Exclusive touring assistance tényleg nagyon megéri! Van benne 5000 Ft értékű benzinjegy, amiért benzint lehet venni (a Shellnél nem akarták elfogadni, pedig kötelesek lettek volna, de a MOL-nál szó nélkül ment). 3900 az Assistance és 5000-ért benzin? Ez a hülyének is megéri, gondoltam. De nem így működik. A csekkek felhasználása után küldik a csekket az 5000 forintról, vagyis csak arra jó, ha véletlenül a tankolásnál nincs nálad (elég) pénz. Persze az Assistance ettől még nagyon jó (fő a biztonság), mindezt csak azért írtam, h másnak is világosabb legyen a "benzinjegyesdi".
Szerintem az exclusive touring assistance mindeképpen megéri annak a sokat megy öregebb kocsival külföldre. Főleg nyugatra, mivel kicsit kétségeim vannak afelől, hogyan működne a dolog Ukrajnában pl. :))
Nagyjából 8000 forintért nem kell azon aggódnod, hogy mi van ha lerobbansz a német autópályán, ahol kb. 100DEM (13.500,- Ft) csak a kiszállás. Ha meg trailerre kell rakni a kocsit, akkor az kész anyagi csőd.
A belföldi tagság - nekem az évek hosszú sora altt nekem többször segítettek - apróbb hibák elhárítására jó. Azt ne várja senki, hogy egy motorgenerált megcsinálnak és néha az alapvető szaktudással is van némi gond, de egy lemerült aksi, egy defekt puha pótkerék mellett is kifizetődővé teszi a pár ezer forintos évi tagdíjat.
Ma megint gázbowdencsere angyal által, részidő kedvező (25 perc kiszállás). Csere megvolt, megyek 4 km-t, gázpedál megint el, angyal megint ki. Az angyal két csavart nem húzott meg rendesen a bowden végén, a bowden csúszkált. Első csalódásom az angyalokkal. :(
Velem eddig rendesek voltak, 2-3-szor nem is kértek kiszállási díjat. Lehet, h a kocsi (Skoda) miatt, de nem kértek. A problémát is mindig megoldották, de ezt is lehet, h a a kocsi (Skoda) miatt :)
Nekem a sárga angyalok szaktudásával van a bajom!!!
Már kétszer kellett kihívnom őket (s hála istennek nem a kocsival hanem a riasztóval volt a gubanc) mert nem tudtam elinditani a kocsit ugyanis az inditás gátló nem engedte! A riasztó tipusa NASAR. (made in italy -drága szerkezet)
A szaki természetesen állította hogy ő ért hozzá - de eredményt azt nem tudott felmutatni. A második alkalommal szintén ugyan ilyen szituációba keveredtem, kihivom a sárgákat jön is kb 25 perc mulva (az idő elég barátságos) mondom mi a panasz (emlitést teszek a riasztóról) de Ő elveti a gondolatot, kiveszi a gyertyát és inditózás közben nézi van e szikra (MEGJEGYZEM: NAGY BETŰKEL FELVAN IRVA A KOCSIRA HOGY EZT NEM LEHET MERT AGYONBASZ AZ ÁRAM ÉS LEÉG AZ ELEKTRONIKA)DE Ő megcsinálta. Mi lett volna ha van szikra? Fizeti a kártételt?
Miután telefonált a kollégáknak hogy hátha azok tudnak valamit tanácsolni- ( Ő mindvégig a motorra gyanakodot)- nem tudtak. Elvontatott a szervizbe. Ahol felhívtam a riasztost megmondta hogy mely vezetékeket kell összekötni és lás csodát beindult az autó! Utána meglátogattam a riasztost. Végül kiderült hogy az érintkezök kitágultak (mitől?) összébb feszegették- müködik VISZLÁT. (Ez a nyamvadt riasztó már 3-szor szivatot meg - lehet hogy le kéne cserélni?)
Nekem nincs velük tul jo tapasztalatom. Tavasszal lerohadtam az M5-on utban Kecskemet fele. A kocsi elkezdett rangatni, majd leallt.
Nagy nehezen (1,5 ora) jott egy ficko, de mar ranezesre olyan volt, hogy egy kerekcseret sem biztos, hogy rabiztam volna. Megnezte a karburatort, az AC-t, aztan kozolte (nem poen!), hogy jo a motor, benzint kap, levegot kap, szoval semmi baja nem lehet. Arra a kerdesemre, hogy akkor miert nem megy, csak a vállát rángatta. Én nem értek a motorhoz, de ennyinél még én is több dolgot fel tudtam volna sorolni, amit nem árt megnézni.
Egy segítőkész autós behúzott az első szervizbe, miután a "fránya angyal" úgy otthagyott szar autóval, mint eb a szaharát.
Aztán kiderült, hogy a megszakító volt kissé elszenesedve, meg kellett csiszolni.
Másnap felmondtam a tagságomat.
Bye
Nekem eddig semmi bajom velük: egyszer az 'indítószolgálatot' kellett igénybe vennem, ekkor a megbeszélt idő előtt 10 perccel megérkezett a pasi és 3 (három) perc alatt, abszolút profin megtalálta a kontakthibát (majd közel 10 percig adminisztrálta az 'eseményt' :-). Egyszer az M1-esen kellett kihívnom őket, amikor az R5 ledobta a légtelenítőcsavart és a tatai emelkedő tetején már nem volt víz benne. Ekkor pénzt se kértek (3 liter víz és egy csavar volt a rezsijük). Hála istennek az Exclusive Touring Assitance-ük még egyszer sem kellett, pedig minden évben kiváltom. az pedig természetes, hogy nekik is meg kell élniük valamiből, tehát igyekeznek tagokat toborozni.
gyongyos elott halt meg szegeny trabicsek, es diagnosztizaltam egy hengerfejben-gyujtogyertya-menethibat. = a kifele jovo gyertya hozta a menetet is magaval. ergo hengerfejcsere.
felhivtam oket, az egy dolog, hogy csak akkor akart kijonni, ha kifizetem nekik a belepesi dijat (7.5k HUF), de aztmondta nem biztos, hogy meg tudja csianlni, mert se hengerfejet, se tomitest nem tud hozni hozza, mert nekik nincs...
Sziasztok!
Tegnap robbantam le a Skodámmal Komjádi előtt, és több mint másfél óra múlva ki is szálltak max. 3/4 órára ígérték magukat, de az angyal15 perc alatt segített, igaz ideiglenesen, de akkor is. A várakozást leszámítva eddig korrektek voltak velem, volt aki a kiszállási díjat se fizetette ki velem (Lehet hogy a Skodri-bodri miatt). Azonban kiváncsi vagyok nektek milyen tapasztalataitok vannak velük. Írjátok meg a történeteiteket, esetleg, ha valaki náluk dolgozik, onnan is jöhetnének történetek. Autóklubos akciók stb. Pl. mi a helyzet a mobil benzinkutakkal? Jó kezdeményezésnek tűnt.