Keresés

Részletes keresés

djkalo Creative Commons License 2000.10.01 0 0 1
Wazull....ez nem ókori olimpia, hanem ÚJKORI OLIMPIA. Még a nevében is benne van....
Habár tény, hogy ezeket az új sportágakat pl a súlyemelés vagy az öttusa rovására nem tenném be... Csak azt nem értem miért nem lehet hogy régi maradjon és az új is jöjjön. Hát max nem két hét lesz az olimpia, hanem három...hát istenem....ennek mindenki örülne...
Wazull Creative Commons License 2000.09.28 0 0 0
Az tutko, hogy ezek nem SEMMI sportagak. Penz rulez...
Sokkal jobban orulnek, ha regi olimpiakon szereplo, azonban ma mar elfeledett sportok lennenek megint musoron: kotelhuzas, kotelmaszas, hordon atugras, helybol magas, harmas, tavolugras...
:-)))
Előzmény: tribe (-)
tribe Creative Commons License 2000.09.26 0 0 topiknyitó
Ezt az MTI-s hírt találtam:

Sydney 2000 - Tizenhárom sportág vár olimpiai felvételre
Sydney, 2000. szeptember 26., kedd (MTI) - Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német alelnöke kijelentette: összesen tizenhárom sportág szeretne felkerülni a nyári játékok programjára. A sportvezető úgy véli, hogy változtatásra csak akkor van lehetőség, ha a jelenlegi olimpiai sportágak közül valamelyik kimarad. Bach úgy véli: a súlyemelés, az öttusa és a lovastusa sorsa bizonytalan.
- Az olimpiai szereplés lehetőségéért ugyanolyan kemény harc folyik a háttérben, mint a rendezési jog elnyeréséért - mondta a dpa-nak Bach. - A 2004-es athéni olimpia szervezői nagyon szeretnék, ha náluk szerepelne a vízisí és a golf is a programban. Ezenkívül az ejtőernyőzés, a biliárd, a bocsa, a karate, a bowling, a műgörkorcsolya, a rögbi, a rakettball, a fallabda, a versenytánc és a búvársport vár felvételre.
A sportvezető hozzátette: az új olimpiai sportágakról hét évvel a játékok előtt kell határozni, ezért Athénban nem várható változás. Az olimpiai felvétel feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen önálló nemzetközi szövetséggel és a férfiak esetében minimum négy kontinensen, 75 országban űzzék, a nőknél három földrészen, 40 országban kell a sportágnak jelen lennie.
- Elképzelhető, hogy a rengeteg doppingeset miatt a súlyemelés már az athéni játékokon sem lehet ott, erről a NOB végrehajtó bizottságának decemberi ülésén születik döntés, ahol értékeljük a sydneyi olimpiát is - jelentette ki. - Ezenkívül az öttusa és a lovastusa jövőjét érzem bizonytalannak. Sydneyben a fiatal olimpiai sportágak közül a triatlon és a strandröplabda is óriási sikert aratott, ötkarikás jövőjüket nem fenyegeti veszély.
Bach elárulta, hogy a játékokon szereplő sportágak nemzetközi szövetségei között a NOB 162 millió dollárt oszt szét. A sportvezető biztos benne, hogy Athénban már kevesebb versenyszámban avatnak bajnokot.
- Túl sok a verseny és a sportoló, Sydneyben 10 500-an 300 számban mérték össze tudásukat, Athénban várhatóan 10 ezren vehetnek részt és 280 aranyérmet lehet nyerni - mondta.

Ti mit szólnátok hozzá? Ha monjuk a versenytánc kiszorítja az öttusát....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!