Tudtátok, hogy az akrobatikus rock'n'roll is bemutatkozó sportág lesz hamarosan az Olimpián?:) A magyarok nagyon menők ám ezen a téren világviszonylatban, leginkább a páros kategóriákban;) És még jó is nézni:) Én várom ám:) Peace:)
szerintem be kellene vezetni a szurkolást mint sportágat, lenne fedettpályás, meg szabadtéri. a magyarok biztosan megnyernék; épp most folyik ugye a női skeet, ahol Igaly Diána éremszerzősködik éppen, és néhány buggyant magyar még itt is üvöltve szurkol!!! fasza!!!
"Szerintem külön kellene rendezni a számokat, akkor értelmesebb lenne"
Ebben pont az a lényeg, hogy egyszerre/egymás után kell lenyomni a számokat (állóképesség, taktika, robbanékonyság, etc) - szvsz külön kb annyi embert érdekelne mint az öttusa, esetleg könnyebben lehetne űzni. Az biztos, hogy egy versenyt megrendezni sokkal bonyolultabb lenne.
"Szerintem sokkal követhetőbb egy medencéban zajló úszás, mint a tengerben.
2000-ben néztem, de a riporter sem tudta az úszásnűál megmondani ki áll elől ."
Teljes mértékben igazad van, de így nem lehetne tömegsport (szervezhetetlen lenne). Azért van 1-2 olyan módszer (sapkák, etc) ami alapján lehet követni, de nagytotálban nehéz. Meg különben is érdekesebb a nyílt víz :-)
Bringa része szerintem már követhető és érdekes is (országúti kerékpárt is hál' istennek egyre többen néznek Mo-n), a futásban meg elég egyértelmű, hogy végül akkor ki is nyeri az egészet. Egyébként szerintem élőben jobb a verseny, de TV-n keresztül is lehet izgalmas.
Öttusa is jobb élőben. Az a gond, hogy baromi sok a szünet, vontatott az egész. (Az edzések is egyébként meg a lebonyolítás is -> nehezen közvetíthető)
Szerintem tévedésben vagy. Látogass ki egy Mo-n rendezett öttusa világkupára és mondjuk a tiszaújvárosi triatlon vk-ra egyszer. Van különbség. Nem csak a rokonok számában (pedig a tiszaúji pálya még csak nem is annyira 'néző-barát', más kérdés, hogy remek kis versenyt csináltak belőle).
Hát sok mindent lehetne... pl. 1000m-es kenu4-es, esetleg rögbi(de természetesen RöGBI és nem az a szar amcsi foci), quadriatlon(triatlon helyett), maratoni kajak-kenu.
Hülyeség, a magyarázat egészen más: öttusában nem volt ausztrál esélyes, triatlonban igenis volt mind a női, mind a férfi számban! Ezért nézték egy nagyságrenddel többen!
epp ma olvastam a hvg-olimpias mellekleteben errol egy kis szosszenetet, az ottusat sydneyben alig parszazan neztek, mig a triatlont tobbezren. valszeg nem veletlenul. ez a 21. szazad, biciggglizni, uszni es futni barki tud önerőből is, de lovakat tartani, vivni, lőni draga mulatsag ...
mas kerdes, h mig egyes sportagakat megnyirbalnak, addig felvesznek olyan idiotasagokat, mint a trambulin :)
Nem tudom. Bár gyanítom a vitorlázás azért nemzetközileg ismertebb és az íjászat is (pl Ázsiában). De valamiért az öttusát akarják leszedni a programról, a fent említettekről meg nem hallottam (bár a számokat lehet, hogy fogják ritkítani).
Egyébként nem vagyok öttusa-ellenes (sőt), de nem lep meg, hogy kezd 'kimenni a divatból' a mai igényeket, lehetőségeket figyelembe véve.
és szerinted hányan nézik a vitorlásversenyeket, a sportlövészet unalmasabb számait, vagy az íjászversenyt ( nem ellene vagyok, csináltam ezt a sportot).
Mi a külömbség akkor az öttusa és az előbb felsoroltak között?
Hát kb. Meg még valami rémlik talán egy évvel későbbről, amikor (Olaszországban?) valami tengerparton volt a futás. Szerinted a részt vevő 1x országon kívül hány helyen ment le hosszabb közvetítés (ha egyáltalán ezekben az országokban lement)? Honnan kellene akkor a világnak ismernie a sportot és a szabályait? Nem túl rózsás a helyzet és nem is igen látszik javulni.