Keresés

Részletes keresés

Horvath Csaba favagas Creative Commons License 2019.12.03 0 0 251

Udv

Az allamokban elek ot eve es alaszkaban szeretnek kimenni fakitermeles celjabol.

Magyarokkal szeretnek felvenni a kapcsolatot akik mar kint vannak

AHazFuraUra Creative Commons License 2013.07.17 0 0 250

Helló!

 

Ha Eger környékiek terveztek műszaki jellegű munkát (IT / mérnök, stb) vállalni az USA északi államaiban, keressetek meg, hogy összefogjunk. nfa@chello.hu

 

Attila

romesz Creative Commons License 2013.07.04 0 0 249

A bevandorlasnal nem szamit, hol akarsz letelepedni. 

 

Előzmény: Törölt nick (248)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 248

De jó, hogy rátaláltam a topicra. Én is már rég óta kutatom hogyan tudnék Alaszkán letelepedni, vagy legalább egy pár évet eltölteni. De nagyon aggasztó, hogy USA-ba milyen nehéz kivándorolni. Egyetlen remény egy átlagember számára a ZK lottó meg a remény hogy nyer. Arra viszont senki sem tudta megadni a választ hogy esteleg az számít-e valamit a bevándorlásnál, hogy Alaszkán akarok letelepedni esetleg házat venni. Házat viszonylag reális áron akár lehetne is venni Anchorageben bár érdekelne más kis település is.

 

BOLOND Creative Commons License 2012.08.28 0 0 247

Irhatok e-mail-ben is de amig nincs szo bizalmas informaciorol addig itt is jo, legalabb tobben resztvehetnek a temaban.

 

Gondolom eleg fiatal vagy a lelkesedesbol itelve:)  Eleg sok magyar fiatallal talakoztunk akik kulfoldon dolgoztak es bejott nekik az eletforma.  Par eve talakoztunk egy 26 eves magyar lannyal Rarotongan, aki az eppen latogatoban horgonyzo setahajon dolgozott.  A hajo Rarotonga es Tahiti kozott jart a teli szezonban es nyarara felment a Vancouver-Alaszka utvonalra.  A lany elmondasa szerint az elso szezonjat mint chambermaid dolgozta at es mivel jol beszelt angolul es jo PR keszsege volt igy eloleptettek a service desk-hez.  4-5 honapig minden fillert felre tudott tenni mivel a hajon nincs mire kolteni, es nem kellett adot fizetni.  Azt mondta hogy csinalni fogja par evet meg.

Talalkoztunk rajta kivul meg sokkal mashol is.  Akinek van ambicioja annak nincs akadaly.  Bar 200 evvel fiatalabb lennek:))!

 

Mielott hosszabb idore indulnal eszakra, nem artana egy kicsit olvasni rola.  Nem mindig olyan romantikus mint ahogy a filmeken es konyvekben bemutatjak.  A hosszu teli szezon sok depresszioval, alkoholizmussal es hasonloval jar.  Ha nincs jol fizeto munkad, nagyon draga tud lenni, es nem sokat tudsz megsporolni.

 

Majd irok meg de megyek megint videkre melozni es elo kell kesziteni a dolgaimat.

 

Aklavik lathato a folyo kanyarban:

 

 

Előzmény: Harco! (246)
Harco! Creative Commons License 2012.08.25 0 0 246

Kedves Bolond!

 

Tetszik a név. Köszönöm a válaszodat és a képeket. Amiket leírtál miközben olvastam átéltem és pezsget a vérem! AKAROM!!!!!!!!!!!!!!! Ha van rá bármi mód kérlek mailben folytassuk mert szeretnék még többet megtudni. Decemberre terveztem a kimenetelt de annak én sem látom értelmét,hogy csak kimegyek és a saját nehezen megszerzett pénzem felélem csak azért,hogy az álmaim valóra váltsam aztán megint gályázhatok ezerrel! Azt szeretném,hogy megcsinálom így is úgy is az álmom de vagy várok vele még egy kicsit és aztán már lesz annyi pénzem,hogy semmi gond nélkül kimehetek akármeddig és nem okoz próblémát. Vagy kint az álmaim finansziroznak mindent. Várom leveled.

Köszönöm

Bala

zoltan.balatoni@hotmail.com

Előzmény: BOLOND (245)
BOLOND Creative Commons License 2012.08.21 0 0 245

Mielott barmit is tervezel az elso az hogy legyen legalis munkavallalasi engedelyed.  Nem hiszem hogy barmilyen hajo felvenne dolgozni anelkul, hacsak nem kulfoldi zaszlo alatt utazik.

 

A szallasok arait illetoen joval tobb es idoszeru infot talalsz a neten.  Azok szezonalisan es igeny szerint valtozhatnak, nem beszelve rola hogy megszunhetnek/megnyilhatnak a businessek.

 

Ha Decemberben indulsz, akkor legyel felkeszulve a nagyon rovid nappalokra vagy (helytol fuggoen) teljes sotetsegre.  December es nehany het elotte-utana a sarkkor felett orok-sotet.  Habar annak az elonye hogy csodaszep a csillagos eg es a Sarki Feny.

 

Ha jegen akarsz vezetni (ellentetben "jeges uttal") azt nem sok helyen tudod megtenni egy-ket folyot-tavat leszamitva.  A legtobb tengeri "Ice road" az szezonalis es legtobbszor nem latnak rajta szivesen ha nincs ott dolgod.

 

En vezettem tobbszor is Kanadaban a befagyott Mackenzie folyon es az Eszaki Tengeren Inuvik, Tuktoyaktuk es Aklavik kozott.  Nem konnyu leirni az erzest.  Egyszer el is kapott a blizzard Tuk elott.  Ott volt masodszor az eletemben hogy nem voltam 100% benne hogy megerjuk a masnapot :P

 

De ha mar Alaszkaban vagy, onnan csak egy "ugras" Yukon es a Northwest Territories:)

 

 

Addig is egy kis egy kis Ice Road Hangulat:

 

       

Előzmény: Harco! (243)
vanita79 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 244

Szia Bala!

mi is alaszkai utat tervezunk, azzal a céllal, h talán kinn is maradunk. tudnánk priv.ben levelezni? vanita79@freemail.hu

udv anita

Előzmény: Harco! (243)
Harco! Creative Commons License 2012.08.09 0 0 243

Sziasztok!

 

Először is végig olvastam az egész fórumot és akinek sikerült Alaszka annak gratulálok és egyben irigy is vagyok... :) Akinek meg még nem de akarja annak pedig sok sikert hozzá! Én már vagy 5-6 éve kitaláltam,hogy Alaszkába akarok azaz fogok menni és kipróbálom a a rákhalaszatot és a vezetést a jégen! Aztán láttam a műsorokat a tv-ben ami még jobban megerősített benne,hogy mennyire akarom! Most jelenleg Londonban élek és egy régi másik álmom váltottam valóra. A nagy piros emeletes XXXeles kormányt tekergetem ebben az örült városban.. :) De eljött az idő amikor váltani akarok és az Alaszkai álmaim váltsam valóra! Decemberre tervezem az indulást és már sok dolgot átnéztem de még nagyon sok információra szükségem van. Ha valaki tudna nekem segíteni az óriási segítség lenne nekem és nagyon megköszönném! Nem vagyok tisztába,hogy a szállásokat hol és mennyiért lehetne találni? Már több útvonalat is néztem és érdeklődnek,hogy hogyan a legjobb és legolcsóbb odajutni? Van-e rá esély,hogy kimegyek magamtól ott keresek egy hajót és felvesznek-e vagy kell nekik mindképpen a papír?

Előre is köszönöm!

Bala

vanita79 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 242

Szia Aliz35!

Engem érdekelne a véleményed és élményid alaszkáról. ha nem gond lci add meg az emailcimed. elore is koszi anita

vanita79@freemail.hu

Előzmény: Aliz35 (239)
EszterGy Creative Commons License 2012.03.18 0 0 241

Szia! Én Alaszkába készülök augusztus végén. Most állnék neki a szervezésnek. Vancouverbe megyek egy rendezvényre, és gondoltam utána a nyaralást Alaszkába szervezem. Hajóutat nem szeretnék, mert szerintem az keveset mutat meg Alaszkából. Esetleg arra gondoltam, hogy veszek egy repjegyet Anchorage-ba, és onnan gondolom szerveznek túrákat mindenfelé, és becsatlakozom valahova. Mit szólsz, így szervezve megvalósítható a dolog? Egyelőre egyedül mennék, sajnos Budapestről nem olcsó oda eljutni, így egyelőre nem találtam olyat, aki csatlakozni tudna hozzám. Ha esetleg van bárkinek tanácsa, azt szívesen fogadom. Üdv.: Eszter

Előzmény: Aliz35 (239)
Aliz35 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 239

sziasztok!  tudom hogy ez mar kesei info alaszkarol..csak azt akarom mondani hogy itt lakom mar szinte 4  eve..azelott Floridaban voltam es nem birtam tovabb mint 2 ev. (erdelyi vagyok, hianyoztak a hegyek)

Igaz kicsit dragabb az elelmiszer, de alaszka olyan mas lehetosegekkel es adottsagokkal bir, ami mas allamban nincs meg..Van munka..nemcsak az olajfeldolgozokon..hanem sok mas teren is..alaszka  turisztikai allam leven,nagyon sok munkahely van ezen a teren is.  Plusz itt a gazdasag stabil sok mas allamhoz kepest.

A telek nehezek..de anchorage-ban es delebre nem olyan zordak, annyi inkabb hogy hosszu...viszont a nyar az kellemes es olyan sok mindent lehet csinalni. Telen is persze, aki benne van a sizesben, korcsolyazasban, az nem unatkozik.

ha meg valakit erdekel tobb adat, szivesen irok. Ja es ha ismertek magyarokat akik itt laknak, szoljatok be..sajnos en szemlyesen nem ismerek senkit..azaz bocs hallottam van egy magyar doktorno itt egy klinikan..majd felkeresem.

na..minden jot mindenkinek!

GusPike Creative Commons License 2011.05.11 0 0 238

Pont az utóbbi napokban láttam ennek a vízum lottónak is a lehetőségét. Hát tényleg nem tudom, hogy lesz, de ez is egy lehetséges út. :)  Köszönöm a választ!
Amúgy ti olvastátok/láttátok az Út a vadonban-t, Chris McCandless történetét? Ha igen mi a véleményetek róla/erről ?

Előzmény: romesz (237)
romesz Creative Commons License 2011.05.10 0 0 237

Szerintem kezdeskeppen szerezd be az eretsegit es utana minden evben add be a vizum lottora a jelentkezest.

Van tobb ismerosom is akik igy jutottak be az orszagba es egybol tudtak munkat is vallalni. 

Előzmény: GusPike (236)
GusPike Creative Commons License 2011.05.09 0 0 236

Szia!
Még nem tudom, hogy s mint lesz, egyenlőre szerencsére ez még csak távoli terv, addig alakulhatnak a dolgok. Köszönöm, hogy időt szántál rám, nagyon sokat segítettél!
Nem szeretnék feketén dolgozni, viszont ez a megélhetés kérdése aggaszt, inkább ez a rész amin el kell gondolkodnom a többivel már számoltam. : ) Mégegyszer nagyon szépen köszönöm! : )

Előzmény: Törölt nick (235)
GusPike Creative Commons License 2011.05.08 0 0 233

Sziasztok!
Nem tudom vetődik-e még erre valaki, azért megpróbálom. Kicsit offolni fogok, de Alaszkával kapcsolatban. :) Szeretnék pár év múlva, ha majd sikerül kiköltözni Alaszkába és munkát vállalni, és ez ügyben szeretnék érdeklődni, hogy akik jártak már ott erről tudnának valami információval szolgálni, hogy milyen munkákhoz lehet ott jutni, miből van hiány, milyenek az árak lakást és egyéb a mindennapi élethez szükséges dolgokat tekintve? Mennyi esélye van egy olyan embernek elhelyezkedni akinek nincs érettségije, viszont fiatal munkaerő és addigra nyelvekben is jártasabb lesz? Vagy a szakmai tapasztalat vagy egy szakma többet ér ott?

 

Jelenleg itthon keresek munkát, és nyár végén tervezem, ha minden sikeres, hogy külföldön munkát keressek, hogy elkezdjem megalapozni, ennek a kiköltözésnek az anyagi és egyéb hátterét.
A papíroknak és egyebeknek neten utána nézek, de ha ebben is tudnátok segíteni, vagy valamire felhívni a figyelmem annak örülnék! Esetleg szerintetek meg lehetne azt oldani egyből, hogy Alaszkában találjak állást, vagy nem ismertek valakiket, akik ott élnek magyarok és tudnának segíteni, akár csak abban, hogy beszélhetnék velük, hogy milyen ott kint? Illetve, ha nem megoldható szerintetek az azonnali kijutás, én már néztem rengeteg országot, de nagyon vegyes mindenhonnan az emberek véleménye, szerintetek hol érdemes elkezdeni próbálkozni?
Válaszotok előre is köszönöm!

 

OGBudan Creative Commons License 2011.04.04 0 0 232

ohh, Vajk, micsoda megtiszteltetés !! ;) hát, 2010 májusa valóban már közel egy éve volt, de az élményeket nehéz feledni ...

Előzmény: Vajk (226)
Vajk Creative Commons License 2011.03.20 0 0 230

asztabetyár !!:) 4és fél hónap Alaszka..:)

Nézhető film lett róla?

Előzmény: Törölt nick (229)
Vajk Creative Commons License 2011.03.20 0 0 228

Hello Derszu:)

 

Én már bizony öregszem és már a ma reggeli émények sem frissek, legalábbis ami az emlékezést illet:)

Merre voltatok legutóbb? 

Előzmény: Törölt nick (227)
Vajk Creative Commons License 2011.03.20 0 0 226

friss??:)

Előzmény: OGBudan (224)
romesz Creative Commons License 2011.02.20 0 0 225

Ennel jobbat nem talalsz sehol

Előzmény: pedrojunior (223)
OGBudan Creative Commons License 2011.02.20 0 0 224

Szevasz pedro

 

én tavaly májusban voltam kéét barátommal 3 hétig, szóval friss élményeim vannak az ügyben :)

küldj emailt, hátha tudok/unk segíteni, információt adni néhány dologban!

 

Üdv OG

Előzmény: pedrojunior (223)
pedrojunior Creative Commons License 2011.02.14 0 0 223

Sziasztok!

 

Tudnátok "némi" segítséget adni, egy szeptember eleji, kb. 2 hetes Alaszka-i utazás szervezéséhez?

Kontakt, útvonalak, szállások stb. stb.

 

előre is köszönöm!

ponca Creative Commons License 2010.09.09 0 0 222
Szia!

Fairbanks-Denali-Seward-Anchorgae és környéke.

Sewardból kihajóztunk, az csodás volt.
Az Exit gleccserre felmásztunk, ami fárasztó volt, de megérte.
Whittier és környéke is gyönyörű volt.

Csak Mc Kinley és a Denali, az nagyon kellett volna még!
Előzmény: Törölt nick (221)
ponca Creative Commons License 2010.08.29 0 0 220
Mi júliusban voltunk két hétig Alaszkában.
Nekem csalódás is volt egy kicsit.
Állandóan felhőben voltak a hegyek.
Sokat, nagyon sokat esett az eső. A Denali parkból szinte semmit nem láttunk, mert esett, esett és esett.

romesz Creative Commons License 2010.08.09 0 0 219
Vegig neztem a kepeket tegnap, szep ut volt az biztos.
Nekem kicsit korai lenne a majus elejei tura, inkabb julius vege augusztus eleje amit kituztem.
Mivel nem keszitettem fel a jarganyt igy eltoltuk egy evvel az utat, ha nem felejtem el akkor en is belinkelem majd az utat.
minden latogatot szivesen latok
Előzmény: OGBudan (218)
OGBudan Creative Commons License 2010.07.31 0 0 218
Szia Derszu, Sziasztok Mindenki!

Ja, voltunk, szuper volt!!!!!! :)))
Május 8-tól 30-ig, 3 hét utazgatás a föld egyik legszebb vidékén! Az első napokban Whittier (annyira tetszett, hogy az utolsó előtti napon visszalátogattunk), majd a Kenai: Hope (az elhagyatottsága egyszerűen lenyűgöző volt), Seward, Homer (tényleg nagyon finom a halibut). Aztán irány Valdez, (gyönyörű volt a Chugach területe végig), útközben a Matanuska gleccser. majd vissza Anchorage, ahol felvettük az RV-nkat, amellyel 2 hét gurulás. Először ismét keletnek, de most a Wrangell park irányába: McCarthyban fantasztikusan érzetük magunkat, velünk nyitották meg a szezont, sőt a kocsmát , a Golden Saloont is :)) (egyébként - lehet hogy az előszezonnak is köszönhetően - végig nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a helyiek). Innen irány Tok, Chicken érintésével (a Top of the World highway teljesítése :) Kanada és Dawson City (itt azért eléggé meghatódottan járkáltam:) !! Aztán a a Yukon territories átszelésével le délnek Whitehorse-on (itt mire találtunk egy helyet, ahol megtudtuk nézni a BL-döntőt, bejártuk az egész "belvárost") keresztül egészen Skagway-ig (hihetetlenül szép volt az egész Chilkoot hágós út, környék). majd két nap Juneauban, innen pedig hosszan vissza egészen a Denaliig (Talkeetna, de főleg a Denali highway feledhetetlen), ahol a turisták komoly mértékű jelenlétéhez eddigi utunk során nem voltunk hozzászokva. Mondjuk grizzlyket láttunk kicsit és nagyot is :))

nagyon tömören összefoglalva ennyi fért 20 napba, talán túl sokat is utaztunk, de hogy megérte, az biztos!
még visszamegyek(/ünk) mindenképpen, ahogy az "alaszka-szakértő" Horváth János barátom mondta: "ha egyszer valaki belekóstolt, nem tud többé leszokni róla..."

Üdv OG

néhány fotó a sok ezerből: http://www.flickr.com/photos/50446698@N08/
Előzmény: Törölt nick (209)
romesz Creative Commons License 2010.07.10 0 0 217
En iden mar a kanadai sziklas hegyseggel is kieggyeznek :D
Előzmény: Törölt nick (216)
romesz Creative Commons License 2010.07.10 0 0 215
Las Vegas, Nevada a homebase :D Mi mindig a VW-ben alszunk hiszen azert vettuk, hogy konnyen tudjunk mozogni es a szallasunk es egyszeru legyen.

ezen a blogon lesz fent minden idovel
http://romesz.blogspot.com/
Előzmény: Törölt nick (214)
romesz Creative Commons License 2010.07.10 0 0 213
Ugy terveztem, hogy iden felmegyunk Alaszkaba autoval, de nem keszitettem fel rendesen a VW Transzporterem igy majd jovore csinaljuk csak meg. Cirka 3 hetesre terveztuk es mindenutt a VW-ben aludnank. Megrendeltem mar a Milepost utikonyvet ami kifejezetten az autos turakat segiti. Minden evben ujabb kiadassal jelenik meg tavasszal es a szerkesztoi bejarjak az allamot.

http://milepost.com/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!