Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 23 órája 0 0 86916

awww...

Előzmény: Stratonicus84 (86914)
Biga Cubensis Creative Commons License 28 órája 0 0 86915
Stratonicus84 Creative Commons License 1 napja 0 0 86914

Es sajnos aayla secura sem..

Előzmény: mindenki senkije (86911)
mindenki senkije Creative Commons License 1 napja 0 0 86913

Nem hiszem, hogy 1976-ban, egy akkor még nem létező film egyik jelenetéről kapta volna a nevét. 

Amúgy melyik jelenetre gondolsz?

Előzmény: Darwin (86912)
Darwin Creative Commons License 1 napja 0 0 86912

Talán mert az ESB-ben van egy ilyen jelenete az ion-ágyúval a Hoth-ról.

Előzmény: Jani-wan. (86899)
mindenki senkije Creative Commons License 1 napja 0 0 86911

alig pár napja mondta ezt:

https://www.facebook.com/reel/1809283869934084

a pucérkodás nyilván poén akart lenni, sem Kenobi sem Yoda nem mutatkozott pucéran az ESB és ROTJ filmekben

Előzmény: Stratonicus84 (86910)
Stratonicus84 Creative Commons License 2 napja 0 0 86910

De hát azóta már szerepelt szellemként, és nem volt pucér.

Most vagy Mark lett demens, vagy a port egy 2017-es hírt vett elő.

Előzmény: Biga Cubensis (86909)
Biga Cubensis Creative Commons License 2 napja 0 0 86909
mindenki senkije Creative Commons License 3 napja 0 0 86908

Szerintem lényegében nagyjából ugyanígy. Lásd ezt a videót is (az elejét)

https://youtu.be/3zlrwZ3OdsE?si=B0Mc4tnZMvqF4cbi

Még az sem kizárt, hogy akár teljes egészében is megegyeztek volna. Na, ebbe azért elég fura belegondolni :)

Előzmény: Stratonicus84 (86907)
Stratonicus84 Creative Commons License 3 napja 0 0 86907

"ha a Tantive 4 maradt volna a Falcon, akkor hogy nézett volna ki a Tantive 4?"

Ezt én is megkérdeztem itt:

https://www.facebook.com/groups/424061201576675/posts/424742504841878/

(Sajnos választ azóta sem kaptam.)

Előzmény: mindenki senkije (86903)
mindenki senkije Creative Commons License 3 napja 0 0 86906

nem beszélve erről, ahol az alkotók mintegy saját maguktól kérdezik ugyanezt :D

mindenki senkije Creative Commons License 3 napja 0 0 86905

meg ugye vannak olyan storyboardok, ahol az látható, hogy kézzel van átrajzolva a Falcon, utólag, és elég árulkodó módon

azt gondoltam, hogy akkor talán egy nagyon korai storyboardból ez kiderülhet

ezt találtam, de nekem ez is fura, itt a Blockade Runner úgy néz ki, mint egy nagyon-nagyon korai Falcon

szóval ez a két jármű mintha folyamatosan egymás mellett futott volna a design tekintetében:

https://www.youtube.com/watch?v=8TTtdMwV3ec

mindenki senkije Creative Commons License 3 napja 0 0 86904

mondjuk ezt találtam, itt leginkább egy utasszállító repülőgépre hasonlít (már ami maradt belőle)

https://www.reddit.com/r/StarWars/comments/ywpcet/original_concept_art_by_colin_cantwell_from/

Előzmény: mindenki senkije (86903)
mindenki senkije Creative Commons License 3 napja 0 0 86903

talán abból is ki lehetne indulni, hogy a Tantive 4-ként megismert járművet eredetileg a Falconnak szánták

vagyis ez egy olyan szállító jármű lett volna, ami számos titkos, spéci tulajdonsággal bír

ha ez a forma maradt volna a Falcon (pl mert nem lett volna az Alfa holdbázis c. sorozat), akkor talán máshogy néznénk rá

persze, az is igaz, hogy a Falcon a külleme alapján nem sejtetett túl sokat, ez volt Han Solo csele és ebből az is következhet, hogy egy nem spéci (tehát átlagos) Tantive 4 sem feltétlenül arról híres ebben a galaxisban, hogy különösebb harci erőt képviselt volna

apropó, ha a Tantive 4 maradt volna a Falcon, akkor hogy nézett volna ki a Tantive 4? (mondjuk lehet, hogy ez már volt itt téma, csak nem emlékszem...)

Stratonicus84 Creative Commons License 3 napja 0 0 86902

Van ez a Retroshock videó az Andorról:

https://www.youtube.com/watch?v=ede62Yc7kDs

Majd valamikor meghallgatom, ha lesz rá időm, de most csak az elejébe belenéztem. Alec Guinness mint Obi-wan beszél magyarul, magyar artikulációval, Szabó Ottó hangján.

2-3 éve ehhez deepfake és respeecher kellett volna, csúcstechnológiás eszközök, egy rahedli fotóreferencia, és 37 óráig tartott volna a programnak ezt megcsinálnia.

Most meg csak beírod az MI-nek hogy kit akarsz.

Tök durva, hogy a deepfake és a respeecher amint berobbant, már el is avult!

Biga Cubensis Creative Commons License 4 napja 0 0 86901

Pajzs, 6 turbolézer. Persze azért viszonylag kicsi hajó. SW játékokban szinte akármilyen vadászgéppel el lehet kapni.

A Devastator valószínű azért kínlódott vele, mert menekülve csak a "hátsóját" mutatja és valószínű a pajzsot ide koncentrálva viszonylag sokáig ki tudott tartani.

Mondjuk azt nem értem, miért nem ugrott tovább a New Hope-ban, megsérült volna a hiperhajtóműve?

Előzmény: Bateman (86900)
Bateman Creative Commons License 4 napja 0 0 86900

Lövésem sincs hogy miért hívják blokádtörőnek.

A Tantive IV egy CR90 Corvette típusú hajó, amelyet a Corellian Engineering Corporation (CEC) gyárt. A „blokádtörő” elnevezés elsősorban a hajó sebességére, méretére és taktikai szerepére utal.

1. Sebesség és mozgékonyság

A CR90-es corvette kivételesen gyors a kategóriájában. Bár nem harcra tervezték, a hajtóművei lehetővé teszik, hogy gyorsan áttörjön egy blokádvonalon, vagy elmeneküljön egy üldözésből.

2. Diplomáciai fedőszerep

Sok ilyen hajó diplomáciai küldetésekre lett átalakítva, ami lehetőséget adott arra, hogy hivatalosan semleges célokat szolgáljon, miközben valójában lázadó vagy csempész tevékenységet végzett. Ez a „blokádtörő” fedősztoriként is működött.

3. Taktikai használat lázadók részéről

A Lázadók Szövetsége számára kulcsfontosságú volt, hogy legyenek olyan hajóik, amelyek ellátmányt, fegyvert, információt tudnak juttatni olyan rendszerekbe, amelyek a Birodalom által blokád alá kerültek. A CR90-esek ideálisak voltak erre.

4. Valós történelmi utalás

A blockade runner kifejezés a valóságban is létezett, például: Amerikai polgárháború idején a Konföderáció használt ilyen hajókat, hogy kijátsszák az Unió tengeri blokádját. Kisebb, gyors kereskedelmi hajók áttörtek tengeri blokádokat az ellenséges vonalak mögé.

Előzmény: Jani-wan. (86899)
Jani-wan. Creative Commons License 4 napja 0 0 86899

Hát azért olyan sokáig nem tartott ki.

Valóban a HCS támadásnál volt ilyen hajó a csatában, de az lehet/valószínű hogy jelentősen fel lett javítva.
Én azzal a Nivával sem nagyon mennék neki tankoknak :)

Lövésem sincs hogy miért hívják blokádtörőnek. Lehet hogy gyorsabb és erősebb a hasonló jellegű hajókhoz képest, de semmiképpen sem alkalmasabb mint egy más típusú hajó, ami sokkal jobban megfelel egy olyan küldetésnek mint az .... , hogy őszinte legyek azt sem értem, hogy mi az az elképzelés ami miatt üzenetvivő hajó kell legyen egy nagy csatahajón. Semmilyen értelmét nem látom.

Előzmény: Stratonicus84 (86895)
Jani-wan. Creative Commons License 4 napja 0 0 86898

Én korábban úgy gondoltam, hogy Lázadók véletlenül rábukkantak a HCS terveire és ellopták. Majd menekülniük kellett, de valamiért már nem tudták elhagyni a bolygót.
Üzentek Bail-nak, aki elküldte Leia-t, mint diplomáciai küldetés, a Tantive-val hogy vegye fel őket, de közben rátaláltak a lázadókra birodalmiak, mire ők gyorsan felsugározták a terveket.
A birodalmiak észlelték az adást, de megállapítani a jó néhány orbitális pályán keringő hajó közül nem lehet könnyű, így nem is lehet beazonosítani, ami alapot ad Leianak és Antilles kapitánynak arra, hogy simán letagadják.
De Vader az ERŐ használatával tudta hogy ez az a hajó, és amikor a Tantive elugrott, ő utána ment.
Azt hogy Vader jön utánuk azt nem tudták, majd ezután léptek ki a Tatuin fölött, és jött a támadás.

És így nincs ellentmondás semmivel, és nem is tűnik veszélyesnek odamenni valahová mint diplomáciai küldetés, és sumákban felvenni néhány utast.

Előzmény: Biga Cubensis (86894)
Biga Cubensis Creative Commons License 4 napja 0 0 86897

Mondjuk az ő szerepeltetésük tényleg teljesen felesleges volt az R1-ben.

Előzmény: Stratonicus84 (86896)
Stratonicus84 Creative Commons License 4 napja 0 0 86896

Zsivány egyes regényváltozata nem ad magyarázatot a másik kérdésre.

Olvasható, hogy Raddus már a Profundityn van, orbitális pályán, merthogy indul a csatába.

Ez UTÁN van Artu és Thripio jelenete (bár a könyv a nevüket nem írja, vagyis akármilyen két másik robot is lehet, de azért érezhetően rájuk utal a leírás), és a két droid épp valamilyen űrhajóra igyekszik.

Itt sem egyértelmű tehát, hogy miként keveredtek a Tantive fedélzetére. Ebből a szempontból nem tisztább a helyzet a filmhez képest a könyvben sem.

Stratonicus84 Creative Commons License 4 napja 0 0 86895

Azért nem lehet teljesen alkalmatlan a csatára ez a hajó. A Devastator tök sokáig lőtt rá, mire megállította. Az endori csatában is volt ilyen hajó, ráadásul bizonyára nem véletlenül hívják blokádtörőnek.

Szóval ez egy golyóálló Lada Niva géppuskákkal felszerelve, diplomata rendszámmal. :)

De nekem sem tetszik a raddusos sztori, a rádiójátékos az jobb volt.

Előzmény: Jani-wan. (86893)
Biga Cubensis Creative Commons License 5 napja 0 0 86894

Hát valahogy odakerül a hajóra, és ez már a New Hope-ban is így volt, Bail mindenképpen veszélyes küldetésre küldte R1 nélkül is.

Előzmény: Jani-wan. (86893)
Jani-wan. Creative Commons License 5 napja 0 0 86893

"Bail megbízta ugyan a kenobis küldetéssel Leiát, de Raddus felülírta a parancsot, és magával vitte őket a Scarifra harcolni."

Hmmm. Szóval úgy döntött, hogy elviszi a csatába az Alderaani királynő és Bail 18 éves lányát egy ilyen komoly csatára teljesen alkalmatlan hajóban? 
Mintha a 18 éves lányodat kiküldené valaki egy géppuskával felszerelt Lada Nivával az ukrán frontra az orosz tankok ellen.
Hát nem tudom mennyire jó ötlet ez. Én ellenezném.

Előzmény: Stratonicus84 (86890)
Jani-wan. Creative Commons License 5 napja 0 0 86892

"Úgy érted, számodra jó választ?"

Igen, a számomra jót, ami a minden értelmes ember számára a jó válasz kellene hogy legyen, mert olyan magyarázatot ad, ami érdemben képes kielégítően megválaszolni a tényeken alapuló keresztkérdéseket, és nem csak egy légből kapott faszság, ami az első kérdésre azonnal összeomlik mint egy elcseszett kártyavár.

"Minek?"

Mert én a pirosat választom, azért.
Te miért választod a kéket?

"Szerintem nem egy jó irány, ha az ember még a szórakozását is a chatgpt-vel akarja megbeszélni"

Akkor érthetetlen hogy miért kérdezted meg.
Egyébként meg miért nem jó? Csak összegyűjti és rendezi az információkat, és meglehetősen jó válaszokat ad ezek alapján, ha az ember jól kérdez, vagy jó utasításokat ad.
Még törvényjavaslatot is írt amit aztán egy képviselő benyújtott és el is fogadták. Akkor annyira nem lehet rossz.

"Bár az is igaz, hogy a chatgpt nem b.sztat, nem utasítgat, mint egyes emberek, hogy mégis mit kéne csinálnom."

Érdekes, ha nekem többen is azt mondják, hogy nem csináltam valamit, ami teljesen ésszerű lett volna, sőt szükséges, és mindezt részletesen és értelmesen indokolva is, az nekem iránymutatás, segítség, hogy eredményesebb legyen amit csinálok. Neked ez valamiért b.sztatás, utasítgatás?
És nem lehet hogy akkor jobb vele beszélgetni, mint emberekkel, mert mindig azt mondja amit hallani akarsz?

Előzmény: Biga Cubensis (86889)
mindenki senkije Creative Commons License 5 napja 0 0 86891

"9 éve rágjuk, és még mindig teli vagyunk kérdésekkel, recseg-ropog"

...és még mindig ez az, ami a legjobban sikerült :(

Előzmény: Stratonicus84 (86886)
Stratonicus84 Creative Commons License 5 napja 0 0 86890

Zsivany egyes regényváltozata ad magyarázatot az egyik kérdésre.

Raddus parancsa, hogy minden hajó induljon a scarifi csatába, beleértve a Tantive IV-et is. Tantive hiperhajtóművével gond van, javításra szorul. Szóval bedokkol a Profunditybe, es míg az csatározik, addig Antillesék szerelnek. A terv szerint ha végeznek a szereléssel, azonnal mennek ők is a csatába harcolni a Tantive-vel.  De nem sikerül a javítás a legutolsó pillanatig, amikor már Vader majdnem ott van az ajtóban.

Tehát: Bail megbízta ugyan a kenobis küldetéssel Leiát, de Raddus felülírta a parancsot, és magával vitte őket a Scarifra harcolni.

Biga Cubensis Creative Commons License 5 napja 0 0 86889

"Semmire sem kérdezel vissza? Tele van ostobasággal. Szorongasd már meg egy kicsit.
Batenek igaza van, cselendzselni kell, bele kell kötni minden részletbe, különben nem kapunk jó választ"

Úgy érted, számodra jó választ? Minek? 

A chatgpt kiszámítható, főleg ha tudod, kb mivel trainelték. 

Inkább emberekkel beszélgetek. Chatgpt marad a munkára, arra az én szakmámban egészen jó.

Szerintem nem egy jó irány, ha az ember még a szórakozását is a chatgpt-vel akarja megbeszélni, de mindenki azt csinál, amit akar. (Ezt magamnak is mondom, of course.)

Bár az is igaz, hogy a chatgpt nem b.sztat, nem utasítgat, mint egyes emberek, hogy mégis mit kéne csinálnom.

Előzmény: Jani-wan. (86888)
Jani-wan. Creative Commons License 5 napja 0 0 86888

Semmire sem kérdezel vissza? Tele van ostobasággal. Szorongasd már meg egy kicsit.
Batenek igaza van, cselendzselni kell, bele kell kötni minden részletbe, különben nem kapunk jó választ.

"De itt jön be az, amit te is írsz: a diplomáciai státusz."

Már mi a jó életért jönne be?
Ott lőtték a birodalmiakat, Vader látta. Nincs a világon az aki nem tartóztatná le azonnal, diplomata vagy sem. Mármint jobb esetben.
És Vader nem a Halálcsillag hadura.

"Viszont a Scarif-i csatában az X-szárnyúak a bolygó felszínén harcoltak, a kapuállomás ellen, és nem voltak „parkolva” a Profundity közelében a legvégén, amikor a terveket azonnal ki kellett juttatni"

1. Az X-szárnyúak nem a bolygó felszínén harcoltak, hanem a felszín felett, a pajzs alatt. De nem az összes. Az űrben is harcoltak. Mondjuk ez nem lényeges, de mond már el neki hogy hibás amit ír.
Összevissza beszél.
2. Az X-szárnyú csupán egy példa volt arra, hogy vannak sokkal alkalmasabb hajók is a feladatra, ami teljes mértékben cáfolja a korábbi állítását, miszerint:
"a Tantive IV valószínűleg azért volt bedokkolva, mert diplomáciai hajóként nem közvetlenül harcolt volna, de gyors menekülésre vagy üzenetvivésre ott tartották készenlétben"
Ez nonszensz.
Miért nem vetetted fel neki hogy erre a feladatra sokkal alkalmasabb egy speciális hajó, és nem egy nagy tohonya, alig felfegyverzett diplomácia hajó, ami semmi másra nem jó csak diplomáciai küldetésre.
Pl. olyasmi mint Luthen hajója.

3.
"Leia tehát útközben dönthetett úgy (vagy Bail ezt már útközben megüzente neki), hogy egyenesen Tatuinra megy, hogy Obi-Want elérje."

Útközben biztosan nem üzent meg semmit, mert a hipertérben nincs kommunikáció.
Annak van értelme, hogy irányt változtat hogy Kenobihoz juttassa el a terveket, mikor látja hogy nem tudnak elmenekülni.

4.
"Miért tudja Leia, hogy Obi-Wanhoz kell menni, ha egyszer az Alderaanra akartak?"

Itt kimaradt a kérdésből az ami arra utalt amit ő mondott, miszerint Bail Obi-wan-t akarta megbízni ... bla-bla-bla.
Erre utalt a kérdés.

A többit azt tudtuk. Kivéve hogy Bail a tervek miatt küldte a Tatuinra Leiat. Bail nem is tudott erről. Már nem volt ott a Yavinon, mikor Raddus admirális úgy döntött hogy mégis mennek hogy segítsenek megszerezni a terveket. Bail már úton volt az Alderaan-ra vagy már meg is érkezett.
Azaz itt is össze-vissza kever dolgokat.

Ja és Leia nem a hajó kapitánya. Antilles kapitány az.

5.
"Miért nem sugározták át a terveket?"

Ezzel nekem nincs bajom.
Sok minden llképzelhető. Talán egyszerűen nem tudták. Nem volt elég idő, meghibásodott egy router, illetve hát a Profundity belsejében volt bedokkolva a Tantive IV, az antennák meg a hajón kívül vannak.

De a R1 szerint Vader akkor is látta a hajót, és biztos hogy azonosítani is tudta.
Egy autórikus birodalom típusú rendszerben meg nem lacafaszáznak mindenféle bizonygatással. Mindenki is látta, mindenki is tudja. Ennyi. Leia is tudja.
És ezért hiteltelen Leia és a kapitány védekezése. Mintha egy Észak Koreai étteremben hasba szúrnám Ki Nyílt Szem kisöccsét, majd azt állítanám hogy nem én voltam. Nonszensz. A diplomata útlevelemet megetetnék velem és ott helyben kapnék 20 év villamosszéket.

Előzmény: Biga Cubensis (86880)
Jani-wan. Creative Commons License 5 napja 0 0 86887

Pontosan. Ennek a rádiójátéknak van értelme.

Előzmény: Stratonicus84 (86886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!