Keresés

Részletes keresés

jerrymouse Creative Commons License 2000.11.25 0 0 35
Tisztázni kell néhány dolgot.

1., Pallag mentelmi jogát az ellene indított büntetőügyekben a parlament nem függeszettte fel. ( több magánvádas eljárás indult ellene - Pintér, Szabó Iván, stb.)

Büntetőjogi felelősségét ezért a bíróság nem állapíthatta meg.

2., A polgári eljárásban ( személyiségi jog megsértése) nyert Pintér, és kártérítést ítéltek meg neki. Ezt Pallag ha akarja sem ülheti le, mert ez nem büntetés. ( betörik az ablakodat és az elkövetőt kötelezik a helyreállítási költség megfizetésére)

3., Az eljárás valóban gyorsabb volt az átlagnál, mivel az Országos Igazságszolgáltatási Tanács ebben az ügyben is,- és még jó néhányban - soronkívüli eljárást rendelt el.

4., Pallag bíróságot sértő megjegyzése azért is káros, mert a jelenlegi kormány már úgyis sokat tett az igazságszolgáltatatás lejáratásáért ( lásd végre nem hajtott jogerős bírósági ítéletek). Ráadásul szokása szerint megint konkrétumok nélkül, bizonyítékok nélkül vádaskodik. Ha már az ügyészség élére sikerült kinevtetni egy pártkatonájukat, legalább a bíróságot hagynák békén, mint többé-kevésbé még politikától, pénztől független önálló hatalmi ágat.

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.25 0 0 34
Rosszul gondolod, ha a népet egységesként fogod fel, s fel tudja fogni, mi van vele... Ha nincsenek vezetők, nincsenek szószólók, akkor a nép csupán egy olyan birkasereglet, mint amilyenek mi vagyunk manapság...
Előzmény: kolt (31)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.25 0 0 33
Miért, miért... egyszerűen azért, mert ez nem csak érzés, hanem szomorú módon így van...
Előzmény: Töfröcsó (32)
Töfröcsó Creative Commons License 2000.11.22 0 0 32
Vajon miért érzi úgy minden állampolgár, hogy ebben az országban még az áldozatokat is elítélik, ha egy tőkeerős érdek/bűn szövetség ezt diktálja.
kolt Creative Commons License 2000.11.22 0 0 31
"Pénzért ítélet "

A politikusok jogászok szinte teljes egyetértésben fölhördülnek. No de ilyet mondani...
Mekkora károkat okoz ez, az igazságszolgáltatás tekintélyének.
Szerintem nem ez okozza az igazi károkat, hanem az olyan ítéletek amiknek közük nincs az igazsághoz. A nép nem hülye, ha azt látja, hogy a maffiózók szinte minden gazemberséget megúszhatnak, ha azt látja, hogy a környezetében egyre többeket is kisemmizhetnek "tőkeerős TÁRSASÁGOK" hamis szakvéleményekkel és a bíróságok asszisztálásával, ha azt látja hogy a gazemberek szinte korlátlan ideig elhúzhatják a pereket, akkor igenis okkal gondolja, hogy pénzért is kapni lehet ítéletet. Ahogy pénzért lehet venni nőt, kábítószert, fegyvert, diplomát...stb.
Ha a nép azt látja, hogy a maffiózók börtönbe kerülnek, a szakértők valós szakvéleményeket adnak, a bíróság előtt csak ez erkölcsi tőkeerő számít, és nem az anyagi, a perek gyorsan és igazságosan zárulnak, akkor mondhat a Pallagh amit akar, úgyse fognak neki hinni.
Csakhogy ettől még messze vagyunk.

salk Creative Commons License 2000.11.21 0 0 30
Töfröcsó

Ebben egyetértünk

Előzmény: Töfröcsó (29)
Töfröcsó Creative Commons License 2000.11.21 0 0 29
De ha nem akarunk ekkora ganyéban élni, akkor nekünk támogatnunk kell még az ilyen BÁBokat is, azért hogy a főganyék ne érezhessék úgy, hogy ezt is megúszhatták!
Előzmény: salk (28)
salk Creative Commons License 2000.11.21 0 0 28
Töfröcsó

Nem tudom, hogy jól gondolom e, de egy előre megírt színdarab részesei vagyunk.

Pallag nem tudta, vagy nem közölték vele, hogy csak BÁB. A lényeg annak közlése, hogy voltak olajügyek (talán a piti olajosok bíróság elé is kerülnek), de már nem lehet mit tenni, mert a büntethetőség ideje lejárt és ne feszegessen senki semmit, mert az rosszul járhat. Ezt Pintér belügyminiszter úr mondta a pofánkba a TV képernyőjén.

Az a sok-sok tízmilliárd forint, vajon hol lett tisztára mosva, mert valahol használják azokat a pénzeket.

Na itt azután jelentős az APEH, a Vám, a rendőrség, az ügyészség és végső soron a bíróságok felelőssége és restanciája.

Tegnap néztem Csintalant az ATV műsorán. Kérdezték az olajügyekről is többek között. A válasza logikus és érthető volt:
Az az ember, akik itt érdemben intézkedni tudtak, azok a politikusok ilyen-olyan szavaira hallgattak e, vagy a megcsillanó százmillióra.

Na ennyit szegény Pallagról, mert neki biztos nem volt sok milliója, hogy az "illetékeseket" megvehesse.
Pintérnek valószínűleg volt.

Előzmény: Töfröcsó (27)
Töfröcsó Creative Commons License 2000.11.21 0 0 27
Azért ezt a topicot ne felejtsük el...
Lehet hogy Pallag csak csípőből mondta amit mondott, de SZVSZ most a saját bőrén is megérezheti, hogy mennyire igaza volt.
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.13 0 0 26
Szia!

Hogy mi az, ami közvetett bizonyíték? Én csak vélekedek, hisz nincs információm... Nem tudom, hogy mire adta be a piás Pintér a papírjait, nyilván az ügvédje meg van fizetve, s nem tudom, hogy te tudod-e... Nem tudom, hogy a bírók egy része vajon roskadozik-e a sok a munka alatt, a másik része lazsál, de akárhogy is van, ez nagyon gyorsan és simán ment. Lehet az is, hogy így van megtervezve - bár ennyi üldözési mániám nincs :-) -, s Pallag csak a műbalhé kedvéért csinálja az egészet, nem tudom...

Én azt látom, hogy elnyomnak minden ügyet, lassan haladnak a nyomozásokkal, nagyon úgy tűnik arra megy ki a játék, hogy leteljen a büntethetőség ideje...

Hogy miért vagyok ezen a gyors ítéleten felháborodva, mert vannak pl. olyan ügyek, mint amit a két kis ember topic-ban olvashatunk, ahol bezzeg nincs még tárgyalás sem... Sok ilyan ügy van, de ha így van, akkor a kedves bíró urak is eloszthatnák nagy specializálódásukban az ügyeket is...

Előzmény: Törölt nick (16)
qwertyke Creative Commons License 2000.10.13 0 0 25
Kedves elnyomott!

Pont a per ilyentén való siettetése igazolja Pallag állítását.

Ez olyan tény, amely még bizonyítást sem igényel.

Előzmény: Törölt nick (13)
Thessalos Creative Commons License 2000.10.12 0 0 24
Ugy egyebkent melyikotok Pinter?
Thessalos Creative Commons License 2000.10.12 0 0 23
Kedves Galadriel!
Az a legjobb modszer, hogy valakit ellehetlenitsenek, hogy azt mondjak neki: ne csak dumalj, bizonyits is. Az en szamomra bizonyitek ereju az, hogy kikezdtek Pallagot is es az ugyvedjet is. Ha ez a Pinter valoban tisztakezu politikus lenne, akkor nem ment volna bele egy ilyen nyilvanvalo, es ezert piti ugybe, es ezen semmit nem javit az, hogy a Pallagtol lemorzsolt pezt a rendorarvaknak ajanlotta fel. Ha valoban az olajugyek leleplezese lenne a celja akkor nagyvonaluan bekenhagyna Pallgot.
Előzmény: Törölt nick (11)
Thessalos Creative Commons License 2000.10.12 0 0 22
A tttttt betut meg gyakorolom.
Előzmény: Thessalos (21)
Thessalos Creative Commons License 2000.10.12 0 0 21
quequecc!
Te egy nagy barom vagy! Atol meg lehetsz jo srac.
nevtelen Creative Commons License 2000.10.12 0 0 19
Meg azért sem, mert a benne ülők, ha büntetőjogilag nem is, de politikailag jórészt maguk is érintettek. És pont abban a mismásolásban, elhiteltelenitésben érdekeltek, amiben Pallag (szerintem tudtán kivül) remekül a kezükre játszik. Szerintem maga az olajbizottság a garancia arra, hogy a parlamenti vizsgálódás a büdös életben nem fog kideriteni semmit.

Közben a dolog fut a normális útján, az igazságszolgáltatás előtt is. Na, ezért kell ellehetetleniteni ilyen barom vádaskodásokkal az igazságszolgáltatást, mert az érintett politikusok tudják, hogy kezd kicsúszni a kezükbúl az ügy.

Mert, ha a rendőrségnél, ügyészségnél, biróságnál előfordulnak is "kétes" alakok, (miért pont ott ne, ha a parlamentben is) egyedül ezeknek a vizsgálatában van némi garancia.
1. Három, egymástól független szervezet.
2. Itt már bizonyitani kell, nem csak dumálni. Ha ezek előtt valaki hazudik, annak szankciói lehetnek. Nem ússza meg egy "bocsánatkéréssel" mint Pallag "informátora".
3. Van megfelelő szakértelem, technika és hatalom a vizsgálathoz. Hogy csak egy triviális példát mondjak. Olyan nincs, hogy valaki meg sem jelenik ezeknél az idézésre.
4. Van jogorvoslati lehetőség.

Előzmény: Törölt nick (18)
quequecc Creative Commons License 2000.10.12 0 0 17
Szerintem kerestek egy unintelligens tuskót, akit végig meg lehet vezetni. Erre a kisgazdák erős csapatából a Pallag bizonyult a legmegfelelőbbnek. Amit művel az otromba vagdalkozás, így terelik el a figyelmet az igazi nagyágyúkról.
Divat rendőröket, illetve volt zsarukat megrágalmazni bizonyítékok nélkül. Ez így kovász. Attól, mert nem szimpatikus a Pintér, még elvárható, hogy ne kövezzük meg.
Nem furcsa, hogy Pallagnak mindenki bünős, aki nem az ő hülyeségét fújja?

üdv.

nevtelen Creative Commons License 2000.10.12 0 0 15
SZVSZ pont ezért. Mert a képviselői immunitása mögé bújva, a háttérben levő "tanácsadói" sugalmazására a legcsekélyebb bizonyiték és következmények nélkül dumálhat össze-vissza. Ezzel jól le lehet járatni a vizsgálatot, meg el lehet húzni az elévülésig.
Én nem állitom, hogy a magyar igazságszolgáltatás körül minden rendben van, de ott ez semmiképp nem tehetné meg senki, következmények nélkül.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.12 0 0 13
Nem tudom, nem közvetet bizonyíték-e, hogy ilyen hamar tárgyalták az ügyet! Milyen alapon vették előre??? Másnak ráér az ügye, ennek a piásnak nem, csak azért, mert miniszter? Mire jogosít fel egy miniszteri szék?
Előzmény: Törölt nick (11)
nevtelen Creative Commons License 2000.10.12 0 0 12
Azon gondolkodtatok e, hogyha bármit is bizonyitani tudna, akkor nem őt tették volna meg a bizottság elnökének?!
Neki pont az a dolga, hogy ne lehessen bizonyitani a világon semmit. Még akkor is, ha ő naivul mást hisz. Ne a birókat b@sztassátok, hanem a saját munkatársait, akik ilyen f@szán megvezetik a szerencsétlent.
Előzmény: Törölt nick (11)
II.George Creative Commons License 2000.10.12 0 0 10
Ha mer ennyire utaljatok Pallagot, es ennyire a semmit nem valtozott magyar itelethozok mellett vagytok, akkor 1-kerdes csupan:
HOVA LETT TOBB MINT EZER MILLIARD MAGYAR FORINT?
Töfröcsó Creative Commons License 2000.10.11 0 0 9
Töfröcsó 2000.08.30 10:13 (0)

A tegnap reggeli a napkeltében a Pallagh bácsi azt nyilatkozta:
"Igazságszolgáltatás? A pénz diktál! Pénzért lehet venni itéletet."
És ezt végre egy magyar parlamenti képviselo ki merte mondani! Ezért (is) tutti elkaszálják...
ui.: Ne parkoljatok a kocsija mellé... (Vagy estleg hallott valaki arról hogy a fo robbantósokat elkapta a rendorség?)

JÓL BEJÓSOLTA EZT MAGÁNAK! Szegény...

Előzmény: Töfröcsó (-)
sexvajonmi Creative Commons License 2000.10.11 0 0 8
Az ítélet után Pallag azt mondta, hogy nem kívánja kifizetni a lóvét, hanem leüli!
YoocsávóApallag!
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.10 0 0 7
Megszületett az ítélet, az indoklás: A bíróság megállapította: Pallag László a sajtótájékoztatón valótlanul híresztelte azokat a tényállításokat, melyek szerint Pintér Sándor 1992 és 1996 között országos rendőrfőkapitányként tudta mi történik Bács-Kiskun megyében, többször megjelent az alvilág rendezvényein, és onnan hol 20, hol 50 millió forinttal távozott.

Vajon ez kijön-e abból a pénzből???

Töfröcsó Creative Commons License 2000.08.30 0 0 6
2. a nullázás nálam nem véleménynyilvánítás, hanem hostett.

ezt már szeretem ;-)))) ez válasz!

Előzmény: cinquecento (5)
cinquecento Creative Commons License 2000.08.30 0 0 5
Hogy miért?
Nos, ezért:
1. én lenulláztam a topikot.
2. a nullázás nálam nem véleménynyilvánítás, hanem hostett.
3. úgyhogy ne sorakoztass nekem itt érveket, mert nem vitatkoztam senkivel.
4. Pallag h nélkül írja a nevét.

Üdv:
500

Előzmény: Töfröcsó (1)
Töfröcsó Creative Commons License 2000.08.30 0 0 3
És te hogy látod igaza lehet?
Előzmény: Törölt nick (2)
Töfröcsó Creative Commons License 2000.08.30 0 0 1
Öccszáz miért?
Gondolod hogy igy van? Vagy hogy nem így van?
Szerinted ez a kijelentés miért hangzott el?
- azért mert a Pallagh megint belenyult?
- vagy mert a Pallagh is igy tapasztalta?
- esetleg azért, hogy nem árt ezzel a ténnyel a vékonypénzu embereknek tisztába lenni?
Előzmény: cinquecento (0)
cinquecento Creative Commons License 2000.08.30 0 0 0
Topikért nulla!
Töfröcsó Creative Commons License 2000.08.30 0 0 topiknyitó
A tegnap reggeli a napkeltében a Pallagh bácsi azt nyilatkozta:
"Igazságszolgáltatás? A pénz diktál! Pénzért lehet venni itéletet."
És ezt végre egy magyar parlamenti képviselo ki merte mondani! Ezért (is) tutti elkaszálják...
ui.: Ne parkoljatok a kocsija mellé... (Vagy estleg hallott valaki arról hogy a fo robbantósokat elkapta a rendorség?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!