Amit oncogito írt OK, de asszem, pont a kudarcokon, fájdalmakon, stb. teszi könnyebben túl magát az ember a "mindennapi örömök"-kel. És ezért azt gondolom, hogy érdemes gyűjteni, hogy ki mitől érzi jóóóóóól magát.
Nekem pl. 2 dolog kell a BOLDOGSÁGhoz: hosszú kávé bögrében kis tejjel (reggel) és internet-elérés (este). :)))
Szerintem két dolgot nem szabad összekeverni. Más a pillanatnyi öröm és más a boldogság.
Az előbbit bármi okozhatja, ami egyéniségünknek, körülményünknek pillanatnyilag sikerélmény. Az adott pillanatban is érzékeljük.
A boldogság az egy folyamat, viszonylagos, és valószinüleg egy hosszabb idő elteltével érzékeljük.Ebbe az állapotban a rövidebb kudarc,fájdalom is beletartozik.Ez egy olyan életérzés szerintem,ami legjobban megközelíti mindazt, amit az élettől elvárunk. És ez meglehetősen változó dolog.
Szerintem az a baj az ilyen esetekkel, hogy az élmények kis ido alatt semmivé foszlanak, utána pedig már csak kapaszkodunk a boldogságba. Aztán kezdodik minden elorol.
De mondhattam volna azt is, hogy nekem ilyenhez még nem volt szerencsém, legalábbis nem olyan "volumenben" mint ahogy azt "elvártam".
Eddig talán még a szerelem produkálja a legmasszívabb boldogságot. Napokig felhoben járok és mindenre készséggel képes vagyok amit a helyzetek megkívánnak. Ilyenkor eléggé úgy érzem, hogy benne vagyok a tutiban : ).
Ha történt már veled olyan, hogy egyszer csak úgy érezted: MOST jó, MOST tényleg boldog vagyok, EZÉRT volt érdemes idáig végigcsinálni - írd le! Gyűjtöm az ilyen eseteket.
Kíméljetek meg a "hátvazzegmikorelélveztem" típusú hozzászólásoktól!