Egy rugó és egy golyó van közvetlenül a tankolócsonknál, ez a visszacsapószeleo. A célja hogy amikor a pisztolyt leveszed a csőből ne fújjon vissza a gáz.
Ha ilyen koszolódós helyen van akkor valószínűleg kosz ment a csőbe, azt jobb ha szerelő bontja.
@hjano1 : Köszönöm az ötletet, holnap megnézem a autó alját, nem emlékszem, hogy fennakadtam volna, de mindenképpen érdemes megbizonyosodni. Tavaly volt reduktor cserém, minden pöpecül megy, a gáz az autó fő célja, ha egy mód van rá, jól lenne újra gázzal menni, nem benzinnel.
Nem értem, azaz szerintem a politikai lobbi miatt van...a jelenlegi fosszilis üzemanyagok (benzin,gázolaj) és a tisztán elektromos (nem vagyok meggyőződve, hogy a legjobb megoldás) hajtás között, a benzin-gáz tökéletes köztes lépés lenne. Kipróbált technológia, szinte bármilyen benzines motorral szerelhető, nem pokoli drága és töredéke a benzines, dízel károsanyagkibocsátásának. Értem, hogy a gáz is fosszilis, mégis sokkal környezetkímélőbb mint a benzin vagy gázolaj. Az elektromos áram termelését hagyjuk, az akkugyártást, akku újrahasznosítást is, ha valami durván szennyez, az ezek...
A tartály 1000%, hogy üres, mert birkatürelemmel tele tudom tankolni, pusztán órák kérdése.
Az a csatlakozó csonk, amihez a kút gázpisztolyát csatlakoztatom egy sima bronz cső vagy van rajta bármi a végén, ami zárószelepként működik? Amikor normálisan tudtam tankolni, mikor a tank tele lett, valami szelep nagyot kattanva lezárt és elkezdett vánszorogni a tankolt mennyiség számlálója. Onnan tudtam, hogy tele lett a tank.
Ha a tankolócsonkban van valami szelep, akkor szerintem tuti, hogy az kakált be. Elég hülye megoldás a csonk műanyag háza, ha esik az eső, a víz belefolyik és ott áll. Zsebkendővel ki szoktam szárítani, de nem tudom mindig azonnal.
Fújtam kis WD40-et a tankolócsonk végébe, de nem igazán használt...
A gáz nem játék, remek találmány, ha működik, de lehet gyilkos cucc is. Én biztosan nem fogom megbontani, ha bontás kell a javításhoz. A tankolócsonkot - ha van benne valami szelep és nem csak sima cső - meg lehetne járatni valamivel? A kúton javasolták, hogy csatlakoztassam a pisztolyt, helyezzem nyomás alá, majd csatlakoztassam le. Párszor megcsináltam, de nem segített. Viszont megmutatta, hogy a bibi valahol elég közel a csonkhoz lehet?, mert elég erősen "visszarúgott" a lecsatlakozásoknál.
Nekem is volt 1x ilyen gondom, akkor a kocsiszekrény alján elvezetett rézcsövet összelapította valami. nyilván odaverődött valahová, ami összenyomta. Szerintem megérné neked is utánanézni, lehet valami hasonló oka van nálad is.
A tartály 1000% hogy üres? Én már szívattam meg magam hogy tele volt... Kopogtatással hallatszik, az üres nagyon kong.
A technikai része nem űrtechnológia, de szakértelmet igényel.
Nagy valószínűséggel az alábbi a te rendszered is:
A multiszelepben van golyós visszacsapó a bemenetnél. Onnan egy cső megy a töltőcsonkhoz, ahol szintén van egy visszacsapó. Lehet a cső dugult el, akkor a cső leszereléssel kiderül, kompresszor megmutatja átjárható-e.
Ha nem akkor a multiszelepben lesz a gond, ki kell szedni, szétszedni, ahhoz nem szabad nyúlni.
Én is erre gondoltam, szerelő lesz a megoldás...ám - minden szerelőbántás nélkül - jobban szeretek némi fogalommal menni, mert kevésbé érzem magam kiszolgáltatottnak.
Nem egyszer mentette meg már az autómat, pénztárcámat ez a hozzáállás. Másrészt a közelemben nincs releváns gázszerviz, amit találtam 139km csak oda... fel fogom hívni őket.
Ezek szerint a gázos ECU direkt vált vissza benzinre mert valami hibát érzékel. Azt kellene kiolvasni mi az. Laptoppal, diag progival be kell ülni az anyósülésre és reprodukálni.
Az is lehet hogy átereszt az egyik gázszelep azért jön elő kis tehelésen.
Sziasztok! Van egy vw polo 1.4 2004-es autónk. Tartarini gázszett van benne. 5 vagy 6 éve van nàlunk, a férjem tartja karban folyamatosan, a gáz szettet is, és az autót is, műszakira, stb. Most adódott egy olyan problémája, amire nem jön rá, mi lehet az oka. Szeretném, ha tudja valaki, elárulná, ha lenne oly kedves hogyan tudnánk orvosolni. Havi 2000 km-t megyek vele. Megpróbálom a lehető legpontosabban leírni a tüneteket. Szóval ugye beindít, motor kicsit melegszik, alapjáraton soha nem váltott át gázra, kell neki egy 1800-as fordulat kb. A probléma a következő: üresbe kivéve például piros lámpánál állva/avagy kereszteződésben/stop táblánál ha üresben van körülbelül tovább, mint 30 másodperc, elkezd vinnyogni, mintha kifogyott volna a gáz. Elindulás után olyankor soha többet nem lehet visszaváltani gázra, és a piros led, ami akkor világít, amikor benzinnel megy villogó üzemmódban marad, amíg meg nem állok vele, és újra be nem indítom. Ugyanezeket a tüneteket nem produkálja simàn attól, hogy alacsonyabb a fordulatszám (mert először azzal hoztam összefüggésbe). Tehát ha akár 3/2/1-ben van, marad illetve hagyom a sebváltót semmi baja. Előre is köszönöm az építő és segítő jellegű hozzászólásokat!
Ha van hozzá kábeled nem egy nagy cucc utángangolni, el kell menni egy nyugisabb útra egy nagyobb kört és meg tudod nézni minden üzemállapotban.
Anno én is a 25-30cm-es csöveket megszüntettem, ráültettem a szívósorra közvetlenül, a cső csak adapterként szolgál mert az injektor és a szívótorokba befúrt csöcs összeér szinte.
Azon gondolkodom, hogy átrakom a gázinjektorokat egy jobb helyre, közelebb a szívótorokhoz. Ha rövidebbre vágom a gázcsöveket akkor újra is kell programozni a rendszert?
"Az önkiszolgáló módon üzemeltethető autógáz-töltőállomáson gázüzemű jármű felhasználó által történő töltésére (tankolására) nem kell alkalmazni az autógáz-töltőállomás műszaki kezelésére vonatkozó követelményeket."