Egy hónapja e topikban vitázgattunk egy kicsit Milosevics felelősségéről.
Az alábbi linket szíves figyelmedbe ajánlom utólagos okulásodra. A jelentés szerzőit bizonyára nem fogod Amerika melletti túlzott elfogultsággal vádolni.
http://www.kosovocommission.org/
.........itten még nem fordult elő véletlenül sem, hogy akármiben is csak akár rész-igazságom lett volna...........
Még összejöhet a dolog,....ha kevésbé leszel elfogult.
Sajnos, a véleményen vagyok, h. bizony simán nem kerülnek helyükre a dolgok.
6 órás restirkciók, ki tudja hanyadszor újra.
Kedvenc diktátorunk minapi nyilvános beszéde arra enged következtetni h. őkegyelme bunkósbot nélkül el nem megy... Úgy tűnik, a békés sétálgatás kora lejárt. Kétféle forgatókönyvet tudok elképzelni:
1. Vér nélkül nem megy.
2. Boldogan élt még meg nem halt kacsalábon forgolódó nejével egyetemben.
Nagyon remélem h. nem lesz igazam.
No, - várjuk ki, mi lesz...
Ez a repülősdi duma nekem kicsit viccesnek tűnik, - meg hogy majd ki fogja elfogni...
Ha meg akarna lógni (SZVSZ nem akar...), akkor az oroszok öt perc alatt kivinnék.
És van szerblakta terület Szerbia határain kívül is?
Érdekes...
Amikor párhuzamot próbáltam vonni Erdéllyel, kaptam rendesen a pofámra...
Természetesen jogosan, - itten még nem fordult elő véletlenül sem, hogy akármiben is csak akár rész-igazságom lett volna...
:O)))
Sikamlós vagy mint egy kígyó :-)) , kérdésre kérdéssel felelsz, mindezt tetézve sorrendi tévedésbe estél- neked tényleg mindeggy mi- mi után következett. Az Akadémia igen is politikai tényező, és nem csak szerbiában. És mégis az ő frgatókönyvük szerint folyt a balkáni háborúk sora!
Még hogy a krajinai szerbek, meg baranyaiak nem voltak felfegyverezve- ugyanmár ne röhögtess:-). A szerb propaganda természetessen mélyen hallgat róla- talán azért nem tudsz te se a dologról. De mikor az „Oluja” után civilek hosszú sora vonult Szerbiába meg Vajdaságba, eléggé csalódottak voltak, hogy a határon vissza kellet adniuk a fegyvereket.
5. Éljen és virágozzék az amerikai és a délszláv népek örök és megbonthatatlan, testvéri barátsága!
Szeretettel köszöntjük az Ideiglenesen Koszovóban Állomásozó Amerikai csapatokat!
Az ilyen kommunista jelszavak már nagyon régen nincsennek ”divatban” új idöket élünk, eltünt a Szovjetúnió is. Ébredj fel PuPu :-).
„..6. Ha Budakeszi referendumot tartana, ésd kiválna Magyarországból, majd kijelentené, hogy Törökbálint ősi budakeszi föld, és ki a magyarokkal, - azért te is másként látnád az ügyeket..”.
Budakeszi nem HO, meg nem SL és nem Bosznia, viszont a krajinai meg a többi szerb lakta terület éppen úgy tett mint ahogyan te elképzeled budakeszi abszurdumát.
-És Miloševič-nek menni kell mert a népe leválasztotta, nem azért mert az amiknak nem tetszik ( már régóta nem tetszik és mégse tették el lábalól. Szaddamot se) . De ő éppen olyan keményfejü mint egy :-)) .... volt kommunista.
Nem volna szabad megengedni, hogy kereket oldjon, habár a szurcsini reptéren rakodnak a repülőibe(Freeserbia). Fejbe lőni meg biztos, hogy nem fogja magát!!!!!!!
Túl egyszerű volna.
Egy második fordulón mégtöbbet hamisítana, eddig minteggy 350.000 szavazat a külömbség.
-Vajon miért vezetnek listát a határon belépőkről??--- hozzácsatolják azt is a Miloševič –ra leadott szavazatokhoz???
Ha belemennének a második fordulóba, azzal elismernék az első forduló eredményét. A második fordulóban Milo még nagyobb csalások útján megnyerné a választásokat.
Milo különben nagyívben tesz a nemzetközi közvéleményre, hiszen a sokkal nyomósabb bombázásoknak is csak két hónap után engedett. Vannak barátai Kína, Észak-Korea, Irak, Kuba, Belarusz, és vannak államok amelyek jóindulatúak vele mint Oroszország vagy a Nato-tag Görögország.
SZVSZ csak fegyverrel lehet őkelmét kipiszkálni a hatalomból. Lehet, hogy követi Ceausescu példáját? Azért arról 30%-ról sem szabad elfeledkezni, akik még most is támogatják.
Nem tudom, miért nem egyezik bele az ellenzék a második fordulóba. Úgyis elvernék a Milot, nem hozhatja ki magát győztesnek, mert világbotrány lenne. Azt pedig talán mégse a nyugat mondja meg, hogy ki hány százalékot kapott.
Kedves Bezdán,
1. Ezek szerint Amerikának kell megmondani, hogy ki legyen Jugoszlávia elnöke?
Vagy egyátalán rendezkedni arrafelé?
2. Tévedsz. A koszovoi albánok igen jól el voltak látva kézifegyverekkel, - futotta rá a kábítószerkereskedelmi bevételeikből, és a nyugaton dolgozó albánok sarcolásából.
3. Horvátország még javában része volt Jugoszláviának, mikor Jeszenszky mester megkezdte a fegyverszállítást. Senki nem volt még felfegyverezve, - a Krajinában sem, - a JNA kivételével.
4.Az, hogy valahol valaki, aki nem politikai tényező, ír egy dolgozatot, még nem ok a fegyvewres harcra. Nálunk is írt a Könya pl. - de azért túléltük, ugye....
Az igazság az, hogy ez az ügy nem ideologiai problémák mentén alakult úgy, ahogy.
5. Éljen és virágozzék az amerikai és a délszláv népek örök és megbonthatatlan, testvéri barátsága!
Szeretettel köszöntjük az Ideiglenesen Koszovóban Állomásozó Amerikai csapatokat!
6. Ha Budakeszi referendumot tartana, ésd kiválna Magyarországból, majd kijelentené, hogy Törökbálint ősi budakeszi föld, és ki a magyarokkal, - azért te is másként látnád az ügyeket...
7. Bizony-bizony, - benne van a menekültek kérdésében a propaganda, - piszkos egy mesterség a politika...
"Itt csak az buzlik, hogy a helyhatosagin az ellenzek gyozott, az elnokvalasztasnal is, akkor ugyanezek a parlamenti valasztaskor Milora es partjara szavaztak volna?"
A szövetségi parlament alsóházi helyeinek negyedét, a felsőháziaknak felét Montenegroban választják meg. Márpedig a Miloseviccsel szemben álló fő montenegroi erő, Milo Djukanovics pártja úgy döntött, bojkottálja a parlamenti választásokat, vagyis itt Milosevics jelöltjei gyakorlatilag ellenjelölt nélkül indultak. Vagyis az eredmény - sajnos - választási csalás feltételezése nélkül is hihető, noha bizonyára volt csalás.
Hallo mindenkinek és a „tisztánlátó” PuPu vitázónak!
„...Megismételném: Nem védem Milot, - szavazz ellene és küldjétek el. De ha a nép többsége nem akarja elküldeni, akkor nehogy már az amerikaiak mondják meg, hogy lehet e az országod államelnöke..“.
Képzeld el a nép leválasztotta és mégsem megy el. És most mi történjen :
-hadjuk szegényt, ha Ő mondja hogy nem veszitette el a választásokat neki hinni kell. Szavahihető ember hisz nem Ő vezette a világot orránaál fogva legalább tizenkét éven át. Az amikat is.
„.Koszovóban kimondottan az albánok kezdték fegyveresen támadni a központi hatalmat .”
Zsebkésekkel, meg kerítéskarókkal!!!!páncél kocsik meg tankok ellen.
„... - a horvátok sem véletlen vásárolgattak tőlünk Kalasnyikovot, - és legfőképpen azt ne feledd, hogy Jugoszláviából váltak ki államok, - nem pedig Szerbia Horvátországból....“
A Horvatok is azután kezdték a fegyvereket vásárolni, miután a JNA az összes Ho-i szerbeket felfegyverezte és megkezdték az út-torlaszokat Krajinában
Pontossabban: az államok Jugoszláviából válltak ki, nem pedig Szerbiából és ehhez joguk is volt. Mindenütt referendumon határozott a nép a szakadásról, miután bebizonyosodott,hogy Milosevicsel nemlehet megegyezni.
„..nem védem én ezt a szomorúszemű Milosevicset, - de azt azért had' ne engedjem meg magamnak, hogy az amerikai propaganda Joe bácsinak és Mary néninek készült dumáit böfögjem itten vissza...”
Volna esetleg kézzelfogható bizonyítékod az amerikai, angolszász, német, vatikáni meg mitt tudom én milyen ( komunisták és a szerbek álltal kitalált és propagált ) érdekekről a balkánnal kapcsolatban. Viszont az bizonyitható hogy még mielött bárkinek is eszébe jutott volna Ju-t széjel szaggatni, már elkészült a nagyszerbia megvalósitási terve a „tisztogatásokat” is bele értve néhány agyalágyult belgrádi akadémikus jóvoltából. Most azt mondod ezt is az amik találták ki. Ha amerikának érdeke lett volna —bármilyen is -- a balkánon nem várták volna meg hogy koszovói tragédia megtörténjen, hanem az elsö adódó pillanatban( Szlovénia, vagy HO megtámadásakor) beavatkozik és kitapossa minden lázongo belsörészét.
„....1. Érdekes egy agresszió az, amikor az agresszor népe által lakott területekért megy a harc...”(139)
Szerinted akkor ha MO megtámadná szerbiát a magyarlakta területekért akkor az nem volna agresszió???
„...Albániával meg ne példálózz, -ha csak nem akarsz köztudomású dolgokat meg nem történtnek nyilvánítani.”
A menekültek kilométer hosszú sora és a menekült táborok Macedoniában meg Albániában jóval a bombázások előtt talán nem köztudomásúak? Szerinted nem is bizonyíthatóak, vagy az is Byll-i propaganda??
Tiszteletem
1. igazad van: nem békés átmenet volt. Ám a szerb tagköztársaság területét nem érte katonai
támadás más tagköztársaság részéről! Viszonosan ez nem igaz, és hogy jól érts, ezért én nem a szerb népet, hanem egyes politikusait hibáztatom
Az etnikai tisztogatásokban mindenkit valamilyen felelősség terhel, ez, sajnos, igaz!
2. Amiről irsz, jóval korábbi és hamvába halt ötlet volt, amikor Torgaunál a Vörös Hadsereg találkozott az amerikaiakkal, már régen megvolt, ki merre folytatja.
Korábban utaltál egy német-nyugati kooperációra, ezt kiszagolta az orosz hirszerzés, Roosevelt halála előtti utolsó levele Sztálinhoz egy sorry emiatt.
Kedves Darrow,
1. Mint ezt jól tudod, Jugoszlávia felbomlása nem békés körülmények között ment végbe, - iparkodott mindegyik fél területeket foglalni a másik rovására, - majd az elfoglalt területeken etnikailag tiszta helyzetet teremteni, - és ez alól egyikük sem volt kivétel.
A vesztesek ebben az ügyben a szerbek, akiknek kb. 1000 000 emberük maradt a mai Jugoszlávia határain kívül.
Albániával meg ne példálózz, -ha csak nem akarsz köztudomású dolgokat meg nem történtnek nyilvánítani.
2. Tévedsz. Bár a végén az oroszok foglalták el Berlint, igenis voltak olyan törekvések, - főleg a katonai vezetés részéről, hogy a nyugatiaknak kellene elsőként berlinbe érniük. Ehhez lettek volna partnereik a németeknél is. Csak az abban az időben félelmetes erejű Vörös Hadsereggel való konfliktus lehetősége tartotta vissza a politikusokat attól, hogy megpróbáljanak poziciót nyerni.
3. Ki beszélt itt támadó háborúról? Ők arra példa, hogy vesztes háborúk vezetőit is őrizheti hősként népük történelme.
Arra kérlek, maradjunk a katonai tényeknél, én eddig is ezt tettem...
1. Te is tudod, hogy sem horvát, sem bosnyák, sem albán katonai támadás nem indult Szerbia ellen.
Forditva hogy volt?
2. Nem szivesen irok ilyet, de azt is tudod, hogy az északi országokat Montgomery-ék szabaditották fel, Patton pedig harcolt Csehszlovákiában, mig az oroszoknak két támadási lehetőségük volt, Sztálin Zsukovot preferálta Berlin esetében és nem Konyev marsallt.
Mindez benne van minden komolyabb történeti szakmunkában.És az is, hogy ezekről mikor történt diplomáciai megegyezés.
3. Sem a Rákóczi-szabadságharc, sem 48 esetében nem tudunk osztrák területen vivott csatáról, Schwechat pont a határon van. Jellasics, Windischgraetz, Welden és Haynau támadásai ITT, nálunk zajlottak. Mitől lenne hát bármelyik támadó háború részünkről?
"Eszerint: nemcsak elnökválasztások zajlottak, hanem parlamenti választások is, amelyeket elsöprő többséggel nyert
meg a Milo és felesége pártjai által vezetett választási szövetség. Ezt a hírt még senki sem kérdőjelezte meg."
Itt csak az buzlik, hogy a helyhatosagin az ellenzek gyozott, az elnokvalasztasnal is, akkor ugyanezek a parlamenti valasztaskor Milora es partjara szavaztak volna? Ez azert kicsit furcsa. Itt jokora valasztasi csalas van a hatterben, csak eppen senkinek nincs semmi eszkoze ennek bizonyitasara.
Ne hőzöngjél, ha megkérhetlek, - vannak itten néhányan, akik tudják, hogy merem személyesen is vállalni az elveimet, és saját magam, - még ha nem is rohanok most a kedvedért hanyatt-homlok Ujvidékre.
Persze nem is kell ahhoz odamennem, hogy tudjam, - az emberek többsége képtelen arra, hogy árnyalatokat lásson, - gyűlölnek vagy imádnak, röhögnek vagy zokognak, - átmenet nem létezik.
Arról nem szólva, hogy megpróbálom immár 5000. alkalommal elmagyarázni, hogy nem vagyok egy milo-fan, - nem is akarom megvédeni, -de azt se szeretem, ha valakit politikai okokból démonizálnak.
Ceausescut nem szerette a román nép, - el is takarították egy pillanat alatt.
Milonak viszont tábora van, - még ha Te nem is szerepelsz benne...
És attól félek, hogy Te élsz egy olyan világban, amelyik megakadályoz abban, hogy tárgyilagosan és előítéletektől mentesen gondold végig a történéseket.
Sok dolog marad majd örök rejtély előtted...
Nem néztem át, hogy eddig mi hangzott el a jugó választások és főleg Milo témában, de tegnap olvastam egy hírt, amit valahogy a magyar média nem hangsúlyoz eléggé.
Eszerint: nemcsak elnökválasztások zajlottak, hanem parlamenti választások is, amelyeket elsöprő többséggel nyert meg a Milo és felesége pártjai által vezetett választási szövetség. Ezt a hírt még senki sem kérdőjelezte meg. Ennek az az egyszerű következménye, hogy Milo lehet a miniszterelnök. A miniszterelnök rendelkezik nagyobb hatalmi jogkörrel, mint az elnök. Akkor miért kellene Milo-nak elhúznia a csíkot?
Körülbelül ennyi volt a hír, nem tudom, mi az igazság, de talán a média megint manipulálja a magyar (és euró-atlanti) közvéleményt. Attól félek, hogy korai volt a győzelmi mámor, még lehetnek meglepetések.
Kedves PuPu , ha Galileot hozod fel peldaul akkor en is megtehetem , hogy az Inviziciot hozom fel peldaul . Hittek benne sokan (olyan mint a kommunizmus) es a vegen kiderult hogy az egesz 1 nagydarab nepirtas volt (olyan mint a kommunizmus) . Bocsi hogy a kommunizmus jut eszembe mindig de az a szarhazi (es nem fogom neven nevezni ) kommunista ... + nacionalista ... Bocsi de en utalom az olyan embereket akik 300 km -rol ordibalnak ,hogy szerintuk igy a jo meg ugy a jo de nem mernek kozelebb menni . Ha nagyon akarsz benne lenni a dolgokban es TENYLEG vitatkozni ebben a temaban akkor szivessen meghivlak Ujvidekre . Ott talalok neked mindjart 5 embert akikkel nem fogsz tudni ervelni mert nem tudsz olyan dolgot felhozni amivel tudnal 1 olyan embert vedeni aki minden evben mast mondott ( mirol beszelek en ... ember ... huuuu ) . Az en ertelmi szinvonalamat hiaba probalod felbecsulni , te vagy az aki a mult szazadban ragadt le a gondolkodasmodjaval ... tessek itt az internet : www.magyarszo.com pl. vagy hirek.freeb92.com ... 1x nezz utanna a dolgoknak es ne kezdj sociologiai hasonlatokat keresni , hogy azzal tuntesd el a dolgokhoz nem erteset . Politikai ervekkel meg hiaba probalsz megfogni , tudod hany olyan ebmerrel vitatkozom ,akik ugy gondolkadnak mint te ,lent Jugoszlaviaban ? De 1 dologra rajottem ... aki megprobal ugy lenni targyilagos ,hogy kozben csak a sajat gondolatait helyesli azzal nem erdemes veszekedni . Kulonossen itt a neten , ugyanis itt a legkonnyeb alnevek moge bujva megjatszani a hudeokosvagyoken-t es kozben az utcan nem mer a szemembe nezni ...
Tehat nem fogok vitatkozni ... gondold ahogy akarod ... ezeket az erveket ugysem merned felvalani cyberspace-n kivul . Vedd ezt bocsanatkeresnek. Remelem nem bantottam meg a kis virtualis vilagodat amit felepitettel magadban de az utazassal csak arra akartam ramutatni ,hogy leteznek olyan helyek ahol jol erezned magad ... mert sokan , sok helyen meg mindig alamorszagban elnek .
Öröm ezt a Te szádból is hallani PuPu.:-)
Erre ihatunk is.Kocc.
Milot kibeszélni évek óta próbálom.Mások is.Hidd csak meg tudom én is, hogy az éremnek két oldala van.Szerbiában is.Abban térhet el a véleményünk, hogy szvsz az egyik oldal sokkal sötétebb.És az nem a nyugati oldal...
Az előző példám ippeg nem arról szólt, hogy a szerbek állatok.
Csak, ha sokáig etetnek egy embert macskatáppal, lehet, hogy előbb utóbb nyávogni fog.Ők sokáig nyávogtak.
És most megunták a macskatápot.Éppen követelik maguknak az embernek való étket.Meg fogják kapni.
Milo megbukott, de nem a NATO miatt.
Ez is elnagyolt, de nem akarok három A4-nyi oldalt írni Neked.Még azt hinnéd szerelmeslevél...:-))
Kedves Darrow,
1. Megájj, megájj, kutya Szerbia!
2. Rajtad kívül mindenki másképp tudta eddig, - ím felvirradt a történelem hajnala...
3. Hmmm. Mondom, - újraírod te a világtörténelmet. Az osztrákok is így tudják?
Kedves Hustler_hu,
kezdetben egészen vitaképesnek tűntél, - kár, hogy így elfajultál.
De kérésed számomra parancs, - ebben a stílusban is folytathatjuk, - csak aztán majd ne én legyek megint a jajdebunkó...
1. Azt hittem, hogy ez egy vitafórum, - lehet, hogy lemaradtam valamiről?
2. Minél sötétebb valaki, annál inkább azt hiszi, hogy azt nevezik vitának, ha egy véleményt próbál ötféleképpen megfogalmazni hat ember. Nomármost aki ilyenben részt vesz, az nem öt vitapartner, hanem hatökör. A vita vélemények ütköztetéséről szól.
3. Attól, hogy valami millió embernek nem tetszik, - még akár igaz is lehet, - elég, ha csak Galileire gondolsz, ugye.
Persze lehet, hogy a Föld lapos tányér és négy teknőc tartja a hátán...
4. Ne küldjél sehova, hogy nekem se kelljen téged sehova...
5. Ne minősíts, - hogy nekem se kelljen...
6. Ne jusson mindenről a kommunizmus az eszedbe, - ennél még Móricka is életrevalóbb...
7. Ha nem bírod érvekkel, ne próbáld agresszivitással pótolni...
Javaslom, kérj elnézést...
Ezt a hullaházas történetet már többször említetted, és sajnos van benne igazság. A seznzáció hajhász sajtó hihetetlen teljesítményekre képes. Az úgy volt, hogy Ceausescu kinyiffantása után a puccsita bolsiknak szükségük volt minél nagyobb reklámra, hogy igazolják, a vezért jogosan tették el láb alól. Ezért a temesvári temetőben kiástak vagy két tucat halottat és kiteregették őket a sírok mellé a földre. Egy rosszabb állapotban levőt meg a hulláhaz boncasztalára fektettek és rácsavartak egy kerítésdrótot, majd azt nyilatkozták, hogy ezt az embert a securitate forrasztólámpával megsütötte. Volt nagy fotózás, filmezés, kistotál-nagytotál, permier plan a hulla összedrótozott kezére, stb, ahogya román forradalomnak nevezett bolsi bolhacirkuszban ez szokáspos volt.
A rémtörténet persze nem volt igaz, de mindez a sajtó kedvéért történt. Ők ugyanis nem voltak vevők a valódi réségekre, a Ceasescu rezsim évtizedeinek valódi bűneire. Nekik színjáték kellett.
És csodák csodája, ki volt az a neves riporter, aki minderről az ál-horrorról tudósította a Magyar Televíziót a helyszínen, és aki miatt valószínűleg az egész mutatványt megrendezték?
Bizony JUSZT LÁSZLÓ elvtárs, az ő széles vigyorával.
No comment.
Kedves PuPu , legyszives tedd meg azt a szivesseget nekem es a tobbi millio emberrel akik 1nessen utaljak az a rohadt alakot es vagy fogd be a szad es felotott lampanal aludj , hogy a sotetsegeddel ne zavarjal masokat , vagy fogd az utleveledet es utazz el Kinaba vagy Kubaba de orokke ! Hidd el konnyu kapni letelepedesi vizumot oda mert kevesen akarnak ODA utazni es nem ONNAN :)
P.S. Ja majdnem elfelejtettem , Kubaban eleg rossz a net elerese (dehat a kommunizmusban nem a szolasszabadsag a lenyeg nem ? ) viszon Kinaban megoldhato a net elerese . Tudod a ChingChung neni es TianShian bacsi baromfikertjenek a vegeben van ket dugo ahova bedughatod a modemedet ... persze ha a tehen le nem szarta azota ...
1. Az agresszor népe által IS lakott területekért, ahol nem ő a többség, de ő támad.
2. Berlin elfoglalásáért legfeljebb Konyev és Zsukov, a két szovjet marsall versenyzett, az angol-amerikai haderő északra és Csehszlovákia felé fordult. Megegyezés szerint!
3. A Rákóczi-Kossuth párhuzam nem tul szerencsés, ők ugyanis védelmi háborút vivtak:-)), mig ez Milora kevésbé igaz.