Nem vagyok cihijater. Ellenben beteg dolognak tartom, hogy a 7i7-es kirohogte az amugy gyenge magyar valogatottat -> nemzetidegenek.
Azert, mert egy meccsen jol jatszottak, es van 1 csapatunk, ami europai kupaban eleg jol jatszott, nem vagyunk a csucson. Nincs ok hurraoptimizmusra, meg hogy megerte a 21 milliardot.
Nem hiszem, hogy megindult a fociban a felemelkedes, ahhoz tul sok embernek kellene eltunni, es nem ket perc alatt fog bekovetkezni.
En meg emlexem a '86-os VB-re, ahol 6 selejtezo meccsbol 5-ot megnyertunk (a 6-on 80 ezer nezo elott a nepstadionban kikaptunk a hollandoktol), iszonyat nagy mellenye volt mindenkinek, majd a veget mindenki tudja.
Majd akkor mondom azt, hogy a magyar foci megindult folfele, ha a tizedik gyozelem utan is azt latom a fiukon, hogy a foci kedveert fociznak, es alazat van bennuk a jatek irant.
De hogy ezt hogy moshatom ossze a 7i7-el, azt meg nem tudom.
Egy kicsit rosszul emlékszel: az olasz csapat több tagja is dícsérte a magyar csapat játékát (pl Maldini, Inzaghi), megjegyezték, hogy a magyar csapat sokszor fölényben játszott, különösen a 60. perc után. A gólhelyzetek száma pedig a javunra szól: eggyel több helyzete volt a magyar csapatnak, ami még az RTL Klub statisztikájából is kiderült.
Ja, és még valami: én, aki mellesleg nagy olasz drukker vagyok, még én is úgy láttam -- sok szak- és nemszak-emeberhez hasonlóan, hogy akkor és ott egy jól játszó magyar csapatot láthattunk.
Giovanni Trapattoni olasz szövetségi kapitány nyilatkozata a mecsről rögtön a mecs vége után:
“Ez a döntetlen büntet minket, legalább három tiszta gólhelyzetünk volt de nem tudtunk élni
velük, jobban is mehetett volna”.
“A csapat nincs még a legjobb fizikai formában, és ez előrelátható volt, de ami a játékot és a
helyzeteket illeti, jobbak voltunk”.
Alessandro Nesta : " Ma este a védelem hibázott.”
Mintha ezek a vélemények nem azt szuggerálnák, hogy a magyar csapat valami kolosszálisat
nyújtott volna és én is úgy emlékszem, hogy nem mi voltunk jobbak, hanem az olaszok voltak
rosszabbak mint máskor. Emlékszem a mexikói vb előtt, mikor Détáriék rúgtak egy 3-ast a
braziloknak barátságos mérkőzésen, voltak akik már szuper,új aranycsapatról csacsogtak.
Aztán az oroszok berámoltak egy 6-ost.
(Persze rögtön jött a magyarázat : a tészta diéta miatt buktunk el.:)
Egyébként a labadrugásban elért bármilyen siker nem a nemzet (rendszer) sikere, hanem
sport teljesítmény. Ez a gondolkodásmód a kommunizmus maradványa, talán meg kellene
már szabadulni tőle.Ha már a kommunizmustól sikerült.
Láttam! Amúgy meg nagyon remélem, hogy még jónéhányan látták az országban az interjút a manussal (bár tartok tőle, hogy a rtlcsigakettő csodasorozatit nézték többen). A"mester" - KÁROLYI B. - olyan kisugárzással adta elő a mondókáját, hogy teljesen magával ragadott. Öröm volt nézni és hallani, amilyen átéléssel beszélt a hivatásáról.
Ezek után kimenten a stadionba, megnézni a magyar-olaszt.
Nem tudom, elindultunk a hegyen felfelé, de könyörgöm örüljünk már egy kicsit a fiúk -és talán a nemzet-sikerének!!!
Gratulálok gyerekek!
A topik szerencsésen politikai (meg mindenféle más) mocskolódásba fulladt (tisztelet a kivételnek). Miért nem tudunk egyszerűen ÖRÜLNI a fiúk sikerének? Miért kell egybôl mindenféle mást belevinni? Vagy akkor már senki sem szólna hozzá, mert úgyis csak gratulálni lehetne? :) Mondjuk biztos az is szerepet játszott, hogy ez a téma a POLITIKÁBAN jelent meg...
Mindenesetre: Szép volt fiúk! Hajrá Magyarország! (Mindenféle nemzetieskedés nélkül - egyszerűen örömbôl...)
Egy picurt bele kellene már verni a csúfot azokba,akik úgy csinálnak, mintha nem tudnák, itt nem arról van szó, hogy a magyar-olasztól leszünk egyszercsak öntudatos, büszke nemzet, hanem, miután már valamennyire öntudatos és büszke nemzet lettünk újra (na, ja: hosszú még az út), a focinak is tudunk megint örülni, őrjöngés és vandalizmus nélkül, jóízűen, sok-sok zászlót lobogtatva,kicsit patetikus hangulatban, de hátsó gondolatok nélkül, kicsit talán bamba, de jóindulatú, biztosan nem kirekesztő egységben. Ezt nem az országimázs-központ tette velünk, persze, ilyesmihez a légkörnek kell megváltoznia. Örömmel konstatáljuk sokan, hogy az pedig változóban van. Még akkor is, ha például ez néhány embernek fáj. Valószínűleg azonban nem ez a fájdalom motiválta az RTL KLUB vezetőit, hogy furcsa egyezséget kössenek a RAI UNO-val. Valószínűnek tartom, hogy valamiféle barterügylet lehetett ez: gondolom, az eszközhiánnyal küszködő RTL-nek jó üzlet volt átadni a közvetítési jogot az olaszoknak, akik viszont rendelkeztek a megfelelő technikai háttérrel (azt már csak nagyon halkan és félve jegyzem meg, hogy vajon kitől kapta a RAI a tippet a technika kölcsönzésére, és vajon miért volt szüksége rá egyáltalán ennek a gazdag televíziónak, hogy kölcsönözzön?). De jó üzlet volt-e ez az MLSZ-nek?
Vajon mit szólnak most azok a magyar cégek, amelyek drága pénzen hirdetőfelületet vásároltak a szövetségtől, de a képernyőn csak elvétve láthatták viszont hirdetéseiket. Vajon ezek a cégek nem fogják kártérítésért perelni az MLSZ-t? Vagy a szövetség fizet majd magától, mint a katonatiszt? Vagy nem is lesz semmilyen balhé? Akkor meg miért nem lesz?
Mikor kért az UFA árajánlatot a Magyar Televíziótól? Ha nem kellett kérnie, akkor miért takaróznak azzal, hogy az RTL tette a legmagasabb összegű ajánlatot? Akinek tiszta a lelkiismerete az ne mentegetőzzön...
Az UFÁ-nak tudnia kellett, hogy az RTL-nek nincs megfelelő technikája, mégis odaadta a jogot. Csak nem tudta valahonnan, hogy az olaszoknak meg hip-hop lesz kölcsönbe? Akkor meg, ha tudta, hol a végállomás, hogyan gondolta, mi lesz az MLSZ-es hirdetésekkel? Nem hihette, hogy az olaszok önszántukból majd a magyar hirdetési oldalt mutogatják...
Baromi sok kérdés felmerült még bennem ezzel a közvetítéssel kapcsolatban, de már unom sorolni, késő van, álmos vagyok, megyek aludni. Van-e végre valakinek valami hozzátennivalója?
Holnap reggel újra benézek.
D.
Ps. azert 1 meccsbol nem kellene levonni a tanulsagokat, hogy megindultunk folfele (bar ugy lenne). Es Jenei sok igazsagot mondott a meccs vegi interjuban.
hogyan is szerezte meg az RTL a közvetítési jogot Erre en is kivancsi lennek.
Kulonben te'leg jo mecs volt, csak az RTL-es/Kokós stilusatol akadtam ki.
Na meg a Gundel... Neha nem tudtam eldonteni, hogy a Capuccinot hallgatom e, vagy a Jatek Hatarok Nelkult ;-)
Udv
Kedveseim,
mi ez a kocsmahangulat? Idejöttem, mert azt hittem, hogy Rezső vagy valaki más okos, jólértesült ember majd felvilágosít, arról, hogyan is szerezte meg az RTL a közvetítési jogot, és főleg (a reklámbevételek fokozásán túl) mi céllal? És igaz-e, hogy a M1-nek nem is volt lehetősége ajánlatot tenni? És mi van az Esterházy-féle családi vonallal? Kérem a háttérinformációkat!
Köszönette:l D.
A hetiheteses következményeket is itt kellene inkább taglalni, mint a parttalan "szaktopikban"...
Többször megírtam, hogy költségvetési pénzt, csak a focipályák sóval történő felszórására szavaznék meg, ismerve a magyar foci több évtizedes mélyrepülését.
Láttam a Dunaferr meccset. Tetszett. Főképpen a hozzáállás.
Láttam Magyar-Olasz. Tetszett. Főképpen a hozzáállás, függetlenül az eredménytől. És a közönség, főképpen a közönség.
Még várok, de lehet, hogy revidiálni kell az álláspontomat. Megmozdult valami?
Nem mondom, érdekes elgondolás. De egy apró aránytévesztést alítok:
1.) Legyen a ház mondjuk 93e négyzetkilométer. Ebbol mennyinek kell lennie a hányásnak és sarokbapiszkításnak ahhoz, hogy ennyi ideig tartson a takarítás?
2.) Azé' ennek a háznak volt már több lakója is. :)
Sajnos az elozo lakó förtelmesen lelakta a házat, és minden sarokba oda is piszkított, a teljes renoválás még eltart egy darabig, de azért halad a munka...
Meg aztán itt a rovarírtás, akadhat még itt-ott egy-két poloska...
A házirendet pedig annak is be kell tartania, aki eddig nem szokta ezt meg!
Új javaslat ez ügyben: saját piszkát mindenki takarítsa el maga, ne mindig másoknak kelljen!
Egy gyönyöruen rendben és tisztán tartott házat is képes elrondítani a szoba közepére került hányadék, akkor is, ha csak lámpaborbol van...
Azt is el kell takarítani, hogy igazán jól érezzük magunkat benne.
:-)
Alázattal érdeklodnék, hogy az itt begyujtött jellembeli hiányosságaimat taglaló jelzokre hány darab, milyen, továbbá mekkora anyázással válaszolhatok?
Te nem tudod, mire jó egy lámpabor!?
Hát egy csomó pénzt lehet keresni vele, plusz lehet kísérletezni az ország lejáratásával külföldön. Ugyanerre lehet használni a rossz nemzetközi szereplést is pl. a fociban, mint ahogy ezt már meg is tették.
Kedves DakotaPress,
Én nem gondoltam a cinkelt lapra, hanem láttam a rajta a cinket :-))
És nem örültem a 7i7-es extra baromságnak, ahol mindenki a csúnya vereséget várta, és már elore örültek...
De most már örülök, az álarc egy újabb darabja leesett, és mindeki láthatja, ahogy kezd egyre inkább elotunni a vastag rinocérosz- és lámpabor :-)))