Keresés

Részletes keresés

Mantis Screamer Creative Commons License 3 órája 0 0 57551

Abban is volt Birodalom meg Ellenállás.

 

https://www.youtube.com/watch?v=M8XQV0PYf3c

 

De most legalább megnéztem ki az a Leroy Neiman akinek a festményeivel kínozni a legdurvább megsértése a genfi egyezménynek.

Előzmény: Lada79 (57550)
Lada79 Creative Commons License 12 órája 0 0 57550

"És ezek még szellemes vígjátékok"

Ja, főleg a Top Secret tehenes jelenete... ;)

Előzmény: Stratonicus84 (57549)
Stratonicus84 Creative Commons License 16 órája 0 0 57549

És ezek még szellemes vígjátékok. Nem a böfögős-fingós poénok szintjén vannak...

 

 

...mint amilyen poénokat Lucas bátyánk epizódjaiban találhatunk. ;)

Előzmény: mindenki senkije (57533)
Vata967 Creative Commons License 24 órája 0 0 57548

1. A múltba való beavatkozás egy új idővonalat hoz létre. Itt értelemszerűen nincs időparadoxon. 

Erre a legjobb példa egyik kedvenc régi könyvem a "Teremtés utolsó napja". Szívesen megnéznék egy minimum BSG szintet hozó hat évados sorozatot belôle.

Előzmény: capacete (57547)
capacete Creative Commons License 24 órája 0 0 57547

Nem, az időutazós filmekben három verzió van: 

 

1. A múltba való beavatkozás egy új idővonalat hoz létre. Itt értelemszerűen nincs időparadoxon. 

2. A beavatkozás megváltoztatja a múltat és ez VISSZAMENŐLEG a beavatkozás pillanatára kihat. Itt nem próbálják megmagyarázni az időparadoxont, egyszerűen el kell fogadnunk, hogy így van. (Viszont hülyeség rámutatni, hiszen azzal aláássuk a film értelmét.)

3. Nem lehet megváltoztatni a múltat, bármit teszünk, azzal csak a már megtörtént események megvalósulását segítjük elő. Itt sincs időparadoxon.

 

Johnson ehhez képest azt mondja, hogy megváltoztatjuk a múltat, annak viszont a jelenre van csak hatása, ami teljesen értelmetlen és emellett söpri félre az időparadoxont. Arról ne is beszéljünk, hogy az egész alapkoncepció teljesen idióta onnan kezdve, hogy a jövőben csak azt tudjuk megölni, akit visszaküldünk a múltba és valamiért az illetőt néha saját múltbeli önmagával öletjük meg...

 

 

Előzmény: Inner Circle (57539)
Biga Cubensis Creative Commons License 25 órája 0 0 57546

Szerintem neki jó emléke volt róla, mert Leia ébresztette fel :)

Előzmény: Mantis Screamer (57544)
Mantis Screamer Creative Commons License 25 órája 0 0 57545

"Musk a fotók készítésének helyszínéül a Tatooine bolygó droidroncstelepét jelölte meg"

 

https://index.hu/techtud/2019/09/18/uj_fotok_a_spacex_starship_urhajojarol/

 

:D

Mantis Screamer Creative Commons License 25 órája 0 0 57544

Han Solo karaktere ki volt találva. Az is működött, hogy hogyan alakul. Van amit nem vetkőzhet le soha és van amiben az élmények hatása miatt változik. Pont mint az emberek általában. Meg ahogy hat és fél óra mozi után elvárható egy főszereplőtől.

 

Ha valamiben kötekednék az az, hogy egy szénbefagyasztás azért megneveli az embert, őt olyan nagyon ez sem. De nem is hiányzott a poszttraumás stressz feldolgozása ROTJ-ben.

Előzmény: Bateman (57543)
Bateman Creative Commons License 25 órája 0 0 57543

nem. én azt mondtam, hogy nem csak az endori, hanem minden poén, ami a ROTJ-ban Han-nal megtörténik nem öncélú, hanem hozzátesz, belesimul a korábbi történésekbe, a jellemábrázolásába, hiszen nem csak Endoron, és nem csak a ROTJ-ban történnek ilyen jelenetek. most az ewokokat hagyjuk ebből ki, mert abban szerintem egyetértünk, hogy az OT filmek legrosszabb húzása azok az ewokok beemelése volt.

Előzmény: Inner Circle (57540)
Mantis Screamer Creative Commons License 27 órája -1 0 57542

Szerintem én utálni akartam a TLJ-t ? Dehogy. Nem azért mentem a moziba hogy szar SW filmet lássak. Akartam hogy tetsszen nekem. Nagyon. Még a borzalmas első húsz perc után is, hogy felejtsük el Hux jelenteit, mindjárt jó lesz a film.

Nem lett. Csak a kezdet volt.

Előzmény: Inner Circle (57541)
Inner Circle Creative Commons License 27 órája 0 0 57541

No, akinek ennyi energiája van arra, hogy megmagyarázzon valamit, az igazán használhatná ezt a képességét azokon a filmeken is, amik amúgy nem tetszenek neki.

Előzmény: Mantis Screamer (57537)
Inner Circle Creative Commons License 27 órája 0 0 57540

Csakhogy én nem ezt mondtam, avagy:

Te kifejezetten azt mondod, hogy az EP6 endori viccei hozzátesznek Han jelleméhez. Én meg semmi olyasmit nem mondtam, amivel visszavágtál, erről meggyőződhetsz ha visszaolvasod az előzményeket.

Előzmény: Bateman (57529)
Inner Circle Creative Commons License 27 órája 0 0 57539

Kicsit azért bonyolultabba a helyzet. A Looperben valóban vérfagyasztó hülyeség volt, hogy a pasasnak levágták a lábát és ettől a jövőbeni énje hirtelen nem tudott autót vezetni. Ennek talán durva dramaturgiája volt, de akkora baromság, hogy nem tudtam elfogadni, nem lett volna szabad a filmbe tenni. Ettől eltekintve az időparadoxonokat rendszeresen lazán kezelik, még fantasztikusan jó filmekbe is bele lehetne kötni, mint a Vissza a jövőbe. Ami közismert, és a kérdés lerázásának legalább annyi létjogosultsága van, mint valamilyen technoblablának. Nem is hollywoodi a dolog, mert egy aranyos kis angol filmben ugyanezt csinálták - ebben egy család férfitagjai egyszerűen utazni tudtak az időben, minden magyarázat nélkül. Mikor a fiú megkérdezte az apát, hogy időparadoxon, ilyesmi, az csak annyit felelt, hogy "Hát, egyelőre még nem volt semmi baj." Ez nem kellett a filmhez; el kell fogadni, hogy itt van ilyen, oszt jónapot.

Előzmény: capacete (57535)
Mantis Screamer Creative Commons License 27 órája 0 0 57538

És sose jut eszükbe TIE-ket küldeni vagy a sok nagy hajójuk közül néhánnyal elébe ugrani, vagy egynék több ágyúval pinngelni Holdo hajóját, aztán egyszercsak a Retard Légió hajóiból is kifogy a benzin és csak sodródnak ők is, a Galaxis meg végre boldogan nyugton marad, se sithek se ellenállók, csak a béke, ez Kylo ördögi terve.

Előzmény: jinjang (57528)
Mantis Screamer Creative Commons License 28 órája 0 0 57537

Han nagy dumás és vészhelyzetben ösztönösen vagy tudatosan cselekszik, de a lényeg hogy cselekszik. Viszont sose volt valóban akkora májer mint Indiana Jones, csak megjátssza, de jól csinálja, jól adja elő. Azt hittem ez kb a TESB felétől nyilvánvaló, de már a TNH-ban is látható volt valamelyest. Ezért ülnek a szerencsétlenkedős poénjai, megtörténnek, kicsit buta arcot vág, de"B" terv, "C" terv stb.

Előzmény: Inner Circle (57527)
Mantis Screamer Creative Commons License 28 órája 0 0 57536

Azok a marhanagy SD-k gigaméretű hajtóművekkel és mennek akkora sebességgel az űrben ahol csak lendület kell, mint egy gyalogos.

Előzmény: Biga Cubensis (57522)
capacete Creative Commons License 1 napja 0 0 57535

Nem érted te ezt!

 

Hollywoodban egy ideje az a szabály, hogy a legnagyobb hülyeséget is el lehet fogadni akkor, ha a filmben van egy kikacsintás róla, így a néző (és még inkább a kritikus) tudja, hogy nem a rendező/író a hülye, hanem ez kellett a dramaturgiához, még akkor is, ha az eszement baromság. 

Johnson ugyanezt csinálta a Looperben is, ahol a cselekmény masszívan értelmetlen volt, de betett egy párbeszédet, amiben Bruce Willis azt mondja, hogy nem kell törődni az időparadoxonnal, így értésünkre adva, hogy tudják ám ők is, hogy ostobaság, de ettől látványos. Gondolom a TLJ-nél azt gondolta, hogy ez elég egyszer, pedig még eljátszhatta volna jópárszor...

Előzmény: Inner Circle (57516)
Jani-wan. Creative Commons License 1 napja 0 0 57534

"az űrben nem a sebesség korlátos, hanem a gyorsulás..."

 

A sebesség korlátos, mint azt Einstein kimutatta. Semmi sem mehet gyorsabban a fénynél. Ezért találták ki a sci-fi-ben a FTL hajtóműveket amik más teret használnak, mint pl. Hipertér, és a Féregjáratokat.

 

"...amihez viszont kell a delej, és amit nem lehet külső objektumoz mérni, csak a két hajón egymáshoz képest"

 

A két hajó egymáshoz képest külső objektum. ;)

 

"Ha a menekülő hajó nem gyorsul tovább, az üldöző meg igen, akkor..."

 

... a fizikai szabályai szerint az üldöző utol fogja érni az üldözöttet.

 

"Han Solo nem azt mondta, hogy "A Falcon a legjobban gyorsuló hajó a Galaxisban""

 

De ez nem zárja ki hogy nem az. És adott helyzetben a leggyorsabb hajó jelző megfelelő szerintem arra hogy lyukat beszéljen egy öreg és egy kölyök hasába. Pláne hogy amire Solo válaszolt, az öreg a hajó vélhető gyorsaságára tett megjegyzése.

És amit még kihagytál hogy azt is mondta, hogy birodalmi cirkálókat rázott le, ami elég információt tartalmaz a kérdésben.

 

 

Előzmény: Inner Circle (57523)
mindenki senkije Creative Commons License 1 napja 0 0 57533
Teljesen jó poén volt, ha egy másik filmben lett volna.
Top Secret, Naked Gun, Nagyon különleges ügyosztály, Spaceballs stb, nagyon szeretem ezeket, ezekbe való.
Előzmény: Stratonicus84 (57531)
capacete Creative Commons License 1 napja 0 0 57532

Igen, úgy tűnik, hogy a Lázadók azzal szúrták el igazán, hogy egyáltalán voltak bombázóik, hiszen ehelyett még néhány vadászgépet kellett volna csak küldeni, hogy elpusztítsák az ellenséget. (És hogy mindeközben az Első Rend több ezer Tie Fightere mit csinált, azt fedje örök homály...)

Előzmény: Mantis Screamer (57511)
Stratonicus84 Creative Commons License 1 napja 0 0 57531

Szerintem jó volt a vasalós poén. :)

 

Jöhet a kövezés.

Hiryu-reload Creative Commons License 1 napja 0 0 57530

Irl_ A haditengerészet nagyobb hajói olyan brutális lóerőt adnak le. hogy simán tartják egy gyor civil hajó sebességét...Sőt.... ( A legújabb Kennedy osztály  több 30 csomót tud. Innen is üzenem hová dugja Johnson és  többi a z űr-üzemanyagot)

Előzmény: Inner Circle (57510)
Bateman Creative Commons License 1 napja 0 0 57529

ezek szerint téged csak ROTJ-ban megjelenő Han zavar. oké. a többiben valóban komor, humortalan, vagány, soha nem tévedő, nem csetlő-botló, kőkemény Han-t látunk, ahogyan te szereted:)

Előzmény: Inner Circle (57527)
jinjang Creative Commons License 1 napja 0 0 57528

"szóval lehetett volna olyan befejezés is, hogy a lilahajú maga után csalja az új rendet és az az örökkévalóságig üldözi. Hux havonta morog egyet miközben sakkoznak Kylo-val, hogy most már azért utolérhetnénk őket, nem így képzelte el a boldog öregkort. a lilahajú meg elvan, mert talált a raktárban valami Meta-O-Force-Vibro feliratú dobozt..."

 

Ez megjelent a lelki szemeim előtt, és azóta is csak röhögök rajta. :-DDD

Előzmény: Biga Cubensis (57522)
Inner Circle Creative Commons License 1 napja 0 0 57527

Akkor a te Hanodnak kell a:

- őr becserkészése közben ágra lépés

- megaláztatás ewokok álta, orr alá dugott dárdákkal

- fáklya elfújásával kísérletezés

- hibázás az ajtóval

- durcázás Leiával.

 

Az enyémhez meg nem, és ennyi. De hát nem vagyunk egyformák :D valaki meg azon bukik ki, hogy Poe-nak miért szolgál javára, hogy a nyanyák kioktatják. Valaki meg azon nem, hogy Han Chaplint játszik az Endoron.

Előzmény: Bateman (57524)
Inner Circle Creative Commons License 1 napja 0 0 57526

A minihalálcsillagfaltörőkos fejlesztési tervét is megnézném.

 

- Uram, a tesztek sikeresek, a minihalálcsillagfaltörőkos ötezer gigamegawatt teljesítménnyel képes falat törni!

- Remek. Mik a jövőbeni fejlesztési célok?

- A v2-ben tervezzük az önjáró képességet...

- Abból az ötezer gigamegawattból nem jutott ötszáz banthaerő a hajtott tengelyre?

- Igen kiváló vontatóink vannak...

- Úgy érti, a célhoz vontatják? Vázolná a kedvemért, mire jó ez az egész?

- Tehát a minihalálcsillagfaltörőkos kiválóan feltöri azokat a függőleges falakat, amikhez vízszintesen pozicionálható, és legalább két kilométer hosszú, vízszintes plató terül el előttük, amin a vontató járművek elhelyezhetők, és szükséges némi vadászfedezet, amíg a fizikai vontatónyalábokat rögzítik.

- Úgy érti, köteleket.

- ...köteleket, Uram.

- Jó, és ha ne adj' Úristen a fentiekből valamelyik nem áll rendelkezésre, például, tudomisén, egy föld alá rejtett bunkerrel van dolgunk... tudja, milyen aljasak ezek a lázadók... mondjuk csak fölé tudjuk tenni ezt a dolgot... akkor mi van? Tud mondjuk lefele lőni?

- Ezt a v3-ban tervezzük...

- És ha mondjuk egyáltalán nincs sík terület, hanem például egy hegy mélyébe vájták a bunkert?

- A v4-ben talán már lesz megoldás...

 

Előzmény: Mantis Screamer (57518)
Vata967 Creative Commons License 1 napja 0 0 57525

De ez hiperür-üzemanyag, tehát a normál térben nem használatos. Bár gondolom ott is nagyot szól, fôleg ha finomítatlan és a tároló kijelzôje sötétvörösre vált.

Közismert ugye, hogy a való világban az éppen csak meggyulladni tudó benzint is a hihetetlenül robbanékony kôolajból finomítják. Ennek az egyetlen oka az, hogy kezelhetô legyen ez a kegyetlenül veszélyes anyag. Nagyon örülök, hogy a film(ek) írói ilyen jól átemelték a fizikai valóságot a fikcióba.

 

Előzmény: Inner Circle (57523)
Bateman Creative Commons License 1 napja 0 1 57524

nem értek egyet. dehogy van kész HAN karaktere a ROTJ-ban. még ott is szépen fejlődik. a Sharlac veremnél abszolút előjön a Han Solo karakter alapja, ott is van vicceskedés, ahogyan vakon lövöldöz, mégis a poén ül, nem lóg ki, jól simul a történésekbe. Egyébként a viccek még a TNH-ban is megvoltak már egyébként, amikor elkezdik üldözni a katonákat Csuvival a HCS-n, aztán belefutnak egy regimentbe. szóval ezekről továbbra is azt mondom, hogy a karakter részei és a jellemének árnyalását, fejlődését támogatták. semmiképpen sem öncélú poénkodás. 

 

a vasaló is aláhúzza, hogy az ellenséges űrhajóba merészkedő botcsinálta ügynökök mindentől be vannak szarva és mindenhol ellenséget látnak, még a vasalóban is. 

 

ez egy hülyeség. már bocs. ez a jelenet korántsem szól erről. ezt csak te látod bele. ha már az értelmét keressük az olcsó poénon túl, akkor inkább arról szól, hogy a nézőt becsapja egy alapvetően SW hangulatú jelenettel, amint ereszkedik le egy hajó a szokásos füsteregetés közepette, aztán RJ adja a pofont. és kvázi belehelyezi egy katona kezébe az űrhajónak ábrázolt vasalót, halkan felröhögve: "hahaha, beszoptad kedves ős SW rajongó, most nem ezt kapod. ez egy más SW haver, ez az enyém". szimpla trollkodás az egész, Naked Gun féle poénkodással, ami nagyon kilóg itt. én is beszoptam egyébként azt a jelenetet, ezért is érint érzékenyen, viszont így érthető volt mi a célja vele.

 

Előzmény: Inner Circle (57521)
Inner Circle Creative Commons License 1 napja -1 0 57523

a videóban kérdezi valaki, hogy ez az üzemanyag kifogyás miért akkora probléma?... az űrben nincs közegellenállás, ergo ha kifogy az üa, a hajó nem áll meg, hanem ugyanolyan sebességgel halad tovább... szóval lehetett volna olyan befejezés is, hogy a lilahajú maga után csalja az új rendet és az az örökkévalóságig üldözi

 

Remélem elmondták a valakinek, hogy az űrben nem a sebesség korlátos, hanem a gyorsulás :D amihez viszont kell a delej, és amit nem lehet külső objektumoz mérni, csak a két hajón egymáshoz képest. Ha a menekülő hajó nem gyorsul tovább, az üldöző meg igen, akkor ugyanaz történik, amit a filmen láttunk.

Persze ez már a legelején bukott, mert Han Solo nem azt mondta, hogy "A Falcon a legjobban gyorsuló hajó a Galaxisban", hacsak nem a parszek is valami gyorsulás-mértékegység arrafele :D

Előzmény: Biga Cubensis (57522)
Biga Cubensis Creative Commons License 1 napja 0 1 57522

a ROTJ-ban mondjuk a birodalmi flottának parancsa volt, hogy ne támadjanak, utána a Lando ötlet után pedig nyilván nem vadászokat hajkurásztak, hanem formációban a cirkálókat és egyéb felkelő nagy hajókat lőtték viszont. szóval az én olvasatomban cirkálni is tudnak lassan, de akár egy kis hajót is üldözőbe vehetnek nagy sebességgel, ha arra van szükség. (a IIVH csatahajói is a végén már úgy repesztettek, mint egy cirkáló)

de pont ezt írtam, hogy minden részbe bele lehet kötni egy kicsikét, de a lajhárüldözés akkor is a legszerencsétlenebb koncepció, ami SW űrcsatában megjelent... :)

 

ahogy már számtalanszor megbeszéltük, a fizikai alapokba meg úgyis kár belekötni, mert akkor mindegyik film bukik...

a videóban kérdezi valaki, hogy ez az üzemanyag kifogyás miért akkora probléma? hiszen tudjuk, hogy az űrben nincs közegellenállás, ergo ha kifogy az üa, a hajó nem áll meg, hanem ugyanolyan sebességgel halad tovább, csak manőverezni nem tud... :D szóval lehetett volna olyan befejezés is, hogy a lilahajú maga után csalja az új rendet és az az örökkévalóságig üldözi. Hux havonta morog egyet miközben sakkoznak Kylo-val, hogy most már azért utolérhetnénk őket, nem így képzelte el a boldog öregkort. a lilahajú meg elvan, mert talált a raktárban valami Meta-O-Force-Vibro feliratú dobozt...

Előzmény: Inner Circle (57510)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!