Keresés

Részletes keresés

legitim Creative Commons License 2001.07.24 0 0 6
Üdv mindenkinek!
Hála Istennek, nekem még mindenki kifizetett mindent. Nem volt valami sok megrendelésem, ez igaz. Van azonban egy dolog, amit soha nem tennék, ha nem fizetnének: nem tennék 9mmm-est az asztalra és nem nevezném meg a céget, aki kiszúrt velem.
Sajnos, tudok olyan esetről, amikor a vállalkozó adott melóért nem lett kifizetve és apróhirdetést adott fel egy újságban, miszerint X cég ntartozik neki és nem akar fizetni. Na erre X cég - ahelyett, hogy fizetett volna - perre vitte a dolgot és mi lett: a bíróság a hoppon maradt vállalkozót marasztalta el (talán valami kártérítésre is kötelezte). Fiúk, az a helyzet, nem nagyon működnek a normál üzleti dolgok kishazánkban. Inkább keleti, barbár szokások uralkodnak itt is (ezért értem a 9mmm-es bevetését is, csak nem értem meg) Én is ismerek építési vállalkozót, aki fegyverrel megy pénzt behajtani és megfélemlíti az adóst: csak válogat: ha van zsozsesz, akkor van balhé is, ha látja, csóró, ad neki haladékot. Én azt gondolom, hogy abszolút aprólékosan le kell írni, milyen szolgáltatást nyújtotok a webdesignt illetően és a fizetési feltételek között be kell tenni egy határidőt, miszerint x ideig kifogást indoklással nem emel,a szerződést teljesítettnek kell tekinteni. Sovány vigasz, de valami. Üdv.
watashiwa Creative Commons License 2001.04.26 0 0 5
Csákány mindenkinek!
Hasonló a problémám! 15 éve programozok minden félét!Jelenleg én is WEB-lapokat és hálózati adatbáziskezelőket írok.A megbízómnak nem komplett program kellett,hanem egy már félkész programot kellett befejezni,ugyanis aki eredetileg csinálta lelépett. Nem tudom miért. Mint tudjátok ezt nem nagyon vállalja senki,de kellett a leves. Megcsináltam potom 20000-ért,aminek csak a felét fizette ki.Sajnos nem volt több pénze és 1 hónapra tette a másik 10000 kifizetését.Azóta már beszéltünk és új problémákra hivatkozva nem akarja rendezni a számlát.Éppen új üzlethelyiség beépítése köben találtam, mégis sírt,hogy nincs pénze! Azóta baj nem volt a programmal,csak amióta kérdőre vontam a lé miatt! A srác egy miskolci cég tulaja, aminek több üzlete van kiemelt helyeken. Napszemüvegekkel foglalkozik, a neve PETkER BT. Kerüljétek!
Csákány
0vadasz Creative Commons License 2001.04.24 0 0 4
Igen már én is tapasztaltam hasonló dolgokat!

Nagyon megoszlik a szakma.

Én csak azokra haragszom, akik pofátlanul sokat elkérnek egy-egy minősíthetetlen munkáért.

zalai Creative Commons License 2001.02.06 0 0 2
Üdv!

Sajnos mi is hasonló helyzetbe kerültünk. A sztori a következő:

Főszereplők:
- 150-200 fős cég, több tevékenységi körrel.
- Mi (1 designer, 1 programozó)

Megkerestek, elmondták mit szeretnének. Majd változtattak rajta, ment a huzavona hónapokon keresztül. Végül nagy nehezen döntött a vezetőség a koncepciót illetően. Elkészítettünk 4 vagy 5 design tervet. Tetszett nekik, de ismét eltelt vagy 2 hónap. Szóltak, hogy most mi van? Kérdeztük mi lenne, hisz nem jelentkeztek. 2 hét után végre kiválasztották a nekik tetszőt. Megkötöttünk egy megbízási szerződést, melyben ki volt kötve, hogy a honlap anyagához szükséges információkat legkésőbb 1 hónapon belül megkapjuk. EMIATT LEMONDTUNK egy hasonló kaliberű munkát. (Nem győztük volna határidőre, tudjátok, mindkettőnek tegnapra kellet volna...) Eltelt 3 hónap, infót nem kaptunk, azt mondták most nem érnek rá. Letettük eléjük a szerződést és hevesen mutattuk a benne szereplő határidőt. Azt mondták, rendben, intézkednek. Azóta sincs semmi, csak mi lettünk szegényebbek majd' félmillió forinttal.

Ez esetben mit lehet tenni? Szerződés van, s bár ők nem teljesítették az abban foglaltakat, nem hinném, hogy lehet bármit is tenni. Elb@sztak 1 évet az életünkből és elszalasztottunk miattuk 2-3 elég nagy volumenű munkát.

Üdv,
zalai

Előzmény: banvalley (-)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1
Ha már teljesen elveszett a dolog, legalább el kellene mondanotok, kik voltak azok. Hátha ezzel meg lehet elozni mások bebukását.
Egyébként nem csak webdesign-ra érvényes ez sajnos, hanem más ilyen jellegu munkákra is. (Lsd. Kiadványszerkesztés felsofokon c. topic valahol még az elso harmadban.)

Esetleg, ha tényleg menthetetlen a helyzet, lehet e-mail-ezni az anyavállalathoz, legalább tudjanak róla, hiszen egy korrekt cég PR-jához hozzá tartozik a beszállítókkal fenntartott jó kapcsolat is. Ismerek céget, ahol ilyenért jól a fejükre koppintanának.

Előzmény: banvalley (-)
zako Creative Commons License 2000.08.24 0 0 0
Csak nem 0 forintot akartak fizetni??? :-)

Egyszer én is adtam megbízást weblaptervezésre, én is keveset ígértem, de azt az utolsó fillérig meg is kapta a srác, bár ő is csúszott picit. A leírt eset azért különösen felháborító, mert sejthetően nem egy szegény cégről van szó...

Zako

Előzmény: banvalley (-)
banvalley Creative Commons License 2000.08.23 0 0 topiknyitó
Kedves Mindenki !
(akit érint a téma)

Szabadúszó webdesignerek vagyunk, alkalmi jellegű megbizási szerződessel dolgozunk különféle nagy és még nagyobb cégeknek. Nos, az egyik ilyen díszpéldány ma majdnem jól elbánt velünk.
A történet:
Elkészítettük egy igencsak világhírű vállalat honlapját, még reális áron, up-to-date eszközök, Flash, miegymás. Rendben, kifizettek. Másik munka, iszonyú szőrözés, pepecselés, időhúzás. Nagy nehezen elkészülés. Majd bejelentés a fővállalkozó részéről, hogy mivel MI késtünk, kötbér az amúgy is soványka munkadíjból. Béka benyeve, újabb munka, a fent említett világcég egy külföldi részlegének a honlapját kellett elkészíteni olyan nyelven, amin egyikünk sem beszél. Sebaj, megcsináljuk. Persze a jó kapcsolat és egyebek miatt irásbeli szerződés NEM történt csak szóbeli, ár a szokásos piaci ár harmada (mint utóbb kiderült). Majdan mikor eljő a nap, hogy az anyagokat át kellene adni, hosszas -azaz több napi- könyörgésre kiderül, hogy egy a már alacsony árnál is alacsonyabb, mondhatni nevetséges összeget akartak fizetni érte, s mivel mi ezért az anyagot nem adtuk, hiszen nem is az övék perrel fenyegettek meg és a legutolsó munkát sem fizették ki - persze önhatalmúlag. Nos, hát mi úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk ezzel a problémával egyedül és szeretnénk megtalálni azokat a sorstársainkat, akikkel hasonló vagy még szörnyűbb módon bántak el, hogy végre valahára képviselje valaki a MI érdekeinket is valahol!

-banvalley

PS: Megbízható érdeklődőknek előzetes egyeztetés után megmutatjuk a szóban forgó honlapot, csak hogy lássátok nem viccelünk, EZ KOMOLY!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!