Sziasztok!
Jut eszembe: meg tudná nekem mondani valaki esetleg, hogy miért nem rakták rá a demo-s cd-re a HOMM2 kézikönyvét?
Azt hiszem az N-TEC kft adogat most ki régi Sierra progikat 2 vagy 3 ezer pénzért. Semmi extra, csak cd-k vannak a dobozban, a kézikönyv meg ott figyel valamelyik cd-n, ki lehet nyomtatni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én jobb szeretem az ilyeneket a kezemben fogva olvasgatni. Szóval igazán lehetett volna... OK, a Motorhead-nek rajta volt, azt megtaláltam. Na, mind1.
Más: HOMM2 zene. Nekem nagyon tetszik. Este lefekvésnél szépen berakom a "cd-player"-be, aztán hallgatom. Tessék kipróbálni!!!
Üdv, IST
Ui: Amúgy kíváncsi vagyok, milyen progik lesznek még idén a Guruhoz. Valami kalandjáték már nem ártana. Persze valami igényesebb fajta. Na meg esetleg egy fps. (Nem vagyok lövöldöző típus, csak fő a változatosság...)
Én nem most játszottam a HOMM2-vel, hanem még 97-ben. Akkor (ha jól emléxem?) a barbárokkal nyomultam. Kedvenc varázslatom pedig a "Villám lánc"-ban volt.
Wow! Most hogy mondjátok/írjátok, tényleg. Na, akkor visszaszívom, olvastam már jópárszor mindkettőt mindkét nyelven. Amúgy én is éppen most gondolkodom ezen az újrainstall dolgon. Az én gépem is kegyetlenül ócska már (hiába, nincs pénz új masinára), és azon töprengek, hogy a win98-amat visszacserélem a 95-ösre. Na, majd még meglátom.
(Amúgy üdvözlet az újoncnak :) Lassan leszünk itt páran...)
Üdv, IST
real time strategy - rts - valós idejű stratégia
a körökre osztottat már hallottam englisül, de most nem jut eszembe, de ha jól emlékszem, a turn szó benne van.
most semmivel nem nyomulok egyébként, format c:, reinstall rendszer. elég elavult a gépem, és a sok demó felrakása, letörlése miatt most még lassabb, kénytelen voltam meglépni ezt. sajnos több - eddig rendesen működő - driverem nem akarja az igazságot.
egyelőre számomra az a játék, hogy egy jól működő rendszert összehozzak...
Kösz az infokat. Remélem én is, hogy jó lesz a progi. Majd csak azt kell eldöntenem akkor, hogy hogyan játszak vele. A kétfajta stílus (real-time vagy körökre osztott - jut eszembe, ezt hogyan hívják angolul? Mert mindenki a real-time-t így használja, magyarul még nem láttam. A körökre osztottat meg senki sem emlegeti ánglis nyelven) teljesen más hozzáállást igényel szerintem. Mondhatnám mindkettőnek megvan a maga bája...
HOMM2-ről ennyi? Kíváncsi lennék a te véleményedre is Ernie (bocs, ha rosszul írtam), na meg asszem Bogoj te sem írtad le kivel játszol, mi a kedvenc varázslatod, na meg egy bő átfogó vélemény a játékról.
Na, meg még annyi, hogy ti hogyan csináltátok meg a 4. pályát? (Még mindig ott tartok, igaz, már elég régen játszottam a gépen...)
Üdv, IST
Szia
a M.A.X.2 nem feltétlenül real time, be lehet állítani, hogy körökre osztott legyen. állítólag két féle képpen...
sok évvel ezelőtt játszottam az első részével. ha az, amire gondolok, akkor jó kis progi ez.
Hát igen, úgy tűnik, kevés ember olvassa errefele a Gurut. Mondjuk én sem túl régóta...
Nálam itt is elég nyerő a Chain Lightning (persze a Diabloban is), de a másik kedvencem még a Mass Bless. Elképesztően nagyokat lehet írtani vele. Ez ugyebár az összes egységnek a sebzését a maxra viszi. A gyorsítást meg szintén szoktam használni, bár ez tényleg eléggé egységfüggő. A rocs meg tényleg jók, íjászok ellen kitűnőek. Beállni közéjük, aztán jól szétkapni a társaságot.
Asszem a második vagy harmadik pályán sikerült elfoglalnom egy várat, amelyben sárkányokat is lehetett képezni. Nagy királyság volt. Ha jól emléxem, akkor az egymás mögött álló egységeket is sebezte.
IST
Haaat, valtozo!
Attol fugg ki az ellenfel. Ha keves EP-s tavolsagis, akkor egyszeru villamot szoktam hasznalni, ami magas SP-vel mar egesz jol sebez.
Ha tobb EP-s, esetleg tobbszor tud loni(elf ijjasz), akkor vakitok es rarontok rock-okkal vagy ledobalom.
Ja, a lassitas vs. gyorsitassal is nagyon jol lehet operalni csak egy kis ideig celszeru atgondolni, hogy kit lassit/gyorsit az ember!
A magasabb szintu varazslatokat annyira nem szeretem(meg meg nem is nagyon volt modomban hasznalni), de ma este kiprobalok egy jonak tuno kis kombot(1-2 kasztu sereg/azaz 1-2 csoport/, mindegyikre anti-magic, es a kov. korben armageddon esetleg deat riple/vagy annak a turbozott valtozata, de annak nem jut eszembe a neve/)
Es Te?
Mas is irhat am!:)
Ez lassan mar magan levelezes lesz!
Ebreszto!
Mas nem jaccik HMM2-vel?
Na ja, én is szoktam kicsivel később egy második hőst felvenni, aki arra szükséges, hogy szállítsa a vára(i)mból és egyéb helyekről a seregutánpótlást. Ha meg nagyon a térkép túlsó felén kalandozok, akkor esetleg még 1-2 hőst csatárláncba állítok. Így egy nap alatt ott van nálam a többi harcos. Kicsit unfair íze van, de (legalábbis ahogy észrevettem), a gép is előszeretettel használja ezt a csere-bere dolgot.
Amúgy én is a wizard-ot nyomom, eléggé meg vagyok vele elégedve.
Na akkor visszakérdezek: kedvenc varázslat? Miért?
Üdv: IST
Orulok, hogy valaki azert 'topic kozelben' van!:)
Sz'al szerintem nem olyan egyszeru a kiszamolas modja, hiszen akkor akar Te vagy en vagy valaki mas is megtehetne(pl: uj jatek inditas, varazslat mondas, sebzes feljegyzes/akar tobb alkalommal is/, kovetkezo SP szinten ue., es keplet iras) Azonban en ugy vettem eszre, hogy a celpont is beleszamit a sebzesbe(magicianba kevesebbet, goblinba tobbet...torpe neha immunis)
A 3-asban az egyelegjohoskalandozik, majd kis ido utan masodikhosutanpotlasszallitoestapokatisfelvevo taktika egesz jol mukodott, de itt eddig ugy tunik, hogy a az altalad is vazolt taktikaval lehet eredmenyeket elerni, bar szerintem a fenti taktikaval azert majd lehet kombinalni.:)
Ki milyen 'nemzetet' szeret/tud/szokott "haszalni"?
En a wizard-al nagyjabol meg vagyok elegedve!;)
Légy üdvöz körünkben Baggins!
Játszanék én szívesen a hármassal is, csak hát nem van olyan gépem amin az elfut vala. Szívás.
A sebzést meg oda lehetne úgy írni, hogy pl 10 hp*Spell power. És így már tök világos lenne, kezdődhetne a számolgatás, mivel és hogyan nyírjam ki az ellent.
Taktikám még igazából nincsen olyan ami hej-de-nagyon bevált, még tesztelés alatt áll. Én mindenesetre eddig az egyhősdeazaztánottvanatopon taktikát próbálom erőltetni, azaz egyvalakivel lenyomni az ellent, a lehető legbrutálisabb sereggel.
Üdv, IST
Hi!
Bocsi, hogy csak igy beleszolok, de most iratkoztam csak fel es latom, hogy ez a topic kicsit halodik, pedig a tema kozel all hozzam!
Sz'al en csak most a hetvegen kaptam meg a HMM2-t, es meg nem igazan haladtam vele sokat.
A 3-assal mar joideje jatszottam es ajanlom mindenkinek!
Akkor, hogy a temahoz is szoljak, a varazslatoknal nem pontosan meghatarozhato a sebzes, hiszen fugg a Te Spell Power-edtol es az ellenfeletol is(ha hos), ugyhogy szerintem ezert nincs leirva. Azonban a 3-asban mar benne van!
Inditvanyoznam, hogy akinek kedve van, irja mar le, hogy mivel es hogyan nyomul?
Most meg nem irom le az en -eddig nagyjabol jol bevalt- taktikamat, hiszen lehet, hogy elvetitek az otletet!:)
Irjatok!
Tobben, tobbszor, tobbet!
Jó, ezek a taktikák rendben vannak (azt mellesleg megjegyzem, hogy a cd-n található "tipphalmaz" borzasztóan kevés egy ilyen játékhoz...), csak semmire nem megyek velük a játék elején...
Ha azt veszem észre, hogy az ellenfél a pálya kezdete után egy héttel már 3-3 hőssel ott robog a környékemen, és mindegyik hősnek olyan serege van amit csak nehezen tudok lenyomni, akkor mit csináljak. Mert ugyebár 1 hét alatt nem tudok nagy sereget összehozni. Örülök ha van pár rocs-om, meg ilyesmik. Ezekkel meg megvédeni a bányákat, az szép álom. Röviden: mindig a pályák elején vagyok gondban.
Más: a Gurusok igazán rárakhatták volna a játék kézikönyvét valamelyik cd-re valami értelmes file-formátumban. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én azért örülnék neki. Na meg az olyanoknak, amiben korrektül le van írva, hogy pl egy varázslat pontosan(!) mit csinál. Mert ugyebár nem mindegy, hogy:
1. Sebzi az ellenfelet
2. 30 hp-t sebez a célponton
Én inkább az utóbbit szeretném látni egy leírásban, mivel a taktika megválasztásánál (legalábbis nálam) rohadtul fontos.
Uff én beszéltem, bocs ha hosszú voltam.
Üdv:
IST
Úgy láttam, a gurucédén van egy leírás+segítség+útmutató a teljes játékokhoz, ahol klféle tippeket lehet összeszedni. Na ott írta valamelyik arc, asszem Mocsy, hogy valami hősödet fel kell fejleszteni földvarászlatokból (Earth Magik), oszt jó kis földelementálokat megidézni a bánya meg a fatelep bejáratához, hogy jól megüssék a gép höseit:)
Én especiel inkább több emberrel nyomultam, a gép hőseit rendszeresen arcul ütöttem (XP hegyek), ha meg elfoglalta a bányát, stb, minél hamarabb arra kell zúzni és visszavenni.
te milyen egységeket veszel a hősöknek?
szia
dö cookiemonster
Hát úgy tűnik nem arattam túl sok sikert a kérdéseimmel. Egész egyszerűen nem hiszem el, hogy összesen 5 ember olvassa a Gurut is, meg az indexet is! Gyerünk, pörögjetek fel a hétvégén, üzenethegyeket szeretnék itt olvasni hétfőn.
Na üdv mindenkinek, jó hétvégét!
IST
Na igen, csakhogy én nem kívánságlistát szeretnék itt nyitni, arra ott van a másik topic. Itt a lényeg a játékok megvitatásán van.
Kis témafelvetés:
Number one: Ti milyen hőstípussal (wizard, sorcerer, ...) játsszátok/játszottátok a campaign küldetéseket? Miért?
Number two: Én a negyedik pályán vagyok (jó, jó, nem vagyok egy nagy stratéga... a kettessel kegyetlenül megszenvedtem, vagy ötször újrakezdtem, igaz, a harmadik már jóval könnyebb volt), ott viszont olyan gondom van, hogy: nem szeretek sok hőst összeszedni, azt szeretem, hogyha van 1, 2 erős kalandozóm. Csakhogy a gép ott kószál a környékemen összesen kb 8-cal, akik persze nem támadják meg egymást. Ilyenkor mi a teendő? Merthogy állandóan elfoglalják a bányáimat, amiket természetesen nem tudok megvédeni. Ja, ez az a pálya, ahol egy rakás arany, meg fa, meg ilyesmi van elszórva rögtön a vár körül.
Várom a válaszokat.
Üdv, IST