Engem az érdekel, hogy a 2 éves szavatosság felbontástól számítva, annyit is jelent, hogy Metabond GT plus esetében 2 évente le kell cserélni a váltóolajat ?
Van nekem egy ilyen bontatlan adalékom. Ezen az áll, hogy szavatossági idő a gyártástól számított 18 hónap (ami augusztus 19-én lejárt).
Felhívtam a Metabond oldalán található telefonszámot, azt mondta az úriember, hogy szerinte nyugodtan beletölthetem az üzemanyagba nem lesz semmi gond vele.
Tobb hozzaszolast elolvastam, es ugy gondoltam, hogy en is megirom a sajatomet...,,a sajat tapasztalataimat.
Eloljaroban annyit, hogy egy 1999-es Passatom van, melyben benne van nehany kilometer. Pontosan 516000!!!
ugy gondoltam, hogy kiprobalom a Metabondot azon belul is az Old Special-t valasztottam. Oreg motor, kopott motor, adjam meg neki, ami jar.
Olajcserenel a Castrol Magnatec-et toltottem a motorba, es ehhez kerult az Old Special. Minden olajcseret nagyjabol 10000 km utan tettem meg.
Az auto negy eve van a tulajdonomban, azota het olajcseren vagyok tul, viszont csak az utobbi harom alkalommal hasznaltam a Metabondot.
Ahoz kepest, hogy oreg a motor, es sok kilometert futott nem volt magas az olajfogyasztasom, illetve az auto fogyasztasa is eleg baratsagos volt. Ez mit is jelent? A motorolajbol nagyjabol 3-4 decit kellett utantoltenem...10000 km utan! Mindez a Metabond hasznalata elott volt igy...Metabond hasznalata ota ez szinte a nullara csokkent. Tenyleg minimalis mennyiseget kell utantolteni. Az auto fogyasztasa 5 liter alatti. Hozzateszem, hogy autopalyan hasznalva, nem versenytempoban (100-110 kozott). A varosi fogyasztasa is elegge baratsagos. 5.5 liter korul mozog. Itt is megjegyzem, hogy nem gyorsulgatva, hanem kenyelmes modon vezetve!
Az auto igy 500 000 kilometer megtetele utan sem fustol jobban, mint egy fele ennyi idos egyeb diesel auto.
Az elmult egy honapban tobb, mint 6500 kilometert tettem meg az autommal, folyamatosan ellenoriztem az olajszintet, de nem tapasztaltam olajfogyasztast. Ami fogyott, az annak tudhato be, hogy alul van apro szivargas a tomites mellett.
En azt gondolom, hogy. Metabond hasznos. csodak biztos nem fognak tortenni, de kisebb javulast lehet tapasztalni. Hosszutavon lehet valtozast tapasztalni...szerintem.
Akkor most én jövök a beszámolómmal, ami már nem lesz ennyire pozitív, mint a lentebbi hozzászólóé.
Előzetesen el kell, hogy mondjam, folyamatosan bosszankodom azon, hogy ami másnak működik, beválik, az nekem soha, de mindig úgy vagyok vele, hogy talán most ez...
Naszóval meghoztam előző írásom idején a 220ekm-t futott (garatntáltan, összes német szervízszámlával, végig vezetett szervízkönyvvel igazolt) autómat. Elég határozott hangja volt a szervó szivattyúnak. Lecseréltem a szervó olajat, kb. 70-80%-kal csökkent a hangja. Ekkor megkapta a Metabondot. Sajnos több ezer km megtétele után sem csökkent tovább a hangja.
Sajnos a motor ette az olajat, 1000km-enként kb. 1 litert. Az is megkapta a Metabond Old Spezialt, az eredmény szintén nulla, semmi változás nem történt. Utána kapott 20w50-es Selenia HPX-et, na azzal kb. felére csökkent az olajfogyasztás.
Metabond benzin adalék: két flakont használtam el előírás szerint, sajnos nekem semmivel nem csökkent az üzemanyag fogyasztás.
A váltóm is zúg egy kicsit, de én már nem próbálkozok, pedig megbízható forrásból hallottam hihetetlen zaj megszűnéseket Metabond adalékkal, szóval senkit nem beszélek le.
Biztos bennem van a hiba, a negatív hozzáállás miatt :-), de mégsem, mert mindig bizakodó vagyok, hogy hátha majd most ez a kovetkező cucc beváltja a hozzáfűzött reményeket. De sajnos nekem ez soha nem jön össze...
Elnézést hogy elmaradtam egy kicsit a beszámoloval,de most ezt potolom!
Azota kb 8000km-el több van az autoba. A fogyasztásom akkor tájban 6litert mutatott (Február környékén vásároltam-tehát nem az én átlagomat mutatta és télen ugye többet is fogyaszt elméletileg) Minden esetre azota ez az átlag igen csak le csökkent ugyanis most 4,7Litert mutat (hozzá teszem oda is van figyelve a pillanatnyi fogyasztásra) Az olajpálca kihuzása után, valoban tapasztaltam hogy nem kormos még az olaj. Valoszinü tényleg ott tömit ahol kell!
Készülünk egy kis nyaralásra ezért gondoltam most ki probálnám a Metabond Megasel Plus-t. Kiváncsi leszek mit fogok tapasztalni.
Ezért vagyok itt, hogy elmagyarázzam, és segítsek! A vásárlásnál is tudok segíteni!
Üzemanyag adalékot próbáltad? Bámulatos dolgokra képes az is ! Illetve olajcsere előtt egy Metabond CL motormosó adalék is ajánlott ! Ezt a régi meleg olajhoz kell önteni 15 perc alapjárat pár gázfröccsel majd kioldja az összes lerakódott koszt, és oldott állapotban tartja ameddig le nem ereszted!
Arról ugye tudsz, hogy az olaj adalékokat beönteni csak meleg motorolajhoz ajánlatos, és 2,5dl ugyhogy annyival kevesebb olajjal kell feltölteni ! A másik, hogy az adalékot is meg kell melegíteni tehát tedd a radiátorra 30-40percre vagy egy tál meleg vízbe, mielőtt beöntöd :)
Tulajdonképpen a Metabond eco adalék volt eredetileg a terv,de sajnos ugy alakult hogy nem én voltam a beszerzö és metabond old spezial lett a vége! :-(
Remélni mertem hogy nem csinál semmi olyant ami a motornak nem lenne jo!Ugyanis sehol nem találtam semmiféle leirást hogy is müködik az old spezial!És mi a különbség az eco-tol! Következö olajcserénél már nem bizom másra a vásárlást!!
Problémát ugyan nem okoz, de az Old Spezial kifejezetten a régi vagy kopott motorok állapotának javítására való!
Azonban, ha általános normál állapotú autót szeretnél megóvni, és biztosítani a maximális kenést akkor neked a Metabond ECO-ra van szükséged! Friss olajhoz már pár száz km múlva észrevehető a hatása! Ha emellé öntesz az üzemanyaghoz egy kis Megaselt vagy Megalent akkor még jelentősebb lesz a változás mértéke !
Amennyiben bővebb információt szeretnél : metabondkell@gmail.com
Egy kérdésemre szeretnék választ kapni!Ha egy olyan motor ami nem kopott és az olajat sem fogyassza van e valami veszélye ha metabond old special adalékot töltök?
130e km-t futott autóba vettem metabondot, folyamatosan mérem a fogyasztást, táblázatba írom.
Az autó rövid távon van használva 1,5 km oda vissza rövid távon kétszer egy nap.
Augusztus végén jött az első adat, 10,2l , ezután elkezdett hűlni az idő, tehát vártam némi emelkedést. Második adat 12l, harmadik 13,2l, itt kapta meg a metabondot. negyedik adat 13,2, ötödik adat 10,2, itt érte el a metabond az 500 kilométer használatot.
A motorral gond volt, amit egy elöregedett vákuumcső formájában most találtam meg, tehát a motor gyakorlatilag állandó állapotú volt az eddigi mérések időtartama alatt.
Az első adat után érthető a fogyasztás emelkedése, 30°C, és a folyamatos magas fogyasztás a hideg idővel magyarázható. Amin tegnap meglepődtem az a hirtelen fogyasztáscsökkenés!
Erre nem számítottam! A mérés szempontjából sajnos nem jó, hogy két napja kicseréltem a hibás vákuumcsövet, mert ez várhatóan javulást fog okozni a fogyasztásban, tehát a metabond mérése továbbiakban már nem összehasonlítható. A hiba ami miatt keresgélés indult, végig fennált, tehát nem ennek véletlen megszűnése okozta a javulást.
Nem ismerhetjük ezeknek az anyagoknak az összetételét, emlegetnek molibdén diszulfidot, teflont két fő irányvonal szerint.
A metabond felületnemesítő adalékként árulja az anyagát.
Hogy miért tartom elképzelhetőnek a működését?
Fémiparban dolgozom és itt hétköznapi eljárás a nitridálás, ami az acélok felületébe magas hőmérsékleten ammoniából kiváló nitrogén diffúzióját és ezáltal kemény nitritréteg létrejöttét jelenti kb 0,3mm vastagságban az acél felületén. Ez a technika az egyszerű kemencés hevítés óta nagyon sokat változott, ma már vákuum plazma nitridálás a jellemző a kényes darabok esetén, ami csak a felületi réteget hevíti intenzíven, és nincs vetemedés a kényes alkatrészeknél.
Ha ezt a technikát katalizátorokkal a motor hőmérsékleti és nyomásviszonyaira tudják optimalizálni, akkor elérhető a kemény kéreg kialakulása. A nitridálás során tapasztalat, hogy oldalanként ~0,02mm méretnövekedés mérhető az alkatrészeken, ez egy hengerben átmérőben 0,04mm csökkenés, a dugattyún ugyanennyi növekedés, és a csapágyakon, kopó alkatrészeken is igaz. Egy kopott motoron ez elég jelentős javulást eredményezhet. Azért gondolom, hogy nem járok messze az igazságtól, mert beszéltem a műszaki tanácsadójukkal, és kérdeztem a hatásmechanizmusáról, hogy karbid, vagy nitrit réteg létrehozásával operál e a szer. Csak általános információt kaptam, de elhangzott az, hogy karbid réteget semmiképpen. Na most innentől kezdve ha a másikat nem zárták ki, akkor, lehet, hogy jó helyen kapargatok?
Ami miatt nem vagyok teljesen szkeptikus, az-az, hogy látom a fúró-vágó kenőanyagok hatását, és iszonyatos teljesítményfejlődését, valamint a forgácsolószerszámok éleire felvitt PVD és CVD bevonatok teljesítményének növekedését. Gyorsacél kések max 90m/min sebességétől a bevonatolt lapkák 300+os sebességéig.
Szerintem érzésre is csendesedik a motor, és jobban is húz, de tisztában vagyok a psziché hatásával egy 10000Ft-os adaléknál, nagyon nagy!:) Nagyon várom a következő fogyasztási adatokat.
Kb fél deci maradt a flakonban és gondolkozom rajta, hogy a magam meggyőzésére kitalálok a reklámteszteléshez hasonló módszert, de párhuzamosan egyszerre történő súrlódásos koptatás hatásainak viszonyát motorolajjal, és adalékolt ugyanolyan motorolajjal.
Üdv. Van valami változás,kipróbáltad az adalékot? Nálam ugyanez a helyzet,csak annyi különbséggel,hogy csak 17000km van az autóban. Tsi motoros és eszi az olajat. Én is gondolkodom a metabondon.
Sziasztok, nemrég vásároltam egy skoda octavia 1.8 20v-t sajnos azt tapasztaltam, hogy 5000 km után után kellett töltenem 1.5 liter olajat, a metabondrol mi a véleményetek? vagy jobb egy rend uj gyűrű? 200000 km-ben van az autó
Üdvözlöm.Az utolsó olaj csere után (autóban)maradt 0.5 dl Metabond Old Special adalékom.Egy olyan kérdésem lenne hogy ezt az adalékot be tudom illetve berak hatom a 2T motoromnak a blokkjába?Most jelenleg a blokkba 75W90 hajtóműolaj van benne. Köszönöm.
Helló ! Olvastam az elég kimerítő tapasztalataidat.Én hozattam az USA-ból egy ugynevezett HHO Dry Generátort amely erős lúggal és víz keverékével müködik percenként kb 2l durranó gázt termel csak aza baj, hogy nincs tapasztalatunk arra, hogy mi van akkor ha a szívócsőbe bejut a víz és a lúg keveréke akármilyen okból. Én egy 3.0 l-es dízel motorhoz szerettem volna használni (6 hengeres BMW motor Land Roverbe) de megmondom őszintén nem mertem bekötni mert a fentiektől féltem, hogy tönkre teszi a motort. Ezek után meghirdettem a vaterán (még most is ott van meglehet nézni, volvo1 címszó alatt mint fogyasztáscsökkentö dízel és benzin motorokhoz) 530.-dollárba került+ szállítás az USA-ból Végül is megvette valaki 130.000.-ft-ért tehát a szállítást buktam de a tény az, hogy müködött és ezt a személyesen tapasztaltam, csak nem mertem beépíteni a kocsiba, mert attól féltem, hogy tönkre teszi a motort a lug és a víz keveréke. Nem tudom???? Te mit gondolsz? Üdv. Bánkuti blexpress@t-online.hu
Nagyon köszönöm az őszinte válaszodat, a Metabondal kapcsolatban, az az igazság, valamikor kb 10 éve volt egy kis simsonom S51N, amibe annó, még slick 50 et öntöttem, de hozzá kell tennem, mindig a tuningolás volt a mindenem, meg a kocsik motorok, gépek, ezt sajnos úgy látszik soha nem növöm ki már 30 multam, de még most is imádom, a jó gépek hangját persze meg ius adok nekik minden tőlem telhetöt. Szóval a lényeg a simom tuning henger + előgyújtás végre 90 et ment ha el birtam indítani, mivel nagyon nehezen indult, el volt tolva a vezérlése ugyebár, kiömlő, fölömlők kiköszörülve maxra + slick 50 gyorsító 4-dik, (még egy gyerekkori haverom marta ki a blokkban, a helyét esztergapadon) stb. Nos ez a gép akárki akármit mond a slick 50 ről is, de szerintem megragadt volna nélküle. Bár ezt akkor tudtam volna meg ha nem öntöm bele annó. Most is, az a gondom, hogy van egy hasonló, tuning gépem, amit néha, néha használok is, és amikor visszaveszem a gázt full gázról, esküszöm olyan a hangja, mintha egy sugárhajtóművet állítanának le vagy alapjáratra vennének vissza. Állítólag az okosok azt mondják csak Max 8-10 et forognak, de akkor is ennek azért van hangja, ha hosszútávon jövök vele mondjuk 70km en keresztül haza majdnem bedugul a fülem. Szóval hiába kis köbcentiről lévén szó, és hiába Malossi 5W40 RX full sintetikus versenyolajat öntök bele úgy érzem kéne neki valami plussz védelem is, ami hatásos is. Az az igazság, két napja csak az ezzel kapcsolatos fórumokat olvasgatom, kockulok, a gép előtt, de sokkal nem lettem okosabb, legtöbben csak azt írják, hogy beleöntötték, de minek, ők se tudják, mivel sem hasznát, nem érezték, sem kárát. Ja és vagy, 5 fajta gyártó álltal gyártott adalékanyagról olvastam, most döntse el az ember melyik amit bele kéne tölteni, túlkínálat miatt, a bőség hatalma mellett, szinte azt sem tudja az ember melyik gyártótól vegyen egy flaskával. Ha valakinek valamelyikkel van gyakorlati tuti tapasztalata, kérem írjon nekem egy tippet, melyik vált be a legjobban az új gépekben. Az enyémen most aluminium nikosil, réteggel bevont henger van, azt sem tudom, árt -e neki, illetve a kb 2 tized réteg vastagságú nikosil rétegnek mondjuk a metabond. Ha valaki tud közületek konkrét válaszzal szolgálni nagyon megköszönném. És mindenki tapasztalatára, kíváncsi és nyitott vagyok. További szép napot. Üdv: Dzsino3
Szerintem ártani nem árt, de nem is biztos hogy észreveszel javulást. Én töltöttem autóba 6-8 éve, semmit nem vettem észre. Ettől függetlenül, lehet hogy kopásállóbbá váltak az alkatrészek, de ugye ez sose fog kiderülni.
Sziasztok, van egy Piaggio Liberty 2 éves 4000km -t futott 50cm2 es tuningolt robogóm és meg szeretném tőletek kérdezni mi a véleményetek a METABOND GOLD adalékanyag motorblokkba illetve hajtásba való beletöltéséről. Mivel szeretnék a motoromba venni ilyen felületnemesítő anyagot, vagy esetleg SLICK50 et. Kamu az egész Metabond és Slick vagy valaki próbálta esetleg közületek, és tényleg ér valamit.Előre is köszönöm válaszotokat. Üdv.:Dzsino3 További szép napot mindenkinek.
Nekem, első kézből vannak tapasztalataim a Lubetec/Militec csodaszerről. Egy ismerősöm nemrég vett ilyet. 500km alatt abszolute semmi változás nem történt sem a motor járásában, dinamikájában vagy a fogyasztásában, csak a betöltést követő napon jó kis olajtócsa keletkezett a motor és a váltó illesztése alatt. Mivel a váltóba is került a szerből, ezért most a nagy kérdés, hogy mindkettő ereszt-e vagy csak az egyik. Igazából oltári szemétségnek tartom, hogy ha már úgyis placebo effektusra épül az egész üzletág, akkor több mint 6000Ft-ért miért nem tudnak már valami hót ártalmatlan szert rásózni az emberre? Aki ettől jobban érzi magát, az bátran használja, de azért a több 10 esetleg 100 ezres kár már nem olyan jó vicc.
Én egy saját buherálású "vízbefecskendezőt" használtam egy ideig. Az Aquaspricchez hasonlóan a szívócsőbe kötött tűszelepen (közönséges injekciós tű) át szívta a vizet.
Mivel az én autóm injektoros, fogyasztáscsökkenés nem volt, az injektor a légtömegmérő jelei alapján annyi benzint adagolt, mint azelőtt, házilag nem álltam neki szabályozni. Viszont érzésre jobban gyorsult és egyenletesebb lett a járása, valamint a kipufogó gáz szaga (nincs katalizátor) jelentősen csökkent.
Végül kiszedtem, mert egetverő hatása nem volt, viszont egyes források szerint a motor korrózióját fokozza a víz.
A vízbefecskendezést próbáltátok már?
Van magyar is: aquaspricc a neve, országos beszerelési pontokkal.
Én az egyik verdámba (Kispolski) most fogom beszereltetni, nagyobb előgyújtást tesz lehetőve ami eleve hatásfoknövelő tényező. Egy gyikja van hogy télen den.szeszt kell hozzáadni, de majd egy 5l-es flakonba mindig keverek be, nem drága. Olcsó.
Nekem a 90E km-t futott autómhoz Metabond C-t adtak (ugye a C az idősebbekhez való), de a kollegámnak anno a 120E km-es kocsijához az M-est ajánlották...
Mi számít fiatal/idősebb motornak?