Keresés

Részletes keresés

hc Creative Commons License 2004.03.13 0 0 353
Torrente barátom! Elég messziről ugatod a műfajt, ha a Kannibálokat ennyire lebecsülöd. Ha valakik, akkor ők azok akiknek ez a műfaj nagyon sokat köszönhet ebben az országban.
Előzmény: Torrente (352)
Torrente Creative Commons License 2004.03.12 0 0 352
Oké, ott a pont - bár mentségemre szól, hogy nem nagyon ismerem a tevékenységét, csak gondoltam, szólok... Azt meg már meg sem merem említeni, hogy a ma esti adásban pedig az animál kanibálok lesznek :)
T
Előzmény: hc (350)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.24 0 0 351
Sziasztok

A baratnom megy nemsokara az USA-ba es szeretnek hozatni vele CD-ket. Valogatas lemezeket szeretnek regi 80-as evek beli break zenekkel. Hasonlot mint pl: a Breakin` cimu filmben is ment (Def Cut stb). Olyanokat amikre az utcan nyomtak a tancosok (mint anno a Vorosmarty teren is). De reg volt... Scratch stb. Ha tudtok ilyen albumokat vagy eloadokat akkor irjatok legyszi egy parat. Nem a Grandmaster Flash es hasonlokra gondolok, hanem amire tenyleg nyomtak a Break-et. Aztan ha hozzajutok ilyen lemezekhez szivesen meg is osztom veletek ha kell. Koszi szepen.

hc Creative Commons License 2004.02.20 0 0 350
Mi köze annak a beszédhibás suttyónak a raphez?
Előzmény: Torrente (349)
Torrente Creative Commons License 2004.02.20 0 0 349
Talán ma este kiderül, mi a jó a _magyar_ rap-ben: 21.45-től Dopeman a vendég a Viasat3-on a Késő este Hajós Andrással c. talk-show-ban. Nem lesz gyenge...
T
hc Creative Commons License 2003.08.19 0 0 348
Egy pici helyesbítés a sok egyetértés mellett: Lajcsi és a magyar mulatós-ipar a német beer-fest hangulatok koppintása, tehát mi már ebben is csak másodhegedűsok vagyunk. :-)
Előzmény: Piton17 (345)
Piton17 Creative Commons License 2003.08.11 0 0 347
Ami nem is baj, hiszen izlések és pofonok, mint tudjuk. Ha valaki nem szereti, azt ugyanúgy elfogadom, mint amikor valaki szereti. Emiatt még senki sem jobb vagy rosszabb a másiknál. :)) Csak izlését tekintve más. De unalmas is lenne, ha mindenki ugyanazt szeretné!!!

Piton17

Előzmény: Glora (346)
Glora Creative Commons License 2003.08.06 0 0 346
Szerintem semmi jó nincsen benne!
Előzmény: Szigi101 (-)
Piton17 Creative Commons License 2003.08.06 0 0 345
Sziasztok!

Engedelmetekkel szólnék pár szót arról, mi az én személyes véleményem a témában.

Én már jóideje nem azt nézem, hogy egy zenekar milyen zenei stilust képvisel. Vannak tehetségesebb és tehetségtelenebb zenekarok, de én alapvetően nem ezt nézem. Számomra az a fontos, hogy amit éppen hallgatok, az tetszik vagy nem tetszik. És az az igazság, hogy még nem találkoztam olyan együttessel, amelyiknek MINDEGYIK dala tetszett volna és olyannal sem, amelyiknél EGY SEM. Ebből adódóan kedvencem sincs igazán... Nagyon sok zenekart szeretek, meghallgatok, de nr.1, na olyanom nekem nincs.

Meg amúgy is hangulatember vagyok, mást hallgatok jókedvüen és megint mást, ha depis vagyok.

Alapvetően nagyon nem szeretem, amikor valaki azért hallgat xy zenei stilust, és csak azt, mert az jelenti a számára a lázadást meg mittudomén még mit... Én a ZENÉÉRT hallgatok meg valamit, és ha nekem tetszetős az, ami éppen a tv-ben/rádióban/a CD lejátszómban megy, akkor lesz*rom, hogy éppen rapet vagy rockot vagy popot vagy akármi mást hallgatok.

Ebből adódóan én eléggé tág zenei izlést tudhatok magaménak. És nem szégyellem! Ok, vannak dolgok, amiket még én sem, pl. Bubble Gum és társai. Azért valahol én is A-Hán, Queenen, Bryan Adams-en, U2-n, Meat Loaf-on, Tears For Fears-en és társain nőttem fel... A 21. század legfrissebb magyar "sztárjai" még az én fülemnek is sok egy kicsit... De az előbb felsoroltakom kivül még azért nagyon sokáig tudnám sorolni a kedvenceimet! És ha már ott tartunk, hogy rar, én specieg Ganxtaaékat is csipem, meg Eminemet is, meg Puff Daddy-t, meg Foxy Brown-t, meg, meg, meg... Ha meg éppen olyanom van, akkor meg jöhet Scooter vagy Sash! is. Régi időket akarok idézni? Bonnie Tyler! Filmzene? John Williams, Jerry Goldsmith, Michael Kamen, Ennio Morricone!!

Szóval én nem értem, miért olyan gáz, ha valaki több zenei stilust is szeret egyszerre. Izlések és pofonok, mint tudjuk!! :)))

Más: az is igaz viszont, hogy pl. a rap tényleg a feketék életérzése, ez vitathatatlan. És mint ilyen, meg is maradhatott volna ez a stilus nekik, meg az amcsi sikátoroknak. Miért terjedt hát el az egész világon? Mert nem csak a feketék kezdték el hallgatni. Mert elég jó zenei irányvonallá vált ahhoz, hogy kitörjön a gettóból. Ezzel az erővel kishazánk Lagzi Lajcsijai is csinálhatnának világzenét, csak éppen a magyar mulatósból sosem lesz az. De ha mondjuk a mulatós zene lenne ilyen felkapott, akkor az is kapna legalább ilyen erős kritikákat. Mert szerintem mindenkinek más az izlése, és ez igy van jól. Csak az a gáz, hogy ezt senki sem veszi figyelembe. Mert amit én szeretek az jó, a többi gagyi. És ez megy vice versa. Én nem várom, hogy ez az állapot valaha is megváltozzon... Csak sajnálom.

Na, jó hosszú lettem, bocsika... :)

Piton17

hc Creative Commons License 2003.05.25 0 0 344
Háát igen, ez sokszor csak az mtv-s klippek majmolása... :-( ráadásul sem zenében, sem mondanivalóban sincs az eredeti környékén.
Előzmény: zsolti21 (342)
hc Creative Commons License 2003.05.25 0 0 343
Több száz év rabszolgaság után, a hirtelen jött egyenjogúságnak tuképpen érthető túlkapása.

Az, hogy az mtv-n ilyen gyakran vannak az az ő hibájuk. Néha kapcsolj át a viva+-ra, ott jóval ritkábban. Esetleg, ha tudsz nézz bele a Fásy-mulatóba és már hiányozni is fognak. :-)
Viszont a magyar médiákban ehhez képest, de egyébként is aránytalanul kevés a hiphop. :-(

Előzmény: zsolti21 (340)
zsolti21 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 342
A Magyar rap csapatokról meg ne is beszéjek, szerencsétlen külvárosi atlétatrikós gyerekek, akik gengszternek képzelik magukat, ha kettőnél többen vannak. Azok is egymás alá adják a lovat, egyik srác mondja a magáét, a többi meg bólogat körülötte, és az alig kihalható szöveg, ha néha érthető is, jó nagy butaság! A "brigád" általában a keménységét próbálja meg bizonygatni a szövegben, másról nem is szólnak ezek a "művek"!
zsolti21 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 341
A zenéjük jó, néha nagyon eltalálják az alapokat, de a stílus, ahogy mindezt előadják, az nagyon idegesítő!
zsolti21 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 340
Sziasztok!

Van egy hatalmas problémám! Az MTV-n, 10 klippből 8 rap, vagy hip-hop. Nem tetszik ez az arány, és nem tetszenek a klippek sem, amik témája MINDÍG ugyanaz: fekete srác magyaráz, melette a nője, vagy női, akik bólogatnak NYITOTT szájjal, vagy rázzák a feneküket. Méregdrága kocsik, ékszerek, fényüzés, számomra elfogadhatatlan stílusban bemutatva, hogy "ŐK" hogyan is képzelik, hogyan kéne élni. Annyira nem tetszik, hogy ilyenkor összeszorított fogakkal azt sziszegem magam elé, hogy "nigger majmok", na de ilyet nem szabadna még gondolnom sem, úgyhogy elhesegetem magamtól ezt a rasszista, sértő jelzőt, de 5 perc múlva megint jönnek, a magamutogató, rongyrázó, bandákba verödő afroamerikaiaik, és bosszantanak ezzel a gengszter rappel, meg a hülye Rolex órájukkal!

gstyle Creative Commons License 2002.05.07 0 0 339
Hát igen, kár hogy a topic elvadult.

Tényleg divat volt egy idei a rap. Én 1986-87 óta hallgatom a rap-et.
Hidd el a mai gazdag rapperek is egyszer rég alulról jöttek. Run-DMC, Public Enemy, Ice-T., Dr Dre, LL Cool J stb.

Igen eléggé fehérellenes bandák is vannak. De nézd mint említettem 400 év rabszolgaság, megaláztatottság. Talán picit nem is csoda.

Sajna a csajokról néha tényleg durván beszélnek. Ez nekem sem tetszik igazán. Ezért nem tetszik sem a Kartel, sem a ringyóhangú Dopeman.

Én egy FTC-Prto meccsen voltam, de ott sem tetszett ahogy egyes szurkolok beszéltek a szinesebb bőrű játékosokról. Persze a foci nem igazán mérvadó, mert ha a fekete játékos az ellenfél csapatában van akkor büdös nigger(már elnézést ezekért a szavakért), de ha a kedvelt csapatban, akkor pedig a seggét is kinyalják.

Előzmény: Szigi101 (338)
Szigi101 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 338
Kösz gstyle a korrekt választ, bár SZVSZ kár volt ezt a vérgőzős topicot felhozni.

A rasszizmust úgy értettem, hogy a négerek simán le "fehérhernyózzák" a fehéreket a számaikban, míg ha mondjuk huhogás van a nézőtéren a FTC-Ajax alatt, abból világraszóló botrány van. Igaz, amiket írsz KKK-ról, meg társairól, csak éppen úgy érzem, hogy nem mérnek egyenlő mércével, ha rasszizmusról (vagy akár antiszemitizmusról) van szó.

pina: Más zenei stílusban is énekelnek csajokról (pl. "Ékszer - a lelked - gyermek - hova rejtselek? - Ékszer - a lelked - félek - eltöröm fényedet"), csak éppen szerintem a nőket nemcsak leszarni-lehugyozni, meg dugni lehet, hanem uram bocsá´ szeretni vagy tisztelni.

pénz: na de éppen a gazdag feketék énekelnek fuxsszal a nyakukban, hogy nekik milyen jó, a fehér hernyóknak meg nem! (jó, jó, nem tudok példát mondani, de Te talán igen).

Összegezve: tisztelem a rapzene kedvelőit (már nem olyan vérgőzős a véleményem, mint amikor elindítottam a topicot, főleg, hogy úgy érzem, mintha egy kicsit menne is ki a divatból a rap), csak éppen nem tudom, hogy a feketék - számomra agresszív - kitörési próbálkozásainak miért vagyunk részesei mondjuk egy szórakoztató TV-adón.

Előzmény: gstyle (337)
gstyle Creative Commons License 2002.05.07 0 0 337
Szigi!
"És miért szól mindegyik rapszám a pénzrôl meg a pinákról, meg a rasszizmusról?"

pénz:
Talán mert több a csóró fekete, mint a gazdag. Nézd meg a feketék életszinvonalát az USA-ban. De ne gyere nekem azzal, hogy mert nem szeretnek dolgozni. Alig 15-20 évvel ezelőtt fekete szinte nem is kaphatott normális munkát az államokban. A rap nekik egy kitörési lehetőség.

pina:
ezt pont úgy írtad, mintha más zeni stílusokban nem énekelnének a csajokról.

rasszizmus:
400 év rabszolgaság, és még jelenleg is van faji megkülönböztetés.
A feketék gettóba kényszerítése
Az indiánok rezervátumba kényszerítése.
A még mindig létező, és nagyon erős KKK.

Ja és a rap az a feketék életérzése, amit mi fehérek nem nagyon értünk. Ennél a stílusnál a szöveg a lényeg, s a zene csak aláfestés, háttér, míg a technónál, discónál a zene a mérvadó.

De ne vedd alapul az itthoni "menő" rap csapatok nagy részét. Kartel, Dopeman nem mérvadóak.

fanka Creative Commons License 2002.03.14 0 0 336
szevasztok! :)
ha valakit esetleg erdekel az aktualis albumunk akkor mar letoltheti a
http://www.skaelede.hu/fankadeli/eae.htm
cimrol boritoval egyutt 256kbps-es mp3
a visszajelzesek johetnek ide vagy emailban is a fanka@mailbox.hu cimre
peace !
www.skaelede.hu/fankadeli
thanxxx
Bure Creative Commons License 2001.06.12 0 0 332
OK, akkor én is röhögök egy nagyot a te felvetéseden.
Előzmény: Szigi101 (330)
MarK Creative Commons License 2001.06.12 0 0 331
Ne kezdjük előlről könyörgöm...
Előzmény: Szigi101 (330)
Szigi101 Creative Commons License 2001.06.12 0 0 330
Pontosítok: Eminemre mondtam, hogy igénytelen mocsok.
Előzmény: Szigi101 (329)
Szigi101 Creative Commons License 2001.06.12 0 0 329
Kérdés: te mit reagálnál, ha indítanék egy "Mi a jó a Depeche-ben?" topicot, ahol odaböfögném, hogy a Depeche egy nagy rakás szar, a Dave Gahan egy kis köcsög, és semmi jó nincs bennük, meg egy nagy rakás szar az egész???

Röhögnék egy cefet nagyot.
Viszont az az igazság, hogy én soha nem írtam ilyesmit ebbe a topicba.
Engem maga a rap nem zavar, csak az az iszonyatos agresszió és gyűlölet, ami árad belőle, és amit tegnap belőled is éreztem.

Előzmény: Bure (328)
Bure Creative Commons License 2001.06.11 0 0 328
Mondtam, hogy peace, és semmi gond, semmi harag a részemről!
Előzmény: Campi (327)
Campi Creative Commons License 2001.06.11 0 0 327
Azert vartam egy bocsanat kerest a reszedrol is. Tudod peace meg ilyesmi :)) Na mindegy.
Előzmény: Bure (326)
Bure Creative Commons License 2001.06.11 0 0 326
Peace (ezt mondjuk a rapperek is használják, még a végén kiderül, hogy te is az vagy látensen:)).

Semmi baj, csak legközelebb ne úgy kezdj egy hozzászólást, hogy aki nem tetszik neked, az egy kis köcsög.

Egyébként a rap lényegét nem elméleti szinten kellene megérteni (illetve nem kell, de én sem úgy szerettem emg a műfajt). Én hallgatás közben kattantam rá, a feelingje nagyon fontos a hip-hopnak.

Előzmény: Campi (325)
Campi Creative Commons License 2001.06.11 0 0 325
Nos valoszinu nem nagyon fogom megerteni a rap lenyeget, pedig istenemre megprobaltam, viszont nem szeretek senkitol sem haragosan elvalni (tudod peace-vilagbeke => akkor en meg punk vagyok??? :)) ) ezert elnezest kerek toled.
Csa.
Előzmény: Bure (324)
Bure Creative Commons License 2001.06.11 0 0 324
1. A kérdést a szigi-nek tettem fel.
2. Nem nyom el senki, még csak ellent sem állok senkinek. Miért kell megideologizálni a zenehallgatást? Utána meg esetleg militánsan képviselni egy szubkultúrát?
Azért hallgatok hip-hop-ot, mert tetszik, mert jó, ez elsősorban feeling, nagyszerű alapok és ritmusok, és gyakran zseniális dalszövegek.

Kicsit menj vissza időben itt a topicon belül, elég jól megpróbálták már többe is definiálni a stílust.

3. No comment

Előzmény: Campi (323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!