Keresés

Részletes keresés

nobodybuilder Creative Commons License 2000.09.26 0 0 32
2. szellemi, erkölcsi értéknek, meggyőződésnek elárulása, áruba bocsátása anyagi előnyökért
erről meg annyit, hogy bárhogy is "pontozod", értékeled a tálentumot/szellemet és az erkölcsi tartást, mint statisztikai változókat, kötve hiszem, hogy erős és korrelációt tudsz kimutatni köztük. nyilván van ilyen is, olyan is.
Előzmény: von Schwarz (19)
rocher Creative Commons License 2000.09.23 0 0 31
Én sajnos már negyedszer 6 év alatt, és ez szerintem egy kicsit sok. És a kívülálló azt látja, hogy egy sportos, stramm kis srác.

petra

Előzmény: mammarosa (30)
mammarosa Creative Commons License 2000.09.23 0 0 30
Az tényleg iszonyú.Az én pici fiam is teljesen kivetkőzött önmagából.Se addig, se azóta nem láttam olyannak őt.
rocher Creative Commons License 2000.09.23 0 0 29
Igen, köszi, csak kárpótolta magát a fiatalúr a tegnapi szenvedésért és ma övé volt a gép.
Meglepően jól viselte, csak az altatás utáni állapot volt iszonyú:-((

petra

Előzmény: von Schwarz (28)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.23 0 0 28
Na mi volt, Petra ? Minden rendben ?
Előzmény: rocher (27)
rocher Creative Commons License 2000.09.21 0 0 27
OK, köszi, majd holnap délben megírom, hogy hogy ébredt fel. Csak ez a 15 óra ne lenne hátra:-(
Előzmény: von Schwarz (24)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 26
Szia !

Én értem, hogy mire gondolsz, és el is fogadom. Azt hiszem én nem kifejezetten erre gondoltam, mint prostituálódásra, de értem.

Előzmény: mammarosa (25)
mammarosa Creative Commons License 2000.09.21 0 0 25
Sziasztok.Végigolvastam, mit is írtatok azóta, hogy nem jutottam géphez.
Remélem, megértette azért valaki, hogy én mit értettem prostitúción.Ti. abban az estben, ha a nő elhagyja a családot, gyereket stb, a Bakos féle második értelmezés a helyes.Anyagira cseréljük azt, amit semmi nem pótol.S a következményei ennek a lépésnek lehet, hogy csak évek,évtizedek múlva jelentkeznek.Vagy több generációval később.
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 24
Nem kezdek el közhelyeket írogatni, de azért fel a fejjel. Ha túl vagytok rajta, gyere vissza és meséld el, hogy minden rendben volt. ;)

von Schwarz

Előzmény: rocher (23)
rocher Creative Commons License 2000.09.21 0 0 23
Hát én is, csak olyan rossz , mert tavaly egész évben egy napot se volt beteg, erre a nyáron összeszedett egy idióta középfülgyulladást és most tessék. És ma még hozott egy csillagos 5-t matekből, tegnap írták, + egy hatost!!! /már ilyet is adnak/ olvasásból. Egyszóval nincs jókedvem.

A férjem is csak nézi a tévét és a holnapi napon rágódik.

Na nem akarlak terhelni.

petra

Előzmény: von Schwarz (22)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 22
Remélem minden rendben lesz a fiaddal. :)
Előzmény: rocher (21)
rocher Creative Commons License 2000.09.21 0 0 21
Most nincs kedvem semmire, holnap reggel műtik a fiamat a fülével. Hosszú hétvégém lesz, gondolom folyamatosan kell figyelni, majd gondolkozom, aztán írok néhány épkézláb dolgot. Mellesleg én soha nem adtam el magam, sőt a szülés után 4 hónappal már elküldött a főnök egy igen húzós tanfolyamra és néhány vizsgát is lenyomtam. Pedig nem volt élet-halál kérdése. A helyemet nem csak a törvény garantálta, hanem az előttevaló hozzállásom is.

petra

Előzmény: von Schwarz (17)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 20
Én is dolgozom a megélhetésért. De. Mondok egy sztorit. Néhány éve, - dőre ifjúkoromban - verseket írtam. Hogy milyeneket, azt most hagyjuk. Közülük pár megjelent Párizsban, ami számomra anyagi előnyökkel nem járt, ugyanakkor mint fiatal "költőnek" meglehetősen nagy dolgot jelentett. Akkoriban többen tudtak erről a környezetemben. Egy ismerősöm, aki egy nagy példányszámű női magazinnál dolgozott, kitalálta, hogy írjunk megrendelésre verseket. Felállás a következő: a kuncsaft összeírja nekem, hogy kiről, milyen alkalomra, mit szeretne megíratni és von Schwarz bácsi jó pénzért helyre kis szülinapi verset rittyent belőle. Gondolom nem meglepő, hogy nem vállaltam el, pedig megrendelés lett volna bőven, és - bár nem vagyok egy Rimbaud - ilyesféle versből kávézás közben akkoriban tizet megírtam volna. Inkább elmentem egy ócska helyre dolgozni, sokkal kevesebb pénzért, mintsem az egyetlen dolgot, amihez valami tehetségem van aprópénzre váltsam. Na. Más számára ez miért nem egyértelmű ?
Azt gondolom, hogy a tehetséges emberek, -és már nem magamról beszélek - azért kapták a tálentumot, hogy jobbá tegyék a világot, és nem azért, hogy gügyögésre használják és keressenek vele. Ez lenne szerintem az erkölcsi kényszer.
Előzmény: nobodybuilder (18)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 19
prostitúció: 1. a kéjelgés keresetszerű űzése 2. szellemi, erkölcsi értéknek, meggyőződésnek elárulása, áruba bocsátása anyagi előnyökért

/Bakos: Idegen szavak és kifejezések szótára/

Előzmény: laddie (15)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.09.21 0 0 18
elég egyszerű erre a válasz. régi vesszőparipám (már itt, a tasztalon is leírtam), hogy aki munkát vállal -- tehát szinte mindenki, de mondjuk tíz emberből kilenc bizonyára -- egy kicsit prostituálódik. mert általában nem azt csinálják, amit szeretnének, ugyanakkor "eladják magukat" bérért. korántsem csak értelmiségiekre, jazz-zongoristákra vagy színészekre igaz ez, hanem a szomszéd Józsira is, aki építkezésen gürcöl, pedig inkább otthon szöszmötölne egész nap a sufniban, vagy Mari nénire, aki bemegy az irodába adminisztrátorkodni, holott a hétvégi kertet gondozni sokkal jobban szereti.
nem érdekli őket. ugyan miért kellene jobbnak lenniük, mint Józsi vagy Mari néni? van erre, van valami erkölcsi távolságtartásra külső kényszer? nincsen. van belső késztetés? akad, akiben van, de olyan is, akiben legyűrhető. na ők mennek el.

[én is elmegyek. bár esetemben szó sincs tévéről, egyszerűen dolgozom :-))]

tetszik a topic!

Előzmény: von Schwarz (-)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 17
Kedves Petra !

Tisztában vagyok azzal, amit mondasz. Az én anyám ugyanezt csinálta, amíg fel nem nőttünk. Tudom, hogy a magyar nők többsége nem tud karriert csinálni és életet alapozni mire szül. Soha nem ítéltem el senkit azért mert keményen dolgozott, bármi is legyen a munkája. Azt is tudom, hogy ha már szült egy nő, akkor nagyon kevés energiája/ideje marad "önmegvalósításra". De. Én arról beszéltem, hogy a pénz ne legyen már indok arra, hogy valaki eladja magát. Megint hadd hivatkozzak a barátnőmre. Színésznő, ez az élete, de hosszú ideig nem tudott elég pénzt keresni vele a megélhetéséhez, ezért dolgozott. Mit mondjak, rengeteget. Ha elment volna egy-két reklámot csinálni, vagy néhány Barátok Közt epizódba szerepelni, akkor egész évre elég pénzt kereshetett volna és csak a színházra koncentrálhat. Csak számára nem volt kérdés, hogy mit lehet megtenni a pénzért és mit nem.
Mellesleg az egyetlen halvány indok, amit ezektől a kurváktól el tudnék fogadni, az az hogy másként nem tudják eltartani a gyereküket. De azt hiszem, ezzel az indokkal kevesen takarózhatnak.

Előzmény: rocher (14)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 16
Konkrétan arra gondolok, amikor úgy csinálnak, mintha bármiféle értéket képviselne az, amit tesznek. Ha valaki szemetet csinál pénzért úgy, hogy erre az istentől kapott (kissebb-nagyobb) tehetségét használja az szerintem szégyen, de ha még úgy is csinál, mintha ő adna valamit, mintha művész vagy akármi lenne - ez szerintem vérlázító. Az igazi tehetségeknél is idegesítő tud lenni a megjátszás, de ezeknél a kurváknál a "mi művészek"-stílus nagyon idegesítő.
Előzmény: Morzsakutyám (9)
laddie Creative Commons License 2000.09.21 0 0 15
Tulajdonképpen mit jelent az, hogy prostituált? Tényleg nem tudom a pontos meghatározást, úgyhogy ha valaki tudja az irja már meg ide.
rocher Creative Commons License 2000.09.21 0 0 14
"mert ha itt lesz az ideje akkor elsosorban anyák akarnak majd lenni"- csak tudod sajnos ez nem mindig ilyen egyértelmű. Én is azt hittem, hogy jól kidolgozom magam, megalapozom a jövőmet szakmailag, szülök két gyereket, az 6 év GYES és utána első a gyerek, utána a munka. Csak közben kiderült, hogy kicsi a lakás, hogy ezek nem csak anyatejet esznek, hanem egyre többet-hálistennek, és állandóan kinövik a cipőket, ruhákat. Sőt egyre többe kerül az ovi, suli és egyáltalán egy fizetésből csak étlenhalni, kettőből valahogy kijönni lehet.

hát ezért kell dolgozni és nem a családi tűzhely mellett hazavárni a családot. Pedig hogy szeretem, amikor egy nap el tudok szakadni a melóból és otthon mosok, vasalok, főzök és 4 körül összeszedem a gyerekeket. Este igaz nem érti a férjem, hogy miért vagyok fáradt, ha aznap szabin voltam, dehát ez már a nők keresztje.

petra

Előzmény: von Schwarz (4)
Spinderella Creative Commons License 2000.09.21 0 0 13
"Ha elhagyod a gyermekedet, férjedet , családodat, prostituált leszel a szó bizonyos értelmbében.Így tesz a világ prostituálttá"

Azért ez így egy kicsit erős, nem gondolod?
Vegyük példának az Édesanyámat. Szerintem a világ legjobb nője és a legjobb anya, dehát ugye mindenki a saját anyjáról gondolja ugyanezt..:)
Tehát: megszülettem 1976-ban, tehát akkor, amikor a mostani felfogás (karrierista nők és tsaik) még sehol sem volt. Anyám 3 éves koromban óvodába adott, és visszament dolgozni. Nem prostituálódásból, hanem mert meglehetős szegénységben éltünk, és ahhoz, hogy hétvégén szalámi is jusson az asztalra, és félévben egyszer banánt is együnk, bizony dolgoznia _kellett_. Mindemellett nagyon szeretett engem is, és a testvéremet is, és tisztességesen felnevelt. És nem gondolom, hogy ez prostituálódás, hiszen nem a maga érdekében ment vissza dolgozni, hanem pontosan azért, mert a gyerekeivel törődött.
És meg vagyok róla győződve, hogy ma is sok olyan nő van, aki kénytelen ezt az utat választani, nem karrireizmusból, hanem anyagi kényszerből!

Üdv,
Spin

Előzmény: mammarosa (11)
mammarosa Creative Commons License 2000.09.21 0 0 12
S így nemcsak tesz, hanem lesz is a világ prostituálttá.
mammarosa Creative Commons License 2000.09.21 0 0 11
Ha elhagyod a gyermekedet, férjedet , családodat, prostituált leszel a szó bizonyos értelmbében.Így tesz a világ prostituálttá.
Morzsakutyám Creative Commons License 2000.09.21 0 0 10
Azért nemcsak az anyán múlik, milyen felnőtt válik a gyerekéből! Fontos, persze, a kiegyensúlyozott családi háttér. De hány ilyen van? Nemcsak a karrier további építgetése miatt mennek vissza az anyák mielőbb dolgozni, hanem mert kicsit szűkös a családi költségvetés. Sok ismerősöm van, aki bánja, hogy 1-1,5 évesen bölcsibe adta a gyereket, mert visszament dolgozni. De mind azt mondta: muszáj volt.
Előzmény: mammarosa (8)
Morzsakutyám Creative Commons License 2000.09.21 0 0 9
Gondolod, hogy nyilatkozna, ha nem kérdeznék a hűdefontos egyenhetinapilapok, bulvármagazinok? Valamivel meg kell tölteni az újságot, a sztárocskának meg valamit mondania kell, ami illik az újsághoz. Zsák a foltját. Azt sztárolják, ami látványos, aki szem előtt van, aki-ami divatban van. Mézesmadzag. "Sztárcsinálók"
A néző, olvasó meg úgyis meg(v)eszi.
Előzmény: von Schwarz (5)
mammarosa Creative Commons License 2000.09.21 0 0 8
És azt is tudod, mi lett a gyermekeikből?Milyen felnőtt?Az, hogy milyen anya valaki, csak akkor derül ki, ha a gyerek felnőtt lesz, és megláttatja a végeredményt.Nem?Sajnálom, hogy mindenki úgy értelmezi az igazi anya szerepét, hogy "végleg leírja magát", mert szült egy gyereket.
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 7
Azért én nem hinném, hogy a no életének vége lenne miután gyerekei születnek. Én ismerek olyan noket szép számmal, akik példás családanyák, rengeteg szeretetet adnak a gyerekeiknek mégis megteremtik a lehetoséget saját maguk kifejezésére. Bár ha jobban belegondolok nincs köztük egyetlen bróker sem, viszont van formatervezo, szinész, muvészettörténész, de gondolom meg lehet találni a megfelelo egyensúlyt.
Előzmény: mammarosa (6)
mammarosa Creative Commons License 2000.09.21 0 0 6
Karierépítésről egy nő csak pár évig beszélhet, úgyhogy ez önmagában véve abszurd.Ha ugyanis egy nő gyermeket szül, és addig építette a karierjét,akkor mi lesz a karierrel aztán?Vagy miért építette addig?hm..
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 5
"Maga a tény leginkább akkor bosszant, ha az illető kimondottan büszke is arra, hogy megvették!"

- vagy ha utána is fennen hirdeti, hogy o mekkora muvész, tudós, stb. és mennyit tesz az emberiség elobbrejutásáért.

Most nézzétek meg, hogy néha egy-egy szappanopera-sztárocska miket nyilatkozik.

Előzmény: Morzsakutyám (3)
von Schwarz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 4
Ebben maximálisan igazad van, s egyben elnézést is kérek, azt hittem valami ostoba hím mondja a magáét. Tényleg jó lenne, ha visszatérnénk kicsit a hagyományos irányba. Ugyanakkor elég sok olyan not ismerek - köztük a kedvesemet is - akik huszas éveik elején járnak, nagyon komoly karrier elott és pont azért hajtanak annyira, mert ha itt lesz az ideje akkor elsosorban anyák akarnak majd lenni. Addig viszont mindent ki akarnak adni magukból amit lehet, és ez a mentalitás nekem nagyon tetszik. Pláne, - kissé visszatérve az eredeti témához - hogy eközben nem adják el magukat.
Előzmény: mammarosa (2)
Morzsakutyám Creative Commons License 2000.09.21 0 0 3
Aki eladja magát, az valszeg azért teszi, mert nem akar visszamenni a balettbe ugrálni.
Maga a tény leginkább akkor bosszant, ha az illető kimondottan büszke is arra, hogy megvették!
Előzmény: von Schwarz (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!