Keresés

Részletes keresés

tata48 Creative Commons License 2020.01.18 0 0 3757

Segítséget szeretnék kérni, vagy tanácsot. Keresem Szegeden azt a boltot, ahol Pálpusztai sajtot lehet vásárolni. Tudom hogy kérésem nem csatlakozik a fenti kérdéshez, de a közösség attól még segíthet, vagy adhat tanácsot, és talán szabályt sem sértek.

aladar644 Creative Commons License 2019.02.18 0 0 3756

Nem Szeged haldoklik ,csupán úgy tűnik,hogy csak Szeged haldoklik. Az egész déli országrész,kelettől nyugatig. Ismerjük a Balaton-Kecskemét tengelytől délre eső részek közúti helyzetét,egymással való kapcsolódási,közlekedési lehetőségeit. összehasonlítva az északabbra fekvő területekkel kimondható,hogy mintha nem is azonos országban lennénk.Pedig nem nagy távolságokról van szó,ugyebár.

 Érdekes,hogy bármilyen kormány van hatalmon,egy dologban azonosan gondolkodnak: a déli országrészt teljesen elfelejtik, a kapcsolódás csupán Bpest fele biztosított,úgy vasúton,mint közúton. Szegednek pl. a Balatoni közlekedése is nagyon gyatra. A nyugati határhoz való eljutás is sokkal könnyebb,egyértelműbb lenne az M9-es úton.

 

A két déli nagyváros, Szeged és Pécs kapcsolata gyakorlatilag nincs,de a debreceni elérhetőség sem egyszerű. 

Úgy látom,hogy a sugár irányú úthálózat egy sugár irányú életformát alakított ki, amelyben az elvándorlás országon belül is kezdett veszélyes értékeket mutatni. Klinikai halál lélegeztető gépen?  Messze nem elég a tüneti kezelés délen.

 

toas79 Creative Commons License 2019.01.26 0 0 3755

A város karácsonyfáját nem 6.-án bontják?

Ezt 23.-án lőttem nem tudom ma mi a helyzet, de meglepődtem, hogy még mindig kint van a fa.

IdeMitÍrjak Creative Commons License 2019.01.21 0 0 3754

Azért ahhoz igen utálni kell a várost (város vezetést?), hogy ilyen negatívan írj róla. 

Az tény, hogy mehetne jobban is, de ennyire nem rossz a helyzet, elég a statisztikákat megnézni.

Előzmény: Bágicaa (3753)
Bágicaa Creative Commons License 2018.11.02 -1 0 3753

Visszaolvastam néhány hozzászólást még 2000-ből, hát mit mondjak..... Mit meg nem adnék azért, hogy visszarepülhessek vissza a 2000-es évek elejére legalább 1 napra!

Mára már végleg a lepukkant csövesek és prolik mekkája lett a város, bocsánat, ezt nem sznobizmusból írom! Méltán lett városunk a Balkán kapuja! Pártpolitikától függetlenül teljesen lezüllesztette az elmúlt 30 év vezetősége Szegedet!

Szégyen...

S mivel az ország is halálra ítéltetett, nem remélek semmi jót a jövőtől!

NovoCv Creative Commons License 2017.11.06 0 0 3752

Bocsánat az Off-ért. valóban haldoklik, de Én valamiért így is szeretem.

https://www.facebook.com/SzeresdSzegedet/


lakás benn Creative Commons License 2017.06.09 0 2 3751

Csak egy pár szempont, hosszú oldalakat lehetne erről írni. Kár hogy nem választ írtál, így hónapokkal később vettem észre :) De így is aktuális.

 

1) "Fesztiválok", szabadtéri programok: tudom, hogy országos tendencia, de eszméletlen méreteket ölt a gagyi. Minden hónapra jut 1-2 silány program, a csúcs persze a Borfeszt+Hídivásár+Szegednapja+kitudjamégmi.  Valamikor ez úgy indult (abban az időben, a 90-es években, amikor maga a borkultúra is szinte újdonság volt Magyarországon), hogy jó borokat lehetett kóstolgatni a város főterén, pár napig. Ez mondjuk 20 év alatt 2 irányt vehetett volna: kialakulhatott volna egy spéci, csak Szegedre jellemző fesztivál, színvonalas árusokkal, kultúrprogramokkal, akár a Szegedtől keletre és délre fekvő borvidékekre, akár bizonyos bortípusokra, akár akármire koncentrálva. Ehelyett lett az egészből egy két hétig tartó beb*szásparádé, a Belváros szinte teljes területére kiterjesztve. A Város a gagyi fost választotta a minőség helyett, persze a lóvé miatt. Méghozzá a gyors, könnyű, és sok lóvé miatt!

 

2) Kultúra mint olyan. Ez az előző ponthoz is kötődik és főleg az a 2 dolog amit kiemelek: Szabadtéri és SZIN. Mára a Szabadtérin csak mutatóba maradt opera (1 előadás/szezon), amit megint csak nem kötelező szeretni, de azt illene elismerni hogy magasabb értéket képvisel mint egy musical és mondanom se kell hogy színvonalasabb közönséget is vonzhatna, persze csakis hosszú távon, precíz évekig tartó munka után. A Város itt sem a jó utat választotta, inkább szervez egy tucatfesztivált, ahelyett hogy mondjuk Salzburg nyomdokaiba lépne (az eredeti szándék egyébként az lett volna.)

A SZIN pedig alternatív zenei fesztiválként indult (újra) a 2000-es évek közepén, a Hegyalja színvonalát minimum hozta de inkább az akkori Volt felé közelített. Mára ebből sem maradt más mint egy huszadrangú falunapok, dodzsemmel és Groovehouse-sal, százszoros méretűre duzzasztva. Több gempa, gyorsabban, egyértelmű.

 

3) Lakosság: a vak is látja, mennyire kicserélődött a népesség 10-15 év alatt. A 30-35 körüli korosztály, mármint a Szegeden születettek, tulajdonképpen eltűnt, jött helyette egy békésből, csongrád megye meghatározhatatlan részeiről és még ki tudja honnan érkezett massza. Nézd meg az emberek öltözködését, arckifejezését, bármit. Ma az jön Szegedre aki a lepattant falujában közmunkát se talál, amivel nem lenne gond ha a helyiek nem menekülnének.

 

4) Közlekedés: évekkel a román eu-csatlakozás és 15 évvel azóta hogy nincs Szerbiában háború, még mindig nem sikerült ezt a két országot újra bekapcsolni Szeged vérkeringésébe. Egy vicc, hogy egy ekkora városnak nincs akkora lobbiereje (=nincs annyi megfelelő helyen lévő, megfelelő képességekkel rendelkező embere) hogy valamit mozdítson ezen a helyzeten. Ezek nélkül Szegednek reszeltek, ennek a városnak semmi más nem indokolta és nem is fogja indokolni a létezését, azon kívül hogy egy összekötő kapocs a Bánát, a magyar Alföld és a Bácska, tágabb értelemben meg Magyarország és a Balkán között.

(Hogy lett autópálya? Tök irreleváns ebből a szempontból, hogy a kamionok nem a Nagykörúton vágják le ezt a szegedi kitérőt hanem a várostól 10-20 km-re.)

 

Láthatóan nincs a városnak semmi, de semmi koncepciója, és üresfejű kontraszelektált "elit" vezeti, nem csak politikailag, hanem mindenhogy.  Pártoktól mondhatni függetlenül.

 

De azért én optimista vagyok, nyílik egy csomó új hely, néha-néha egy-egy cég is megtelepszik már, talán a kultúra is magára talál, lassan Bp. megtelik, Szerbia, Románia jön föl mint a talajvíz, hátha is elér ide valami a fejlődéséből :)

Előzmény: IdeMitÍrjak (3750)
IdeMitÍrjak Creative Commons License 2017.01.23 -1 0 3750

És ez miben nyilvánul meg szerinted, mert szerintem az ellenkezője történik. 

lakás benn Creative Commons License 2017.01.21 0 0 3749

A hanyatlás folytatódott, az biztos.

Előzmény: IdeMitÍrjak (3748)
IdeMitÍrjak Creative Commons License 2017.01.11 0 0 3748

Rég elhalt ez a topic, pedig annyi minden történt Szegeden az elmúlt években is.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3747

Nem haldoklik!! Végre elkezdik a partfal felújítását, és a lézerközpont alapkövét is lerakják!

toas79 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 3745

Ha Szeged nem is, de ez a nevetesség mindenféleképp. Szomorú vagyok. 2005 v. 2006-ban Malvin jóvoltából sikerült megtekintenem ezt a remekművet, bár már akkor is nagyon rosszúl nézett ki. Akkor még volt róla szó, hogy a tulajdonos szárazdokkba viszi és a hajótestet felújítja. Ez sajnos nem valósúlt meg.

Hiába szivattyúzzák, menthetetlen a Szőke Tisza

Önkéntesek saját költségükön próbálták menteni a műemlék gőzhajót, amit így eladhat a felszámoló. Tovább »

forrás: Index.hu

mestska Creative Commons License 2009.04.12 0 0 3744
Vidék - Budapest 3:0

Avagy Szeged is megkapta az EU áldását...
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.16 0 0 3743
hát az.
Előzmény: Menon (3742)
Menon Creative Commons License 2009.03.15 0 0 3742
vazze, a helyesírási hiba a legcifrább. micsoda igénytelenség.
Előzmény: Törölt nick (3741)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.14 0 0 3741

 

Az évfordulóval kapcsolatos reklámkampány hatására a mai nap megvettem "A szegedi nagyárvíz képeskönyve" című kiadvány harmadik, bővített kiadását (Bába és Társai kiadó)
Nos, felelősségem teljes tudatában ki merem jelenteni, hogy könyvben ilyen gagyi fércművet már régen láttam.
A régi kiadvány szövegét ugyan sikerült bemásolni az új emlékkönyvbe, bár korántsem hibátlanul (pl. "Város a vízben" fejezetcím helyett "Város a vízen") - a fényképek azonban egész egyszerűen kritikán alulira sikerültek. Még a vak is látja, hogy egyszerű számítógépes másolatai a régieknek, legtöbbjük homályos, rovátkás, mákos, szinte élvezhetetlen minőségű - arról nem is beszélve, hogy a többségük mesterségesen ki lett szélesítve, ami egyértelműen az arányok rovására ment. Nem hogy egy lapon, még csak egy könyvben sem lehet említeni a régi kiadványok fotóival. A kötet második felének fotói közül is sok az ellapított, összenyomott, rossz arányú fénykép. A rókusi körúti villamos látványtervének képe túl sötét, még a kép síkjában is elcsúszott, torz beállítású. A több helyen előforduló helyesírási hibákról (pl. "befelyezés") már szinte szólni sem érdemes.


Azt viszont - úgy tűnik - elengedhetetlen fontosságúnak találták a szerkesztők, hogy Gyurcsány Ferencet 3-4 helyen is szerepeltessék a mellékelt fényképeken.

Röviden és tömören összefoglalva: SZÉGYEN !

Pironkodhat a kiadó, az átvevő és a város is, hogy ilyen "minőségű" kiadvánnyal emlékeztek meg a nagyárvíz 130. évrofdulójáról!

 

:-(((((((((((((((((((((((

Menon Creative Commons License 2009.03.13 0 0 3740
Számomra a cikk azt mondja, hogy a reök igénytelensége, a kiállítók szellemi tompasága nem ismer határokat. Egy kiállítás nem abból áll, hogy fellógatunk egy-egy képet a falra. Egy múzeum nemcsak a teret biztosítja a kiállított tárgyak számára. Információkat is kell hogy nyújtson a hétköznapi tudással bíró látogatóknak, olyan háttérismereteket, amelyekkel azok értelmezni tudják a kiállított dolgokat. A reök alkalmazottainak igényessége a tesco gazdaságos szintjén megrekedt.
A világ boldogabb országaiban egy-egy kiállításon egyértelműen kiderül, hogy mi a kiállítás témája, hogy mi az a szervező-elv, ami alapján a kiállított tárgyak egymás mellé kerültek, hogy hogyan és milyennek látja a kiállítás szervezője a kiállított dolgokat, vagy az azokat megalkotó művészt vagy művészeket. A szegedi warhol-kiállítás nekem annyit mondott, hogy a kiállítónak egy warhol-képről a szög meg a kalapács jut eszébe. Információként meg megelégszik a tesco-ban lévő könyv három-négy oldalával. Mekkora szellemi nyomor! Mekkora szellemi sivárság. A legszomorúbb az, hogy még büszkék is erre a nihilre.
ghosty9 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3739
Mondjuk kb. annyit mondott vele, hogy azért nem árt, ha van ötletünk arra, hogy mit teszünk mi mellé és miért; amivel meg nem nagyon lehet vitatkozni szerintem. :-)
Előzmény: Zka (3738)
Zka Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3738
"meghatározzon valamiféle kapcsolatot az alkotóval és munkáival"

Nekem erre bejelzett a bullshit-detektor, de őszintén.
Előzmény: Menon (3737)
Menon Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3737
Idézet a cikkből: "Andy Warhol egy sztár, akiről sok mindent lehet tudni, és sok mindent nem, de egy kiállításnak nem az a feladata, hogy üres falakat és szögeket biztosítson a képeknek, hanem hogy meghatározzon valamiféle kapcsolatot az alkotóval és munkáival. A Reökben ezzel nem foglalkoztak, a két bécsi alapítványtól összegyűjtött képeket feltették a falra, és ennyi."
Menon Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3736
Sziasztok,

olvassatok el: vegre egy jo kritika a reok-ben futo warhol-kiallitasrol:
http://index.hu/kultur/klassz/2009/03/11/warholszeged/

(M.)
pocomoto Creative Commons License 2008.08.11 0 0 3735
Ave!

A pláza előtt az első nagyobb rendezvény szárnypróbálgatásom, van sőr occsó és intézem és lehet hogy lesz csocsó a szlogen is jó lett "Kaja Pia Olimpia" a hétvégén Aug 16-17 gyereknapokat tarunk aszfaltrajz "nem verseny" minden induló Chio ajándékot kap...lesz ugrálóvár, elektromos kisautó és még sok minden gyerekekkel rendelkezők tessék jönni!


A profit nem minden!


további kellemes nyarat

ez nem reklám....
Menon Creative Commons License 2008.08.08 0 0 3734
Más téma: van egy-két régi könyvem, amit már több éve kézbe sem veszek, ideje lenne megválnom tőlük. Ti adtatok már el könyvet antikváriumba? Mi a tapasztalat, szerintetek melyik a legkorrektebb, hova erdemes menni? Egy-ket havert kerdeztem eddig, ok a Vitez utcait tartjak a leghumanusabb es legkorrektebb mokusnak, van valakinek valami mas otlete/tapasztalata? M.
GroundZero Creative Commons License 2008.07.29 0 0 3733

Hát, az tuti, hogy nem a te általad említettekben :)

 

Gr0

Előzmény: Menon (3732)
Menon Creative Commons License 2008.07.29 0 0 3732
jessz, ok voltak is standilag, nagy paprika-fuzerekkel. barackpálesz detto. meg volt egy tokaji stand is. na de hol a modöjn hungari?
Előzmény: GroundZero (3731)
GroundZero Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3731

Mondjuk, a szegedi paprika? :)

 

Gr0

Előzmény: Menon (3730)
Menon Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3730
Sziasztok! A minap végigmentem a Hungaricum-fesztivál bódésorán. Az ötlet jó (gondoltam is, végre valami eredeti), a kivitelezés elcseszett. Szivesen láttam volna egy Rubik-kocka standot, egy fotó-kiállítást a jelen nem lévő, de magyarországgal kapcsolatba hozott dolgokról, úgymint szürke marha, puli stb., egy halasi-csipke standot, egy standot az aranycsapatról, Puskás Öcsiről, na meg néhány színvonalasabb programot. Szerintetek mi jöhetett volna még számításba?
halen Creative Commons License 2008.07.21 0 0 3729
Angol nyelvű információs portál keres szegedi bloggereket, szerkesztőket! Bővebb info: szegedguide.com

Szeged Guide
Zka Creative Commons License 2008.06.03 0 0 3728
Sziasztok! Szegeden van most valamiféle sétahajó járat? Ha igen hol jár, mennyiért és hogy lehet igénybevenni? Szégyen hogy a neten maximum utalásokat látok arról, hogy van ilyen, de semmi konkrétum.
stichus Creative Commons License 2008.04.21 0 0 3727
kösz. benézek hozzájuk du.
Előzmény: Törölt nick (3726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!