Igazad van, kipróbáltam. Dos ablak fullscreen-ben jó, de ablakban mindenáron magyart akar. Dos-ban átállítottam 850-re win-ben próbáltam franciát is angolt is de a dos ablakban csak magyar ment. Szerintem ezt sehol nem lehet átállítani.
Köszi a választ, de ez biztos működni fog (sajnos most csak egy NT van előttem, így nem tudom kipróbálni)? Valami hasonlót én is műveltem, egészen pontosan a következőt:
mode con codepage prepare=((850) C:\WINDOWS\COMMAND\ega.cpi)
mode con codepage select=850
Ekkor viszont csak a karakteres képernyőn stimmelt a dolog, DOS-os ablakban viszont minden maradt a régiben.
Szóval a szó szoros értelmében vett ablakkal kellene valamit kezdeni.
Windows NT alatt szemlátomást még cifrább a helyzet, még a karakteres képernyőt sem sikerült belőnöm. ???
Ha jól értem akkor dos ablakról van szó. Az autoexec.bat -ban átírod a 852-eseket 850-re (mode con....) és kész.
Az angol Windows 437-es kódlapot kasznál dos ablakban, csak néhány karakter passzolhatott, nem mind.
Szóval lenne egy nagy problémám: hogyan lehet magyar Windows-ban ablakbanLATIN-1-es fontkészletet használni? A LATIN-1 ugye a hagyományos ASCII-tábla, francia, olasz, spanyol ferdeékezetes karakterekkel. A magyar Windows viszont ablakban mindig a kelet-európai LATIN-2-ôt erôlteti, magyar, lengyel, szerb, román stb. karakterekkel. De én francia szöveget akarok olvasni FAR alatt! Mi a teendô? Teljes képernyôs módban ugyan már működik a dolog, de én inkább az ablaknál maradnék.
Minden segítséget elôre is köszi
Pixell
u.i. Angol Windows alatt persze mindig a LATIN-1 megy... de nekem magyar van!