Keresés

Részletes keresés

swill Creative Commons License 2004.12.10 0 0 11
Ez nagyono durva történet. Mik a fejlemények azóta?
Előzmény: Bumburnyák (-)
hoppaaa Creative Commons License 2000.10.11 0 0 10
Újabban az első részen van bejegyezve a szolgalmi jog, de az építési tilalom változatlanul a harmadikon.
Előzmény: netizen (8)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.10.11 0 0 9
Kedves netizen!

Nagyon koszonom a valaszod. Most ott tart az ugy, hogy fogadtunk egy ugyvedet, aki a birosagra keresetet adott be. Nem volt mas valasztasunk, mert azt irtak, hogy jogeros az iteletuk (20 ezer ft karterites fejeben bejegyzik a szorgalmi jogot), semmi mast nem tehetunk, csak 30 napon belul birosaghoz fordulhatunk. Mindenki azt mondja, hogy ugyis elvesztjuk. De en akkor sem fogom ezt annyiba hagyni! A masik meg az, hogy ki tudja, hogy mikor kerul sor targyalasra. Lehet, hogy a Gazmuveknek jo kapcsolatuk van a birosaggal, es direkt evekig el tudjak huzni.

A tobbi foldtulajdonos egy fillert sem kapott! Csak megkertek, hogy irjak ala a szorgalmi jogot, es ok alairtak. Mondjuk, fogalmam sincs, hogy miert tettek, szerintem ez eleg nagy butasagra vall. Mivel en es meg egy paran nem irtunk ala, nekunk kenytelenek voltak karteritest felajanlani. De azt hiszem, hogy a karterites felajanlasa az onkormanyzat kotelessege lett volna mindenki fele, de gondolta, hogy anelkul is megussza. A tobbiek (akik paran nem irtak ala) valoban nem fordulnak birosaghoz, mert nem fizetik a perkoltseget + ugyvedet, ugyhogy egyedul maradtam, aki itt makacskodik.

A Hazijogsegely-ben jo alaposan leirtam az ugyet, itt nem akarom nagyon reszletezni. Mindenesetre annyi, hogy 9 meteres savban nem lehet a telekre epiteni (osszesen igy 18 m-t vettek el). Ebbol a telekbol 3 hazhely kitelik, igy valoban nevetseges a 20 ezer ft. Annal is inkabb mert a kozeli varosban 8 millio egy hazhely ara, igy mindenki jonne ebbe a faluba. (Az egyik legjobb falu a kornyeken, 10 km-tol a varostol, egyenes ut vezet, nem atmeno falu, jo levego, stb.) Igy a faluban most emelkednek a hazhely arak.

Tudja-e valaki, hogy milyen kapcsolat van az onkormanyzat es a Mol Rt. (vagy Mol Gaz Kft) kozott? En azt olvastam az interneten, hogy az onkormanyzatok is kaptak bizonyos szazalekban Mol reszvenyeket. Ezert nem a faluban lakok erdekeit kepviselik, hanem a Mol Rt-t. Nagyon szomoru.

Előzmény: netizen (8)
netizen Creative Commons License 2000.10.10 0 0 8
Nos kicsit utánanéztem Szentmiklósi könyvében (Ügyvéd a családban - alapmű, feltétlen vegye meg mindenki): A szolgalmi jog a tulajdoni lap 3. részén van ha be van jegyezve. Ha nincs akkor nincs szolgalmi jog. Az a tény hogy a Gázmű a TSZ-szel anno nem kötötte meg a szolgalmi szerződést az az ő baja. Valszeg azért nyomatják mert rájöttek, hogy gáz van :>>. Nem tom hogy teületileg hogy érint ez a dolog, merre a vezeték, de gázvezeték karbantartásra egész frankó kis földtúró arzenál fel tud vonulni, bergerkatokkal meg mostanában már catepillarokkal is. Szerintem, a mai ingatlanpiaci árak esetén + még tekintve azt is, hogy nem mezei inhgatlanmegközelítésről van csak szó a 20 rugó nevetséges összeg. A hivatalokban rengeteg lézengő jogász van, igy ráérnek téged csesztetni. Tudják továbbá hogy a bírósággal való fenyegetődzés állami hivatal részéről mint pszichikai terror/zsarolás be szokik jönni.

Amit gondolok:
A Gázvezetékhez mindenképp hozzá fognak férközni, túl sok zsoszója van az energiaiparnak, meg jó államigazgatás kapcsolatai, szal ha másképp nem megy kisajátítíás lesz belőle. Ha nem cseszi szét a gázvezeték teljesen a telketeket(földeteket) valami jó combos szolgalmi díjat vernék ki a gázművekből, pl a telekrész részarányos értékének a fele. Lehet hogy még ennél is többet lenne érdemes, mert a szolgalommal qrvára lemegy ám a telek értéke...

Előzmény: gyorgyi_ (5)
Bumburnyák Creative Commons License 2000.10.09 0 0 7
Amint lesznek fejlemények mindenkit tájékoztatok. Addig is annyit, hogy megkezdődött a lebukás az ügyben, szinte teljes maffia dolgozik ezen a fronton...
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.09.01 0 0 5
Az atirasokat nagyon hamar el tudja intezni a Foldhivatal, ha egy dolgozo is benne van a dologban. Ui. igy mi elvesztettunk egy pincet. Mondjuk, itt az volt a baj, hogy a pince nem volt bejegyezve a Foldhivatalnal (dednagyapam ezt nem intezte), csak a foldterulet. Par nap alatt 3 tulajdonoson ment at (az onkormanyzat is benne volt). De kedves Bumburnyak, Neked ezert nem kell aggodnod, mert a Te eseted mas.

Csak azert irtam le a fentieket, mert szerintem kellene egy olyan torveny, ami eppen hogy megnehezitene a gyors atirast.

Kedves tinimtzsal!

Ugy latom, hogy Te nagyon tajekozott van. Van nekem is egy problemam. Tudsz valamit a szorgalmi jog bejegyzesrol? Arrol van szo, hogy aranykoronaert kaptunk foldet, es benne volt a gazvezetek (ill. meg most is ott van). De ezt nem mondtak, es nem volt feltuntetve. Most akarjak, hogy irjunk ala egy szorgalmi jogot, amit en semmikepp se akarok. Ki itt a felelos? A Gazmuveknek kell kerni a vezetek feltunteteset rogton mikor beleteszik, vagy a fold tulajdonosnak? (94-ben meg a TSZ tulajdona volt, utana tortent az AK-ban valo kiosztas.) Most meg mar azt mondjak, hogy tul keso, mert az 5 ev letelt. Most a megyei kozigazgatsi hivataltol kaptunk levelet, hogy felajanlanak 20 ezer forintot, ha nem fogadjuk el, mehetunk a birosagra. Az a bajom, hogy senki semmirol korabban nem ertesitett. Es az egesz szorgalmi jog alairasanak a surgetest tavaly kezdtek, amikor az 5 ev lejart.

tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.31 0 0 4
Ja! Erre nem is reagáltam! Az több, mint meglepő (...), hogy a törvénzesen nyitva álló fellebbezési határidő leteltét megelőzően a Földhivatal már bejegyezte a tulajdonjog új jogosultját. Akkor milyen célra szolgál a SZÉJEGY??? Mert az az idő hála Istennek elmúlt, hogy évek telnek el a bejegyzésig. (vagy mot éppen a te esetedben ez nem is akkora szerencse?... :-(

És kíváncsi vagyok az ügy további fejleményeire! Elvégre egy jogállam pontosan attól jogállam, hogy a társadalom teljes mehanizmusát mindenhol tiszta, és egyértelmű jogi normák rendezik...

t

Előzmény: Bumburnyák (3)
Bumburnyák Creative Commons License 2000.08.31 0 0 3
köszönöm az eddigi tanácsokat.

fellebbeztem, és feljelentést is tettem.

az új hír , hogy azóta már van egy újabb tulajdonosa a telkemnek, mert a hamis tulajdonos már el is adta. tehette ezt a földhivataltól kapott tiszta tulajdoni lap birtokában.
a legújabb tulajdonos már tudja, hogy átvágták, és kivettek közel 10 millát a zsebéből. szerencsére nála el lehet indulni pár nyomon, ki hívta fel a figyelmét a telekre, ingatlanközvetítő, stb.

szóval: lehetetlen állapot az, hogy valaki hamisít egy adásvételi szerződést, hamisít rá egy ügyvédi ellenjegyzést, és ezzel már van is egy telke, vagy bármilyen ingatlanja. ha a földhivatalnak nem tiszte vizsgálni az iratok hitelességét, akkor legalább azt tegye meg:
1. hogy ne adjon ki iratokat illetékteleneknek, hiszen csak egy előző szerződésről szerezhették meg a személyes adatainkat, és aláírásainkat,
2. hogy bevárja a fellebbezési határidő leteltét, mielőtt végleges bejegyzést tesz.

na egyenlőre ennyi, majd tudósítok

üdv. Bumburnyák

tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.30 0 0 2
Szar ügy...

No, amiket tehetsz:
-valóban megkeresed közvetlenül - akár írásban - a földhivatal vezetőjét,
-fellebbezel, mert lehet, és kell is (Egy későbbi perben elég életszerűtlen lenne a válaszod /pazarlás/ a kérdésre, hogy miért nem tett feljelentést?),
-megkeresed a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelmet benyújtót,
-ismeretlen tettes ellen feljelentést teszel magánokirat hamisítás (nem ismerem az összes körülményt, bejátszhat közokirat hamisítás is, de ez ügyben az illetékes szervek úgyis nyilatkozhatnak) és csalás bűntette miatt,
- az ingatlan értékének függvényében írhatsz egy forma-levelet, amiben felhívod a történtekre a címzett figyelmét, és elküldöd az általad ismert hitelintézeteknek, és pénzügyi szolgáltatóknak,
-ha a telek lakott területen van, és vannak rendszeresen ott mozgolódó szomszédok, megkérheted őket, hogy "figyeljenek". (Rendesebb hitelező mielőtt elfogadna fedezetként ingatlant, "helyszinel" a kontraktus előtt.),
-megkeresel egy ügyvédet.

A Földhivatalnak egyébként nem kötelessége ellenőrizni a benyújtott adatok hitelességét. Erre találták ki az ellenjegyzés jogintézményét. (Az adatok valódiságáért az okiratot ellenjegyző ügyvéd, illetve jogtanácsos felel.)
Az iratokba egyebekben jogosult vagy betekinteni. (A tényállás alapján valószínűsíthető, hogy jog szerinti érdeked fűződik hozzá, és ez elég.)

A telekkönyvi adatok számítástechnikai rögzítése egyébként az EU felé mutat. Más kérdés, hogy ez önmagában még valóban kevés. És ennek megoldása már nem a Földhivatalon múlik.

Sok sikert!

t

gyorgyi_ Creative Commons License 2000.08.30 0 0 1
En ugyan jogi tanacsokkal nem szolgalhatok, de adok egy-ket otletet.

Semmikepp se hagyjad magad! Menj be a Foldhivatal igazgatojahoz, es ott add elo a problemadat. Kerdezd meg, hogy milyen jogszabalyok alapjan hoztak meg a dontest, es miert nem lehet fellebbezni. Kerjed, hogy mutassak meg Neked a szerzodest, ami alapjan az atiras tortent.

Kerdezd meg azt is, hogy mi az, hogy nem az o feladatuk a benyujtott papirok hitelessegenek a vizsgalata. Akkor ezek szerint barki bemehet barmilyen hamis papirral?

Szerintem azt tortent, hogy ott a Foldhivatalban valakit lefizettek a csalok, ezert himeznek-hamoznak.

Ha nem megy semmire se veluk, akkor mondjad, hogy feljelented oket a birosagon. Es ha nincs mas, tedd is meg.

Nem az Europai Unio fele haladunk. Ugyanis az allami intezmenyek nagy reszeben korrupcio folyik. Felhaboritonak tartom, hogy az embert nem tajekoztatjak jogairol, nem tajekoztatjak a jogszabalyokrol, stb. Es ha probalsz valamit tenni, akkor arrogansnak mondanak.

Na, en se masok karan lettem ilyen okos...

Sok sikert, es ertesits a fejlemenyekrol.

Előzmény: Bumburnyák (-)
der Medve Creative Commons License 2000.08.29 0 0 0
Csak h0gy le ne nullazzanak, mert a tema tenyleg kin0s...
Bumburnyák Creative Commons License 2000.08.29 0 0 topiknyitó
Az eset teljesen friss, és velem történt:

Értesítést kaptam a földhivataltól, hogy a telkemet eladtam, és a tulajdonlapon már az új tulajdonos szerepel. fellebbezésre 30 napot adtak.

Mondanom sem kell, a telkemet nem adtam el, valaki vagy valakik hamis adásvételi szerződéssel, mint kiderült hamisított ügyvédi ellenjegyzéssel adták be az iratokat - gyorsított eljárást kérve, mert hitelt vesznek fel. Az értesítés átvételét követően az első félfpgadási időben felkerestem a földhivatalt, hogy na ne már, és fellebbezni akarok, de legnagyobb meglepetésemre közölték, hogy ne is pazaroljam a pénzem fellebbezésre (4000 Ft), mert úgy is elutasítják, hiszen nekik nem feladatuk a benyújtott iratok hitelességének vizsgálata. Hiába érveltem, hogy de hát itt vagyok, közlöm, hogy az iratok hamisítványok, ne engedjenek jelzálogot tenni a telkemre (ami az iratok szerint már nem az enyém), nem vették a lapot. Másik értetlenségemnek hangot adva, miszerint hogyan lehet jogerős határozatot hozni a fellebezési idő lejárta előtt, értelmes választ nem kaptam, elmondásuk szerint az ő általuk követett eljárás szabályos és törvényes, ha valaki bejön a papírokkal, és azok a formai követelményeknek megfelelnek, ők elvégzik a dolgukat, vagyis átvezetik a tulajdonjogot. Fellebbezésre ugyan adnak 30 napot, de a határozat a kiadáskor már jogerős.

Ki tud erről valamit, ez így jó, helyes, törvényes, stb? Ez lenne a jogállam, utban az EU-ba ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!