Keresés

Részletes keresés

argentindiego Creative Commons License 2012.08.01 0 0 1305

Csak a rend kedvéért a mai napig 1-2 eredmény.

Dara eszter úszó 26-dik lett ,Sztankovics anna nem került be az elődöntőbe, Verrasztó dávid 200vegyes kiesett, női váltó 9-dik lett nem jutottak be a döntőbe. Imre géza vívó 2-dik meccsén kikapott,kiesett.  Vívóinknak ezzel véget is ért az olimpia.Cselgáncs Madarász tamás 16 között kiesett, Mészáros anett kiesett. FFi vizilabda 2meccs 2 zakó. Cseh laci eddig....Verrasztóék....Hosszú katinka.....ésatöbbi.

Gratula viszont azoknak akik jó eredményt értek el!

 

Előzmény: Dhomasson (1300)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1304

Azért borzasztó, hogy sajnálgatják, ha egy úszó 7. vagy 8. lesz a döntőben, pedig ott a világ aktuális 8 legjobbja úszik.

Ja, és századmásodperc alapján mehet a mennybe, vagy kulloghat el ezüst éremmel.

 

Holgery Creative Commons License 2012.07.30 0 0 1303

Szerencsére a vívóknál jó nagyot tévedtél!  :-)

Előzmény: Dhomasson (1300)
Dave985 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1302

Apró kiigazítások, mert 95%-ban leírtad gondolataimat, szinte hihetetlen. :)

 

Deák Nagy Marcellnek a középdöntőre is csak minimális esélye van (helyesebben 0), európai szinten lesz érdemes fürkészni időeredményeit.

Sajnos Mészáros Anett sorsolása a legnehezebb, sorra jönnek a legjobbak - akik közé ő is beletartozik. Cselgáncsban egyébként nem lehet igazán kalkulálni, bármi megtörténhet, amilyen kiegyenlített a mezőny. 4 éve is erős volt a csapat, pechünkre érem nélkül maradtunk. Most is megeshet.

Birkózásban én Hatos Gáborra hívnám fel mindenki figyelmét. Élete formájában versenyez, súlycsoportjában pedig nincs földöntúli zseni.

Hegyikerékpárosainkat kifelejtetted, a kislány ígéretes jövő előtt áll.

 

Előzmény: Dhomasson (1300)
somliv Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1301

Hajrá magyarok !!!

Dhomasson Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1300

No, egy kis szubjektív esélylatolgatás sportáganként. Remélem más is megteszi.

 

Asztalitenisz: megint nem sikerült a női csapatnak a kvalifikáció, ami nagy csalódás. Viszont örömteli a férfiak két kvótája. Jusson mindenki minél tovább.

 

Atlétika: Pekingben azt mondtuk Pars Krisztiánra, hogy Londonban lesz ő majd igazán nagy esélyesünk, s ez most így is van. Nagyon stabil versenyző, de most nem lesz elég 5db 80.5m, kelleni fog valószínűleg egy igazán nagy dobás. Ja és ne essen az eső! Az egyik legkomolyabb aranyesélyünk.

Deák Nagy Marcellnek lehet még esetleg egy nagy bravúrral esélye a döntőre.

 

Birkózás: Olyan nincs, hogy ők ne hozzanak egy érmet, most is váruk tőlük. Papíron talán Sastin Mariannak van erre a legkomolyabb esélye, de jó sorsolással és szerencsével bárki odaérhet. Mint ahogy Sydney óta szinte mindig a legismeretlenebb versenyzőnknek sikerült.

 

Cselgáncs: Pekingben is tőlük vártuk a nagy durranást, ott elmaradt. Remélem most nem fog. Nagy csalódás lenne, ha nem hoznának érmet, s viszonylag jó sorsolást kaptak, főleg rögtön 1. napra Csernoviczki. Ő, Mészáros, Joó Abigél, Ungvári és esetleg Bor Barna érhet oda.

Szóval egy érmet minimum várok, de a kettő is benne van, emellett pedig értékes helyezések.

 

Evezés: Örömteli, hogy két párosunk is van.

 

Kajak-kenu: Nagy szerencsénk, hogy már négy női versenyszám van, csalódás lenne, ha nem hoznánk el négy érmet. Remélem nem az lesz, mint az elmúlt olimpiákon, hogy hiába nyerjük az EB, VB-ket sorozatban, az olimpián nem jön össze. Danutának nagyon nehéz dolga lesz, akárcsak a 4-esnek. S a páros sikere sem olyan egyértelmű mintha a Szabó-Kozák duó indulna. Natasát viszont az egész magyar olimpiai csapat legkomolyabb aranyesélyesének tartom 200-on.
A lányokon kívül még a Kökény-Dombi K2 1000-es páros, ill. Vajda Attila, aki reálisan éremesélyes, de én utóbbival kapcsolatban pesszimista vagyok. 
Azért összességében 5 érmet, köztük 2 aranyat remélek.

Amúgy rendkívül szomorú, hogy már itt sincs meg az összes kvótánk, ill., hogy a ffi K4-es teljesen sansztalan, jó ha döntőbe jutnak.

 

Kerékpár: Lovassy talán megmutatja magát egy jó szökésben.

 

Kézilabda: Hát nagyon hiányoznak a lányok, furcsa lesz nélkülük. :(

A fiúk meg sajnos brutál csoportba kerültek, bravúr kell a továbbjutáshoz, de ha az sikerülne is, nem valószínű, hogy olyan helyen, hogy reális esély volna a negyeddöntőben. De tettek már ők csodát...

Műugrás: 2 kvótánk is van, Barta Nóritól kifejezetten szép teljesítmény, hogy kijutott azok után amiken keresztül ment. Döntős esély azonban ezúttal szerintem nincs.

 

Ökölvívás: Ha valaki jól boxolna, azt úgyis lepontozzák.

 

Öttusa: Na, itt aztán bármi lehet. Reálisan nem számítok éremre, de szinte bármelyiküknek összejöhet, elsősorban talán Marosinak.

 

Sportlövészet: Nem sok a 3 kvóta, de nem csoda amilyen helyzetben a sportág van. Sidi viszont kárpótolhat bennünket. Jó lenne ha végre már egy olimpián is kijönne neki a lépés. Nem véletlenül tartják a magyar csapat egyik legnagyobb esélyesének, de én aláírnám előre az egy érmet is.

 

Súlyemelés: Nem szeretem ennek a sportágnak a kvalifikációs szabályait, lett volna a lányoktól olyan, akinek kinn lett volna a helye. De legalább él még a sportág.

 

Szinkronúszás: Kellemes meglepetés a kvóta a párostól.

 

Tenisz: Párosban megkaptuk a wimbledoni döntősöket, ráadásul egyáltalán nem edzettek együtt a lányok. Egyesben viszont verhető ellenfeleket kaptak az 1. fordulóban, s Timi wimbledoni formája kifejezetten bíztató volt. Sajnos látom előre, hogy Ági megint közellenség lesz, aki csak nyaralni megy, stb.. Szerintem senkitől nem lehet elvenni a jogot, hogy olimpián szerepeljen, ha egyszer a szabályok szerint erre lehetősége van.

 

Torna: Janics mellett a második legnagyobb aranyesélyesnek gondolom Berki Krisztiánt, pláne hogy egy kínai ellenféllel kevesebb van. Viszont pontozásos sportágról van szó, s a legnagyobb ellenfele angol. De ha megcsinálja, amit tud, nem lehet kérdés. S őt még nem láttuk versenyt elizgulni. Hídvégi Vid is esélyes lehet egy jó helyezésre.

Triatlon: Legalább van kvótánk.

 

Úszás: Ismét népes küldöttség, de ezúttal komoly esélyekkel is. Kezdjük Cseh Lacival. Legyünk reálisak, aranyra a két ufó miatt semmi esélye sajnos. Viszont benne lehet a három érem ismét. 400vegyesen szerintem meglesz, a 200 neccesebb. Viszont 200pillangón várom leginkább a bravúrt tőle, ott közel lehet Phelpshez, a baj csak az, hogy mások is, nagyon sűrű a mezőny.

Gyurta Dani: Sokan előre odaadják neki az aranyat, én nagyon nem tenném. Kitajima mellett ott a másik japán is, s láttuk az EB-n, hogy pl. a némettel is számolni kell. Az éremre azért mernék komolyabb összeget tenni, de tartok Kitajimától, aki biztos, hogy nagyon szeretne a tavalyi VB-ért visszavágni. Szerintem világcsúcs körüli idő kell a győzelemhez, pokoli nagy verseny lesz.. Dani ezúttal jó lehet 100-on is, ott is első 5-be várom.

Hosszú Katinka: Szerintem a 200vegyest dobni fogja majd, vagy visszalép az előfutam után, ha úgy látja, hogy nincs esélye dobogóra és a 200m pillangóra koncentrál majd. Ott én érmet remélek tőle. Holnap meglátjuk milyen a formája, nála tényleg bármi lehet, én nagyon bízom benne.

 

Szerintem másnak éremre reálisan nincs esélye. Viszont sok döntőst várok. Biczó Bence 200m pillangó, Bernek Peti 200 hát, Jakabos Zsu 200 pillangó, Kiss Gergő 400 és 1500 gyors, Verrasztó Dávid 400 vegyes, Evelin 200 vegyes, Kapás Bogi 800gyors, és talán-talán Kozma Dominik 200m gyors. No és a 4x200-as női gyors váltó és vágyálmaimban a ffi vegyes váltó.  :) Szép lenne ha mindez sikerülne, és ennyiből hátha történik valami csoda. :)

Emellett Risztov Évi még jó lehet nyíltvízen, 10-ben benne lesz szerintem.

Összességében 4 érmet remélek, s nagyon szeretném, ha lenne közte egy arany.

 

Vitorlázás: Detre Dia akár 10. hely környékére is odaérhet.

 

Vívás: Jajj.. Már Pekingben is furcsa volt, hogy milyen sok az "üresjárat", amikor nincs magyar érdekeltség. Hát a vívóink tettek arról, hogy ez most még inkább így legyen. Szomorú hova jutott a sportág, semmi jóra nem számítok most sem. Talán Emese egy jó sorsolással.. De Aidának nagyon-nagyon fogok drukkolni, megérdemelné..

 

Vízilabda: Fiúk: Szerintem nem lehet 4 olimpiát egymás után megnyerni, de ne legyen igazam. A nehéz csoport előnye, hogy könnyen 4-be lehet jutni, ott meg már csak két meccs kell. Az érem meglesz szerintem.
A lányok nagyon egységesek, nagyon összerakta őket Mérész, viszont a bírók nagyon nem szeretnek minket. A 8 csapatból szinte 6-an esélyesek, minden meccs hihetetlen éles lesz, bármi lehet aranytól a 7. helyig.

 

 

Peking után reménykedtem, hogy az csak egy kisiklás volt, de be kell látni, hogy sajnos a magyar sport számára most már ez a realitás. Bár ott sem a 3 arany fájt igazán, hanem a 10 érmet keveselltem nagyon. S a ponttáblázaton is csak 20.-ak voltunk. Én aláírnám most is a 3 aranyat, de szeretnék olyan 14 körüli éremszámot legalább.

Fenti tippjeim olyan 16-17 érmet jelentenének, jó lenne, ha minél kevesebben betliznének, s jönnének a kellemes meglepetések!

 

HAJRÁ MAGYAROK!

tamas75 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 1299

Sziasztok !

 

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi blog oldalt,  ahol az olimpiai érdekességekkel foglalkozunk: olimpiak.blog.hu

 

Tamás

bakibaby Creative Commons License 2009.03.10 0 0 1298

Szerinted ezt mikor nyilatkozta ? :-)

 

bb

Előzmény: mocsalac (1297)
nincsnev Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1296
lehet mindkettő:)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1295
szevasztok gyerekek!!! senkinek nem tünt fel hogy a megnyitón Baló hazudott???!!! Idézem: "ez most itt s most történik" mondta  miközben mentek az óriás léptek tüzijáték formájában: holott ha nézte volna a magyar tv képernyőjét, láéthatta volna hogy az amit a saját szemével lát azt 15 mp késéssel adjáék be. Baló György ennyire hülye vagy csak hazug?:D
ferapont Creative Commons License 2008.09.04 0 0 1294

Írd meg az emlékeidet, élményeidet, úgyis kevesen voltak kint a fórumozók közül.

 

Molnár Zoltán vagy ki, azt nyilatkozta az olimpia idején, hogy az állami sportvezetés a MOB-ot utazási irodává züllesztette. Hát ezen beszámoló után azt kell mondani, hogy még utazási irodának sem felelt meg. (?)

Előzmény: Boya12 (1293)
Boya12 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 1293
Kedves Takacsi!
Szeretnék reagálni a hozzászólásodra, ami a szurkolók dicséretéről, szervezettségéről szól. Én személyesen ott voltam Pekingben az olimpián és igyekeztem a lehető legtöbb sportrendezvényen részt venni. Igen részt venni, mert nem nézni, hanem szurkolni voltam és a mi szurkolásunkra nagyon nagy szüksége volt a csapatoknak. Bátran kimerem jelenteni, hogy többször is éreztük egy kézilabda, vagy vízilabda meccsen, hogy talán mintha a mi szurkolásunk hozta ki a csapatunkat az átmeneti válságos percekből. És ez itt belül szívszorongató érzés volt. Nagyon lelkesen szurkoltunk! Népszerű volt a magyar szurkolótábor, minden rendezvényen. A kínaiak sokszor nem is a meccset nézték, hanem minket fényképeztek, videóztak. És a kínaiak mivel mindent lemásolnak, ezt is. Egy két nap múlva a kínai érdekeltségű mérkőzéseken is a magyarok rigmusait énekelték kínaiul. De sajnos a szervezettségből semmi sem igaz. Teljesen magunkra voltunk hagyva. A MOB ... egy szégyen!! Kezdve ott, hogy jegyekhez gyakorlatilag nem tudtunk jutni. Szerintem csak a magyar szurkolóknak nem volt soha jegye. Minden nemzetnek a Kazahsztántól kezdve a Montenegróiaknak is biztosan központilag szerezte be a saját olimpiai bizottságuk a belépőket, mert több száz szurkolójuknak egy kupacban, a legjobb helyen megvoltak a jegyeik. Mi magyarok az utcán feketén szereztük be általában a jegyeinket (felárért). (Ha bár alapból nagyon olcsó volt a jegy, hivatalosan kb. 700 Ft és feketén 2.500-3.000 Ft. Megvettük (ha tudtuk) ennyiért is, csak hát rossz helyekre és szanaszét egymástól. Persze Mi magyarok több százan sohase a saját helyünkre ültünk, hanem egy rakáson a legjobb helyeken összeálltunk. Mi voltunk az elsők a stadionban, hogy jó helyünk legyen. Utána jöttek természetesen a szerencsétlen jegytulajdonosok, az ellenfél szurkolói, akik nem tudták elfoglalni a rendezők segítségével sem, ezért a rendezők utasítására ahol találtak helyet, ott leültek. Sosem lett belőle botrány, mert sajnáltak minket. Mi azzal kárpótoltuk őket, hogy minden meccsen hosszú percekig az ellenfél országának is ugyanolyan hangosan szurkoltunk, amin nagyon elcsodálkoztak és aztán ő kórusuk a magyarokat éltette. Nagyon érzelmes és szép szituáció volt, hatalmas sikerrel. Akkor aztán kattogtak a vakuk, mert nem értették, hogy mindkét tábor a másikat élteti. Hatalmas tapsvihart kaptunk mindig és megbocsájtottak az ellenfél szurkolói a magyaroknak. A rendezők nagyon rendesek voltak, mert nagyon gyorsan rájöttek, hogy a magyaroknak egy nagy sz . r az olimpiai bizottsága és nem vesz központilag jegyeket a saját nemzetének. Biztosan nem számított rá, hogy a férfi vízilabda csapatunk bejut az elődöntőbe, középdöntőbe, stb. Nagy kockázat lett volna előre megrendelni 500 db jegyet, amikor kinn volt legalább 2.500 magyar szurkoló? Azt kifelejtettem, hogy minden meccsről kint maradt az utcán nagyon sok magyar, mert nem tudott jegyet szerezni és nem mert letérdelni a betonra, a kis kínai jegyszedő elé, hogy könyörüljön meg és engedjen be minket, mert az előző és a mostani olimpia bajnoka fog mindjárt játszani és nekünk bent kell lennünk. Mindig beengedtek minket. De ez nagyon megalázó volt ,,Köszönöm" MOB. Vagy csak délelőttre sikerült jegyet szerezni a csarnokba, de nekünk délután 4 órakor volt a meccsünk és mivel a meccsek végén mindenkit kiküldtek a stadionból, mit csinált a magyar. az összes W.C. televolt (egymás hegyén hátán) a szurkolóinkkal, addig amíg jött a következő mérkőzés. De nem volt más lehetőség. Ezt így kell csinálni MOB?? Egyenlőre ennyit írok, mert még mindig nagyon felzaklat. Ez nem az én Olimpiai Bizottságom. A következő ne ilyen legyen! Kérem!
Van sok emlékem, talán még írok.
Veszpremi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1292
Lehet, hogy van még egy ezüstünk? Pars Krisztián megérdemelné, jól versenyzett.
http://olimpia.origo.hu/peking-2008/atletika/20080903-megbuktak-a-feherorosz-kalapacsvetok-pars-ezustermes.html
ferapont Creative Commons License 2008.09.02 0 0 1291
Sok sikert a paralimpikonoknak!!!
MaMy. Creative Commons License 2008.09.02 0 0 1290
és a sport?
Előzmény: the_goat (1289)
the_goat Creative Commons License 2008.09.02 0 0 1289

nem.
éljen a tudás és az innováció

Előzmény: MaMy. (1288)
MaMy. Creative Commons License 2008.08.30 0 0 1288
Dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Előzmény: the_goat (1286)
inverz Creative Commons License 2008.08.30 0 0 1287

kicsit off leszek...

 

Janics és Kovács példájából, magatartásából sok politikusunk tanulhatna...,Nem kell feltétlenűl puszi-pajtásnak lenni, ahhoz, hogy megértsék,megtegyék..., ha egy hajóban evezünk csak közös erőfeszítéssel érhető el a cél,...  a lányoknak ezért én külön gratulálok!... Remélem lesznek követőik a közéletben is...

 

on.

the_goat Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1286

Én nem értek egyet ezzel, más is gürcöl dolgozik sokat, tesz ezért az országért és nem kap semmit. vagy vegyük csak a matematikai, stb. tudományos olimpiákat. nekem attól hogy a sportolók igy teljesitenek nem lesz jobb, az országnak se, ja jön kicsivel több turista, pár milliárdal több bevétel az államnak. Akkor mászunk ki a béka segge alól ha a tudományt és az innovációt megbecsülik, addig maradunk a béka segge alatt. Jól jellemzi a magyar attitűdöt kik vannak a pénzeinken. Amig volt német márka, Gauss volt rajta, a schillingen Schrödinger, a norvég koronán Ábel van, a fonton Darwin. Nálunk egy tudós sincs pénzen. van nemzet szinésze, nemzet sportolója de sehol a nemzet tudósa. az akadémia meg vének gyülekezete, feudális csökevény.

ezért vagyunk a szarba. emiatt az attitűd miatt

a sporttól nem lesz jobb az országnak. az innováció, a tudás az ami jobbá teheti.


Előzmény: Big (the real) (1267)
Vincze Vilmos Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1285
ismerem, jó cikk !
Előzmény: Törölt nick (1282)
sasa.s Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1284
Köszönjük ezt a szép írást ! :))
Előzmény: biki (1277)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1283
Nagyon jó írás. Köszönöm, hogy olvashattam, sok érdekesség van benne, amit jó volna, ha megszívelnének azok, akiket illet.
Előzmény: biki (1277)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1282
Angel Heredia szerint az atlétika, az úszás, a sífutás, a kerékpár menthetetlen, és a golf sem tiszta

Kitálal az olimpikonokat pumpáló doppingbáró

ferapont Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1281

Az elmúlt napokban sokan kárhoztatták a politikát, hogy kevesebb pénzt szán az élsportra, nem szívügye a sport stb.

Jöttek többen itt azzal, hogy bezzeg más országokban....mennyivel több az állami támogatás. Tényleg mennyivel? Nem ártana tényeket is közreadni!

 

Nem az a csoda, hogy a hollandok most milyen jól szerepeltek, hanem az volt a meglepetés, hogy eddig miért nem voltak ilyen jók, amikor az országuk gazdagsága révén "nagyobbat is álmodhattak volna".

Jamaica, Kenya, Etiópia előttünk végeztek az éremtáblázaton, ami nem azért feltűnő, mert hogy ők javultak volna, hanem mert mi voltunk gyengébbek.

Ezekben az országokban gyakorlatilag csak az atlétika létezik, ebben érik el sikereiket, számunkra ismeretlen finanszírozási és elosztási keretek és felkészülési körülmények között.

 

A pénz hiányát én a létesítmények bővülésének elmaradásában sokkal hangsúlyosabbnak látom.

Nincs egy világszínvonalú stadionunk, se futball, se atlétikai.

Nincs olyan kajak-kenu és evezős pályánk, ami megfelelne a legmagasabb nemzetközi szabványoknak is. A szegedi pálya sem ilyen sajnos (nem elég széles, nem elég mély, stb)

Kevés a versenyuszoda. Egy olyan városban, mint például Győr, nincs szabványos 50-méteres fedett uszoda, a városban éppen gyökeret eresztő vizilabdásoknak nincs megfelelő edzéslehetőségük, s az úszók is csak 25 méteres medencében gyakorolhatnak.

És ami épül, az sem feltétlenül jó pénzügyi konstrukcióban, jó adottságokkal (lsd. Papp László Aréna)

 

Nincs a sportberuházások terén tervszerűség, nem látszik a tudatosság.

Szerintem minden kormányzati ciklusban be kellett volna vállalni 1 vagy 2 kiemelt állami sportberuházást. Szép tudatosan felépíteni egy létesítmény portfóliót, ahova már világszínvonalú sporteseményeket lehet szervezni, többet, sokkal többet mint ma.

Persze ehhez KÖZÖS pártok közötti akaratra is szükség lenne, hogy ne fordulhasson elő ezen a téren is az ami anno a Nemzeti Színházzal.

 

Addig amíg - minimum - kétfelé húz az ország, amíg egyfelől a MINDENKORI fennálló hatalom az oka minden kudarcnak, s a másik oldalra mint minden bajainkat megoldó Messiásra tekintünk, addig sem a sportban, sem a közállapotokban, sem az emberek hangulatában nem lesz változás.

 

ferapont Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1280

Nem néztem utána, de emlékeimben úgy él, hogy a búcsúzó Samaranch mondta akkor ott, hogy a sydney-i olimpia volt legnagyobb az addigiak közül.

 

Nem hiszem, hogy rangsorolni kellene az olimpiákat, ezért egyetértek azzal, hogy Rogge inkább egyedi jelzőkkel illeti őket, most azt mondta, hogy  igazán különleges olimpia volt.

Kína kitett magáért, azt  kapta a világ amit előzetesen vártunk tőlük.

Minden grandiózusság, monumentalitás ellenére azonban az az érzésem, hogy ha ilyen irányba fejlődik az olimpiai mozgalom, ha nemzetek önfelmutatásává válik, ahelyett hogy megmaradna emberi léptékűnek, az rossz irány.

A sikeres lebonyolításban nemcsak a 70000 önkéntes játszott szerepet, hanem a háttérben, a mögöttük meghúzódó kemény és komoly biztonsági szolgálatok éber és bármikor tettrekész figyelő szeme is.  Ne legyenek illúzióink, mostantól nem lesz Kína demokratikusabb ország, mint 17 nappal ezelőtt volt, a fegyelem, a fenyegettség érzése, ami 60 éve generációkon keresztül már-már a génekbe van kódolva, nem múlik el egy szempillantásra....

 

Úgy gondolom, hogy London akkor lesz jó házigazda, ha visszaadja az olimpia számára a határtalan felszabadultság érzését, azt az érzést, ami miatt a mai napig a sydney-i olimpiát tartják az etalonnak.

 

Furcsa kontraszt: az olimpiai láng most kialudt a Föld egyik legszigorúbban vezetett országában, hogy 4 év múlva fellobbanjon a világ egyik legszabadabb városában.

 

 

 

Előzmény: Krepácsné (1270)
biki Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1278
nem szándékosan lett az az egy mondfat kiemelve, így másolta át. !!!!
Előzmény: biki (1277)
biki Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1277
Sziasztok!

 

Értékelném az idei olimpiát. 11 éves korom óta (92) figyelem az olimpiát. Majd az összes közvetítést néztem TV-n keresztül. Élénken él bennem a birkózók, és Szabó Bence győzelme. A legnagyobb élmény a 96-os Atlantai volt, mert az időeltolás miatt későn volt, én meg éjszakai manó vagyok, így külön jó volt. Nagyon tetszett, hogy mikor édesanyámék reggel keltek, már a friss eredményekkel vártam őket, majd aludni tértem. Úgy emlékszem, mikor az öttusán az az orosz fiú elesett, és nem tudta megnyerni a versenyt. A megnyitót a nagymamámmal néztem, le sem feküdtünk aludni, mert ment reggel a vonatunk, és mentünk a telekre.  Ahonnan természetesen az olimpia sem hiányzott. Többször lementünk.

A legrosszabb a kajak-kenu volt, mert a  tvfekete-fehér volt, így nem láttuk, hogy a magyarok hol állnak, mert elég egyformának tűntek a hajók. Legjobban a 2000-es tetszett, nem tudom megmondani, hogy miért, de valahogy ez él bennem a legjobban. Szerencsére még a 2004-est is tudtam nézni, mert még tanultam. Ez nagyon különleges volt számomra. A megnyitó idején szintén a telken voltunk, és tv hiány miatt valakinek eszébe jutott, hogy régen a rádió közvetítette, hátha még most is. Így megkerestük és azon keresztül hallgattuk egész hétvégén. Fantasztikus volt. Teljesen átjött minden, úgy izgultunk, mintha tv előtt ülnénk. Így hazatérésünk után nekem végig a rádió ment, a tv hang nélkül, és váltogattam a csatornák között. Nagyon tetszett a körkapcsolásos dolog, a friss interjúk, és hogy rögtön lehetett tudni, hogy mi van a magyarokkal.

Valahogy ezt a Pekingit nem nagyon tudtam várni. Lehet azért, mert ez volt az első, amit nem tudtam nézni. Természetesen rádión sikerült követni az eseményeket, ami megint nagyon jó volt, tudtam izgulni, meg minden. Hétvégenként tv hang nélkül, és rádió.

Most vaahogy kicsit üres vagyok, lehet hogy ez Peking miatt. Mert messze van, más kultúra, stb… nem tudom.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk úgy szerepelni, mint az előző években, de ezért én nem haragszom a sportolókra. Egytől-egyig le a kalappal előttük, hogy a sportra tették fel az életüket, mindent feláldozva. Nagyon sajnálom, hogy sokkal kevesebb figyelmet kapnak év közben, mint a „sztárjaink”, bezzeg, ha nem úgy szerepelnek, mint kellene, akkor meg jön a bántás. Ezt annyira nem értem. Nekem a sportolók a SZTÁROK, valószínűleg ezért nézek szinte csak sportcsatornát. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ilyen felkészülési körülmények között is majd mindenhol az első 10-be végeztek. Kíváncsi lennék, hogy ilyen körülmények között USA milyen eredményeket érne el. „ilyen” körülmények alatt azt értem, hogy romosak az épületek, nincs rendes öltöző stb…

Igazából én azt sajnálom, hogy már a kisgyerekek inkább számítógép előtt ülnek, ahelyett, hogy lent az utcán játszanának. Ha a volt ált. isk. osztályomból indulok ki, én vagyok az egyetlen, aki futok, biciklizek, gyalogok… Ez sem sok, mert lehetne többet is, de fura, hogy ha véletlenül összefutok valamelyikkel, és nem tudnak egy buszmegállót lesétálni. És ők nem is követik az olimpia eseményeit, csak hallom, hogy na, ez sem nyert az sem… El sem tudjuk képzelni, mennyi munka van abban a 7. helyben. mennyi lemondás, KITARTÁS (ami szerintem sokunkból – legalábbis belőlem – hiányzik). Így én leemelem a kalapomat előttük, és csak gratulálni tudok minden résztvevőnek.

Nagyon szimpatikus volt Fodor Z., tetszett Czukor nyilatkozata, hogy 50 évesen is ott akar lenni az olimpián. Nekem annyira felfoghatatlan, hogy 50 km-ert 4 óra alatt hogy lehet legyalogolni.

Megkönnyeztem Mincza Ildikó bronz mérkőzésén, sírtam Vajda A., és Koznnanék futamán. Nagyon örültem Natasáéknak is, sokkal boldogabbnak láttam őket a dobogón, mint 4 éve. De lehet, hogy csak én képzeltem bele. Teljes szívemből örültem a vizilabdás fiúknak, (bár azt nem értettem, hogy USA miért volt annyira szomorú, senki nem várta oda őket, örülhettek volna jobban is). Nagyon sajnáltam a lányokat, meg a kéziseket is. Megérdemeltek volna valamilyen érmet. Dianát is sajnáltam, de ha ő sem tudott rendesen készülni, akkor mit várunk? Nagyon szimpatikus volt a nyilatkozata. Nagyon örültem Cseh Lacinak is, szerintem az ő 3 ezüstje felér 3 arannyal. Ez valami olyasmi, mint a TdF-en L.A. idejében. Nem lehetett megverni, ha nincs a többiek az elsők. Ha most nincs Phelps, van 3 aranyunk. Remélem, ezért senki nem bántja Lacit!!!!  A boxoló fiúkat nem értettem, hogy miért nem jutottak kicsit előrébb, de nem bántom egyiket sem. Szeretnék én valamiben a világ legjobb 30. embere lenni… Sajnáltam  a vívókat, nem tudom van e utánpótlás, és az milyen, mert a mostaniakból elég sokan visszavonulnak gondolom… Bodrogitól többet vártam, de nem lepődtem meg, hogy hátul végzett. De nem bántom őt sem, biztos meg volt az oka, hogy csak ott végzett. Az igazat megvallva, az öttusázókat előrébb vártam, de rossz napjuk volt, vagy nem tudom…  Nem feküdt nekünk Peking. Sokan sérülve mentek, ott sérültek meg, szinte nem jött össze semmi.  Annyira sajnáltam Veréb I-t, hogy le kellett fogynia 1 hét alatt több, mint 10 kg-t. Csoda, hogy nem ájult el. Remélem, nem is lesz semmi baja, később sem. Nem volt valaki abból a súlycsoportból? Az elég gáz…

Remélem, hogy ott fent elgondolkodnak, és átcsoportosítják a pénzt, és több jut sportra, mert szép lassan úgy járhatunk, mint a focival. Elszaladnak mellettünkL Pénz nélkül nem sokat lehet tenni és nem lehet elöl végezni. Félek, mi lesz később… Remélem, hogy van visszaút, és nem megyünk le a lejtőn….

Jó volt izgulni és szorítani mindenkinek, irigyeltem a nagymamámat, hogy 78 éves létére kelt hajnalba, és végigszurkolta, végignézte az összes eseményt és sírt örömében, bánatában. Jó volna, la a fiatalabbak (velem egykorúak, vagy kisebbek) is néznék, mert jó az ember lelkének, nem kell mindig agyatlanító butaságokat nézni.

Azért szép 2 hét volt, és ne legyünk nagyon csalódottak, szerintem a sportolóink minden tőlük telhetőt megtettek, nem szabad bántanunk őket, büszkének kell lennünk rájuk. Én legalábbis az vagyok mindegyikükre. Köszönöm szépen nekik!

 

Bocsi, hogy ilyen hosszú volt, de nem volt időm irogatni, a múlt héten, gondoltam egybe leírom a véleményem.

Veszpremi Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1276
Aggódtam értük, de szépen megoldották a feladatot és nagy boldogságot okoztak nekünk ma. Csodás teljesítmények, klasszis játék, csodás trükkök és gólok, ilyen aranyat csak titokban mertem képzelni. Köszi és sok sikert az egész pólós társulatnak a jövőben mind a sportban, mind a magánéletben! Külön öröm volt együtt látni a jó teljesítményeket az öregektől és a fiataloktól egy időben.
Előzmény: Veszpremi (1248)
sozsi Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1275
akkor lennének szarban a fikázók,ha phelps történetesen nem most él mert akkor cseh laci 3 aranyat nyer és mi 14.-ek vagyunk az éremtáblán a négy évvel ezelőtti 13.-kal szemben...
az akkori helyünkön jamaica van ennél eggyel több ezüsttel...
Omega12 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1274

De ez már a többi olimpián is bebizonyosodott. Emlékszem 1996-ban az egész ökölvívó csarnok Kokó-nak szurkolt, ahogy 2000-ben és 2004-ben is a kézilabda csarnokból illetve a többi helysznről is a magyarok hangját lehetett leginkább hallani.

 

 

 

Előzmény: Krepácsné (1273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!