Keresés

Részletes keresés

Nagyi2020 Creative Commons License 2020.07.31 0 0 435

Köszönöm Vajk.

Még az érdekelne, hogy mennyi lehet a közös képviselő tiszteletdíja (díja ) albetétenként ami reális összeg?

Előzmény: Vajk (434)
Vajk Creative Commons License 2020.07.30 0 0 434

A közös ktsg rengeteg mindentől függ: lift van-e, mennyi közös helyiség van(udvar, kert,tárolók, raktárak, folyosók,stb) 


Előzmény: Nagyi2020 (433)
Nagyi2020 Creative Commons License 2020.07.30 0 0 433

Kedves Fórumozók,Hozzáértők!

 

Nyolc lakásos társasházban a közeljövőben kerül sor az első közgyűlésre. Ez a társasház közvetlen  Budapest melletti településen van.

1, Mennyi lehet most a reális közös költség összege négyzetméterenként?

2, Mennyit kérhet reálisan a közös képviselő al betétenként?

 

Köszönöm a segítségeteket: Nagyi2020

Zöldár Creative Commons License 2019.09.10 0 0 432

A biztosítók mindig svindlisek !

Előzmény: Törölt nick (430)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.01 0 0 430

Hát, én előszőr átnézném a biztosítási szerződést a közös képviselővel,hogy hol van leírva benne ez a 68%. De tegyük fel,hogy igazat mond a biztosító kárbecslője !
Akkor nyilván a a kifizetett számlák alapján kéne,hogy a 68%-ot térítse a biztosító(esetleg valamilyen előleg mellett), és akkor ez esetben a 300k 68%-át alapul véve 204k huf-ot kéne,hogy  fizessen ?
De lehet,hogy az én jogérzékem tól "fejlett" !

Előzmény: berklac (429)
berklac Creative Commons License 2019.06.05 0 0 429

Tisztelt Barátaim !

 

Történ hogy társasházban ahol lakom,  csőtórés volt, a falon belül, a WC mögött ! 4-5 lakás totál elázott , kijött a bízósító felmérte a kárt és közölte , ennyi a konkrét kár , de ennek csak 68 % fizetik mert így kötötte a biztosítást a közös képviselő ,tehát a ház alul van biztosítva , nekem a 223 ezres kárból csak 153 térit, van erre valami megoldás ?

Kint volt egy festő és közölt a javítás 300 ezer !!!!

 

Mondjatok valami okosságot mit tegyek ? 

Mi a törvényes lehetőség ?

 

Köszönöm a segítséget !

MoocA Creative Commons License 2019.01.15 0 0 428

Sziasztok - biztos volt már közületek valaki hasonló helyzetben, tanácsotokat kérem. A lakás amiben két éve lakunk, 5. emeleti, leválasztásból jött létre évtizedekkel ezelőtt.  Eddig semmi gondot nem tapasztaltunk. A mi oldalunkról a WC a szomszéd lakásban levő strangra van rákötve. Azzal kezdődött, hogy néhány napja először nálunk jött fel a trutyi, átzörgettünk a szomszédba és kiderült, hogy ott is úszik minden. A szomszéd hívott duguláselhárítót, de az csak ideig-óráig volt megoldás, néhány nap múlva kezdődött minden elölről. Akkor mi is hívtunk dugulás elhárítót, profi eszközökkel és minden megjavulni látszott, míg a szomszéd alatti lakó meg nem jelent, hogy most nála ázik minden. Azóta ismétlődik a dolog, hol lemegy, hol nem, de a szomszéd alatti lakás ázik.

 

Nekem az az álláspontom, hogy ha valami ázik, ott a lefolyót javítani kell, ez pedig vagy a szomszédban, vagy az alatta lakó lakásban lehet. A szomszéd azt mondja, hogy csak miattam ázik minden, fizessem én a javítást. Nem értem, mire alapozza, öreg pesti bérházról van szó, az egész ügyben az én szakaszom nincs két méter, de az a szomszéd irányába megy és szerintem, ha a néni ázik, akkor a hiba nem lehet az én lakásomban. Mi ilyenkor a teendő?

Vajk Creative Commons License 2018.05.25 0 0 426

Butaság.

Gondold el, ki szeretnéd adni a saját lakásodat, erre a fokhagymaszagú Gizi néni a másodikról nem engedi.

Mi a fasz köze lenne bárlkinek ahhoz, hogy kiadod a lakásodat?

 

Tőled sem kért senki engedélyt, hogy megvehesse a szomszéd lakást, nem?

 

 

Előzmény: kocsis.tamas (424)
fagyalf Creative Commons License 2018.05.19 0 0 425

1.: "Egy Társasházba egy lakás tulajdonos ki ad egy albérletet miért nem értesíti a emeleten levő többi lakás Tulajdonos, Lakótársat Legyen férfi vagy nő a beköltöző albérlő ! nagyon fontos kérdés A lakótársaknak jogukba áll tudni ki lesz a szomszédunk akár 5 évig is ! ? pokol lesz az életünk egy albérlő miatt ha olyan agresszív ember ! ? Egy 10 emeletes vagy négy emeletes panellakásban vagy tégla építésű társasházban minimum elvárás a bemutatkozás új albérlő személye vagy mindegy ? ! csak kérdezem ? 10 millió választópolgár ? ! neked sem mindegy milyen Magyarországban élsz ? ! További panasz a társasház képviselőjelöltje ellen Miért nem adhatja ki a tulajdonos nevét telefonszámát 5 éve még a posta ládán nem is láttam a nevét csak a albérlőkét !"

 

Válasz:

Nem köteles, hacsak az SZMSZ elő nem írja neki!

A th.-i tv megadja a lehetőséget az intéző bizottságnak vagy közös képviselőnek vagy társasház kezelőnek, amennyiben az SZMSZ-ben rögzítve van:

22 §. (1) A szervezeti-működési szabályzat előírhatja, hogy a tulajdonostárs köteles a közös képviselőnek vagy az intézőbizottság elnökének bejelenteni:b) lakcímét, az ingatlan-nyilvántartásban bárki által megtekinthető személyes adatát, illetőleg a jogi személy nyilvános adatát,c) a külön tulajdonát bérlő, használó személy (a továbbiakban: bérlő)b) pontnak megfelelő adatát,d) a külön tulajdonában lakó személyek számát,e) haszonélvezettel terhelt tulajdon esetében a haszonélvező személy nevét.

Ennyit és nem többet, de harmadik személynek nem adhatja ki!

 

Egy tulajdon (helyrajzi számmal rendelkező ingatlan) tulajdonos bizonyos adatai nyilvánosak! Földhivatalnál személyesen, akár elektronikusan ingyenesen elérhető.

A magántulajdonban lévő bármely ingatlan szuverén. A tulajdonoson kívül senkinek nincs beleszólása, hogy kivel, mit hogy csinál benne a tulajdonos. Kivétel a Th. tv.-ben leírtak 17. §. (olvasd el).

17. § A szervezeti-működési szabályzat meghatározza

a) a külön tulajdonban lévő lakás használatának, hasznosításának szabályait a lakóépület rendeltetésének megfelelően;

b) ha a lakóépület külön tulajdonban álló nem lakás céljára szolgáló helyiségében a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény hatálya alá tartozó, illetőleg szexuális vagy erotikus szolgáltatásra irányuló tevékenységet kívánnak folytatni, valamint, ha szexuális terméket és segédeszközt kívánnak árusítani vagy forgalmazni, a lakóépület rendeltetésének megfelelően megtilthatja a nem lakás céljára szolgáló helyiség használatát és hasznosítását vagy meghatározhatja használatának és hasznosításának szabályait

Kérdés: Te hogy és mennyi idővel előtte jelented be pl. ha nagyobb összejövetel van nálatok (pl. ballagás utáni ebéd) ?

 

2.: "Aki albérletet hírdet elővetéli és bérlési jog nem a társasház szomszédokat ház lakóit barátait családtagjait eliti meg először ! ? Aztán jöhet csak majd a számításba a hirdetés interneten újságba a hirdetés ! ! ! Nem jó gondolat ? ! Ha valaki egy üres lakásba költözik mint albérlő azt szeretné hogy család tagja barátja megbízható ember legyen a szomszédja és ne valami (késdobáló örült ) jogszabály alkotmány módosítás önkormányzati rendelet társasház jog változás kell azonnal ! ! !"

 

Válasz:

Nem. Az elég érdekes lenne, hogy a tulajdonos barátja (ki ellenőrzi a valódiságát?) elő bérleti jogot formáljon! Ilyen nincs, hogy előbérleti jog! Osztatlan közös tulajdon esetén, az osztatlan közös tulajdonban tulajdonrésszel bíró személynek van elővásárlási joga. Ez jellemzően földterület vagy nem belterületen elhelyezkedő ingatlan. Nem vagy egy kicsit paranoikus? Még azt sem tudod, ki költözik oda, de már késdobáló őrültnek titulálod. Nem lennék a szomszédod. Itt a lehetőség a megfelelő fórumon kilincselj, sok sikert kívánok neked.

 

3.:"Orbán Viktor miniszterelnök úr Fidesz -KDNP párt Magyarország kormánya parlamenti országgyűlési képviselők ez is hozzátartozik a MAGYARORSZÁG közbiztonságához ! hogy egy ház albérlőjét azonnal le lehessen eltávolítani a lakásból ! mert jelenleg más jogszabály nincsen csak a rendőrség De kell az országgyűlési alkotmány módosítással is önkormányzatok alkalmazni tudnák ! Az új jogszabályt nem kívánatos albérlők ellen"

 

Válasz:

Ilyen nincs és hál istennek a magyar jogszabályi háttér nem is engedi, hogy más tulajdonába és életébe beleszóljanak. Az alkotmány módosításhoz is sok sikert kívánok.

 

 

4.: "ADDIG IS A TÁRSASHÁZ KÉPVISELŐJÉT HANYAG MUNKÁJA TÚLZOTT SZEMÉTSÉGE MIATT AZ ÖNKORMÁNYZAT PANASZ ESETÉN 30 NAPON BEJÜL BE HÍVHASSA AMIT ZÁRT KÉPVISELŐ TESTÜLETI Ülés KERETÉBEN TÁRGYALJA AHOL AKÁR A TÁRSASHÁZ közös Képviselő MUNKAVISZONYA FELMONDÁSRA KERÜLHESSEN ! MEGÜRESEDETT TÁRSASHÁZ KÖZÖSKEVISELŐ HELYÉRE PÁLYÁZATI UTÁN ÚJ TÁRSASHÁZ KÉPVISELŐ LEHESSEN KINEVEZNI A LAKOK 51 % MELLET EGY MÁSODIK LEHETŐSÉG A TÁRSASHÁZ LAKÓI SZÁMÁRA KÖSZÖNÖM"

Válasz:

Az intéző bizottság vagy közös képviselő vagy társasház kezelő felmentéséről csak és kizárólag a közgyűlés dönthet. Ez alól kivétel a th. tv. -be ütköző módozatok, ott a bíróság is eljárhat megfelelő módon.

A felnégyeléséről később intézkedjetek!

 

 

Előzmény: kocsis.tamas (424)
kocsis.tamas Creative Commons License 2018.05.18 0 0 424

Egy Társasházba egy lakás tulajdonos ki ad egy albérletet miért nem értesíti a emeleten levő többi lakás Tulajdonos, Lakótársat Legyen férfi vagy nő a beköltöző albérlő ! nagyon fontos kérdés A lakótársaknak jogukba áll tudni ki lesz a szomszédunk akár 5 évig is ! ? pokol lesz az életünk egy albérlő miatt ha olyan agresszív ember ! ? Egy 10 emeletes vagy négy emeletes panellakásban vagy tégla építésű társasházban minimum elvárás a bemutatkozás új albérlő személye vagy mindegy ? ! csak kérdezem ? 10 millió választópolgár ? ! neked sem mindegy milyen Magyarországban élsz ? ! További panasz a társasház képviselőjelöltje ellen Miért nem adhatja ki a tulajdonos nevét telefonszámát 5 éve még a posta ládán nem is láttam a nevét csak a albérlőkét ! Aki albérletet hírdet elővetéli és bérlési jog nem a társasház szomszédokat ház lakóit barátait családtagjait eliti meg először ! ? Aztán jöhet csak majd a számításba a hirdetés interneten újságba a hirdetés ! ! ! Nem jó gondolat ? ! Ha valaki egy üres lakásba költözik mint albérlő azt szeretné hogy család tagja barátja megbízható ember legyen a szomszédja és ne valami (késdobáló örült ) jogszabály alkotmány módosítás önkormányzati rendelet társasház jog változás kell azonnal ! ! ! Orbán Viktor miniszterelnök úr Fidesz -KDNP párt Magyarország kormánya parlamenti országgyűlési képviselők ez is hozzátartozik a MAGYARORSZÁG közbiztonságához ! hogy egy ház albérlőjét azonnal le lehessen eltávolítani a lakásból ! mert jelenleg más jogszabály nincsen csak a rendőrség De kell az országgyűlési alkotmány módosítással is önkormányzatok alkalmazni tudnák ! Az új jogszabályt nem kívánatos albérlők ellen ADDIG IS A TÁRSASHÁZ KÉPVISELŐJÉT HANYAG MUNKÁJA TÚLZOTT SZEMÉTSÉGE MIATT AZ ÖNKORMÁNYZAT PANASZ ESETÉN 30 NAPON BEJÜL BE HÍVHASSA AMIT ZÁRT KÉPVISELŐ TESTÜLETI Ülés KERETÉBEN TÁRGYALJA AHOL AKÁR A TÁRSASHÁZ közös Képviselő MUNKAVISZONYA FELMONDÁSRA KERÜLHESSEN ! MEGÜRESEDETT TÁRSASHÁZ KÖZÖSKEVISELŐ HELYÉRE PÁLYÁZATI UTÁN ÚJ TÁRSASHÁZ KÉPVISELŐ LEHESSEN KINEVEZNI A LAKOK 51 % MELLET EGY MÁSODIK LEHETŐSÉG A TÁRSASHÁZ LAKÓI SZÁMÁRA KÖSZÖNÖM 

Hamvaska74 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 423

Kedves forumozok! Segitsetek!sos! 7 lakásos társasházban lakom , és az egyik szomszéd saját költségén lefestette a ház falát az ö részénél.azt azért leirom ,hogy világos a többi rész amire ö festette erös szin!Ezt lehet ? Tudtommal az közös falrész amihez a többi lakonak is bele kell egyezni?kérhetem az eredeti visszaállitást?

Timret Creative Commons License 2016.12.16 0 0 422

A jogszabályok lehetővé teszik,hogy a tulajdonos közösség olyan ház szabályt fogadjon el,ami kimondja,hogy a lakásokat csak az eredeti célra lehet használni.Vagyis: a tulajdonos nem adhatja ki turisztikai célokra!Még annyit, hogy a szobáztató tulajdonos mutassa meg az önkormányzat jegyzőjének az engedélyét !

E-mail: csaloganyhaz@gmail.com

 

Előzmény: Exosud2 (416)
Timret Creative Commons License 2016.12.16 0 0 421

A jogszabályok lehetővé teszik,hogy a tulajdonos közösség olyan ház szabályt fogadjon el,ami kimondja,hogy a lakásokat csak az eredeti célra lehet használni.Vagyis: a tulajdonos nem adhatja ki turisztikai célokra!Még annyit, hogy a szobáztató tulajdonos mutassa meg az önkormányzat jegyzőjének az engedélyét !

E-mail: csaloganyhaz@gmail.com


Előzmény: Exosud2 (416)
fagyalf Creative Commons License 2016.08.30 0 1 420

A gázt honnan viszed a konvektorhoz? Ami köztudottan a legpazarlóbb fűtésmód.  Egy konvektor 1 hónap alatt őr lángon képes 1m3 gázt elpöfögni.

Előzmény: Katalin33 (419)
Katalin33 Creative Commons License 2016.08.27 0 1 419

Konvektoros fűtéssel oldanám meg természetesen és sajnos ilyen központi fűtéses társasházaknál palackos gázzal lehet főzni vagy vesz az ember villany tűzhelyet,ha nem akarja folyton hordozni az emeletre a gázpalackot. 

fagyalf Creative Commons License 2016.08.26 0 0 418

Hogy szeretnéd megoldani otthonod fűtését a kilépés után ezen gondolkoztál már?

Egyáltalán megoldható, kivitelezhető? Az érvényes jogszabályok engedik? Hallottál már olyanról, hogy a x távolságon belül elhelyezkedő épületnek helyi rendelet szerint kötelező a helyi hőszolgáltatótól venni a szolgáltatás?

 

Előzmény: Katalin33 (417)
Katalin33 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 417

Kedves fórum társak! Tudna-e segíteni valaki abban ,hogyan lehet a társasházaknál kilépni a közös fűtésből ,ugyan is  erre van lehetőség csak ezt nem igen hangoztatják ( nem véletlen). Ugyan is a társasház alatti üzlet sorok ki tudtak lépni akkor a lakók is ki tudnának. Hiszen közös lónak mint tudjuk... és ez sajnos így van . Sokunk nincs tisztába mennyi fűtést használt el valójában csak az ami ki van magyarázva. A lakók érdekeit miért nem védi senki? Amikor többen rákérdeztünk, hogyan lehet kiszállni azt a választ kaptuk vagy mindenki vagy senki és az rettentő magas költségekkel járna amit a lakók nem tudnának megfizetni. Ezzel lettünk mi lakók el tántorítva nehogy valaki lépjen ez ügyben....és persze sokan azt mondták,hogy akkor nem és marad minden a régi. Alkalmanként magasabb ,néha pedig szinte annyi a fűtési díj,mint egy kertes háznak. Hol ott a lakótelepi lakások kisebbek, mint egy kertes ház és ezek a lakások szinte minden irányból fűtve vannak amíg egy kertes ház nem. Ha nem is akar mindenki kiszállni akár milyen okból kifolyólag csak pár ember ők ezt hogyan tehetik meg? Segítségeteket köszönjük! 

Exosud2 Creative Commons License 2016.08.12 0 1 416

Tisztelt Fórumozó társak!

 

Segítségeteket szeretném kérni egy igen fontos ügyben.

 

Belső erzsébetvárosi társasházban lakunk. Mondhatni a romkocsmák kellős közepén.

Társasházunk jó állapotban van, a szomszédság is nagyon jó, viszont egyre több az apartman.  Még ezzel sem lenne annyira gond, de kb. másfél hónapja a közvetlen mellettünk lévő lakást apartmanként adják ki turistáknak. Booking, és egyéb oldalakon hirdetik. Kb. 2-3 naponta új vendégek jönnek, főleg fiatalok, és sokan. Általában 3-8 fő között változik a létszám.

 

A mi folyosószárnyunkat lezárva tartjuk. Nagyon szépen növényesítettük, egy igaz kis kincs a folyosórészünk. Reggel jól esik kiülni, kávézni, hétvégenként a szomszédokkal szoktunk borozgatni, beszélgetni.

Mióta elkezdtek érkezni a vendégek az apartmanba, folyamatosan cigiznek, isznak, hangoskodnak a folyosón. Késő éjjelig, sokszor hajnalig buliznak.  Reggel az egész folyosó tiszta szemét, hamu, a növényeket sokszor bántják, letépik. A pia, sör ki van öntve stb.

Feltöltök néhány képet, hogy lássátok milyen állapot várt ma reggel munkába menet.

 

Kérdésem, hogy mit lehet tenni ilyen esetben, hogy ezek az állapotok megszűnjenek? Ismét élhető körülményeket szeretnénk a szomszédokkal.

 

Érdekes módón más emeleteken hasonló eset nem fordul elő.

 

 

Segítségeteket előre is köszönöm.

 

 

 

mynames Creative Commons License 2016.08.02 0 0 415

Kedves Fórumosok!

Azt szeretném megtudni tőletek, hogy a lakás ablakához tartozó ablakpárkány közös tulajdonban van vagy  külön tulajdont képez???

 

Az Alapító Okirat szerint külön tulajdont képez..........falburkolatok, nyílászáró szerkezetek, ágvezetékek........... stb.

Várom sürgős válaszaitokat!

Köszi, Margó

Bumburnyák Creative Commons License 2016.07.26 0 0 414

..az ia jó, ha kapsz egy bevételi pénztárbizonylatot a kk-től, rajta, hogy miért és mennyit fizették be..

 

..minden bizonnyal a számla a társasház nevére lett kiállitva..

Előzmény: mityur54 (413)
mityur54 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 413

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy kárt okoztam a társasházba, ki fizetem a kárt! de a számlát nem adta nekem, csak másolatot, pedig eredetit kértem, mivel hiánytalanul meg fizetem a kárt!

 

Kérdem én mi köze a társasháznak mikor kárt meg téritetem? Miért nem kaphatom meg a eredeti számlát?

Köszönöm a válaszukat!

Anti5001 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 411

Sajnos, ha nem segítőkész a ház, akkor először a tetőtéri lakások tulajainak kell pénzt invesztálniuk ügyvédbe -megfogalmazza a követelést (mit szeretnétek, mekkora a károtok)-, építési szakértőbe -feltárja és leírja a problémát - és aztán egy ügyvédi felszólítás, majd ha arra nincs válasz és együttműködés, akkor egy kártérítési per a Társasház ellen, ha valóban a Társasház miatt áztok be és ez bizonyítható. Amennyiben kivitelezési hibáról van szó, akkor a kivitelezőt lehet perelni.

Miután ezek megvannak, akkor majd a bíróság eldönti, hogy jogos a kárigény, vagy sem és hogy kinek kell kifizetnie a felmerült költségeket.

Előzmény: kisya (410)
kisya Creative Commons License 2016.02.16 0 0 410

Kedves Fórumtársak!

Nem területem a társasházi és közös képviselői munka, én csak egy dolgos és a felmerülő költségeket rendszeresen fizető lakó vagyok. Ezért a hozzáértőkhöz fordulnék segítségért.

 

A problémám, hogy egy tetőtéri lakásban élünk, ami több ponton is ázik. Többször is jeleztük a közös képviselő felé, hogy ez probléma és a tető hiába volt időként foltozva, évről-évre, újabb beázások keletkeznek. (több tetőtéri lakásban is ez probléma)

Lényegében egy teljes körű tető felújításra lenne szükség. Erre a háznak még megtakarítása is lenne, csak több, alsó szinteken lakóknak ez nem érdeke, hiszen náluk nem ázik. Elég primitív hozzáállás, de sajnos ezzel állunk szemben.

Érdekelne, hogy milyen úton lehetne kötelezni a közös képviselőt, vagy kötelezni a házat arra, hogy változás történjen.

 

 

Az is érdekelne, hogy tulajdonosként milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogy lépésre bírjam a közös képviselőt, legyen szó akár csak a tető foltozásáról. (Mert ezért is sokszor könyörögni kell).

Illetve mi történik akkor, ha többen is eljutunk arra a pontra, hogy ez már nem elviselhető állapot, és egy kisebb összefogással önköltségre megjavítjuk a beázás helyét? Ilyenkor utólag terhelhető a ház? Illetve, mivel mi belenyúlunk a ház eredeti szerkezetébe, akkor onnantól kezdve az a lakás tulajának a felelőssége? 

 

Bármilyen megoldás, segítség, jó tanács jól jön. 

Előre is köszönöm a választ.

 

umea.. Creative Commons License 2016.01.10 0 0 409

Hozzáteszem, hogy mi ismételten a közgyülésünkön megerősitettük, hogy parkolást nem engedélyezünk a kisméretű udvarban, különösen nem a füvesített területen. Mi sem parkolunk az udvarunkban.  Mit tudunk tenni, ha ő a tilalom ellenére bejön és parkol. Azt mondta, hogy mi menjünk a bírósághoz.

Előzmény: umea.. (408)
umea.. Creative Commons License 2016.01.09 0 0 408

Tisztelt Fórumtárs!

Hasonló cipőben járunk mi egy 6 lakásos társasházban. Az udvarban a korábban megszavazott házirend szerint az udvarban parkolás tilos. Tulajdonosváltás változás történt. Az uj lakótárs be akar állni az udvar füvesitett területére. Mit tehetünk? Neked mit sikerült elérni? Szives válaszodat előre is köszönöm.

Üdv. umea

Előzmény: Prézlivagány (403)
VEE Creative Commons License 2015.11.30 0 0 407

A mi vári házunk földszinti négy lakásának külső, 30 m-es falát 30 éve injektálással szigetelték, de most ismét nedvesednek. A legnagyobb szigetelő cég most adott ajánlatot injektálásos módszerrel 7 millió Ft-ra. Most kérdezünk rá náluk, hogy milyen garancia lesz a nedvesedés távol tartására.

 

Szóval a szigetelés nélküli vakolatjavításotok nem sokat fog érni. De ha már félbe vagytok a vakolással, gyorsan be kell fejezni az azonos színnel lefestéssel. Persze jó lenne nem műanyag festékkel, hanem lélegzővel, azaz színezett meszeléssel.

Előzmény: annuska70 (406)
annuska70 Creative Commons License 2015.11.29 0 0 406

Földszinti lakásom a homlokzati fal állapota miatt vizesedik, a külső vakolat leesett, alulról felszívja, a lukakon beengedi a vizet.

Augusztus 3.-án kértem a közös képviselőt rendkívüli közgyülés összehívására,mivel a több millióért felújított lakásban károkat, +fűtésköltséget okozott évek óta. Azóta semmi válasz. Nov.26. - án emailben bejelentettem, hogy a lakás ablakai alatti falat rendbehozatom, az eredetivel megegyezően, de a közös ktsg terhére, mivel a tél beállta még súlyosbítja a helyzetet.

Most  le akarják állítani a lakók a munkát, mert nem volt közgyülési határozat.Már fent van az új vakolat, holnap festenek.

Mivel a többi részen gyalázatos a vakolat, a földön hever, leesve, a házat vlszleg megbüntetik, ezt rám akarják terhelni.

Mi a helyes lépés? Senki, semmire nem reagált eddig.

 

Varek1 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 405

 Üzemen kívül kell helyezni.

 

Habár a kéményseprők csökönyösen ragaszkodnak az ellenőrzéshez. Abból ének, a munkát immitálják. !!

Előzmény: Törölt nick (404)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 404

Kedves Szakértők, Jogtudorok, Paragrafászok!

 

Az alábbi problémára szeretnék választ, tanácsot Tőletek:

 

Tízlakásos társasházban lakom, központi fűtés van, mely gázkazánról működik. 

A ház építésekor egy kéményt is építtettem a lakásomhoz, hogy biztos, ami biztos, vészhelyzet esetén kályhával/kandallóval is fűthessek. Ennek már harminc éve. A kéményt azóta se használom, a kályhacsőnek való lyuk sincs kibontva a falon, egyedül a kéményajtó mutatja, hogy ott kémény van. Ennek ellenére a lakók követelik, hogy ellenőriztessem kéményseprővel a kémény állapotát, ugyan úgy, ahogy a gázkazán kéményét is évente ellenőrzik.

 

Szerintetek köteles vagyok ellenőriztetni?

 

Válaszotokat, tanácsaitokat előre is köszönöm!:-)))

 

Üdv

Prézlivagány Creative Commons License 2015.04.14 0 0 403

Tisztelt Uraim!

 

Legyetek szívesek tájákozatani, hogy kell egy birtokvédelmi eljárást megkezdeni.

Létezik egy általános nyomntatvány, ami letölthető?

Ráragasztok egy 3 ezer forintos illetékbélyeget és feladom a jegyző Úrna?

 

Egyik lakó 2 autóval áll be a társasház udvarára ( úgy, hogy garázsa nincs, SZSMSZ-ben nem szuabályzott a parkolsá, kialakított parkolók nincsenek), ráadásul az egyik akadályoz engem, hogy ráforduljak és beálljak a saját garázsomba.

 

Válaszotokat előre is köszönöm,

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!