Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 12 órája 0 0 87060

jaja, eléggé kilóg a sorból

de abban az időben, a 80-as évek elején-közepén, amikor nem volt lehetőségünk akárhányszor újra és újra megtekinteni a filmeket, szuper volt, hogy legalább könyvben bármikor el lehetett olvasni :)

Előzmény: Biga Cubensis (87054)
mindenki senkije Creative Commons License 12 órája 0 0 87059

én attól sosem féltem, viszont mint film, szerintem a mai napig működik

1-2 trükkje viszont ma már valóban meghaladottnak tűnik

Előzmény: johnyy.n (87058)
johnyy.n Creative Commons License 12 órája 0 0 87058

ez itt off, de személyes tapasztalat. nemrég megnéztem a terminátor 1-et. háát nagyon gagyi, pedig anno a takaró alól néztem anyira féltem (:

Előzmény: mindenki senkije (87052)
johnyy.n Creative Commons License 12 órája 0 0 87057

szerintem is.....

Stratonicus84 Creative Commons License 13 órája 0 0 87056

Nem a filmek után írják őket.

A CsH regény megjelenése kábé fél évvel megelőzte a film premierjét. A többi filmnél is hasonlóképpen történt: a könyv hónapokkal előbb jött, mint a mozi.

A regényekben olvasható többletjelenetek pedig a forgatókönyvekből származnak; ezeket javarészt le is forgatták a filmhez, csak aztán kivágták őket.

Szerintem az sosem volt cél, hogy a könyv valamennyire más legyen a filmhez képest.

Előzmény: Eggokádá (87053)
Stratonicus84 Creative Commons License 13 órája 0 0 87055

Dettó ugyanígy érzem. :)

Biga Cubensis Creative Commons License 15 órája 0 0 87054

A Csillagok háborúja és a Birodalom visszavág regényeket nagyon szerettem, de szerintem ez a Kahn féle Jedi visszatér könyv elég bénácska lett.

Előzmény: Stratonicus84 (87051)
Eggokádá Creative Commons License 15 órája 0 0 87053

ezeket a regényeket a filmek után írják, és azért írnak bele változtatásokat, hogy valamennyire azért más legyen mint a film, olcsó és béna marketinges trükkök ezek...

Előzmény: Stratonicus84 (87051)
mindenki senkije Creative Commons License 16 órája 0 0 87052

Tegnap a gyerekem is eljutott odáig, hogy megtekintse a 2001: Űrodüsszeia filmet

Nyilván, én sem tudtam ellenállni annak, hogy néha oda-odaüljek mellé. Pláne, mert már elég régen láttam utoljára és így már megint volt alkalmam meglepően sok alkalommal rácsodálkozni arra, hogy szerintem egészen sok trükk, beállítás stb ihlethette innen Lucast (és Ralphot) akkor, amikor az SW vizuálját kezdték megálmodozni. Néha az volt az érzésem, hogy egy-egy felvételt akár át is lehetne emelni oda, jó, nyilván, a sztori más, de a vizuál miatt. Mondhatni: ez a 69-es film jószerével több valódi (!) esszenciális SW-t avagy hangulatot tartalmaz, mint a diznivarsz összes fogalmatlan próbálkozásai együttesen.

Stratonicus84 Creative Commons License 28 órája 0 0 87051

Jó régen olvastam a ROTJ regényt, így mostanra elfelejtettem egy-két részletét.

A minap belelapoztam, és két érdekességet is találtam benne, amire már nem is emlékeztem:

1. Luke kezdetben el tudta hárítani a császár villámait.

2. Vader öngyilkos akart lenni, miután beledobta Palpit a lyukba.

Biga Cubensis Creative Commons License 28 órája 0 0 87050

Gondolom rájöttek, hogy bár a Naboo vadászgép menő, de senki és semmi nem fér bele Mandon és Grogun kívül :)

A kigyúrt hutt tetszett, hogy nem csak Jabba féle dagadt változatok léteznek.

De a kérdés jogos, hol van Thrawn, érinti-e a film az Ahsokát, vagy meghagyja a témát a sori következő évadának?

Nem szeretném, ha a film az első pár évadhoz hasonlóan számítógépes játék szerű küldetéseket és fanservice-t tartalmazna csak.

Előzmény: Mlle. Grenelle (87049)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 29 órája 0 0 87049
Előzmény: fodora levele (87043)
Stratonicus84 Creative Commons License 29 órája 0 0 87048

Amikor néztem az Earth-öt, annak örültem közben, hogy nem vagyok olyan szintem Alien fan, mint SW fan. :)

Merthogy én is úgy gondoltam a megtekintése közben, hogy ez egy ortodox Alien rajongónak olyasmi érzés lehet, mint nekünk a Disney Wars.

A Disney Wars a kocarajongóknak bejön.

Az Earth nekem (az utolsó részt kivéve) bejött. A franchise-idegen dolgok icipicit zavartak ugyan, de szerencsére képes voltam leszarni őket. :D

Előzmény: Biga Cubensis (87047)
Biga Cubensis Creative Commons License 30 órája 0 0 87047

Berakom ide is, hátha nem mindenki olvassa az Alien franchise topikot. (Alien Earth sori kapcsán) 

Egyébként itt kb az ismétlődik meg, mint a Star Wars-nál. A nagyobb-régi Alien fanoknak nem tetszik, de az nézettség állítólag nem rossz. Imdb: 7.3, Rotten: 66% (a popcornmeter, a critics az a szokásos elszállt 93%). Én az Alien univerzumnak kevésbé vagyok rajongója (inkább csak kedvelem), mint a Star Wars-nak, szóval annyira nem dúl fel, de a nagy rajongókat meg tudom érteni. 

Nem is tudom melyik Star Wars sorihoz tudnám hasonlítani. A Mando távolról sem állított maga elé ekkora mércét, az Acolyte, Obi-wan, Boba Fett kritikán aluli, ezekné szerintem azért jobb az Alien Earth. Talán az Ahsokához tudnám hasonlítani. Ambíciózus tervek, egész jó casting, megvalósítás oké, de a végére mindkettő szétesett, az évad végére semmiféle koherens képet nem tudtak nyújtani, megfejelve pár franchise idegen dologgal (Alien: háziállat xeno, Ahsoka: zombi rohamosztagosok, boszik.). Egyiknél se lettünk semmivel okosabbak az évad végére.

Jani-wan. Creative Commons License 2 napja 0 0 87046

Oké :P

Előzmény: Stratonicus84 (87045)
Stratonicus84 Creative Commons License 2 napja 0 0 87045

Azért nem robbantotta fel a topikot, mert az a film olyan korosztálynak szól, aminek nem kell szemüveg az olvasáshoz. :P

Előzmény: mindenki senkije (87044)
mindenki senkije Creative Commons License 3 napja 0 0 87044

mivel enyhén szólva sem robbantotta fel a topicot az egy páncélos férfi és a gügyögő bébi infantilis trailere, mennék inkább még egy kört ezen:

olvasáshoz nekem (sajnos) már szemüveg kell

minap pedig olvasás közben a hátam mögül érkezett a fény, vagy sütött be a nap és pont egy ilyen jelenségnek lettem a szemtanúja itt magam előtt
de igazából nem volt ott semmi, más nem látta csak én, a szemüvegemen keresztül, de pont úgy nézett ki, mint amit Luke látott az égen

szóval ha lett volna egy kamera a szememben, akkor akár le is fimezhettem volna :D

szóval immár biztosra mondom, hogy az a filmtrükk egy akár olcsón, szándékosan is előidézhető optikai anomália

Előzmény: mindenki senkije (87026)
fodora levele Creative Commons License 3 napja 0 0 87043

Azért ennyire nem tragikus a helyzet, inkább furcsa, hogy azt hiszi, a forgatókönyvírók full time azon dolgoznak, hogy easter eggeket rejtsenek el az elemzőknek. Kitalált példa, de mindig ez jut eszembe: "A jelenetben Grogu megnyom egy gombot a Razor Crest pilótafülkéjében. Ez egyértelmű utalás, hommage az Egy új remény kocsmajelenetére, ahol a kávégépen vannak gombok". Az elején nyerítve röhögök, a századik alkalomnál már csak legyintek...

Előzmény: Stratonicus84 (87041)
Stratonicus84 Creative Commons License 5 napja 0 0 87042

Most olvastam, hogy a ROTJ nyers piszkozatában Han az endori bunker bejáratát összeköti egy kábellel a lépegetővel, hogy az majd kitépje a páncélajtót a helyéről.

Aztán az ajtó annyira erősen tartja magát, hogy a kábel inkabb a lépegetőt szakítja ketté. :)

Szerintem kár, hogy ezt a filmben nem csinálták meg.

Stratonicus84 Creative Commons License 5 napja 0 0 87041

Ezt fejtsd ki, kérlek! Nem hallgattam Rixon elemzését, de most kíváncsivá tettél. :)

Előzmény: fodora levele (87040)
fodora levele Creative Commons License 5 napja 0 0 87040

Hannibál: Ez a Rixon egy vadidegen szomszédjába 1 parszekről belemagyarázza a pesszáriumot…😃

Előzmény: Mlle. Grenelle (87039)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 6 napja 0 0 87039

Én nem láttam sok szörnyet, inkább idegen lényeknek tűntek a kreatúrák.

A nehéz harci droidokat inkább nem kommentálom, mondjuk a Transformerst se látom beléjük.

A pankrátor hutt közömbös.

Sigourney Weaver aranyos. 🙂

De miért kellett megidézni Hannibál átkelését az Alpokon harci lépegetőkkel (mechanikus elefántokkal)...?

Előzmény: Stratonicus84 (87037)
Biga Cubensis Creative Commons License 6 napja 0 0 87038

The Schwartz Awakens

Stratonicus84 Creative Commons License 2025.09.23 0 1 87037

Számomra túl sok benne a szörny (sosem szerettem igazán a szörnyes jeleneteket a Star Warsban), de most az ilyen transformers-kinézetű robotoknak sem örülök.

Hogy ismét van Borotvaél (nyilván másik példány), az örömteli. Mandó karakterét bírom. Meg amúgy is, a Star Wars az nem tévé képernyőre termett, hanem mozira. Szóval már csak emiatt moziban fogom nézni ezt. :D Úgy az igazi.

Az izmos huttot mintha már tavaly láttuk volna, talán egy kiszivárgott fotón? Akkor ezt a trélert már leadták egy rendezvényen, nem?

Érdekes, amúgy 30 évvel ezelőtt nagyon lelkes voltam, hogy a srác a Trainspottingból majd szerepel az új Csillagok háborújában.

Most nem hoz lázba, hogy a csaj az Aliensből benne lesz ebben. :D

(Sigourney Weavert szeretem, de nem akarok a Star Warsban sztárokat látni. :D Ez már nem sikk ma már, hogy benne lehetsz a SW-ben, illetve hogy a SW-ben sztárok vannak. Legyenek új ismeretlen arcok, de tehetségesek! Mint pl. az Andorban!)

Előzmény: Bateman (87029)
capacete Creative Commons License 2025.09.22 0 0 87036

Ez a trailer óvodás közönséget céloz. Eddig se akartam moziban nézni, most már abban sem vagyok biztos, hogy bárhol máshol látni akarom...

RazorX911 Creative Commons License 2025.09.22 0 0 87035

Köszi!

Artu és Thripio újabb kalandozásai? Hmm.. Biztosan jó lesz, ha minden úgy alakul, csak egy apró zavaró mozzanat van, az egészben.. Van az ősi sorozat, a '80-as évek közepéről (A Droids), ez hogy-hogy nem kapott mindmáig szinkront?? Vajon lesz ehhez valaha? (még kalóz hangalámondás is elég lenne, ha nincs más. Mindmáig őrzök egy kis videót a YT-ról mentve, egy ilyen csemegéről.)

Előzmény: Biga Cubensis (87034)
Biga Cubensis Creative Commons License 2025.09.22 0 0 87034

Andor 2. évad biztos nem, Ahsoka folytatásról mintha azt hallottam volna, hogy csúszik. Mando 4 bizonytalan, gondolom a filmtől is függ.

Egyébként animációs műfajon kívül nem is nagyon várható SW sori a közeljövőben, pár film van csak tervben.

https://www.gamesradar.com/upcoming-star-wars-movies/

Itt írják, hogy elvileg lesz egy A Droid Story, kedvenc robotainkkal a főszerepben, ez jópofa ötletnek hangzik.

Előzmény: RazorX911 (87033)
RazorX911 Creative Commons License 2025.09.22 0 0 87033

Az összes sorinál kerültem ezeket... A spoiler-veszély miatt.

Ha már szóba kerültek, mely sorik folytatódnak még?? (pl: Ahsoka, Andor, stb...) A soris oldalakat se látogatom, mi mikor és merre.

Biga Cubensis Creative Commons License 2025.09.22 0 0 87032

Izgi blődség lesz :)

Szerintem a Mando sorinál amúgy sem volt magasan a léc, szóval nagyon nem lehet elrontani a témában egy filmet. Sigourney pedig welcome :)

divaoni01 Creative Commons License 2025.09.22 0 0 87031

Ovis kislányoknak valóban étvágygerjesztő lehet a cucc. Bár nagycsoportos kissrácoknak azért már elég ciki lenne rámozdulni.

Előzmény: kannibál Kovács (87030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!