Keresés

Részletes keresés

tentacle_42 Creative Commons License 2000.12.21 0 0 14
ISDN 10 e-el olcsóbban, avagy hogyan szippantsuk vissza a pénzt MATÁV-tól.

A www.epartner.hu címen található cucc nagyon ígéretes. Van valaki, akinek próbálkozott vele?
Mondjuk én nem akarok isdn-t venni, de lehet hogy indítok egy jó kis honlapot ha így is lehet pénzt keresni.

Előzmény: hóember (13)
hóember Creative Commons License 2000.09.19 0 0 13
Érdekes, nálunk mind a kettő egyszerre cseng. Pedig egyik készülék ISDN, a másik analóg.

hóMbR

Előzmény: cyber.greg (4)
MrPete Creative Commons License 2000.09.19 0 0 12
Tud valaki mondani nekem helyet, ahol olcsóért lehet ISDN telefont venni?
grepaly Creative Commons License 2000.09.07 0 0 11
Hahó!

Ma kaptam egy hihetetlenül gagyi módon megírt és feladott levelet a Matávtól, helyesebben valamelyik viszonteladójától. Már háromszor elolvastam, de még mindig nem tudom elhinni, hogy valaki egy ilyen firkálmányt kiad a kezéből. A borítékon nincs feladó, a nevem kézzel van ráírva. És ez még csak a boríték. (Az pl. belül sincs leírva, hogy ki a feladó.)

Tartalmát nézve valószínűleg ezzel a Csak Önnek cuccal egyezhet meg, de erre -- jellemzően -- semmilyen utalást nem tesz.

Bescannelem a levelet valamelyik nap, és felteszem ide.

Grépály

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 10
Az így csal a Matáv topicban már leírtam, de ide is beleírom (röviden), hogy jól átverték az agyunkat ezzel a Csak Önnek csomaggal!

Legalábbis annak, akinek nem voltak "bennfentes" információi. Mert az, hogy 8000-től is szóba állnak veled, az nem kereskedelmi gyakorlat...

Ez ügyben még elképzelhetőnek tartom egy GVH/FVF feljelentés megírását, mert (lásd a másik topikban) aug 31-ig deklarálták a 8000-es minimumot, de erről gyakorlatilag senki sem tudott és ez kimeríti a fogyasztók megtévesztését és a megkárosítás lehetőségét is (akinek nem szóltak, hogy lehetősége van erre, az a két év alatt kb. 72 ezret veszít, és ekkor még nem számoltam bele a kötelező forgalom eltörlését, csak az 'aktív' levonást, a -2500-at), ami pl. csak 20 ezer ISDN előfizetővel számítva (akivel kicsesztek - mert ha jól belegondotok, akkor a mindenkinek csomag + sima alapdíj már majdnem 8000 ám!!!!) így, az már 150 milliós összeg a két év alatt!! (bár van az 2-4 száz millka is)

Üdv!
Maus Róbert Péter
Maus Róbert Péter

Előzmény: Berényi Zsolt (9)
Berényi Zsolt Creative Commons License 2000.09.04 0 0 9
Igen ez így igaz.

Ez a különbség a Matáv honlapon meghirdetett és a "Csak Önnek" akció között.
Az interneten is hirdetett ISDN vonalcsere esetében van kötelezően vállalt 3.000.-Ft (vagy 30.000.- és akkor itt sem kell belépési díjjat fizetni) havi forgalom. A "Csak Önnek" esetében pedig a havi előfizetési díj tartalmaz 2.500.-Ft lebeszélhető kedvezményt. A "Csak Önnek" akció azoknak szól akiknek az utóbbi 3 hónap forgalma eléri az átlag 15.000.-Ft-ot (havi 8.000.-Ft-tól már szóba állnak az emberrel).
Sajnos én a múlt héten tapasztaltam a saját bőrömön, hogy havi 5-6.000.-Ft forgalommal nem vehetek részt az akcióban. Suxxx!

Üdv
BZs

Előzmény: NaNe (8)
NaNe Creative Commons License 2000.09.03 0 0 8
Kedves mikimaus,

A kiegészítő szerződésem (Csak Önnek) 2/c pontja kimondja, hogy 24 hónapon keresztül belföldi vezetékes hívások után 2500 Ft forgalmi kedvezményt kapok. Kötelezően vállalt forgalom nincs a szerződésben, csak a havi 4875 Ft br alapdíj.

üdv,

NaNe

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.29 0 0 7
Ez nem így van!

van alapdíj + KÖTELEZŐ forgalom

Nézd meg a honlapon!

Ha tudsz ennek ellentmondó gyakorlatot, légy oly szíves és jelezd (mail!), mert kapásból feljelentem őket a GVH-nál (fogyasztók megtévesztése és diszkriminálása: ui. akciós áron lehet adni bármit, de azt nyilvánosságra is kell hozni és ez NEM FÜGGHET attól, mekkora primér (induló) forgalmat generál az előfizető, hiszen elképzelhető, hogy a szekunder (végződő, bejövő) forgalma óriási, tehát ez diszkrimináció).

Egyébként a matávos dolgozók (mind!) ingyen kapják az ISDN-t és nekik eleve van forgalmi kedvezmény és nincs kötelező forgalom (lásd telefontos július a honlapjukon).

***********

Más: Az NT-ből kijövő analóg felület NEM SISTEREGHET! Ha mégis, akkor jelentsd be hibára, mert rossz a codek vagy a szűrő (vélem, hogy itt már valami dsp alapú codec és szűrő üzemel) vagy táp gondja van (de egy foldhurok is előidézhet ilyet)!

Vagy: ha ISDN készülék teszi, akkor azt méresd be!
Vagy: ha nagyon jó analóg készüléked van és nem vág megfelelően 3.4kHz felett (tipikusan nyugat német készülékek, pl. a jó öreg T&N (ma TeleNorma) készülékek ilyenek, amiken Derrick főfelügyelő is dumál) - elektronikus hibriddel rendelkező készülékek esetén viszont biztosan jó a sávhatárolás (lévén maga az IC teszi...).

Ha semmiképpen sem oldódik meg - irány az audiológus :-)))

Persze ez nem vicc, mert sajnos pl. én ki vagyok hegyezve a 15-18 kHz-re Pl. TV sorfrekvenciától, vagy tápegységtől ami szabadon fut, kiszakad az agyam!!!

Mindenkinek kellemes hetet!

Maus Róbert Péter

Előzmény: NaNe (5)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.29 0 0 6
Kedves Cyber.Greg !

Azért NE legyél olyan pozitivista:

ha megnézed a szerződést, abban az szerepel, hogy a kedvezmény MÉRTÉKÉRE ad garanciát 2001.dec.30-ig. DE MAFÁRA A DÍJAKRA NEM!!! Tehát ha úgy gondolja, felemelheti a duplájára az előfizut és abból értelmezés kérdése, hogy a mostani % százalékot adja kedvezménybe, vagy a mostani x%-nak megfelelő manit vonja le - de egy biztos: ebben az esetben már abszolút értékben (is) magasabb díjra számíthatsz!

És mivel az ISDN még másfél évig kizárolagos Matáv szolgálat, ezért azt tesznek Veled, amit akarnak - és ha lemondod a bevállalt 2 éven belül, akkor fizethetsz kapásból 75 ezret!

De én leszek a legboldogabb, ha az ellenkezője fog történni :-)))

Üdv.

Maus Róbert Péter

Előzmény: cyber.greg (4)
NaNe Creative Commons License 2000.08.28 0 0 5
"2. Havi kb 4500-4800 Ft előfizu (2*egyéni alapdíj)"

Igen, de ez a díj tartalmaz br 2500 Ft értékű forgalmi díjat is, amit lebeszélhetsz. Tehát gyakorlatilag 2500 Ft a havi előfizetés.

NaNe

Előzmény: Törölt nick (2)
cyber.greg Creative Commons License 2000.08.27 0 0 4
Így van, mi is kaptunk levelet a Matávtól, hogy az utóbbi 3 hónapban a 45 ezret elérte a számlánk, ezért ingyen szerelik be az ISDN-t.

Mi igényeltük, be is szerelték.

Amennyivel drágább a havi ISDN-előfizetés, annyi kedvezményt adnak a forgalmi díjból két évig, tehát elvileg 2002 nyaráig nem kerül többe az ISDN, mint a régi telefonvonal.

Addig meg bármi történhet, pl. megszűnik a monopóliumuk, lesznek más szolgáltatók, konkurencia, kábelnet stb. (ugye?)

Csak kár, hogy háttérzúgás van a telefonban, és az NT-box szeszélyétől függ, hogy melyik készülék cseng a háromból...

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.27 0 0 3
Itt vannak a lehetséges linkek (index tasztal topicok):

'ADSL ősztől a Matávnál':

http://index.hu/forum/forum.cgi?=t&t=9018852&uq=79

'Matáv ISDN'
http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9006860&uq=229

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.27 0 0 2
Nem 0-ázás!

1. Nem 3 bérelt vonal, hanem alapban az ISDN szolgálathoz 3 db telefonszámot adnak a csomagban (ISDN2+ esetén az egyok a régi számod és + 2 db új)

2. Havi kb 4500-4800 Ft előfizu (2*egyéni alapdíj)

3. 3000 Ft kötelezően bevállalt havi forgalom (azaz ha egy kukkot sem beszélsz, akkor is minimum kb 8000 a számlád)

4. Jöhet hozzá MatávNet csomag - igény szerint, de az ISDN kapcsolat egy picit drágább account (kb 500Ft-tal) - lehet MindenkiNet is

5. Ahhoz, hogy kihasználhass egyszerre 2 64kilobitpersecundum-os adatcsatornát (ennyi van az ISDN2-nél, ez az ún. alap hozzáférés - PRA Private Rate Acces ISDN) 2 darab Matávnet account kell!!! De forgalmi díjat - ha van mindenkinek csomag és a kedvezményes időben netezel - egy fillért sem kell fizetned!

6. Megszűnt az 1.1-es adatforgalmi szorzó isdn-en (azaz a netezés uannyiban kerül forgalmi díjilag, mint a duma) és már a 150Ft-os kedvezmény (itt áll meg a számláló) is ebben a formában igaz (azaz már nem 200 az ISDN-nél)

7. Kapsz egy falidobozt (nem telefonközpont - NT=Network Terminal=Hálózat(i) végződés - ami ISDN2+ esetében két analóg és egy S0 (az isdn soros digitális busza) valamint egy RS232(=V24) soros végződést tartalmaz (azaz benne van a kábelmodem, de eddigi ismereteim szerint nem helyettesít TELJES KÖRŰEN egy ISDN modemet, ami a gépedben lenne, de akár azt is használhatsz az említett S0 buszon keresztül)

Tehát lehet használni a régi analóg készülékeket (fax, üzrög, telefon stb., még az 56k-s modemet is, bár ismereteim szerint azzal már lehet sebességvisszaesés -de lehet vele tökölni és akkor jobb lesz!).

8. A 'MATÁV ISDN' topicban találod a legteljesebb infókat, de létezik a neten magyar nyelvű magyarázóanyag (origo-n keress az isdn-re), bár magam nem néztem meg, tehát nem minősíthetem.

Üdvözlettel

Maus Róbert Péter

Előzmény: chromax (1)
chromax Creative Commons License 2000.08.27 0 0 1
3 bérelt vonalat biztos nem fogsz kapni hozzá... a többi része igaz lehet, mivel valóban van most egy ilyen akció a nagyobb forgalmú ügyfeleknek. Kicsit magasabb lesz az előfizetési díj, illetve alá kell írnod x időre (asszem két évre) a szerződést.

üdv
chromax

Előzmény: pingvin (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.27 0 0 0
remélem nem indiszpozicionáltságom miatt fogok lekésni a nullázásról

valéptech

pingvin Creative Commons License 2000.08.27 0 0 topiknyitó
Ma egy kissé indiszponált Matáv ügynök azzal keresett fel, hogy a Matáv kigyűjtötte azokat a felhasználókat, akik hosszabb ideje magasabb telefonszámlát produkáltak, és ezeknek felajánlanak egy ISDN vonalat, beszereléssel(ez egy kb. 100ft-os telefonalközpontot igényel!), 3 bérelt vonallal, korlátlan internet előfizetéssel, mindezt tehát ingyen(!), és ez 2001 dec 31-ig fennáll, miután valószínüleg megszűnik a Matáv monopóliuma. Azt mondta a bácsi, hogy mindez a Matáv új akciója, így próbálják megörizni a régi kuncsaftokat, mivel 2002-ben már más telefontársaságok is megjelennek a színen.
Szóval, mit tudtok erről? Lehetséges ez? Ha ezek igazak, mivel kerülhet ez nekem többe, mint a régi jól megszokott kis 15000ft-os telefonszámlám?

index-pingvin

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!