Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.13 0 0 23
Felhozom.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.26 0 0 22
Orvos látott már?
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.26 0 0 21

A összes kisebb országot be lehetne vonni a környékről. Van egy nagyobb országokból álló "északi" ív, ami természetes határt képez: Olaszország, Franciaország, Németország, Lengyelország, Ukrajna. Délen Törökország túl nagy. Az ezek és a tengerek által határolt területen pont 18 ország van. Mindegyik kapna egy csapatot, kiesés nem lenne. Ez lenne ám a liga!

nemeth_b Creative Commons License 2004.11.23 0 0 20
röviden

szerintem ha meghívásos alapon működne a torna, 2-3 éven belül komolytalanná válna
Előzmény: Oliveira (19)
Oliveira Creative Commons License 2004.11.23 0 0 19
Új futball-ligát terveznek a magyarok és a horvátok

A Magyar és a Horvát Labdarúgó Szövetség vezetői titkos tárgyaláson egyezetettek egy esetleges regionális liga létrehozásáról, amely legkorábban 2006-ban indulna be. A ligában a horvát és magyar csapatokon kívül bosnyák, szlovén, osztrák és szlovák egyesületek szerepelhetnének. Vlatko Markovic, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke azonban kijelentette, hogy egyelőre minden csak ötlet szintjén merült fel, és csak megfelelő szponzorok támogatásával indulhatna be a bajnokság.

A horvát Index honlap szerint november 11-én és 12-én Budapesten találkoztak a magyar és horvát szövetség vezetői. Magyar részről ketten a labdarúgó-szövetséget, tízen az élvonalbeli klubokat képviselték, a horvátoktól Vlatko Markovic, a szövetség elnöke, Zorislav Srebric főtitkár és Damir Vrbanovic ligaelnök jelent meg. A titkos tanácskozáson egy regionális liga létrehozásáról volt szó, ami 2000 óta téma. Az elképzelések között három verzió merült fel, a Balkán Liga, a Közép-európai Liga és az Alpok-Duna-Adria Liga. A 2006-ban induló bajnokság ezt a hármat ötvözné, és horvát, magyar, bosnyák, osztrák, szlovén és szlovák csapatok vennének részt benne.

Damir Vrbanovic szerint a vezetők mindkét fél részéről egyetértettek abban, hogy egy ilyen liga jótékony hatással lenne az adott országok bajnokságának színvonalára is, és későbbi együttműködés alapját képezheti. Vrbanovic elmondása alapján a bajnokságban 12 vagy 16 csapat játszana, az ideális az utóbbi lenne, mert akkor 4 darab négyes csoportban zajlanának a küzdelmek, oda-visszavágós alapon, és minden csoportból az első kettő jutna tovább. A legjobb nyolc között már egyenes kiesés lenne, és egy meccsen dőlne el a továbbjutó kiléte, a pályaválasztót mindig előre kisorsolnák.

Zorislav Srebric, a horvát szövetség főtitkára a Vecernji List hasábjain úgy nyilatkozott, hogy 6 hónappal ezelőtt Zágrábban is tárgyaltak már, majd most a magyarok javaslatára találkoztak ismét, ezúttal Budapesten. A magyarok részéről ezúttal már konkrét javaslatok is felmerültek, azonban még semmi nem lett írásban lefektetve, de a résztvevők rangja jelzi az ügy komolyságát. A szlovákok részvételét főleg a magyar vezetők pedzegették, az osztrákok bevonása pedig elsősorban az anyagi vonzatok miatt merült fel. Srebric megerősítette mindazt, amit Vrbanovic is elmondott a csapatokról, és hozzátette, hogy a mérkőzéseket februártól májusig játszanák le, mert az említett országok klubjai ebben az időszakban általában már nem érdekeltek a nemzetközi kupákban. Ráadásul csak kilenc időpontot kéne kiválasztani, ezzel tulajdonképpen meghosszabbítanák az egyesületek nemzetközi szereplését.

Srebric szerint mindenki pozitívan fogadta az ötletet, de érdemi előrelépések akkor történhetnek, ha létrehoznak egy szervezőbizottságot, amelyben a résztvevők képviselői mellett a televíziós társaságok és szponzorok elöljárói vállalnának szerepet. Ez a bizottság dönthetne a részt vevő csapatokról, azaz nem a bajnokság állása határozná meg, hogy ki induljon, hanem az egyes gárdák eladhatósága. Srebric példaként azt hozta fel, hogy ha a külföldön kevésbé ismert Pécs vezetné a magyar bajnokságot, és a Ferencváros csak a középmezőnyben tanyázna, akkor is a zöld-fehérek indulhatnának, mert marketingszempontból sokkal előnyösebb lenne a részvételük. December közepén találkoznak újra a vezetők, és akkor már konkrét javaslatok születhetnek a meglévő ötletek mellett.

Vlatko Markovic szintén a Vecernji Listnek nyilatkozott, ám a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke volt a legvisszafogottabb. Szerinte nehéz lenne egy regionális ligát létrehozni, mert nem lenne akkora az érdeklődés, kevés a valószínűsége, hogy a meccsekre 40-50 ezer néző kilátogasson. Sokkal jobban érdekelné egy Közép-európai Liga, amelyben horvát, magyar, osztrák, cseh, szlovák és szlovén csapatok játszanának, de minden bajnokságból csak az első két helyezett indulna. Kiemelte, hogy a legfontosabb a szponzorok bevonása és a televíziós jogok biztosítása, és amíg nincs meg a megfelelő anyagi fedezet, addig nem lehet komolyan tervezni.

A horvát Index megkérdezte a szerb szövetség elnökét, Dragan Stojkovicot, aki csak az újságokból értesült a hírről. "Nehéz egy olyan találkozót és megbeszélést kommentálni, amelyről keveset tudok. Ha számítanának a szerb csapatokra, akkor feltétlenül támogatnám a javaslatot, de bevallom, érdekelne az UEFA véleménye is. Úgy vélem, először meg kellene próbálni az egykori jugoszláv tagállamok csapatai között pár mérkőzést játszani, hogy meglássuk, mit szólnának mindehhez a szurkolók" - vélekedett az egykori kiváló labdarúgó.

A délszláv térségben nem kis problémát okoz a háború óta, ha egykori tagállamok találkoznak, legutóbb Boszniában a szerb-montenegrói válogatott vb-selejtezőjét kísérte heves szurkolói összecsapás.

Amíg a horvát szövetség támogatná az ötletet, addig a klubok - a Rijeka kivételével - hallani sem akarnak a szerbek részvételéről.

[origo]
basszusg Creative Commons License 2004.11.17 0 0 18
Igazad van, néhányan azt hiszik hogy a magyar foci nem áll és nem is állt másból mint ferencvárosból. És ők nem is sejtik hogy az országban éppen ezért az ego nézetért milyen sokan utálják a fradistákat és a fradit.
nemeth_b Creative Commons License 2004.11.17 0 0 17
hát, az lehet, hogy 4 évet késtem a válasszal, viszont szerintem
a Ferencváros 2-szer nyert Közép-Európa Kupát.
a VASAS 6-szor!

szerintem tehát nem lehet az FTC a legeredményesebb csapat!

HAJRÁ VASAS!
Előzmény: G. Peti (16)
G. Peti Creative Commons License 2000.12.20 0 0 16
Annak idején volt, csak akkor Közép-Európa-Kupának hívták. Gondolom mondanom sem kell, hogy az összesített tabellán magyar csapat, a Fradi áll az első helyen!
Cida Creative Commons License 2000.12.18 0 0 15
Az általad írtak abszolút passzolnak az én gondolataimmal, azaz tavasszal kéne, esetleg a hazai bajnokság mellett. A cél, hogy a nyár végére, a nemzetközi kupasorozat kezdetére mindegyik csapat komoly meccsekkel készüljön fel !!
Előzmény: Ernesto Serra (13)
Jgermeister Creative Commons License 2000.12.18 0 0 14
A temahoz csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy hallottam mar egy eszaki ligarol is (Belgium, Hollandia, Skocia, Svedorszag...) ami ugye ehhez a kozep-europai ligahoz lenne hasonlo.

Jägermeister

Ernesto Serra Creative Commons License 2000.12.18 0 0 13
Az ötlet nem rossz, de szerintem mehetne ez a Nemzeti Bajnokságokkal párhuzamosan is. Tavaszra általában úgyis kiesnek a régió csapatai az európai kupákból, itt lehetne edződni, jobb csapatokhoz, hozzászokni a szerda-szombat ciklushoz (szerdán az ellenfél a Sparta Praha, szombaton a ZTE). A liga megfelelő szponzorálása mellett szép kis summát vehetnének fel a csapatok, amolyan kis bajnokok ligája lehetne. Az más kérdés, hogy az UEFA nem tapsolna örömében, sőt egy korábbi "ellenliga" felvetésnél kilátásba helyezte, hogy kitiltja az érintett csapatokat az UEFA rendezvényekről (igaz ez az említett ellenliga nagyságrendekkel nagyobb csapást mért volna a BL-re:)), de szerintem ezt ki lehet védeni azzal, hogy hivatalosan barátságos meccsek lennének, azt csak lehet játszani akármikor.
Cida Creative Commons License 2000.12.17 0 0 12
Illepetroso Creative Commons License 2000.12.17 0 0 11
Végül is ha már a komoly kupákban általában képtelenek az említett országokból érkező klubbok valami érdemit művelni, akkor persze működhetne a dolog: ez egyenlő lenne a saját pozíciójuk megerősítésével az európai "fociporondon", de egyben halálos végrendeletet is jelente, aminek a nyugati sztár klubbok csak örülhetnek, hiszen egy ilyen esetben lenyomja saját magát a keleti "konkurencia". De utánpótlás nevelésre (legalábbis mint alternatíva, hiszen minden nagy klubb internacionális), tehetséges olcsó keleti játékosok begyűjtésére jók lennénk. Ha nem ebben a formában, de úgy is ez lesz. Ez itt nem Kelet- és nem Közép-Európa , hanem NYUGAT-ÁZSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Cida (8)
Tempo007 Creative Commons License 2000.12.17 0 0 10
De nekem gyanús,hogy a horvátok csak úgy,spontán kitalálták,konkrét csapatokkal...
Tempo007 Creative Commons License 2000.12.17 0 0 9
Nekem tetszik az ötlet,de nem hiszem,hogy kéne bele három szlovén csapat.
Cida Creative Commons License 2000.12.17 0 0 8
A kérdésedre a válasz: dehogynem. Azonban te is tudod, hogy ez már réges-régen nem szimpátia alapján történik. Egy komoly klubnál egyszerre van jó csapat, pénz, stabil háttér, plusz közönség, jelenleg ezeknek a kritériumoknak szerintem az általam említett csapatok (plusz még esetleg az Újpest, Debrecen, Tatabánya, Győr) felel meg. Szegeden pl. minden van, csak focicsapat, pénz, és stabil háttér nincs, azért ennek a ligának sem az lenne a célja, hogy minél színvonaltalanabb legyen a bajnokság, arra ott van az NBI...
Előzmény: Illepetroso (6)
Cida Creative Commons License 2000.12.17 0 0 7
Isz-akos, ez jó volt !!!

Illepetroso !

Igazad van, a futball már réges-régen üzleti/politikai kérdés is. Ami viszont szintén tény, hogy a nyugat-európai fociban annyira hihetetlen sok pénz van már így is, hogy reális veszély, hogy Európa szegényebb régióiban végérvényesen lemaradnak a klubok, akik nem bírják a lépést tartani a sztárcsapatokkal. Azért az elgondolkodtató, hogy már a horvátok is szorgalmazzák az összefogást, ahol azért kicsit királyabb a foci, és tele vannak sztárokkal. Szerintem pontosan látják, hogy ha a hátország (a bajnokság) gyenge, akkor hosszabb távon a focijuk is gyenge lesz.

Illepetroso Creative Commons License 2000.12.17 0 0 6
Még valami...
Olvastam a nyitásod. Szerinted nem érdemlik meg Pécsen, Nagykanizsán, Szombathelyen sőt!!!!!!!!!!! Szegeden, Nyíregyházán vagy akár Debrecenben stb. a szurkolók a jó játékot, magát a focit????????????????? Dunaújvárosnak szerencséje volt, hogy lett egy normális szponzora, miért ne lehetne ez máshol is késöbb???? Átlag 800-as közönségnek focit????? Csak mert ők az "elit"???????? Azért ez több, mint mulatságos.
Illepetroso Creative Commons License 2000.12.17 0 0 5
Most a fociban, aztán késöbb még lesz Osztrák-Magyar Monarchia is újra... A Haider különben is pedzegeti a régi tagállamok alkotta K európai ellenpólust az EU-val szemben.
Ezt nem fogják engedni, a foci sem csak "foci", már ha értesz.
De várom véleményed.
Előzmény: Cida (3)
isz-akos Creative Commons License 2000.12.17 0 0 4
Cida!
Szerintem kérned kéne szerzői jogot valamint a liga-döntőn Te végezd el a kezdőrúgást...gyausak nekem ezek a horvátok...szerintem DK3-ba járnak ötletekért;-)
ciao
Cida Creative Commons License 2000.12.17 0 0 3
4 hónapnyi szünet után életet lehelek a topicomba, ugyanis nagy-nagy meglepetésemre mit látok a tegnapi Színes Sport-ban? "Horvát ötlet az Alpok-Duna-Adria liga" !!!!!!!! Mintha csak olvasták volna az ötletemet, még az érvek is ugyanazok :-)))))) Röviden: Horvát ötlet alapján létrehoznának egy közös bajnokságot a legjobb horvát, osztrák, szlovén és magyar csapatok részvételével. A bajnokság tavasszal zajlana, 12 csapattal, két kiesővel. Az első verzió szerint a résztvevők: Croatia (Dinamo) Zagreb, Hajduk Split, NK Osijek, Sturm Graz, Austria Wien, FC Tirol, Dunaferr, MTK, Ferencváros, Olimpia Ljubljana, Maribor, Gorica. Szóba jöttek még egyéb közép-európai bajnokságok is (szerintem a cseheket, ukránokat mindenképpen bele kéne venni...), és egyébként is elég kezdeti stádiumban van a dolog, de végre valakinek már eszébe jutott, hogy csak ez lehet a jövő útja !!!!!!
Cida Creative Commons License 2000.08.25 0 0 2
Szerintem valahogy úgy kellene megoldani a lebonyolítást, hogy osszel minden ország rendezne egy kvalifikációs szakaszt, és országonként a legjobb négy csapat jutna be egy rájátszásos rendszerbe, amit tavasszal rendeznének. Figyelembe véve, hogy a környezo országokban szinte mindenhol jobb a foci, valamint, hogy minden országban található legalább 3-4 olyan csapat, amelyik megüti az európai szintet, egy nagyon eros bajnokságot lehetne létrehozni, ami kiváló felkészülés lehetne az oszi nemzetközi kupaszezonra.

Abban igaza van Biancoblunak, hogy így mondjuk minden második meccs nem itthon lenne, de azt hiszem a színvonal és a lehetséges elonyök boségesen kárpótolnák a szurkolókat. És egy kicsit eljátszva a gondolattal, szerintem ez ma MO-n a Dunaferrt, Vasast, MTK-t, Újpestet, Fradit, és a Lombardot érintené, ma ezek a legjobb formában lévo csapatok. Ja, és néhány lehetséges ellenfél: Dinamo Kijev, Croatia, Sparta Praha, Steaua Bucarest, szerinem nem rossz névsor...

mash Creative Commons License 2000.08.24 0 0 1
én támogatom!
Előzmény: Cida (-)
biancoblu Creative Commons License 2000.08.24 0 0 0
A dolog jó ötlet, de szerintem elég lenne ha Csehország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország (és esetleg Ausztria) venne részt benne. Ez akkor jöhetne létre, ha a többi országok közötti bajnokság is megalakulna. Emellett a nemzeti kupaküzdelmeknek kéne negy szerepet kapniuk, így szintentartva a hazai focit is.

HAJRÁ MTK!!!

U.i.: Én azért nem szívesen mennék minden héten Poznanba, Splitbe, Prágába ($)!

Cida Creative Commons License 2000.08.24 0 0 topiknyitó
Régóta érlelodik bennem a gondolat, és elhatároztam, hogyha kiesik a Dunaferr, akkor rögtön megnyitom ezt a topicot, hát sajnos itt az ideje (azóta is teljesen depressziós vagyok, mert állati közel voltunk hozzá…). Szóval a lényeg:

Azt hiszem, hogy végérvényesen bebizonyosodott, hogy hosszabb távon csakis azok a csapatok lesznek/maradnak európai mércével mérve is versenyképesek, amelyek hétrol hétre világszínvonalú ellenfelekkel mérkoznek. A Dunaferr ugyan egészen fantasztikusan helytállt a Hajduk és a Rosenborg ellen, de a dönto pillanatokban kiütközött a rutintalanságuk, foleg a Rosenborg elleni elso mérkozésen, ahol tulajdonképpen el is dolt a továbbjutás. Igazán nem akarom megbántani a magyar csapatokat, de ameddig itthon Haladás, Pécs vagy Nagykanizsa szintu csapatokkal kell bohóckodnia, addig ne várjuk azt, hogy legközelebb messzebb jutunk. Arról nem is beszélve, hogy azzal a töménytelen sok pénzzel, amit a nyugati profiklubok a BL-bol profitálnak, a távolság egyre csak no, egészen addig, amíg egyszercsak behozhatatlan lesz. Az egyetlen megoldás, ha a közép-európai csapatok (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Jugoszlávia legjobbjai) összefognak, és a legjobbjaikat egyesítve közös bajnokságot hoznak létre, ahol tényleg edzodhetnének a legjobb magyar csapatok. Ez a megoldás sok sportágban már bevált (jégkorong, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz), és a sportág fejlodését vonta maga után, szerintem ezt a lépést meg kell tenni a fociban is, ha nem akarjuk, hogy a közeljövo elitfociját csak távolról szemléljük.
Szerintem már most is késo, igazán nem szeretném megvárni, amíg ez a fantasztikus DUNAFERR visszaszürkül a magyar bajnokság nívójára !!!

Várom a reagálásokat (érveket, ellenérveket).

Üdv,
Cida

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!