"Hosszas gondolkodás után döntöttem úgy, hogy a pekingi olimpiára már nem készülök fel, de úgy lesz teljes az életem, ha még az országos bajnokságon rajthoz állok, vagyis hivatalosan még nem vonulok vissza" - fogalmazott az úszónő.
A MOB elnöke, Schmitt Pál ellenben szerda délelőtt biztosította Ágit, ott lesz az olimpián, mert a szervezet vendégül látja a játékokon.
"Nyitva áll az ajtóm az ellenőrök előtt, nem megfutamodásról van szó, magam is a tiszta sport, és a tiszta sportolók mellett állok. Körülbelül száz vizsgálatot végeztek el rajtam, és mind negatív lett. Büszke vagyok arra, amit elértem, tizenhárom válogatott év van mögöttem, tizenháromszor játszották el tiszteletemre a magyar himnuszt. Őszinte ember vagyok, remélem, mindenki elfogadja és megérti, miért cselekedtem így" - zárta le a sajtótájékoztatót Kovács.
Megérkezett a Magyar Úszó-szövetségbe a Magyar Antidopping Csoport értesítése Kovács Ágnes november 8-án levett vizeletmintájának laboreredményérol.
A seibelsdorfi WADA-akkreditált laboratórium értesítése szerint az olimpiai bajnok úszóno doppingtesztje negatív eredményt hozott. Kovács Ágnes jelenleg a magyar válogatott keret tagjaként a december 13. és 16. között esedékes rövidpályás Európa-bajnokságra készül az esemény helyszínén, Debrecenben.
Forró drótom van a Moderátorokhoz! :-) Csak a rádióban hallgattam, de tényleg teljesen lenyűgözött! Tudod, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy hány év iszonyú kemény munkája múlhat húsz másodpercen. Fantasztikus nagyot kockáztatott ezzel a taktikával, de bejött, és ez a lényeg! Hogy fel tudja dobni az embert egy ilyen siker! Mintha valami közöm lenne hozzá! Egyszerűen más lesz az ember napja tőle, szinte nem is értem. Persze az is sokat számít, hogy emberileg olyan klassz kis valaki!