Keresés

Részletes keresés

Bure Creative Commons License 2000.10.03 0 0 61
Szerintem a topicot lassan be lehet majd zárni, ugyanis kiderült: nem mentek politikusok az olimpiára csak úgy l'art pour l'art. Egyedül Deutsch sportminiszter/MOB-alelnök és Orbán min.elnök volt kint, ez utóbbi ráadásul diplomáciai úton volt, találkozott az ausztrál mi.elnökkel, utazását pedig pont az olimpia idejére és az azzal párhuzamosan megrendezésre került magyar kulturális napokra időzítette. Kimehetett volna Ausztráliába máskor is, de így azért jobb volt az időzítés.
Vegetable Creative Commons License 2000.10.03 0 0 60
Hali GUPF!
Fórum / Politika / Orbán beszéde Sydneyben
Sajnos nem tudom, hogy kell csicsázni, de ez jó információs forrás, minden oldalt végignézhetsz :o)))
Veg
Előzmény: GUPF (59)
GUPF Creative Commons License 2000.10.02 0 0 59
Hát, lehet, hogy nem lehet egy szaam se, de azért én is szívesen kiutaznék más pénzén Ausztráliába. Szegény Viktort sajnáltam, hogy pont akkor kellett mennie, amikor ez a nagy tömeg volt, meg olimpia, oszt nem hagyták békén, kénytelen volt sokezer forintos belépővel beülni a versenyekre, de csak kibírta.
Mit mondott abban az omninózus riportban, hogy ennyire el vagy olvadva tőle?
Előzmény: djkalo (55)
CSÜLÖK Creative Commons License 2000.10.02 0 0 58
Én jobban szeretném ha a repülővel lezuhanna a visszaúton,miért ne legyünk könyörületesek az ausztrálokkkall szemben:-)))
Előzmény: Törölt nick (56)
Vegetable Creative Commons License 2000.10.02 0 0 57
Hali Destroyer! :)))
Ugyan hogy lehetsz ilyen despota! Elvégre még a Vitrai is mosolygott rá... :o)))))) (én is mosolyognék, még mindig a legjobb biznisz az állami TV-ben szerepelni :)
Veg
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.02 0 0 56
Ha kint maradna, én örülnék neki. :)
Előzmény: djkalo (55)
djkalo Creative Commons License 2000.10.01 0 0 55
Wazull, még akartam neked vmit válaszolni, csak múltkor nem sikerált elküldeni az új hozzászólást. De most már inkább nem irom le újra....szerintem hagyjuk a témát mindannyian és örüljünk annak, hogy a mai nap alatt összesen annyi aranyat /4/ szereztünk, mint eddig összesen az olimpia alatt, és hogy még az Atlantai teljesitményt is felülmúltuk, és hogy 13.-ok lettünk.

ÉLJEN MAGYARORSZÁG! ÉLJEN AZ OLIMPIA!

Éljenek az érmeseink....
UI: Azért remélem láttátok az Orbánnal készült riportot, ti akik nem értetek egyet a politikusok kimenésével. /akinek nem inge ne vegye magára./ A Vitray is először nagyon szigorúan beszélt vele, és a végén még ő is mosolygott és nagyon megvolt elégedve az Orbán válaszaival...úgyhogy szerintem senkinek sem lehet egy szava sem, sem az érmeseinkre és a magyar csapatra, sem pedig Orbánra.......

MÉG EGYSZER UTOLJÁRA : ÉLJEN MAGYARORSZÁG!

BZoltan Creative Commons License 2000.09.30 0 0 54
ugy ertem, hogy _MI_ mit csinalunk
BZoltan Creative Commons License 2000.09.30 0 0 53
Ja en is olvastam.. de mi van ebben szokatlan... beszel midenfelet jo laikus modjara. Miert mit csinalunk?
z
Előzmény: Wazull (51)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.30 0 0 52
Szerintem helyénvaló, hogy Orbán és Deutsch is kint vannak a Játékokon, és az sem baj, ha igazi szurkolóként buzdítják a csapatot. (Az már nem tetszett, amikor O.V. a fiát bevitte az államfők közé a fociVB-n, a repi-helyekre.) O.V. amúgy eleve nagyobb százalékban tölti munkaidejét "reprezentálással" mint a korábbi miniszterelnökök, ez felfogás kérdése, lehet így is csinálni.

Pletykaszinten hallottam, hogy a tévéelnök is kiment. Tud erről valaki valami konkrétumot?

Wazull Creative Commons License 2000.09.30 0 0 51
Egy link az Indexhez. Ajanlom figyelembe a miniszterelnok ur nyilatkozatat. No comment...
http://index.hu/sport/olimpia/kajakkenu/verecke/
Willie Creative Commons License 2000.09.29 0 0 50
off
Wazull!

Level ment!
on

Előzmény: Wazull (49)
Wazull Creative Commons License 2000.09.29 0 0 49
OFF

Willie,

"Igazabol en is ezt hittem, de egyeves ittletem alatt osszesen egy olyan emberrel talakoztam, aki nem tudta, hogy hol van Magyarorszag. Mondjuk az lehet, hogy en csak az atlag folottiekkel erintkezek."
A kollegaim is legalabb High Schoolt vegeztek, ok is el tudjak helyezni kis orszagunkat a terkepen. De ok NEM az atlag...

"Egyebkent meg pont ezert kellenek az ilyen helyen az ilyen kiallitasok.
Hatha megismerik az orszagot."
Hatha :-)))

"Persze, gondolom, a tobbiek is kulfoldiek voltak joreszt"
Ez igaz, de azert voltak echte ameriakiak is. Es ok is ketszer szedtek. Egyebkent a vilag nem csak amerikaiakbol all es az a kiallitas nem csak nekik van szervezve."
Ez igy van, de az utobbi idoben az ideologiat is innet importalja a vilag, nemcsak a Coca-Colat...

off
Haymarket. Ott van a Quincy Markethez kozel. Minden ppenteken es szombaton. Nagyon hasonlit a magyarorszagi piacokhoz."
Ez vicc lett volna, sajna nem ult. Haymarket az egesz terulet neve. Ahol van a Quincy Market, ami maga a piac neve...
Voltam mar ott, tenyleg hasonlit...

Mas
"Itt senki nem kodosit, ha penzrol van szo,"
Big Dig!
On
Hullanak is a fejek. De ha mar belenyomtak 13 miliardot (!!!), akkor befejezik. Hogy mikor, meg mennyibol, azt senki nem tudja. Maskepp nem is lehetne megoldani a kozlekedest a belvarosban...

A focisdolgokra most nem valaszolok, mert az is nagyon off es raadasul meg hosszu is lenne. Gyere el hatodikan a somerville-i buliban ott megbeszelhetjuk."
Errol a bulirol nem tudok semmit. Maganban megbeszelhetjuk...

Előzmény: Willie (47)
Willie Creative Commons License 2000.09.29 0 0 48
Tartsatok ki! Azert megneznem a sved kiralyt, ahogy orjongve biztatja a csapatat. Egyebkent szerintem Viktor oriasi baklovest kovetett el, hogy nem szurkolt. Minden TV ot mutatta volna, hogy mennyire sziven viseli a magyar csapat sorsat. Bar lehet, hogy az ellenzek kihozott volna belole valami negativumot.
Willie
Előzmény: Husky (45)
Willie Creative Commons License 2000.09.29 0 0 47
Wazull!

"az atlag USA polgart NEM erdekli a vilag, legkevesbe Magyarorszag, igy nem is tud rola semmit."

Igazabol en is ezt hittem, de egyeves ittletem alatt osszesen egy olyan emberrel talakoztam, aki nem tudta, hogy hol van Magyarorszag. Mondjuk az lehet, hogy en csak az atlag folottiekkel erintkezek. Egyebkent meg pont ezert kellenek az ilyen helyen az ilyen kiallitasok. Hatha megismerik az orszagot.

"Persze, gondolom, a tobbiek is kulfoldiek voltak joreszt"
Ez igaz, de azert voltak echte ameriakiak is. Es ok is ketszer szedtek. Egyebkent a vilag nem csak amerikaiakbol all es az a kiallitas nem csak nekik van szervezve.

off
Haymarket. Ott van a Quincy Markethez kozel. Minden ppenteken es szombaton. Nagyon hasonlit a magyarorszagi piacokhoz.
A paprikat en is szupermarketben vettem.

Mas
"Itt senki nem kodosit, ha penzrol van szo,"
Big Dig!
On

A focisdolgokra most nem valaszolok, mert az is nagyon off es raadasul meg hosszu is lenne. Gyere el hatodikan a somerville-i buliban ott megbeszelhetjuk.
Willie

Előzmény: Wazull (44)
Wazull Creative Commons License 2000.09.29 0 0 46
HAJRA MAGYAROK! HAJRA HUSKY!
Előzmény: Husky (45)
Husky Creative Commons License 2000.09.29 0 0 45
Udv !

Kivancsian varom a delutani magyar-olaszt es az esti magyar-norvegot.... nekunk mar alig van hangunk :(((

Willie:
Sved kiraly, lengyel elnok stb

Wazull Creative Commons License 2000.09.29 0 0 44
Willie,

"Te is itt vagy? Mit csinalsz itt?"
Az MGH-ben dolgozok. Tovabbi reszletekkel nem untatnam a topic tagjait, mert az mar erosen OFF lenne. Ha erdekel, akkor maganban...
Hiaba, mindenhol vannak magyarok :-)))

"A felesegem most kapott uj munkat es a "fonoke" mikor megtudta, hogy magyar akkor mindjart aradozott, hogy milyen jo kajaink vannak es hogy tudjuk-e hogy van Bostonban magyar etterem es az milyen jo... Aztan hozzatette, hogy eleg draga is. Namost en lattam a hazukat meg tudom, hogy a csaldnak ket repulogepe van es azzal jarnak hetvegen kirandulni."
OK, ket repgep meggyozott, tenyleg tele vannak loveval. Az azonban azt mutatja, hogy van penzuk vilagot latni. A kollegaim kozul is tobben voltak mar Magyarorszagon, de ok inkabb a szoros kivetel (ez azert megiscsak a Harvard...). Remelem, megerositesz, az atlag USA-polgart NEM erdekli a vilag, legkevesbe Magyarorszag, igy nem is tud rola semmit. Igaz, sajat orszagarol sem (lsd.: Jay Leno Jaywalk-ja...)

"Ugyhogy ha valamire ok azt mondjak hogy draga akkor az biztos az."
A gazdag embereknek itt sem koltenek sokat, ha tehetik. Az egyik baratom szuletesnapjat a Grill23-ban unnepeltuk, az tenyleg draga hely. Azt mondtak, hogy kb. a magyar etteremmel van egy arban...
Lattam Brooklyne-ban is egy magyar kifozdet (igaz, csak buszrol), de az nem lehet draga. Szoval a magyar etterem itt eleg draga kornyeken van, meg nem nagyon van konkurrencia, ezert draga...

"Egyebkent a felesegem amr fozott amerikaiaknak es izlett nekik. Eznkivul epp nemreg voltunk egy bulin, ahol a fo attrakcio a gulyasleves volt. Volt aki ketszer szedett."
Persze, gondolom, a tobbiek is kulfoldiek voltak joreszt :-)))

off
"Egyszer vettem orolt pirospaprikat, meg torott fokhagymat egy fasirt elkeszitese celjabol. Azota sem..." Rossz helyen vasarolsz. En pl echte kalocsai paprikat szoktam itt venni (persze lehet, hogy nem annyira echte, de izre tokedletes).
Akkor meg rutintalan voltam, es egy szupermarketben vettem, mint echte amerikai termeket...

"Fokhagymaert pedig menj ki a Haymarket-re."
Marhogy a North End-en levo Quncy Market-re, akartad mondani :-)))
on

"Persze, csak a fociklubokat Europa nagy (es eredmenyesebbik) reszeben nem az allam dotalja..."
Azert a felreertes elkerules vegett itt sem dotaciorol van szo,"
Pedig igen. Egy komoly klub stadionja jobb helyen a klub tulajdona, es van penze a felujitasra. Meg egyszer: egy huszezres stadiont felujitani 2000 nezonek (ugyhogy osszetorik egy honap alatt), az szerintem luxus...
OFF
Ja, Bostonnal maradva: biztosan hallottal mar, hogy a Red Sox uj stadiont kap. Igaz, hogy az allam is beszall jo kis osszeggel, de a klub fizeti majd nagyobb reszet...
Merthogy itt aztan tenyleg abbol elnek a Major szovetsegek (kosar, baseball, hoki, amerikai foci), ami a beveteluk, vallakozas-formaban mukodnek ugyanis, nem az allam tamogatja. A 60-70-es evekben mar csodbe ment par "kaloz"-szovetseg, senki nem adott penzt nekik az allamtol. Ja, tavaly meg ket noi (profi) kosar-bajnoksag volt, mar mar csak a WNBA. Ha nem adja el magat, vege...
ON

"hanem arrol, hogy az allam felujitja a stadionokat(amik mellesleg, ha jol tudom allami tulajdonban vanak tehat kotelessege karban tartani)"
De miert van allami kezben? Azert, mert a klubok nem tudjak kigazdalkodni a keretukbol. Amig a jatekosok kapjak a nagy let, nincs penz villanyszamlara...
Nem sok egy kicsit ez az NBI-es keretszam? Vilagos, hogy ennyi klubot egy ilyen kis orszag keves penzbol nem tud eltartani. Meg ilyen eredmenyek mellett sem...

"Erre megy el a penz nagyobbik resze (kb 2/3) a tobbit pedig mint visszateritendo tamogatast kapjak meg a klubok, de csak azok, akiknek nincsenek koztartozasai meg tiszta a gazdasagi helyzetuk."
Ilyen klub cirka ketto (2) van a magyar bajnoksagban. Azok sem fognak semmit visszateriteni, ebben biztos vagyok...

"Idaig pl. ugy volt, hogy a klubok nem fizettek semmilyen kozterhet aztan mikor mar jol felgyult nekik minden akkor sirtak egy kicsit es allambacsi elengedte. Szerintem eves szinten az is kitett annyit, mint ez a mostani penz, amit raadasul vissza is kell fizetniuk."
Es mibol fizetik vissza? Csak emlekeztetoul: emlekszel a Szeged agoniajara? Amikor tutko volt, hogy nem tudnak elindulni a bajnoksagban, akkor is "mentek" meg x fordulot...

"Az EB-vel kapcsolatban csak annyit, hogy szuken nezver veszteseges(bar akkor nem ertem, hogy mit tolong mindenki allandoan a rendezesert), de az biztos, hogy a turizmusbol van annyi bevetele az allamnak, hogy vegeredmenyben pozitiv osszeg jon ki."
A turizmusbol javareszt nem az allamnak van bevetele. Ha van szallodad, ettermed, akkor lesz beveteled. Ha nem, akkor nem...

"Persze biztos sokan vannak meg akik jol jarnak, de ha feltetelezzuk, hogy azok is fizetnek adot meg ilyesmit(ami mondjuk valo igaz kicsit eros feltetelezes) akkor azert nem olyan rossz buli az allambacsinak sem."
Tudtommal nem erossege kis hazank fiainak az adofizetes (igaz, itt sem). Aki fix berbol el, az persze fizet, mint a katonatiszt. Nem tehet mast. Aki meg ugye "vallalkozo", az altalaban "veszteseges"....
Allambacsinak biztos hogy megeri. Ha kenyeret nem is, de cirkuszt azt tud adni...
Szerinted miert csak eros gazdasaggal rendelkezo (vagy legalabb is futballorult, ha mar latin) orszagok kapadoznak a focitornak megrendezese utan?
Csak analogiakent: '86 ota van Forma I-es futam nalunk. Tudod: orszag nepszerusitese, jelentos turisztikai bevetelek, bla-bla-bla...
Kerdesem: lattal te mar abbol is egy filler hasznot. OK, nem zsebbe, hanem mondjuk javult volna az ultrastruktura. Aligha hiszem. Valakinek persze csak megeri...
Tudod, az USA-rol sok rosszat el lehet mondani. Egy dolog azonban biztos. Itt senki nem kodosit, ha penzrol van szo, mindenki tudja, hogy akorul forog a vilag. Csak mi vagyunk ennyire szemermesek otthon. Meg akik hulyenek neznek bennunket...

"Egyebkent erdekelne, hogy mennyire volt veszteseges a legutobi eb."
Bocsi, ezzel most megfogtal, a pontos osszegre nem emlekszem, most meg nincs idom a neten keresni utana. Majd utananezek.

Előzmény: Willie (41)
Willie Creative Commons License 2000.09.28 0 0 43
"Nem hoznam fel ezt he nem lattam volna a sajat szememmel mas "nagysagokat" lelkesen szurkolni ( vegig ). "

Meseld el kiket lattal!
Willie

Előzmény: Husky (31)
Willie Creative Commons License 2000.09.28 0 0 42
"a jól emlékszem a Miniszterelnök Úr megnézte a VB döntőt, EB döntőt"

A VB dontore a francia elnok szemelyesen hivta meg egyeduli Kelet Europa-i minszterelnokkent. Azert ilyen helyre illik elmenni. Az EB-dontorol nem tudok, de te honnan tudod, hogy kozpenzen ment?

Willie

Előzmény: polar bear (36)
Willie Creative Commons License 2000.09.28 0 0 41
"Tudod, ha most nem eppen Bostonban lennek"

Te is itt vagy? Mit csinalsz itt?


"Az amerikaiak kozul sokan szeretik a magyar konyhat? Ezt mi alapjan mondod?"
A felesegem most kapott uj munkat es a "fonoke" mikor megtudta, hogy magyar akkor mindjart aradozott, hogy milyen jo kajaink vannak es hogy tudjuk-e hogy van Bostonban magyar etterem es az milyen jo... Aztan hozzatette, hogy eleg draga is. Namost en lattam a hazukat meg tudom, hogy a csaldnak ket repulogepe van es azzal jarnak hetvegen kirandulni. Ugyhogy ha valamire ok azt mondjak hogy draga akkor az biztos az.
Egyebkent a felesegem amr fozott amerikaiaknak es izlett nekik. Eznkivul epp nemreg voltunk egy bulin, ahol a fo attrakcio a gulyasleves volt. Volt aki ketszer szedett.
off
"Egyszer vettem orolt pirospaprikat, meg torott fokhagymat egy fasirt elkeszitese celjabol. Azota sem..." Rossz helyen vasarolsz. En pl echte kalocsai paprikat szoktam itt venni (persze lehet, hogy nem annyira echte, de izre tokedletes). Fokhagymaert pedig menj ki a Haymarket-re.
on

"Persze, csak a fociklubokat Europa nagy (es eredmenyesebbik) reszeben nem az allam dotalja..."
Azert a felreertes elkerules vegett itt sem dotaciorol van szo, hanem arrol, hogy az allam felujitja a stadionokat(amik mellesleg, ha jol tudom allami tulajdonban vanak tehat kotelessege karban tartani) Erre megy el a penz nagyobbik resze (kb 2/3) a tobbit pedig mint visszateritendo tamogatast kapjak meg a klubok, de csak azok, akiknek nincsenek koztartozasai meg tiszta a gazdasagi helyzetuk. Idaig pl. ugy volt, hogy a klubok nem fizettek semmilyen kozterhet aztan mikor mar jol felgyult nekik minden akkor sirtak egy kicsit es allambacsi elengedte. Szerintem eves szinten az is kitett annyit, mint ez a mostani penz, amit raadasul vissza is kell fizetniuk.

Az EB-vel kapcsolatban csak annyit, hogy szuken nezver veszteseges(bar akkor nem ertem, hogy mit tolong mindenki allandoan a rendezesert), de az biztos, hogy a turizmusbol van annyi bevetele az allamnak, hogy vegeredmenyben pozitiv osszeg jon ki. Persze biztos sokan vannak meg akik jol jarnak, de ha feltetelezzuk, hogy azok is fizetnek adot meg ilyesmit(ami mondjuk valo igaz kicsit eros feltetelezes) akkor azert nem olyan rossz buli az allambacsinak sem. Egyebkent erdekelne, hogy mennyire volt veszteseges a legutobi eb.
Willie

Előzmény: Wazull (39)
Wazull Creative Commons License 2000.09.28 0 0 40
Husky,

Hmm. Pedig en azt hittem, hogy ok ketten leginkabb azert mentek ki, hogy tiszta szivbol, sugarzo arccal szurkoljanak a magyar sportoloknak. Lehet, hogy a protokollfonokuk elfelejtette ezt mondani nekik. Vagy ok felejtettek volna el, mit mondott a protokollfonok? Ez utobbit nem hiszem, hiszen olyan fiatalok meg...

Előzmény: Husky (31)
Wazull Creative Commons License 2000.09.28 0 0 39
Willie,

"1. Az, hogy Orban kint van az nem baj. Mar felteve, ha nem beszel hulyeseget. Kulonben is meghivtak, mint minden orszag kormany es allamfojeit. Gyanitom, hogy egy ilyen meghivasnak illik eleget tenni, de legalbbis illik kuldeni maga helyett valakit. (gondolom a Clinton a valasztasi kampany kellos kozepen nem fog az olimpiara utazni) Akkor meg mar nem mindegy, hogy ki megy? A Deutsch meg ugye sportminiszter tehat megint csak indokolt a jelenlete. Megyjegyzem en
sem nagyon birom."
Tudod, azzal, hogy a miniszterelnok kint van az olimpian, azzal nekem semmi gondom nem lenne. Mar csak a protokoll miatt is illik megjelenni neki, megha nem lenne a "sport nagy rajongoja" sem. Ugyanez ervenyes a sportminiszterre is. Nekem nem ezzel van bajom. Inkabb azzal, ha mar kimennek, akkor viselkedjenek rendesen. Nem hiszem, hogy nyomorult sportolokat kellene hulye nyilatkozatokkal idegesiteni. Nem igy gondolod?

"2. Kiallitas. "Szerinted kik vesznek a magyar etelekbol? Nyilvanvaloan a kinti magyarok. Kulfoldiek: nem ismerik"
Hat eppen ez az. Ismerjek meg! En sem ettem eletemben sem mexikoi kajat mig egyszer el nem vittek egy mexikoi etterembe. Azota az a kedvencem. Mellesleg pl. az amerikaiak kozul sokan szeretik a magyar konyhat es Bostonban a
magyar etterem az egyik legdragabbak koze szamit. Nyilvan nem veletlenul."
Tudod, ha most nem eppen Bostonban lennek, akkor talan nem is emlitettem volna ezt a dolgot. A mexikoi kaja nem nagyon kulonbozik a magyartol, foleg ha az amerikaival hasonlitod ossze. Nem veletlenul szeretek itt kint mexikoi kajakat enni...
Az amerikaiak kozul sokan szeretik a magyar konyhat? Ezt mi alapjan mondod? Foztel mar nekik? Izlett nekik? A magyar konyha nekik egyfele egzotikum, de ha elmondod, hogy mibol keszul mondjuk egy pacalporkolt, vagy egy veres hurka, szoba sem allnak veled azutan. A masik, hogy az alapanyagoknak is teljesen mas ize van itt. Egyszer vettem orolt pirospaprikat, meg torott fokhagymat egy fasirt elkeszitese celjabol. Azota sem...
Attol tartok, ok inkabb a hamburgert valasztanak a jo kis zsiros magyar kaja helyett...
A magyar etterem draga itt? Persze, de az hogy mitol draga itt egy etterem, azt nem elsosorban a kaja minosege hatarozza meg...

"3. Koban ugyeben egyetertek Bureval, ha minden ugy van ahogy leirta, akkor tenyleg gusztustalan a dolog."
Meg egyszer: Kobant egy peldanak emlitettem. Nem tudom, igaz-e amit mondott, vagy sem. Mindenesetre ezt nyilatkozta. Helyette irtam masik peldat: az olimpian kint levo tartalekok helyzetet. Erre erdekes modon senki nem reagalt...

"Viszont az is felhaborito, hogy falabu IQ-bajnokok milliokat vagnak zsebre 0 produkcioert. Sajnos azonban meg mindig a focit nezik meg a legtobben Europaban."
Persze, csak a fociklubokat Europa nagy (es eredmenyesebbik) reszeben nem az allam dotalja...

"4. irod: "Egy huszezer nezot befogado stadiont valoban erdemes felujitani nehany szazmillioert annak a hatszaz nezonek,"
Ne felejtsd el, hogy kis hazank meg mindig szeretne EB-t rendezni. Ezenkivul ez a penz ha jol tudom tobb evre lenne elosztva es egy jo resze visszateritendo tamogatas. Szoval igazabol ez egy befektetes es majd a jovo eldonti, hogy jo volt-e vagy sem."
Kis hazank szeretne EB-t rendezni? Kit ertesz kis hazank alatt? A miniszterelnok urat, vagy a vendeglatosokat?
Hogy jo befektetes-e EB-t rendezni (anyagilag mondjuk) arra igen jo pelda a legutobbi EB (amit ket, nalunk meg Ausztrianal talan jobb anyagi kondicioban levo orszag rendezett...). Ha erdekel, mennyire volt nyereseges megirhatom. Nem akarlak elkeseriteni...
Az megint mas kerdes, hogy par vendeglos, meg szallodatulajdonos persze nagyot kaszalna, de sajnos ez az atlagembert legkevesbe erintene...

Előzmény: Willie (30)
Wazull Creative Commons License 2000.09.28 0 0 38
Vegetable,

"Szal nagyon szeretném Wazull véleményét hallani, miszerint most az a baja, hogy "utálom a Deutschot meg az Orbánt", vagy az, ahogy és amit mondtak. Merthogy érdekelne, melyikünk vette rosszul az adást :o) Szóval Wazull? Mit is akartál mondani? :o))))"
Mint az elozo hozzaszolasomban emlitettem volt, a ket fent nevezett uriembert nem utalom (ez egyebkent is olyan gyerekes dolog lenne, nem?), viszont nem is rajongok ertuk. Es hogy miert nem? Eppen azert amit tesznek, es ahogyan tesznek, miota ok vannak a csalanhegy tetejen. Egy politikust szerintem leginkabb egyetlen dolog minosit: hogyan vegzi a munkajat. Itt mar erosen megoszlananak a velemenyek ket hosunkrol, azt hiszem...
Az Index-bol tudok adni linket, miszerint DT kifejtette: ami '98 elott volt, az ugye mind kommenista volt, de azota aztan piaci alapokra helyeztuk a sportot, es szarnyalunk, mint a szel... (vagy valami ilyesmi...). Az eredmenyt lemerhetjuk az olimpiai szereplesunkkel is...
Azt, hogy azert mentek ki, hogy fikazzak szerencsetlen, egyebkent is stresszben levo sportolokat, az meg kulon hab a tortan...
Az utobbi az, ami miatt nem tudok oromodat zengeni roluk ebben a topicban...
A nyomorult magyar foci talpraallitasaval kapcsolatban meg: talan a populista jelzot is megemlitenem a demagog mellett. Tudod, ha 21 miliardot mondjuk az utanpotlas nevelesere forditananak, hogy: OK fiuk, tiz ev mulva lesz egy jo csapatunk, akik legalabb tuljutnak az EB, VB, olimpiai, stb. selejtezokon, azt mondanam, ezek az emberek tenyleg a jovovel torodnek. Ehelyett...
A harmadik embert mar tenyleg csak felve merem emliteni, mert megint a demagogia bunebe esek. Szoval, mindenki Jozsi bacsija nekilatott a legnepszerubb magyar fociklub talpraallitasanak (lsd meg: populista, demagog...). Hogy mennyi penzbol, azt termeszetesen senki nem tudhatja. Nyilvan nem nehany rongyos milliocskabol...
Az eredmeny: talan eppen nem fognak kiesni az NBI-bol. Ja, a klub alapitasa 101 es fel eves evfordulojanak szegyenteljes es kisstilu "megemlekezeset" sem kell tulzottan cizellalnom...

Irtam mar, de meg egyszer megerositenem: nincsen semmifele partpreferenciam, ezert is volt egy kicsit durva, amikor Bure izombol lekommunistazott. Az talan egy masik topic temaja lehetne a Politika forumon.

Nezd mar vissza ezt a topicot legy oly szives, hanyszor emlitettem itt sportvonatkozasu adatot, illetve o hanyszor emlitett...

Zarszokent: az, hogy a miniszterelnok es a sportminiszter melyik part tagja, engem nagyon nem tud erdekelni. Meg az sem, hogy mi a nevuk. Engem egyetlen dolog erdekel: vegezzek jol a munkajukat. Ne csak a sajat kis pecsenyejuket sutogessek a nagy kozos tuznel (lsd.: mas f@sz@val verni a csalant...), hanem igyekezzenek mar egy kicsit tenni azert, hogy szorgos nepunk "gyozni fog"-jon.
Akar az olimpian is...
Visznont egyelore sajnos (Bureval ellentetben) en nem ezt latom...

Előzmény: Vegetable (29)
Wazull Creative Commons License 2000.09.28 0 0 37
Bure,

"Én mánia, te meg demagógia. Maradjunk ennyiben."
Kedves Bure, kerlek vedd mar elo kerlek a mar korabban emlitett szotarat, es nezd mar meg kerlek, mit is jelent a demagogia. Ezek utan ra fogsz jonni arra, hogy a te irasaidban nagysagrendekkel tobb demagogia van, mint az enyeimben. Mint ahogy az oly sokszor emlitett ket politikus is ebbol epitkezik...

"Majd ha levetted a fekete-fehér "utálom a Deutschot meg az Orbánt" szemüvegedet, akkor talán tudsz józanabbakat írni...."
Azt a szemuveget nem tudom levenni, mert nekem olyan nincs. En NEM utalom Deutschot, meg Orbant. Igaz, nem is rajongok feltetel nelkul ertuk, ez a dolog azonban az eddigi tetteik osszegzese nalam...
Igyekeztem tenyeket irni veluk kapcsolatban, esetleg megemliteni nehany (igen demagog) kijelentesuket. Sajnalom, hogy az egesz dolgot eltoltad a politika fele, holott a topic a "politikusok es az olimpia" cimszo alatt futna.
Amikor megemlitettem, hogy valami cinkes ennek a ket fentebb emlitett ferfiunak az olimpiai utjaban, akkor prompt lekommunistaztal, illetve zsigerbol a komcsikat vetted elo. Ami ertheto, hiszen eleg csolatassal kozeledsz a dolgokhoz, ez nyilvanvalo. Nem akarom untatni a topic kozonseget azzal, hogy reszletezzem, az elmult otven evben csaladi hagyomanyaink alapjan miert nem szimpatizaltunk a kommunistakkal, de azert megemlitem, hogy tudj rola...
Szoval, ha lehetne, akkor maradjunk meg a jovoben a "a politikusok es az OLIMPIA" targykorben...
Apropo, ezzel kapcsolatban: te minek nevezned azt, ha egy orszag miniszterelnoke elmegy "meglatogatni" az olimpian orszagabol reszt vevo sportolokat (persze csak az eselyeseket ugye... lsd. demagogia), es ahelyett, hogy buzditana oket, (OK, gyerekek, latom mar, hogy itt tenyleg nehez akar egyetlen olimpiai pontot is szerezni, nemhogy aranyermet...), elkezdi oket fikazni, hogy: ugy latom a noi kezicsapat tobbre viheti, mint a ferfi vizilabdazok (holott meg mindketto a negy koze jutas elott allt...). Nem hiszem, hogy EZERT kellene neki kimenni. Meg jo hogy azt nem mondta: a helyezetlenek gyalog mennek haza...

Előzmény: Bure (28)
polar bear Creative Commons License 2000.09.28 0 0 36
Biztos, hogy a politikusoknak közpénzen kell végiglátogatni az összes jelentős sporteseményt? Ha jól emlékszem a Miniszterelnök Úr megnézte a VB döntőt, EB döntőt most ugye az olimpia.
Arra emlékszik valaki hogy Horn Gyula vagy Antall József melyikre ment el? Én úgy emlékszem egyikre sem, de lehet, hogy tévedek. Az viszont rémlik, hogy elég sokat tárgyaltak vezető európai politikusokkal.
Remélem Salt Lake City-ben is képvisel minket néhány vezetőnk.
Celtic woman Creative Commons License 2000.09.28 0 0 35
Figyussz Husky!
Hogy' nézne má ki, ha rekedtre ordítanák magukat, oszt nem lennének képesek jó étvágyat kívánni a sok hasonló diplomatnak a kajás-sátorban?! He? :)
Oda lenne az összes diplomáciai törekvés! :)
Azért eddig próbáltam hinni benne, hogy még nem olyan kockák... De sajnos... :(

Ti csak hajrázzatok helyettünk is, vasárnap éjszakától már nem kell hang úgysem, tessék addig elhasználni az összeset a jó cél érdekében!

Előzmény: Husky (31)
Vegetable Creative Commons License 2000.09.28 0 0 34
Hali Willie!
"Sanjos csalodast kell, hogy okozzak." Eszerint nincs szerencsém :( Pedig reméltem. Na mind1! :o)
Mellesleg ismerek a topicban nőnemü nicket, ugyhogy van. Ezért csodálkoztam. De szvsz nem haragvo tipus :o)
Veg
Előzmény: Willie (33)
Willie Creative Commons License 2000.09.28 0 0 33
Sanjos csalodast kell, hogy okozzak. Az urak megszolitas csak a mocskos szexista eloiteleteimnek volt koszonhato mely felteteleztem, hogy sportrol es politikarol egyszerre csak ferfiak kepesek beszelni. Ha esetleg megis lenne holgy a topicban attol ezuton elnezest kerek.
Willie
Előzmény: Vegetable (32)
Vegetable Creative Commons License 2000.09.28 0 0 32
Hali Willie! :o)
Üdv köreinkben! Egyébként gratula a felderítőszolgálatodnak. :) Végignézve a nickeket, alig néhány személyről tudom megállapítani a nemiségét, te viszont tudod, hogy Urak vagyunk. Szóval: Nagyon grat, légyszi add meg a címüket, van még pár egyed az indexen, akiről fogalmam sincs, fiu e vagy lány :o)))))))

"Az, hogy Orban kint van az nem baj." Bajnak nem baj. De: "Mar felteve, ha nem beszel hulyeseget." ezzel totál egyetértek, mert egy nyilatkozatával se tudtam eddig azonosulni, holott engem is képvisel meg sok hozzám hasonló gondolkozásut. (legalábbis kéne, elvégre mi pénzeljuk az utját, nem magánpénzből van kint :o)) Ez sac/kb Deutschra is vonatkozik. És miniszter létére ne akarjon sportolónak látszani (hogy sportol, az más kérdés, most a magyar sportolókat képviseli, nem ő a sportoló :), az volt az érzésem, hogy egy srácot látok a grundról!

Abban igazad van, hogy meg kell ismertetni a magyar konyhát a külföldiekkel, de azt a verzióját, amikor a hagyományos izeket modern alapanyagokból állítják elő, mert lehet pörkölt nokedlit csinálni 100 tojással + sertéshussal + zsirral, és sok külföldi fujolni fog. +lehet darabolt pulykahusból és durumlisztból + olajjal, ami nem hagyományos, de közelebb áll hozzájuk, és isteníteni fogják a magyar konyhát. Más példát is irhattam volna, de német ismerősök most voltak itt, és ez sarkalatos példa volt :)

"Koban ugyeben egyetertek Bureval, ha minden ugy van ahogy leirta" HA! Bocsi, de a mindet nem tudom elhinni. Esetleg részben. Vagy csak látszatra, és más van mögötte, mint tudnánk. Nem hiszem, hogy Bure személyes tapasztalatból beszélt. Bocsi, Bure, remélem nem haragszol, de ugy tünt, csak "hallottam valakitő, aki hallotta valakitől" infod van, ez meg számomra nem meggyőző. Remélem, nincs harag :o)

A focit hagyjuk, mert ha magyar csapat kifut a fűre, akkor elkapcsolom, és a hét összes (kb 3 :) golját inkább megnézem egy összefoglalóban. Ez van. Bár szvsz ez is lesz, amig a focisták kikérik maguknak, hogy egy edző futtat velük 20 perceket. Ugyanis tudomásom szerint a kapust leszámítva meccsenként 2×45 percet kéne futniuk, cselekkel, célbatalálással egybekötve... :o)))))) Szóljon, aki szerint nem ez kéne a jó focihoz. Az aranycsapat nem halt meg 10 perc után, a végén is átrohantak a pályán!

Bocs, megint hosszu voltam :o)
Veg

Előzmény: Willie (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!