Keresés

Részletes keresés

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.10.05 0 0 28
jfly,
nekem is tetszett a kosártorna, már amennyit követni tudtam belőle (elsősorban a röpire, kézire és a "magyar vonatkozásokra" voltam belőve).

A női meccsek nem voltak rosszak, a brazil lányokat külön élmény volt nézni (nemcsak a játékukat). A fiúk tornájára rányomta a bélyegét ez a "Ki szerzi meg a nagyképű amik skalpját?"-különverseny. Nekem NEM tetszett ez az USA-válogatott (szándékosan nem írok DreamTeam-et). Hiányoltam belőlük a küzdeni akarást, a brusztolást, hogy "meghalnának a pályán" azért, hogy hazavigyék az aranyat.

Igaz, ezt a Dream Team (Jordanék) sem produkálták. De ők varázslatot műveltek a pályán. Bird passzai... nem sorolom. Ezek az "utódok" sehol nincsenek tőlük.

Rudi Tomjanovics nyilatkozta, hogy a mezőny érezhetően közelít hozzájuk, sok európai spíler acélosodik az NBA-ben, nem olyan stabil az ami kosárlabda vezető szerepe, mint egykoron. Én csak remélni tudom, hogy 4 év múlva egy hazafias láztól fűtött orosz, jugó, német, akármilyen csapat jól el is veri őket.

Amúgy le a kalappal a litvánok előtt! A Danilovics-brigádtól viszont többet vártam, de a jugóknál legalább a röpisek hazavitték az aranyat, és legnagyobb sztárjuk (Vladi Grbics) nyilatkozata intő jel lehet az ami kosarasoknak is:

"Az olaszoknak szeretném megköszönni a győzelmet, nem mintha olyan rosszul játszottak volna ellenünk, hanem azért, mert tőlünk szinte mindenki az ő bajnokságukban edződik..."

jfly Creative Commons License 2000.10.02 0 0 27
Sziasztok!!!!

Nekem a kosárlabdáról van véleményem, ezt szeretném megosztani veletek.
Szóval, nagyon elégedett vagyok a látottakkal, és azzal, amit a csapatok Sydney-ben produkáltak a tornán, egyszerűen fantasztikus meccseket láttam mind a nőknél mind a férfiaknál! Azt hiszem ez volt eddig minden idők legszínvonalasabb olimpiai tornája! A nőknél igaz, hogy USA fölényesen nyert, de ami a bronzmeccset illeti, hát ott volt mit izgulni. A brazil csapat teljesítményéről nem is szólva, fantasztikusak voltak!
Ami pedig a Dream Team-et illeti. Mindenki fikázza őket, ami egyrészről jogos, mert egy Dream Team-et nem így képzel el az ember, másrészről elfelejtik, hogy ennél a csapatnál is most van generációváltás. Jordan, Magic Johnson, Sir Charles és a többiek már mind abbahagyták, viszont itt az utánpótlás....pl: Vince Carter, aki szerintem hatalmas tehetség, csak még fiatal...be kell érniük....
Viszont a litvánoké minden tiszteletem. Hogy ők mit műveltek kétszer is az amerikaiak ellen, elképesztő volt!!!!!! Nem emlékszem mikor láttam ennyira színvonalas és izgalmas meccset, mint az elődöntő, egyszerűen elképesztő volt!!!!! Hirtelen egy gondolat is megszületett bennem...lehet, hogy kezdünk felfejlődni az USÁ-hoz, mi európaiak?:)))
A franciák is hatalmasat alkottak, ha jól figyeltétek, a csoportmérkőzéseket a 4. helyen zárták, és kiverték a másik csoport elsőjét Kanadát, így kerültek be a négybe....Elképesztő, honnan tudnak felállni az emberek.....
Szóval nagyon elégedett vagyok, gyönyörű élményekkel lett gazdagabb minden kosárlabdát szerető ember:))))

üdv: jfly

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.10.02 0 0 26
T.B.,
1. Hát csapatként érdekes lenne összerakni, de kb: Cacciatori, Piccinnini, Coimbra, Tom, Leila Barros (Zoila Barros sem rossz), talán még Paggi.

2. Nehéz erre röviden válaszolni, mindig az adott (kiesést jelentő) meccset kell elemezni. Szerintem 92-ben övék volt a legtechnikásabb, legszebben játszó csapat, de a hollandok, különösen Van der Meulen fantasztikus napot fogtak ki ellenük. Az egy hihetetlenül jó olimpiai torna volt, a brazilok és az amik is lehengerlően röplabdáztak. Olyan ászok fémjelezték az olimpiát, mint Stork, Timmons, Despaigne, Zorzi, Bernardi, Zwerver, Maurício, Negrao, stb...

96-ban tkp. 2 csapat futott versenyt az aranyért, a szerencsésebb nyert. 2000-re viszont beért a jugó válogatott, akik hihetetlenül dinamikus, pontos röplabdát prezentáltak. Extázisban játszották végig a torna finisét, különösen Vladi Grbics. Az olaszoknak nem volt ilyen vezéregyéniségük. Sok más ok mellett főleg ez játszott szerepet az elődöntő elbukásában. Ezúttal nem az övék volt a világ legjobb csapata, mint korábban.

3. Ezeket az eseteket aligha kell kommentálni. Gondolom eltiltják őket jó időre. Az ilyenek lejáratják a labdarúgást és hazájukat is.

Előzmény: Tornyi Barnabás (25)
Tornyi Barnabás Creative Commons License 2000.10.02 0 0 25
Marcus!

1. És a női röpis All-Star csapatod a szépség kategóriában?
2. Nem tudod, hogy miért van az, hogy az olaszok(ffi röplabda) minden tornát megnyernek két olimpia között a vb-től kezdve, az eb-n keresztül a zalalövői TSZ kupáig, majd az ötkarikás játékokon betliznek?
3. Mit szólsz a spanyol focisták sportszerűtlen viselkedéséhez?(Jose Mari úgy könyökölte le Cirillót(ita), hogy szerencsétlen a pályán hányt, majd Gabri térden rúgta a kamerunit, s végül bemutatott a közönségnek.)

Előzmény: Marcus Aurelius (24)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.10.01 0 0 24
Alkottam 1-2 all-star-féleséget:

NŐI KÉZI SY2000: Tjugum - Hoffmann, Farkas, Grini, Kjaergaard, Radulovics, Kolling.
(2.csapatba befér Farkas Andi is)

NŐI RÖPI SY2000: f: Fofao Sousa, n: Jevgenyija Artamonova és Yumilka Ruiz, c: Danielle Scott és Jelizaveta Tyiscsenko, k: Barbara Jelics.

FÉRFI RÖPI SY2000: Jugoszlávia, ahogy van.

Vladi GRBICS nálam "minden idők" all-star csapatába is befér Zwerver, Gardini, Posthuma, Mauricio és Zorro mellé. Csakúgy mint a lányoknál JELICS; a Moser, Luis, Carvajal, Oguienko, Venturini álombrigádba. A női kézis dream team-ből pedig FARKAS Ági (ha így folytatja), bekerülhet a Rácz "die Katze", Erdős, Sterbinszky, Gódorné, Angyal, Kántor névsorba.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.28 0 0 23
A női kézisek előtt le a kalappal! Csak így tovább!

Baseballban jó meccs volt a döntő, megérdemelten nyert az USA. Női fociban a norvég-amerikai pedig élvezhetőbb volt, mint sok NB1-es találkozó.

A férfi röpiseknél döbbenetes meglepetés volt Brazília kiesése, a nőknél viszont ettől a hölgykoszorútól nagyon szép, hogy négybe jutott. Az edzőjük remekül összerakta a csapatjátékot, "nehéz centereket" hozott, akiket hátul egy remek liberó váltott, és a támadójátékot az extázisban játszó Virna Diasra és Leila Barrosra építette. Ám tény, a három-Anás korábbi Brazília (Moser, Sanglard, Conelly) Cunhával és Caldeirával kiegészítve jóval nagyobb támadóerőt képviselt. Kuba így is csak 3-2-re nyert.

Az oroszok is 3-2-t nyomtak a szintén igen motivált amikkal (lehet, hogy intenzívebb lesz a bronzmeccs, mint az aranycsata!).

Holnap a fiúknál olasz-jugó és orosz-argentin elődöntők.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.26 0 0 22
Nem is tippeltem rosszul. Azt hiszem, egészen kiváló mérkőzéseken vagyunk túl mindkét sportágban. A német kézisek szerintem ma nem érdemeltek kiesést, többet mutattak, mint a hispánok. Ha Kretzschmar belövi a ziccerét a végén... Az egyiptomiak viszont elég csúnya módon estek ki, az orosz bírók vérlázítóan "bántak el" velük a hajrában, előbb egy meg nem adott hetes és 2perc (amivel egy gólra zárkóztak volna fel, és a svédek aligha lőnek nekik többet, amilyen fárdtnak tűntek), majd egy nevetséges 2perc ellenük. Nem juthattak tovább. Tanulságos.

Röpiben szerencsére kisebb a bírák szerepe, bár az új számolási szisztéma több teret enged a "kreativitásnak". A brazil lányok ezúttal nem túl meggyőzően játszottak, de erősségeit most is prezentálta a csapat, a ragyogó mezőnymunkát és támadási dinamikát. Lahméék csak asszisztáltak. A többi meccsen jobb játék zajlott. A Jelics kontra Kuba derbi a várakozásokat igazolta, Barbara hiába volt fenomenális formában. Mi lett volna, ha az FIVB nem tol ki a horvátokkal és elhozhatják Kirillovát és Szidorenkót, vagy csak Kuzmanics nem megy szülési szabadságra? Akár aranyat is nyerhettek volna...

Kifogástalan röplabdát produkáltak a kínaiak az oroszok ellen és csak magukat okolhatják, hogy nem mentek tovább. Mindhárom szettben nekik állt a zászló, ám a végén vagy a feladó(k) választottak rossz, buta megoldást, vagy egyéb ki nem kényszerített hiba pecsételte meg a sorsukat. Szokolováék pedig büntettek. Ennek a kínai csapatnak VASTAGON a négy között kellett volna végeznie. A koreai-ami ötszettes dráma adta a nap labdamenetét, pont a "fináléban". Hiába az ázsiaiak hidegvére ezekben a helyzetekben, a "plafonig motivált" amerikaiak megérdemelten győztek, egy hallatlanul színvonalas csatában.

Álomelődöntők lesznek az ősi riválisok, Brazília és Kuba, valamint Oroszország és az Egyesült Államok között. KI NE HAGYJÁTOK! A mai nap különdíja a TVE adóé, aki három meccsel is megörvendeztetett.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.25 0 0 21
A holnapi nappal eljön az igazság pillanata két kedvenc labdajátékomban, megindul a nagy kiirtósdi.

NŐI RÖPI: Elsőként a BRA-GER derbit rendezik. Bár Cristina Schultz alighanem vállalja a játékot, vele sem az európaiak az esélyesek. A német lányok sáncmunkája ugyan sokat javult a tornán, de a támadójátékuk messze nincs azon a szinten, ahol a brazil hölgyeké, akik még dinamikusabbak, mint négy éve (pedig nem "akkora" nevek alkotják most a Selecao-t). Tipp:3-1.

Ezután jön a CUB-CRO meccs. Barbara Jelics akármekkora sztár, egyedül nem fogja becipelni a horvátokat a négy közé. Tipp:3-0.

Az USA-KOR meccsen én meglepetést szimatolok. A koreai játékstílus annyira egyedi ebben a mezőnyben, és olyan jó formában vannak "képviselői", hogy meglephetik Scottékat. Tipp: 2-3.

Végül itt a RUS-CHN rangadó. Kína eddig messze nem nyújtott olyan teljesítményt, amit elvárna az ember egy VB és olimpiai ezüstérmestől. Ezzel a játékosanyaggal csoportelsőnek kellett volna lenniük. Vagy idáig csak a félrevezető hadművelet zajlott? A szbornaja nagyon erős, az ázsiaiak csak akkor nyerhetnek, ha mindenki 100%-át hozza a tudásának, vagy az oroszok nagyot betliznek. Tipp: 3-1.

FÉRFI KÉZI: RUS-SLO az első összecsapás. Ebben a csapatban nem érzem azt a gépies erőt, ami korábban az orosz válogatottat jellemezte. Ennek ellenére nem fognak kikapni. Még. Tipp:RUS+6.

A reggel slágere a ESP-GER meccs lesz. Óriási csatát ígér. A németek az utolsó meccsükön nem voltak valami meggyőzőek, különösen Zerbe muzsikált gyengén. A spanyol válogatott összeszedettebbnek tűnt. Sok múlik majd Kretschmaron és vonBehrenen. Tipp:ESP+1 (akár hosszabbítás is lehet)

A YUG-FRA derbit szerintem hozzák a jugók, de egyelőre ők is tudásuk alatt játszanak. Tipp: YUG+3.

A németek elleni meccs is igazolta, hogy az Egyiptomiak nem a bírók kedvencei, ennek ellenére kiválóan tartották magukat. Képesnek tartom őket akár a győzelemre is a svédek ellen. A SWE-EGY-ra afrikai diadalt jósolni elég merész, de egy "irracionális" tipp belefér a pakliba, tehát: EGY+2.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.23 0 0 20
T.B.,
nekem Debrecen is csak úticél volt. Bergamóban kétszer jártam, egyszer egy olasz kupa-négyesdöntőn, egyszer a BEK-négyesdöntőn. Cacciatori legszebbik felét aligha kell magyaráznom, talán annyit, hogy az a leggömbölyűbb. Gatta párja valóban Perrotta, néha keverem a szezont a fazonnal.

Cacciatori már járt itt az Agrigento játékosaként, Egerben. Az egri szurkolók nagyon meg voltak vele elégedve. Szerintem még fog jönni, ez csak élcsapatainkon (pl. Nyíregyháza) múlik.

Bergamo amúgy kb. 10 órás autóút Pestről, de Bécsben is szoktak kupafinálékat rendezni.

Előzmény: Tornyi Barnabás (19)
Tornyi Barnabás Creative Commons License 2000.09.23 0 0 19
Ave Marcus Aurelius!
A női röplabdára csak most figyeltem fel az olimpián, természetesen Mauriziának köszönhetően. Ezen a téren egy Nyári Virág nevű magyar versenyzővel kimerülnek emlékeim...
A férfiaknál szerettem anno a Király-féle Usát, mostanában az olaszoknak szorítok, de csak azért ,mert sajnálom őket, hogy pont a legnagyobb győzelem nem jön össze. Párhuzamot vonhattunk a mi vízilabdásainkkal...
A női strandröpis párosok neveit kicsit felcserélted, de tény, hogy a szebbik (Gatelli-Perrotta) duó búcsúzott. 15-13-ra kaptak ki a végső győzelemre is esélyes amcsiktól.
A brazil nőt nem ismerem, de a brazilokra mától kezdve haragszom. A magyarázat a Cacciatori topicban. Bár inkább Vas Istvánra kellene haragudnom.
Tényleg élőben láttad Cacciatorit?Melyik az a szebbik fél? Etgy kicsit mesélj: Hogy "vetemedik" arra egy debreceni(??) srác, hogy kimenjen Bergámóba női röpit nézni?
Mint mondtam, nem ismerem a női röplabdát, így azt sem tudom, hogy a magyarok milyen szinten állnak(azt tudom, hogy nem túl magasan). Kérdésem: Van-e esély arra, hogy Cacciatori eljöjjön hazánkba valamilyen kupameccs, vagy válogatott találkozó kapcsán?
Előzmény: Marcus Aurelius (18)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.22 0 0 18
Üdv T.B.,
Mauri Cacciatori valóban varázslatos jelenség, többször láttam élőben is játszani Bergamóban. A hivatkozott képek nem rosszak, de kevés olyan jó felvétel van róla, mint amilyeneket én készítettem, elsősorban a legszebbik feléről (videóval)...

Az olasz lányok tényleg nagyon csinosak, az egyik nagy-nagy kedvencem a strandröpis Gattelli (ex-Ravenna), ők (Solazzival) sajnos már kiestek. Az abszolút favoritom az olimpia legnagyobb hiányzója, Ana Paula Rodrigues-Connelly (BRA). Őt ismered?

Amúgy én is elsősorban az olaszoknak szurkolok röpiben, de a női vonal aligha éli túl a negyeddöntőt. A férfiak esélyesebbek erre, végre kijöhetne nekik a lépés. Mondjuk akkor sem lennék boldogtalan, ha a plávik nyernék az aranyat.

Érdekes, hogy a női torna nagy egyéniségei közül egypáran nem is olyan régen még a Debreceni Junior EB-n püfölték a labdát. Pl. Godina és Saskova-Szokolova a szbornajából, Piccinnini és Leggeri a taljánoktól, vagy a horvát Jelics és Oszmokrovics-Leto.

Előzmény: Tornyi Barnabás (17)
Tornyi Barnabás Creative Commons License 2000.09.22 0 0 17
Marcus Aurelius!
Látom, te is ismered Maurizia Cacciatorit. Nem értem, miért nem világosítottad fel a többieket, hogy milyen gyönyörű, de elsősorban CSINOS lányról van szó ! Egyébként -egy-két lovat leszámítva- mindegyik olasz röpis jó bőr.Az összes meccsüket nézem a Rai Tre adón,és remélem, sokáig eljutnak majd. Bár erre nincs sok esély. Nem tudja valaki, hogy 5.-8. helyért is van meccs?

Képeket ezen a címen találhattok: fried.li/Maurizia/titel.htm

Tornyi Barnabás Creative Commons License 2000.09.22 0 0 16
Éljenek a labdajátékok!
uh Creative Commons License 2000.09.21 0 0 15
Ja, ja, a RaiTret tudom, veszi is fel az egyik csapattarsam, azert koszi.
Na igen, a filmben tenyleg voltak latvanyossagok, mig a softballban jolmegtermet holgyemenyeket csodalhatunk. (Nem vonatkozik a magyar softosokra.)

Nem, nem, megtoltottek a baseket es egy duplaval jott be 3 pont, aztan meg az ezt uto is bejott.

Ellenben USA meglehetosen vegetalt: a 8. aljaban egy grandslamet utottek es nyertek 4-0ra.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.20 0 0 14
uh,
a RaiTre adott ma este baseballt, sőt reggel még softballt is, bár ez utóbbi nem nyerte el a tetszésemet. A "League of their Own" női baseballja Geena Davis-szel sokkal szórakoztatóbb volt.

A 3.inningben (HOL-CUB) home runt ütött valaki?

Előzmény: uh (13)
uh Creative Commons License 2000.09.20 0 0 13
Haaat, az NBC talan...

De az igazi meglepetes ma tortent! Hollandia megtorte Kuba Barcelona ota tarto (akkor lett hivatalos sportag a baseball az olimpian) gyozelmi sorozatat es 4-2re nyert! Es mindezt egyetlen inning alatt!:


1 2 3 4 5 6 7 8 9
CUB 1 0 0 0 0 0 0 0 1 2
NED 0 0 4 0 0 0 0 0 0 4


Most a 8. inning kozepen pedig meg mindig 0-0 a Korea-USA. Persze azt tudni kell, hogy az amerikai profi jatekosok nem jottek el, otthon eppen az alapszakasz hajraja van.

Ezt a baseball consoleon nezem a www.olympics.comrol.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.19 0 0 12
uh,
nem lehetett rossz meccs! Adta valamelyik tv?

A kézimeccsekből természetesen a HUN-FRA-t emelném ki először. A lányaink nem voltak túl acélosak, de nekem nyugodtabbnak és magabiztosabbnak tűntek, mint sok más világversenyen. Jó ez a csapat. Aggasztó volt viszont a meccs első 2/3-ban Farkas Andi teljesítménye, szinte semmit nem fogott, amit kicsit is jól helyeztek. Az éles helyzetekben viszont jól jöttek a bravúrjai. Szintén gond a balszélső-helyzet, Piga nagyon lassúnak tűnt, ez furcsa, ráadásul a ziccereit is elhibázta. Lerohanásaink alig akadtak, ellenben mi alig-alig tudtunk visszazárni. Van még mit javítani. Jó látni viszont, hogy a válogatottunk továbbra is szellemesen és hatékonyan támad.

Az AUT-DEN derbin Ziukiene és a kommandója a szokásos darálással próbálta megadásra bírni Andersenéket. Camilla és a többi szőkeség pontos, dinamikus kézilabdát mutatott be, szétszivatták Dzsandzsagavát a földről ellőtt labdáikkal. Jobb volt a helyzetkihasználásuk is, így hiába kapták meg a kellő (bírói) védelmet szomszédaink a szabad romboláshoz, nem győzhettek.

Röpiben tegnap a nőknél a RUS-CUB, ma a férfiaknál a YUG-ITA szuperrangadót adták a tv-k (ORT,3Sat,RaiTre). Az ezúttal is teli tüdőből ordító Karpol mesternek már csak egy-két simítást kell elvégeznie a szbornaján, olykor szinte tökéletes volt, amit Szokolováék csináltak. A mezőnymunka ugyan nem erősségük, és a feladók sem állnak egyelőre a helyzetük magaslatán, de a nyitásaik, az atomblokkjuk és a félelmetesen jó ütőteljesítményük alighanem elsápasztotta a kubaiakat is. Torres és Fernandez számára különösen fájdalmas lehetett e vereség, hiszen ők (főleg a 4.szettben) egyrészt ritkán kaptak labdát (ha kaptak is, működésbe lépett a Tyiscsenko-féle sánciskola a túloldalon), másrészt ők igen ritkán találkoztak pl. Godina bombáival.

A mai YUG-ITA meccs fantasztikusan látványos csatát hozott, szuperlatívuszokban lehet csak leírni, mi folyt ott. Szerintem az olimpia eddigi legjobb, legizgalmasabb csatája volt ez, az összes eddigi csapatsport-mérkőzést beleértve (már amit láttam). A szép az egészben az, hogy bár ez a 3-2-es siker akár csoportelsőséget is jelenthet majd Gardiniéknek, mégis mivel gyakorlatilag 6 azonos erősségű csapat van, szinte mindegy, az elődöntőben ki kivel csap majd össze. (A negyeddöntőknél viszont nagy előny, ha valaki első, de a kandidáló Spanyolország, Argentína és az USA is veszélyesek lehetnek mindenkire.) Egy szó mint száz, szerintem a férfi röpi fogja a legnagyobb drámákat szállítani, ha egyenes kiesésre kerül a sor.

Végezetül köszönet a 3Sat, a ZDF, az ARD, a RaiTre, az ORT-Ostankino, a TVE és az ORF adóknak a sok-sok labdajáték-közvetítésért.

Előzmény: uh (11)
uh Creative Commons License 2000.09.19 0 0 11
Huha, Korea mejdnem meglepte Kubat! Mar 4-0ra mentek, de a 6. inningben 5 pontot csinalt Kuba. Aztan 1 homerunnal kiegyenlitettek a koreaiak, de Kuba is valaszolt 1gyel, ugyhogy 6-5re hoztak a meccset. Ok a favoritok.
medve Creative Commons License 2000.09.18 0 0 10
Köszönöm. Félreolvastam egy hírt.
Előzmény: VALENT (9)
VALENT Creative Commons License 2000.09.18 0 0 9
Holnap reggel háromnegyed kilenc táján megtudjuk
Előzmény: medve (8)
medve Creative Commons License 2000.09.18 0 0 8
Mi lett a francia-magyar eredménye?
Előzmény: Marcus Aurelius (6)
VALENT Creative Commons License 2000.09.18 0 0 7
Férfi kézilabdában Németország 7 másodperccel a vége elott hozta döntetlenre a Korea elleni meccset, a Jugoszlávia-Egyiptom meccs 1. félidejének eredménye meg 11:14. Micsoda meccsek!... Kár, hogy az m1 az elodöntokig vár a közvetítéssel...
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.17 0 0 6
Kézislányaink nem mutattak túl sokat az afrikaiak ellen, és ez így van rendjén. A franciák ellenben már ma ki kell játsszák lapjaikat. A férfi kézitorna szerintem nagyon jó meccseket hozott, a jugóktól egy picit többet vártam, a franciáknak is jó adag mák kellett a pontmentéshez. Kosárban a RUS-YUG derbi nem hozott rossz játékot, de nekem úgy tűnik a kézis meccsek idáig magasabb színvonalúak.

Röpiben tegnap óriási csatát hozott a KOR-ITA, úgy nyert az utolsó szettben az ázsiai csapat 27-25-re, hogy mint tudjuk ott már 15 pont is elég (kettő különbséggel). Nehéz dolguk lesz Cacciatoriéknak, ha a négybe akarnak jutni. Az oroszok játéka nekem némi csalódást okozott, sok kósza labda leesett a mezőnyben, kicsit fejetlenül játszottak. Godina és Szokolova viszont elementáris szőnyegbombázást rendeztek. Kiváncsi vagyok, mit mutatnak majd holnap Kuba ellen. A fiúk meccsei közül csak a HOL-CUB-ot láttam, kár volt leírni a narancsosokat, a Blange - Schuil - VdGoor - Görtzen tengely remekül szuperált. Ez a 3-0 elég hatásos belépő volt tőlük.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.16 0 0 5
Női röpi most megy a RaiTre-n (váltásban az úszással), az Olasz-Korea meccs. Az olaszok kicsit hipokriták, hiszen benevezték a honsított Ana DeTassis-t is a küzdelmekbe, holott az Olimpia előtt mindent megtettek, hogy a horvátok minél kevesebb ex-szovjettel jöhessenek ki, ha sikerül nekik egyáltalán. (Ráadásul még szebb a történet, ha hozzátesszük, hogy az olasz Darina Mifkova is csehszlováknak született, bár ő nem tartozik az új nemzetközi szabály alá, ami 1 honosított volt válogatottat enged).

Persze a prímet a taljánok viszik és ez így is van rendjén, főként Mauri Cacciatori, aki egy zseniális feladással megmentette az 1.szettet 23-23-nál. Most 1-0-ra az olaszok vezetnek, zajlik a második.

Az esti műsorból az ARD adta a Német-Kubai meccset, az sajnos nagyon egyértelműre sikerült. A németeknek továbbra sincs igazán jó előkészítőjük. Külön érdekes, hogy a centerben erős germánok is mekkora alázást kaptak Fernandeztől és Torrestől, mi vár a többiekre? (a meccset a 3Sat ismételni fogja, ha minden igaz)

Strandröpiben szintén az ARD adott hosszú közvetítést a Rigaux-Prawerman kontra Müsch-Friedrichsen meccsről, amit hihetetlen izgalmak közepette a franciák nyertek.

Rengeteg labda van a képernyőn! Sajnos kéziből nem igazán láttam semmit, a Spanyol-Tunéziát alighanem átaludtam (ha volt a TVE-n), a németek viszont lehet, hogy még lesznek a 3Sat-on, ahol Brazil-Német (NŐI) focimeccs megy (na azt meg inkább kihagyom).

Előzmény: _paha_ (3)
VALENT Creative Commons License 2000.09.16 0 0 4
Férfi kézilabda:
Németország - Kuba 30:22 (15:11)
Franciaország - Szlovénia 24:24 (9:11) - a szlovénok a második félidoben 18:11-re is vezettek. 18 mperccel a vége elott állította be Anquetil a végeredményt, de a szlovénok gyozhettek is volna, ha Pungartnik bedobja az idontúli hétméterest.
_paha_ Creative Commons License 2000.09.16 0 0 3
üdv mindenkinek itt (is)!!!

én a strandröpit imádom nagyon, próbálok minél több meccset nézni...
a terem röpi meg az új szabályok miatt érdekes, olimpián most játszanak először 25 pontos szetteket...

paha

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.15 0 0 2
tomi 1234,
...valahol azért Ratko Rudics is a jugó-horvát vonal része. Azt sem szabad elfelejteni, hogy vizilabdában az olasz "diplomácia" fújja a passzátszelet.

Ezt a női kézis ómenedet a norvégok nyilván a másik oldalról fognák meg. Mindegy, szerintem a döntőben futunk velük össze, és ott már bármi lehet. Kapusposzton erősebbek, de a mieink szebb kézilabdát játszanak. Győzzön a jobb (azaz mi)!

Előzmény: tampere (1)
tampere Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1
Jó ómen, hogy az atlantai olimpia előtt 8 góllal vertük meg a norvégokat, akkor elvéreztünk az elődöntőben, most pedig 7 góllal kikaptunk az utolsó előkészületi meccsen a norvégoktól.

Gyeplabdában az ausztrálok esélyesek, mindkét nemnél, de főként a nőknél, ha jól emlékszem, talán még címvédők is.
Kosárlabdában az USA nyer mindkét nemnél. Pólóban én a jugó-horvát ágtól tartok, na és Klaricstól, akinek mindig van egy-jkét meglepetése a magyarok ellen.

VALENT Creative Commons License 2000.09.14 0 0 0
Vízilabdában a spanyoloktól tartok leginkább, emlékezzünk csak 1998-ra. Az oroszok kivételével mindenkit simán vertünk, a spanyolok - holott jóval könnyebb csoportban játszhattak a középdöntoben - csak kínkeservesen jutottak a döntobe, ahol viszonylag könnyedén megvertek minket.
Remélhetoleg a kézislányok nem ijednek már meg többet a norvég tonna-donnáktól. Persze míg összekerülnénk velük, addig még ott van a román, a koreai és a francia csapat, amelyeket feltétlenül le kellene gyozni, hogy az elodöntos hely fix legyen.
Előzmény: Marcus Aurelius (-)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.09.14 0 0 topiknyitó
Gondolom, a magyar sportolók sikerein kívül mindenkit érdekelnek kedvenc labdajátékának olimpiai eseményei. Írjon mindenki, akinek a foci, kézi, kosár, röpi, vizilabda, baseball, gyeplabda stb. tornával kapcsolatban mondandója akad.

A megnyitó előtt egy kis (arany)esélylatolgatás:
Foci: Spanyolország /ffi/ és USA /női/ (esetleg Brazília)
Kézilabda: Jugoszlávia /ffi/ és Magyarország /női/
Kosárlabda: USA, USA
Vizilabda: Magyaroszág (esetleg Olaszország) /ffi/
Röplabda: Olaszország /ffi/ és Oroszország /női/ (esetleg Brazília)
A többit annyira nem követem figyelemmel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!