Keresés

Részletes keresés

okosanna Creative Commons License 2022.10.26 0 0 316

Higgy nekem, Te 1981-ben érettségiztél!

Előzmény: Gerzsonius (2)
Kontroll-R Creative Commons License 2022.01.28 0 0 315

Hüvösvölgyi Ferenc volt a francia tanár neve, nem József.

 

Előzmény: kerub (21)
farkascsgy Creative Commons License 2019.11.24 0 0 314

Sziasztok,

 

Esetleg valaki tud infót írni, hogy mi a helyzet mostanában a suliban? Illetve a 6 osztályos szakról van tapasztalat?

 

Köszi.

Cs

vopros Creative Commons License 2018.10.25 0 0 313

És meghalt Schönbaum Veronika is. A napokban lesz a temetése.

Előzmény: Zsoldos (18)
Mike Creative Commons License 2018.09.21 0 0 312

rövid, de tartalmas élete volt :)

Előzmény: bgly (306)
Mike Creative Commons License 2018.09.21 0 0 311

Úgy tudom Manolovitsné Erdőközi Orsolya ebbe a gimibe járt anno.

Úgyhogy amikor ma hazamegy, elnézést kérek a durvaságomért! ásson egy gödröt, feküdjön bele, és húzza magára a földet, azért amit a saját sulijával tett.

Holu

 

Fogibaby81 Creative Commons License 2018.03.29 0 0 310

akkor sem jól írtad be

2015.május 15

a május stimmel csak...

 

Előzmény: bgly (309)
bgly Creative Commons License 2018.03.19 0 0 309
Előzmény: Fogibaby81 (307)
Fogibaby81 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 308

úgy néz ki,hogy elkerüljük

de azért vélemény és tapasztalat érdekelne

Előzmény: Törölt nick (305)
Fogibaby81 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 307

a születési dátum nem jó

Előzmény: bgly (306)
bgly Creative Commons License 2018.03.04 0 0 306

Lindner Ernőné Gecső Zsuzsa pedagógus, gránit-diplomás testnevelő tanár, címzetes egyetemi tanár, aki 2015. május 15.-én született,  életének 103.-ik évében 2018. február 25.én elhunyt.

 

 

Temetése március 9.-én pénteken 12.45-kor lesz a Farkasréti Temetőben.

 

 

Zsuzsa néni 1958-1979. között tanított a Budai Nagy Antal Gimnáziumban.

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.02 0 0 305

Kerüld el nagyívben!!!!!

Előzmény: Fogibaby81 (298)
Fogibaby81 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 304

szia,olvasod esetleg?írtam...

Előzmény: unikornis45 (302)
Fogibaby81 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 303

szia,most láttam csak,hogy válaszoltál-és írtam is-előre is köszi

Előzmény: unikornis45 (302)
unikornis45 Creative Commons License 2017.11.28 0 0 302

emailben, mint budais szülő szívesen válaszolok a kérdéseidre

 

 

unikornis677 @gmail.com

Előzmény: Fogibaby81 (300)
unikornis45 Creative Commons License 2017.11.28 0 0 301

emailben, mint budais szülő szívesen válaszolok a kérdéseidre, kételyeidre

 

 

unikornis677 @gmail.com

Fogibaby81 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 300

szia

 

voltam nyílt napon a héten

elég kevesen voltak az érdeklődő szülők

 

most akkor mi a helyzet? jött egy új ig.nő- kirúgta a jobb tanárokat és a szülők elvitték a jó tanuló gyerekeket?

Jelenleg központi felvételi sem kell-hozott pontokkal lehet bejutni-számolgattam-5.évvége 6.félév szín 4essel is be lehet kerülni.

Az én lányom kitűnő-de a lakhelyünkhöz nincs igazán közeli jó 6osztályos-belvárosiakba esélye sincs bekerülni.

 

 

a nyílt napon nem volt nyoma nagy gondnak...van tipped hol túrhatnék kicsit utána,hogy mi a helyzet a sulival most?

Előzmény: orszaguti64 (299)
orszaguti64 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 299

Szia!

 

Én előtted írtam a helyzetről, nyilván ez persze csak egy szubjektív vélemény. Most egészen biztos, hogy nem a legideálisabb iskola. Nem lebeszélni akarlak, de azért alaposan nézzetek körül, legyen más lehetőség is a tarsolyotokban.

Mostani formájában nem hiszem, hogy sokáig húzza a Budai. A Tanker szerintem presztízskérdést csinál belőle és bezáratják/átvariálják az egészet, ha így megy tovább. Nem fogják belátni, hogy az igazgató kérdés annyira elmérgesedett, hogy akkor sem szabadna a helyén hagyni, ha mindenben ártatlan lenne és csak arról van szó, hogy a gonosz MINDENKI ellene összefogott volna.

 

Eléggé ki vannak akadva a szülők is. Aztán lehet, hogy nincs igazam, és mondjuk jövőre mégis elküldik az igazgatót és esetleg normalizálódik majd szépen a helyzet, bár nagyon kemény lesz visszaszereznie az iskolának a bizalmat a szülők felé. Meg a tanárok felé is.

 

Nyilván vannak még okos gyerekek a Budaiban és nem minden jó tanárt rúgott ki a mostani vezetés, vagy kergetett el más módon. Szóval vannak jó és rossz tanárok is, ahogy máshol is. Én csak azt tudom mondani, hogy amennyire lehet, járjátok körbe a lehetőségeket! 

Előzmény: Fogibaby81 (298)
Fogibaby81 Creative Commons License 2017.11.02 0 0 298

sziasztok!

 

6 osztályos gimit keresünk,így találtam a Budaira-mi Szigetszentmiklóson élünk-nincs messze tőlünk.

 

Megpróbálok visszaolvasni-de nagy segítség lenne,ha vk kb összefoglalná,hogy milyen szinvonalú most a suli?

 

Köszönöm,

 

 

 

orszaguti64 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 297

Sziasztok!

 

Milyen furcsa olvasgatni véleményeket az iskoláról tíz, vagy több tíz évek különbségeivel, de gyakran ugyanazokkal a tanárokkal. Hát igen, sok idősebb tanár több generációt is tanított és ahogy lenni szokott, voltak köztük jók és rosszak is és persze változtak is, ki ilyen, ki olyan irányban. Lehet vitatkozni a tanárokról, lehet vitatkozni arról, hogy rossz, vagy jó gimi volt-e, de szerintem alapvetően egy közepes intézmény volt, igazi tárháza sok szép és keserűbb emlékeknek is.
Sokat féltettem a gimit, tudjuk, hogy a kerület nem kedvenc iskolája volt és az elmúlt 10-20 évben sokszor éreztem azt, hogy előbb-utóbb megunják és behintik sóval, vagy átalakítják valami egészen más intézménnyé. Szerintem több politikai oldal, több kormányai alatt is erre volt valós veszély.

De arra nem gondoltam soha, még legrosszabb rémálmomban sem, hogy egy igazgató és a helyettese fogja tönkretenni! Pedig nagyon úgy néz ki és nem látom a kiutat. Pedig annyi rossz igazgató volt már, de egyikük sem jutott el ilyen szintre.
Nem tudom a mostani igazgató hogyan került oda, a "magasrangú" évfolyamtársának nem tudom mennyi köze volt a kinevezéséhez és azt se tudom, hogy a pályázatában bizonyítottan lopott/plagizált részeken kívül a többi részt maga írta, vagy valaki más. De nem is érdekel és szerintem nem is fontos. Mások is kerülnek politikai/baráti kapcsolattal pozíciókba és mások is csaltak már a pályázatokkal. Sajnos nem ez az első és nem is az utolsó eset. Én csak azt nem értem, hogy amikor a botrányok sokasodnak, amikor teljes működési csődben az iskola, amikor a legapróbb dolgot sem tudják már normálisan és időre megcsinálni, akkor sem gondolnak arra a Klikben, pontosabban az utódjában, a Tankerben, hogy itt tényleg gáz van az igazgatósággal? Miért éri meg nekik ez az egész? Értem, mundérbecsület "saját ember", egy darabig lehet is, de ezzel maguknak ártanak.

Volt olyan igazgató, akit sokan nem szerettek. Volt olyan, akit többen utáltak. De ez a színtiszta gyűlölet, ami egységesen árad ezer szálon az igazgató és a helyettese felé, ez nagyon új és egyúttal rémisztő. Rémisztő az, hogy átlagos, jó és kevésbé jó emberek, hogyan tudnak ennyire gyűlölni(hogyan kényszeríti rá őket a helyzet), ami számukra sem egészséges és nem is szokványos. És rémisztő az, hogy ebben a tömény gyűlöletben az igazgató és helyettese el sem gondolkoznak, hogy azért ehhez sokat kellett tenniük, hogy ide jussanak.
Folytatják az ámokfutást, aljasabbnál aljasabb módokon tettek tönkre embereket, akiket csak tudtak. Mindez valami nagyon súlyos üldözési mániából indulhatott ki, aminek nyilván táptalaja volt a kezdeti nehéz időszak, ami..csak halkan megjegyzem, jórészt rajta múlt. És egy gyors, korrekt lemondással, egyenes gerinccel kijöhetett volna a kezdeti botrányos időszakból is.

A vége tényleg az lesz, hogy ennek a sulinak annyi. A szülők, akiknek van lehetőségük menekítik a gyerekeket, a hírneve úgy olvad el, hogy soha nem tudják visszaépíteni. A tanárok elmenekülnek szintén, a maradottak egy része megkeseredik, belebetegszik és eljutunk oda, hogy tényleg senkinek nem fogja megérni megtartani ezt az iskolát. Még azoknak se, akik kis túlzással az életüket tették bele. A legfurább az, hogy az igazgató legyen bármennyire is pszichopata és bármilyen nyugalommal is tette tönkre szó szerint a becsületes, jó emberek életét, én állítom, hogy szerette a Budait. Ide járt diákként, itt volt az első osztálya is. Szerette ezt a gimit. Kívánom neki, hogy egy szép napon lássa meg ő is, hogy mit tett az iskolával, ha azt az aljasságot már nem is fogja megérteni, hogy mit tett a kollégáival.
Ebben semmi spirituális dolog nincsen, de én hiszek abban, hogy előbb-utóbb mindenki megkapja azt egyik oldalon, amit a másikon elvett. A legtöbbekre ez azért igaz. Egyszerűen ez az igazgató és a helyettese abba nem gondol bele, hogy oké, családokat nyomorítanak meg, embereket és egy iskolát tesznek tönkre, mert azt hiszik, hogy az adott pillanatban így nyerik meg a helyzetet, de előbb-utóbb ez vissza fog ütni. Csak az a szomorú, hogy ez nem most lesz és egyetlen normális embernek sem lesz elégtétel azok után, amiket műveltek. Mert ezek megtörténtek. Kijavíthatatlanul. Olyan pontosan és visszafordíthatatlanul, mint a halál. És pont nem érdekel, hogy e művüknek hála, közvetve, vagy közvetlenül, de a saját életüket is tönkretették. Túl késő. A jogi csatákban is csak utólag lesznek döntések, a múlt hibáit és a károkat nem fogja helyrehozni.
A kritika már nem jut el az igazgató agyáig, mert beleütközik saját önvédelmi falaiba, amik megvédték az utálattól, de olyan nagy lett a fal, hogy ki se lát mögüle egy jó ideje. De ha csak egy dolog eljutna hozzá, kívánom, hogy az a gondolat legyen, csak emlékeztetésképpen, hogy igen, sok kollégája nem szerette már első pillanatban sem, de amíg nem melegedett össze a helyettesével és gyanítom, hogy az ő javaslatai alapján megtett ámokfutásába nem kezdett bele, addig voltak segítői, köztük olyanok, akiket később paranoiája és helyettesi tanácsra tönkretett. Emberek életét. Csalással és hazugsággal. Innen már nincs vissza út neki se. Bármit tesz, bármerre fordul, ezt már nem hozhatja helyre és mások mellett, a saját jövőjének egy részét is megnyomorította, ha nem is annyira, mint ezt mással tette. Remélem megérte.


Félek kedves fórumozók és a múltban merengők, hogy nemsokára nem lesznek újabb és újabb régi diákok itt, akik majd rácsodálkozhatnak, hogy "Nahát, XY már 20 éve sem vetette meg a..málnaszörpöt." Nyilván nem ez a legfájdalmasabb ebben az egészben, de azért ez is rossz. Na, bocs a szomorkodásért.

Szabszi1984 Creative Commons License 2017.09.26 0 1 296

Üdv Mindenkinek!

 

BNAG... Fiatalságom legszebb évei, 1980-1984 között. 

 

Nem mondanám, hogy rossz iskola volt, vagy gyenge. Attól függ, ki tanított? Eltelt azóta... iszonyat sok év, nagyon sok tanáromra nem emkékszem, a tabló fényképem pedig sajnos több költözés közben elveszett valahol, de nagyon sajnálom :(

 

Gujdi Barnáné (Zsuzsa néni): Osztályfőnök, biológia. Kedveltük, de nem szerettük. Olyan, hogy is mondjam.. semmilyen volt. Biológia tanárnak, és ofőnek egyaránt.

Rádics Károly : 1 évig magyar irodalom. Kifejezetten rossz tanárnak tartottam, Ihásznéval (1 évig szintén) együtt. Nem tudta megszerettetni velünk egyikük sem az irodalmat, és a helyesírást sem. 

Tálosné (Zsóka néni): Matek, fogadott osztályfőnökünk :) Iszonyat kemény volt. 3 évig rettegtünk Tőle, pedig egy csupaszív tanár volt. Röpködtek a karók az óráin, bújtunk csendben egymás háta mögé. hogy "takarásban" legyünk. 4-ben kinyíltunk egymás felé. Tudni kell Róla, hogy becsülte azt a diákot, aki "hülye" volt matekból, de akart jobb lenni. Kicsit elfogult vagyok, mivel szegről-végről rokonok voltunk, így velem (nagyon)kicsit másképp viselkedett. Korrepetáláson verte a fejembe a matekot. Szó szerint "verte". Ordított, de ha kellett, 60X ordította el, míg meg nem értettem... Hülye voltam matekból. 3-as lett az érettségi jegyem. Lényeg a lényeg, Zsóka néni, és a 4.C osztály egymásba szeretett. A matek órák jó része "osztályfőnöki" órává vált. A szalagavató műsorunkban természetesen tanárainkat figuráztuk ki. Én lehettem Zsóka néni, ami hatalmas mák volt: rágyújthattam egy cigire a színpadon... (az egész előadás alatt Molnár Tanár Úr a térdét csapkodta a röhögéstől :D, Sisak Tanár Urat pedig vérig sértettük egy mondattal: "tanár úr, ne legyen már ennyire "sisakos" (vaskalapos)...

Hudák Sándor: magyar nyelv, és irodalom. Még fiatal tanárnak számított akkor, az első órát végig röhögtük. Rengeteget adott. Rádics, és Ihászné max. 3-as jegyei után Hudák Sándor tanította meg, hogy mennyire szép a magyar nyelv, és az irodalom. Adott, rengeteget adott. Biztatást, feladatokat, ötösöket. Hordtam is haza rengeteget. Arany János életének mittudoménmár melyik évfordulójára tartott Arany verseny győztes osztálya lettünk. Számomra imádott feladattal: Arany János balladái. Magyar érettségi jegyem: 5-ös lett.

Meskó István: Latin, és Igazgató helyettes. Imádtuk. Egy édes, humorral teli, a diákokat imádó ember volt. (RIP)

Molnár Tamás: Földrajz. Jó fejnek tartottuk, bár tudott nagyon szemét is lenni. :))

Sisak András: Ének. Igen, a legjobb énektanár volt, mondhatni az országban. Nem volt véletlen, hogy minden évben első helyen végzett az énekkar az országos Ének-zenei versenyeken. Volt még egy énektanár/énekkar, aki bevállalta a Psalmus Hungaricust? Nem. Ő, és mi igen. Egy zseni volt. Pont nem érdekelt senkit, mennyit ivott, ha együtt ihattunk Vele péntekenként a Pista néniben :D. 

Petzné: Történelem. Leadta tananyagként az évi aktuális törikönyvet. Egy mondattal nem tudta kiegészíteni. Mázlimra annyira kommunista volt, hogy a kötelező Bibllia órát én tartottam meg....

Továbbiak: Zsuzsi néni (testnevelés, imádtuk), Kisfalusy Béla (technika), Szotyory László (rajz). 

Akire már nem emlékszem, attól elnézést kérek. Hmm.. érdekes módon a 4 év alatti összes szerelmem nevére emlékszem :D 

Minden öreg, és ifjú diákot ölelek: Szabszi a 4.C-ből, 1984-ben :)

 

Zsoldos Creative Commons License 2017.05.30 0 0 295

En sem szerettem Turcsanyit. O sem engem. Azt hiszem, ez utobbi valtotta ki az elobbit :) Soha nem tudtam meg az okat, de az igazat megvallva egy ido utan mar nem is erdekelt.

Előzmény: cachaca (290)
Zsoldos Creative Commons License 2017.05.30 0 0 294

Huhh, masfel evvel ezelotti post. Pedig kivancsi lennek, vajon ki lehetsz :)

(Nekem a gimiben nem Zsoldos volt a becenevem  :))

Előzmény: Bóbita8 (293)
Bóbita8 Creative Commons License 2015.11.23 0 0 293

Sziasztok!
Nagy élvezettel olvasgattam végig az eddigi hozzászólásokat. Én '85-'89 között jártam a Budaiba, életem talán legszebb évei kötnek hozzá. Tata és Zsoldos nicknevű fórumtársakat személyesen is ismertem, meg egy-két ismerős még feltűnik a posztokban.

Felnőtt fejjel persze az ember kissé másként látja a dolgokat, de sokszor elgondolkoztam rajta, hogy mit adott, és mit nem a gimi.
Kezdjük a negatívumokkal (essünk túl rajta). A legnagyobb hibája az volt a sulinak, hogy nem tanított meg tanulni. Ha jó agyú gyerek voltál, a tananyaggal nem nagyon kellett megszenvedned, vígan ellubickoltál négy évet. Ez később a fősulin rendesen visszaütött. Persze ennek megvolt az oka: Kültelki (sic!) gimnázium lévén az évfolyamonkénti cca 180 fiatal leérettségiztetése volt a fő cél. Azokat (10-15%), akikben egy kicsit is többet láttak, elég gyorsan beskatulyázták, és minden lehetséges eszközzel (Tengelici táborok, faktrendszer kialakítása, "nem felvételi" tárgyakból a minimális szint megkövetelése és jó jeggyel díjazása) támogattak. Persze a gimnáziumok közötti rangsort, a "felsőoktatásba felvett hallgatók aránya" határozta meg, de ennél sokkal jobban mutatott a BNAG esetében a felvételire jelentkezők/felvett hallgatók aránya. Az osztályomból ezért az érettségi után csak hármunkat vették fel (hárman jelentkeztünk :D ), ketten ki is buktunk egy év múlva, futhattunk neki újból. A 20. érettségi találkozón aztán kiderült, hogy az osztály több mint fele lett később a saját erejéből diplomás.
Kevés tanár volt kivétel: Ruzsa tanár úr(RIP) (matek), és Gujdi tanárnő(biológia) szapult folyton, hogy "vakok között félszemű a császár", nem biztos, hogy elég, ha az itt állított követelményeknek megfelelek. Akit még örökre szívembe zártam az Ludányiné Csányi Ildikó volt, aki amellett, hogy anyánk helyett anyánk volt, a két év matekfakt alatt igen alapos tudást vert belénk (persze 10 emberkét heti 8 órában tanítani, úgy hogy még érdekli is őket amit tanulnak teljesen más, mint egy teljes érdektelenségbe fulladt 30 fős osztályt egrecíroztatni), de a matekkal később sem akadtak problémáim. (Bár tegnap a lányom jött a logaritmikus egyenletekkel, próbáltam  a mérnök-hallgató bátyjához irányítani, de kénytelen voltam én elmagyarázni - kicsit megizzadtam)
Magyar tanárunk gyakorlatilag három évig nem volt (állandó helyettesítések, lyukas órák), negyedikben Hudák tanár úr egy év alatt leadta a négyéves anyagot. Ugyan ki akart rúgatni, de csak magamat okolhatom. Azóta is vígan köszönünk egymásnak.
Töriből három évig Miklós Rita (*****), majd Petzné (-*), ezért aztán a XX. századi történelmet, meg filozófiát felnőtt fejjel...
Nyelvoktatás: 0, később munka mellett 3 teljes nyári szabadság erre ment :( - nem felvételiztem, tanárhiány volt, 40 embert nem lehet egyszerre angolul tanítani, ezért aztán két évig meséket fordítottunk szótárral
Hum Rozi (bocs: Rozália) föci,
Kő Béka (Kőszegi Béla) majd Dolli papa (Dollenstein János) kémia,
Karkusné Pisztora Márta, TóCSa (Tóth Csaba, RIP),  Vilma néni (Kővágó Istánné, RIP)
Szotyi (Szotyori László) - rajz
Csepi (Csepregi László), majd Csabai Zsolt (akkor volt végzős hallgató) :D -tesi

Sisak: Aki nem volt kórustag, csak a zavarosan beszélő (előbbre jártak a gondolatai, mint a beszéde, ezért minden 3. mondatot kihagyta, ki kellett találni) iszákost látta benne. Állítom, hogy emberségből, összetartásból, mások munkájának megbecsüléséből ő adta a legtöbbet. Igazi pedagógus. Ami még megemlítendő: A volt énekkaros haverokkal a mai napig szoros a kapcsolat, emellett a Száray (Szárliget és Vitányvár évente min. 2x) és Ruzsa tanár urak által szervezett túráknak  volt hasonló közösségformáló ereje. (Nem kis átfedéssel a közösségek között)
Az érettségit és annak körülményeit a "Moszkva tér" c. filmből megismerheti mindenki, igen mi voltunk azok, akik előre tudtuk a magyar és matek írásbeli tételeket...
És persze az édes emlékek: János-hegyi tortúrázás, a péntek esti klubbestek az izzadtságszagú alagsorban, a Budai Nagy Antal szobor talapzatának kötelező megrugdosása reggelente (hogy ne feleljél aznap), közelharc a büfénél és az ebédlőben, lógás a hegyoldalban vagy a Törley-kriptánál, zsúfolt Művház gólyabál és szallagavatókor, karácsonyi koncertek (és a többi),  Pista néni lyukas órában (Kerékgyártó, Sisak, Molnár társaságban), első szerelem, igazoltatás a Borkatakombában, ahol tízen ittunk bort, és az egyetlen velünk lévő nagykorú kólázott (Jó estét kívánok, személyi igazolványokat kérem! ÁÁÁÁ, gimnazisták? Mind Budaisok? Ugye nem lesz baj? Na viszlát...-akkor még így ment), és persze a SAJTGYÁR!!! Aladár bácsival :D.
Ja, és persze a +++++: A feleségemet is ott ismertem meg :D
No, asszem' elég részletes leírást adtam, fentiek alapján úgyis könnyen beazonosítható vagyok, így a gimnáziumi becenevemmel búcsúzom:
Üdv mindenkinek, főleg a most is ott tanító ismerősöknek (egy részük akkor még diák volt) -Iván

bgly Creative Commons License 2015.09.03 0 0 292

Még májusban volt diákjai és kollégái 100. születésnapján felköszöntötték Zsuzsa nénit, a suliban megrendezett ünnepségen.

Egri Beatrix Creative Commons License 2013.11.26 0 0 291

1978 éretségéztem a Budai Nagy Antal gimnázióban, keresem a volt osztálytársaimat a www.facebook.com/egribea

cachaca Creative Commons License 2012.10.24 0 0 290

"Turcsányi nem tanított, pedig nagyon szerettem volna"

 

Engem tanított, sőt osztályfőnököm volt.

Ritka mód utáltam Turcsányit, emberileg erősen közelített a nullához, tanórái pedig a főiskolás jegyzeteinek felolvasásából álltak. Mindig lehetett érezni, ha jött a folyosón, olyan embertelen pacsuli illatott húzott/tolt maga előtt/után. :-)

A Tálosné viszont jól a fejünkbe verte a matekot, Abafyné kémia órái az ötödik percben már olyanok voltak, hogy fogpiszkáló kellett a szemem lecsukódása ellen, Klara Sztyepanovna/Lantosné/ ha angolt tanított volna, nem pedig oroszt, kedvenc tanárom lett volna.

A legnagyobb arc a biológia tanárnő volt, de sajna nem jut eszembe a neve. Sisak meg lazán szívta a mezítlábas cigit az énekóra alatt. 



Előzmény: Törölt nick (32)
voltgimis Creative Commons License 2012.08.27 0 0 289

Hát nem semmi ide beregisztrálni. Azt hittem én naív, hogy gyorsabban megy és egyszerűbb, de sikerült és ez a lényeg. Véletlenül fedeztem fel a gimiről írtakat. Én 78-ban érettségiztem biológia tagozaton. Emlékszem Bukta igazgató úrra is. Amikor végezünk Csöpi néni volt a diri. Imádtuk. Szabó Dénest (történelem) már nem annyira. Rigolyás, hangulat ember volt. Emlékeztek még Cséfalvay tanár úrra? 5 nyelven beszélt és oroszt tanított. Lantosné, Tálosné, Abafyné, Kőszegi, Korsósné, Csepregi, Tóthné, a latinos édes Miska bácsi. Ismerősek? Mi 5 évente rendszeresen találkozuk és ez nagyon jó. Hogy milyen most ott az oktatási színvonal, nem tudom, de régen is tanulni kellett.

bgly Creative Commons License 2012.03.08 0 0 288

 " Dr. Nagy István"   1966. ban még nem volt doktor, de már elmúlt negyven, kizárt, hogy doktorált volna.

 

 

"Marosvölgyi Zoli bácsi"   talán Marosvári Zoltán matek, ábrázoló geometria

Előzmény: Bát Kol (280)
bgly Creative Commons License 2012.03.08 0 0 287

Barta István torna     =  Bartha László
Nagy Jóska biológia   =  Nagy István  biológia, földrajz és fotószakkör vezető

Előzmény: kerub (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!