Keresés

Részletes keresés

Omar Khajjám Creative Commons License 10 órája 0 0 73353

Nem kell a sok duma, lehet voltak néhányan (ilyen tanonc pozícióban, max. +2-t tudok elképzelni)... de csak két Sith volt egyszerre, aki hatalmat is birtokolt.

Előzmény: Inner Circle (73351)
Omar Khajjám Creative Commons License 10 órája 0 0 73352

Mindig kiderül, hogy jobban ismerem a mitológiákat.

 

A Ráksaszák és Ráksaszik démonok voltak, nem emberszerű lények.

A titánok gyakorlatilag isteni sarjak voltak: Uránosz ás Gaia gyermekei...

 

Tolkien értelmezésbe nem folynék bele. Egy szó mint száz: a mágusok emberek voltak mindig is, nem démonok, sárkányok, félistenek vagy balrogok.

A Sithek is emberek vagy humanoidok (ill. egyéb értelmes érző lények: sentient creatures) a SW-ban.

 

Nem csak Yoda, maga a SW kánon is csak a "Rule of Two"-ról beszél, ugye?

Előzmény: Vata967 (73346)
Inner Circle Creative Commons License 13 órája 0 0 73351

A "kevesen" azért nem egyenlő azzal, hogy "egyedül" (hiszen ha az egyik a kettőből mindig tanítvány, akkor az nem egyenrangú, nem számit). Ha egyedül van, akkor gyakorlatilag ő maga a sötét erő. De tudjuk, hogy a sötét erőt bárki leveheti a polcról, sőt túlságosan is népszerű - a Jedik oktatása jórészt abból áll, hogy próbálják a tanítványokat lebeszélni róla.

Szerintem folyton vannak reményteljes önjelölt sötét Erőhasználók, ahogy mondjuk zsebmetszők is a pesti éjszakában. Csak hát ehhez sem árt érteni, a Sith pedig nemcsak "gecit" jelent, hanem őket is képzik (ezt mondja is Palpi Luke-nal). Egy képzett Sithnek meg nem ellenfél egy autodidakta nyesegető, ld. Ventress vs Tyranus a Clone Warsban. Ezek vagy megmaradnak kispályásnak, vagy felhívják magukra a Jedik vagy a Sithek figyelmét, és az elsővel járnak jobban. A Sithekhez be lehet állni, vagy meg lehet halni, csakúgy mint az új gengszereknek a városban. Elvileg túl is lehet szárnyalni őket, de ez a PT-re már nem opció. Lehet hogy ötszáz éve még az XYZ volt a menő sötét társaság, de a Sith túlnőtt rajtuk.

Előzmény: Omar Khajjám (73343)
Vata967 Creative Commons License 15 órája 0 0 73350

kicsit off, de ha már szóba került

 

A balrogok, akárcsak Gandalf, Szarumán vagy maga Sauron, mayáknak nevezett alacsonyabb kasztú szellemlények közé tartoztak. Amolyan kisebb istenek, vagy ha keresztény vallásból vett hasonlattal élünk, akkor angyalok illetve démonok (akik ugye eredendően angyalok, csak rossz útra tévedtek). A magasabb rendű szellemi lények (azaz istenek,) kasztja a Vala. Őket Arda (Föld) Erőinek is hívják, ezek egyike volt Melkor aki később Morgoth néven híresült el, mint minden gonosz eredője. Sauron az ő szolgája volt, majd utódja, miután túlélte a Morgoth bukása utáni tisztogatást.

A balrogok meg tuldajdonképpen nem mások, mint a Morgoth pusztulása (száműzetése?) után munkanélkülivé vált démonok. Sauront már nem szolgálták, gondolom egyenlőnek tartották magukat vele. Igy mindegyik a maga szűkebb környezetét terrorizálta csak a továbbiakban. Egy ilyet győzött le Gandalf (eredeti maya nevén Olorin), ki mint mondtam azonos kasztbéli volt. Az öregember külső csak álca. 

Előzmény: Biga Cubensis (73347)
takamod Creative Commons License 15 órája 0 0 73349

palpatin nagy ereje az hogy nem orkokhoz meg démonokhoz hasonló gonosz lények voltak a szolgái, hanem elérte hogy maga a köztársaság katonai és bürokratikus rendszere szolgálta őt... na ez az igazi gonoszság...

Előzmény: Vata967 (73346)
takamod Creative Commons License 15 órája 0 0 73348

én azt nem értettem, hogy amikor a várban odaszállt az a nazgul, simán kettétörte gandalf botját, amiből következik hogy simán legyőzte volna. egy sima nazgul...?

könyveket régen olvastam, bár pár éve meghallgattam yutubon a hangoskönyveket, tök jók!

Előzmény: Biga Cubensis (73347)
Biga Cubensis Creative Commons License 16 órája 0 0 73347

Ezt a balrog dolgot sose értettem, mármint, hogy egyenlőek lennének Szauronnal, egy balrogot Gandalf egymaga legyőzött, és a LOTR-ban eléggé úgy látszódott, hogy egy értelmesebb-de csak állat, nem mint tudatos gonosz lény. Persze sajnos nem ismerem a hozzá tartozó irodalmat, csak amit láttam. (ez lehet a filmek hibája)

Előzmény: Vata967 (73346)
Vata967 Creative Commons License 16 órája 0 0 73346

Nem pont sötét mágusok, hanem démonok, de pl a Ramajanaban a Ráksaszák és partnernôik a Ráksaszik seregestôl nyüzsögnek és gonoszkodnak. Annyira, hogy legyôzik és kis híján elpusztitják az isteneket is. Bele se merek gondolni, mi lett volna ha nincs ott Rama mint Visnu akárhányadik megtestesülése, hogy visszabillentse a mérleg nyelvét.

Vagy például a görög istenek harca se egy vagy két kósza titán ellen folyt.

Aztán ott van Tolkein világa. Oké, hogy Morgoth a fôgonosz és Sauron a "helyettese" valamint utódja ebben a kétes tisztességben. Ez eddig kettő. De rajtuk kivül is rengeteg magas szintű gonosz (balrog, sárkány) munkálkodik, hol Morgoth parancsára, hol pedig a (másod illetve harmadkorban) saját szakállára.  Árnyék és Láng valamint a mélyben lakozó többi balrog ugye azonos kaszt Sauronnal, és nincs vagy nincs feltétlenül alantas -felletes viszony köztük. 

Persze igay,  a LOTR világában nem ők a főgonoszok. De belőlük termelődhet ki az utánpótlás, ha valamelyiknek éppen világuralmi tervek pattannának ki a fejéből.

Ne degradáljuk már le az SW-t annyira, hogy Lucas, Yoda szájába adott hatásvadász mondata miatt megfosszuk a hasonlóan szép lehetőségektől!

Előzmény: Omar Khajjám (73343)
takamod Creative Commons License 18 órája 0 0 73345

na, ez tök jó magyarázat

Előzmény: Vata967 (73340)
David_0009 Creative Commons License 18 órája 0 0 73344

kanklubnak vagy kankónak?

 

nem tudtam kihagyni

Előzmény: Inner Circle (73328)
Omar Khajjám Creative Commons License 18 órája 0 0 73343

Ez nem így van, a sötét mágusok mindig kevesen vannak és úgy is nagyon nagy a hatalmuk.

Olvassatok már több régi-ősi legendát és misztikus történetet.

 

Mint írtam, Lucas itt is régi sémákat követett, ebben sem talált fel egyedit–újat.

Előzmény: Vata967 (73340)
smile64 Creative Commons License 18 órája 0 0 73342

Onnan tudta, hogy ha több van, akkor azok mindig kiirtják egymást, és csak egy marad. Mármint egy mester. aki aztán keres magának egy tanítványt, így aztán kettő lesz.

Előzmény: takamod (73338)
Mantis Screamer Creative Commons License 19 órája 0 0 73341

Tényleg mindig kettőt láttunk

Már az OT-ban is Luke-nak Palpi azt mondja, "vedd át apád helyét" Vader meg hogy "ketten uraljuk a Galaxist fiam"

És Dookut is kivégeztette Anakinnal Palpi

Előzmény: Vata967 (73340)
Vata967 Creative Commons License 19 órája 0 0 73340

Tudom, hogy ezt már számtalanszor megvitattuk itt a fórumon. És mégis, továbbra is fenntartom véleményemet, hogy Yoda "a sithekből mindig kettő van " mondatát rendszeresen félreértjük.

Mert pl, az amcsi filmekben a rendőrök jellemzően párban dolgoznak (kivéve ha Clint Eastwood vagy Chuck Norris a zsaru). Szóval, ha bűncselekmény elkövetése közben lelövöd a rendőrt, akkor a bandád valamelyik főokos tagja odaszól, hogy "hé, ezek a zsernyákok mindig ketten vannak! A seriff meg a helyettese, se több se kevesebb". Ami az adott jelentere igaz, viszont a világegyetem egyetlen bűnözője sem remélheti, hogy a második kiktatása uán rendőrmentes lesz a város. Mert nem lesz az.

Szóval csínján kellene bánnunk ezzel a két-sithű hittel, mert a sarkon túl már szövögetheti a hálóját másik kétszázhuszonkettő.

Előzmény: Mantis Screamer (73339)
Mantis Screamer Creative Commons License 19 órája 0 0 73339

Párszáz évvel a PT előtt fektette le az egyik sith mester, legyen csak kettő mert addig csak egymást irtották és semmi fejlődés nem sült ki belőle.

Igy meg a tudást egy setétpadavannak kell átadni, és ha elég erős az se baj ha megöli a mestert

Ha meg gyenge akkor meg jöhet a következő

És szemantikázott is, mert egy "mester" ha nincs neki "tanítványa" akkor nem is mester.

Előzmény: takamod (73338)
takamod Creative Commons License 20 órája 0 0 73338

amúgy a galaxis marha nagy, honnan tudja yoda hogy csak 2 sith van? lehet hogy egy távoli ismeretlen bolygón van 5

 

más galaxisokban meg végtelen számú...

Előzmény: Mantis Screamer (73336)
Inner Circle Creative Commons License 20 órája 0 0 73337

Sebulba érezte, hogy baj van, amikor meglátta az óriásplakátot: "Ha a Tatuinra jössz, meg kell tanulnod a lábadon járni."

Érezte, mert elolvasni nem tudta, ugyanis sose tanult meg huttul olvasni. Na nem lustaságból, hanem mert a huttok hieroglifákkal írtak, és Sebulba mindig leragadt a "láncra vert twilek rabszolganő az öledbe mászik" ikonnál (ami egyébként azt jelenti, hogy "öt másodpercen belül elvágják a torkod").

Előzmény: Mantis Screamer (73331)
Mantis Screamer Creative Commons License 21 órája 0 0 73336

"Bizony, Sith = házas."

 

Ja hogy ezért van kettő belőle, se több, se kevesebb

Még jó hogy Palpi nem támaszotta fel Padmét.

Előzmény: Inner Circle (73328)
Inner Circle Creative Commons License 21 órája 0 0 73335

Értem! Myearsith = fülemüle! Seregélyt tudja valaki?

Előzmény: takamod (73330)
Vata967 Creative Commons License 21 órája 0 0 73334

Igen én is így emlékszem az esetre kivéve, hogy nem a félhomály/sötét (dark)miatt vették fel a Darth előnevet.

A név valódi erdete a következő: Az említett klubban eleinte csak söröztek és disznó vicceket meg heroikus gimis történeteket meséltek egymásnak. Akciós napokon pedig a közeli nudibárba jártak át csapatépítésre. Később, mikor a galaktikus recesszió miatt az állam megkurtította a költségvetést, a munkanélküli segély kifizetése is egyre bizonytalanabbá vált. Igy rákaptak egy olcsóbb szórakozásra, egy ügyességi játékra, mely aztán névadójuk lett. Mint tudjuk, a darts mai napig kedvelt kocsmai sport galaxisszerte.

Előzmény: Inner Circle (73328)
Mantis Screamer Creative Commons License 21 órája -1 0 73333

"Hát itt oldalakat írnak Holdo élettörténetéről, de férjről-élettársról nem találtam semmit, csak hogy barinője volt Leiának. (Hmm lehet több volt mint barát, és az öreg Han ezért lépett le, ez túl sok volt neki). "

 

Izé, Leia leszedálja Poe-t, aztán Holdoval együtt betolják egy cellába és hármasban maradnak...

Utána Poe nagy Holdo- és Leia rajongó lesz.

Leia se mesél, mit csinált Vader a gömbbel a HCS1-en a cellájában.

 

"-Hol jártál drága Sheev már megint?
-Már megint túlóráznom kellett a szenátusban, csupa piszlicsáré ügy, aludj már!"

Mikor Belmondot a Kellemes Húsvéti Ünnepeketben rajtakapja a felesége Sophie Marceau-val:

 

- Drágám ő az eltitkolt lányom az előző házasságomból, épp iskolába indul.

- Milyen iskolába ?

- Mittudomén, egyházi iskolába, amilyenbe akarod.

 

 

Előzmény: Biga Cubensis (73327)
Mantis Screamer Creative Commons License 21 órája 0 0 73332

Ha jól értem a kezét nem engedték el, de az arcát igen.....

Előzmény: Inner Circle (73326)
Mantis Screamer Creative Commons License 22 órája 0 0 73331

Sebulba valójában hiába volt hétszeres világbajnok, amikor kifogásolta Jabba rabszolganőkkel való bánásmód törvényét tudni lehetett, hogy mennie kell a Tatuinról.

A tatuini emberek (?)  már akkor gatyát hordtak amikor a Coruscanton még mindenkinek himbálódzott a töke a szélben. Szóval a tatuini nép nem tűri, hogy beleszóljanak, mikor vetik Rankor elé a rabszolgáikat és főleg hogy Rankor mit csinál velük.

Más kérdés hogy Rankor gondozója írta a törvényt, aki zoofil homoszexális volt.

Előzmény: Inner Circle (73325)
takamod Creative Commons License 29 órája 0 0 73330

sith magyarul "üle" (régiesen az ül)

Előzmény: Inner Circle (73328)
Izéura Creative Commons License 1 napja 0 0 73329

"Mert hogy ő volt Főpályaudvar tábornok ?"

 

Nem volt kedvem hosszan kiírni azt a nevet, amivé IC fórumtárs átkeresztelte a karaktert, úgyhogy hirtelenjében a Picasso kalandjaiból vettem át azt a kifejezést, ami ugyanúgy tökéletesen alkalmas a figura jellemzésére.

Előzmény: Mantis Screamer (73315)
Inner Circle Creative Commons License 1 napja -2 0 73328

Tudod, mit jelent eredetileg a "Sith"? Segítek: a miss-ből lesz missis, helyesen írva miss-sith. Bizony, Sith = házas. Kanklubnak indult John Revan pincéjében, ahol félhomály volt, így nevezték egymást Dark-nak. Al Bundy is járt oda egy időben.

Előzmény: Biga Cubensis (73327)
Biga Cubensis Creative Commons License 1 napja 0 0 73327

Hát itt oldalakat írnak Holdo élettörténetéről, de férjről-élettársról nem találtam semmit, csak hogy barinője volt Leiának. (Hmm lehet több volt mint barát, és az öreg Han ezért lépett le, ez túl sok volt neki). 

De a Star Warsban úgyis csak akkor fontos kicsoda-micsoda a párod, ha ő is jelentős szereplő, és lehetőleg meghal.

https://starwars.fandom.com/wiki/Amilyn_Holdo

 

Azért azt sajnálom, hogy Palpiné született Kováts Szith Emília életrajzáról nem tudunk többet, gondolom jó kis erővillámozás mehetett ott esténként

tányércsapkodás helyett, amikor Palpi bácsi késve érkezett a szenátus egyre gyakoribb éjjeli szavazásairól.

 

-Hol jártál drága Sheev már megint?
-Már megint túlóráznom kellett a szenátusban, csupa piszlicsáré ügy, aludj már!
-Nem azt mondtad a múlt héten, hogy feloszlattad? Megint hazudsz? - rózsaszín erővillám csapódik Palpi tökeibe

-Áááá, vasaltathatom ki megint..., te átkozott szith boszorkány! - céloz és lő - erővillám verődik vissza Emília kezében tartott repulzoros palacsintasütőről

-Ezt védd ki, te nagy Mester, és menj vissza a twilek k.rváidhoz! Vacsoráról ne is álmodj, te sithek legalja!

-Áááá, unlimited p... probléma vagy te asszony! Én vagyok a Galaxis Császára, nekem te ne...

Majd további hosszas villámlás, sistergés, üvöltözés, végül csend.Előzmény: Vata967 (73324)
Inner Circle Creative Commons License 1 napja 0 0 73326

Az megvan, hogy a Disney első délkelet-ázsiai hercegnője Kelly Marie Tran? Persze csak a hangját adta. Azért az rendes a mikiegértől, hogy egy ilyen elb.szott szerep és ebből fakadó (persze ezáltal nem magyarázott) gyűlöletcunami után nem engedték el a kezét.

Inner Circle Creative Commons License 1 napja 0 0 73325

A Galaxisban biztos nem olyan nagy dolog ez. Egy csomó fajnál nincs is két nem, kevesebb és több is lehetséges. Solo, Boba Fett és Jabba már az OT-ben kikacsingat a saját fajából, Kirk kapitány persze addigra már végigment a Galaxison. Majd Groot is hazaállít egyszer egy slampos bokorral, és nem lehet tudni, hogy a csajának viszi-e, vagy az a csaja.

Előzmény: Vata967 (73324)
Vata967 Creative Commons License 1 napja 0 0 73324

Lehet, Holdonak felesége volt, nem férje. Egy szemrevaló transznemű twilek-trandosan hibrid. Anno a Hosnian Prime-on jöttek össze, a Hosnian pride-on.

Előzmény: Mantis Screamer (73322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!