Egy ismert operaénekes beszélt egy riportban arról, hogy őt is zavarja a kakaskukorékolás. Viszont ismeri a magyar bírósági gyakorlatot is, ezért nem perel. Felvásárolja a környékbeli kakasokat. Pörköltként szereti őket.
Bezzeg ahol még van jog, ahol még van fül!:
" Zeven/Tarmstedt, 2000. szeptember 6. (MTI-Panoráma) - Kukorékoláskorlátozást
vezettek be a hollandiai Tarmstedtben Jockel kakas miatt. A zeveni közigazgatási
bíróság végzése szerint hétköznapokon este nyolc óra és reggel hét óra között,
valamint hétvégeken reggel nyolc óráig tilos a tarajosnak megszólalnia.
A dolog előzménye, hogy egy szomszédasszony elviselhetetlen zajártalomnak minősítette
a kakaskukorékolást, és panaszt tett ellene a bíróságon.
Tarmestedt polgármestere, Jürgen Rudolph ellenben nem értett egyet azzal, hogy bírósági
ügy lett a kukorékolásból. "Sajnálom, hogy ilyesmi előfordulhat vidéken. Itt toleranciára van
szükség" - vélekedett a "negatív fülemüle-perről" a békeszerető polgármester. +++
Ezt úgy értem, mon ami, hogy a demokrácia is fejlődik: a rossz jogszabályok és rendeletek időről időre módosíttatnak és megváltoztatnak. (Néha mégrosszabra, hihihi.) A rossz jogszabályok mellett mindig akad olyan, amikor "nem rendeltetésszerűen" élnek egyes polgártársaink a jogaikkal. ",
Így van, én például elzárnám a pártok az egyházak és a foci összes költségvetési támogatását biztosító csapot, majd kinyitnám az egészségügy és az oktatás csapját. Ha jól tudom az alkotmány, mint jó jogszabály is valami ilyet ír elo, vagy nem?
Ezt úgy értem, mon ami, hogy a demokrácia is fejlődik: a rossz jogszabályok és rendeletek időről időre módosíttatnak és megváltoztatnak. (Néha mégrosszabra, hihihi.) A rossz jogszabályok mellett mindig akad olyan, amikor "nem rendeltetésszerűen" élnek egyes polgártársaink a jogaikkal.
Meghát amúgy a vak is látja, hogy a Demszky ott tart be a kormánynak, ahpl csak tud, és viszont (hála az égnek, hogy viszont is !).
Most bővebben ezt nem fejteném ki, engedelmeddel, mermostmán nem érek rá.
Már várom a hozzászólást, hogy biztos a fujcuclibek ármánykodása a zegész a millennium kapcsán kibontakozó nemzeti eszme sárba tiporására. Komojan ennyire hüjék lennénk?
Tegnapi hirek szerint 6 km-re lakik. De mar azt is megelolegeztek, hogy elutasitjak a fellebezest. Szerintem nagyobb ciki, hogy az onkormanyzat allitja le az epitkezest, mert meg nem jogeros az engedely.
"a demokráciát a demokrácia ellenében használják"
ilyen is van? szerintem it jogok vannak... ha valaki él a jogaival azt meg sajnos turni kell. szar ügy de ez a demokrácia.
Ugye itt Magyarországon demokrácia van?
Mindig akad egy-két görény, akik a demokráciát a demokrácia ellenében használják. (Jean-Pau Sartre -- szerintem mondott ilyet!)
A légkalapács zaja messzire elhallatszik ám! (Görény Jenő, a kupléból, aki névrokona lehet a fellebbezőnek, akinek joga van, ami egy sima görénynek nincsen ám)
(Ki nem ismerné a kuplét: "Görény Jenő volnék, e név oly csúf nagyon...)
Ottan is hallani csakottan az a sok libsiszoc rájött hogy ha meléje épül egy ilyen Plázainfrastruktúra, akkor az neki lakásforgalmiérték növekedménnyel jár. Oszt lehet hogy ez neki yóó.
Egyébként T. TopciOpener!
Én nekem nem Veled van bajom, csak a bután összeeszkábált topicnyitó szövegeddel...
Tudod lehet hogy én sem tudnék jobbat, de én legalább nem próbálkozok naponta 10x ezzel. No csováz!
Állitólag 6 kilométerre lakik a helyszintől. De nem is ez a lényeg, hogy jogos e, vagy jogtalan az ellenvetése. Az épitési engedély jogerőre emelkedését ezzel a fellebbezéssel legalább egy hónappal, ha még biróságra is viszi, akár évekkel is el lehet húzni. És tokkal vonóval se kerül többe a móka néhány tizezer forintnál. Van akinek megéri.
Hámánha ilen eccerű vagyok, akkó az Erzsébet-téren ménem hallani a légkalapácsot megmég a 4-es metró felcínén, hámán én ezt nem értem eccerűen se, meg a dunaplázák meg mammutok azok csöndesen épültek...