelkedő személyisége, munkásságában a forráskutatás korszerűsítése;

Szalatnai Rezső (1904-1977) író, kritikus, irodalomtörténész a felvidéki magyarság szellemi értékeinek megtartásáért végzett önzetlen szolgálata.

Átvette a Magyar Örökség kitüntető címet tanúsító oklevelet Béres József feltaláló, az egészséges emberért végzett küzdelme elismeréseként;

Borbándi Gyula a világmagyarság önazonosságának megtartásáért végzett írói tevékenységéért.

A magyar örökség része lett a Muzsikás együttes és Sebestyén Márta, a magyar népzene hazai és külföldi megszerettetéséért végzett küldetéses munkássága elismeréséül.

A díjat odaítélő bírálóbizottság negyedévente értékeli az állampolgári javaslatokat, és a díjak odaítéléséről titkos szavazással dönt. A kitüntetettek nevét bejegyezték abba az Aranykönyvbe, amellyel a Magyarországért Alapítvány egy láthatatlan szellemi múzeum alapjait tette le öt évvel ezelőtt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!