Tök furcsa, hogy neked tetszik az Ahsoka, nekem valamiért nagyon nem jött be. Komolyan mondom, olyan hányingerszerű érzésem van tőle, főleg, mióta felbukkant Thrawn meg az az aranyfejű rohamosztagos. Szerintem Thrawn-t is elcseszték, sokkal félelmetesebbé kellett volna tenni, ahogyan a könyvekben átjött. Ezra meg, pffff.. mint egy törökmézárus a szerájban, bár ő már a sorozatban is kb. így nézett ki. Dawson idegesít a gumiarcával, talán még Shin karaktere tetszett, meg persze Skoll, de a színészt a Róma óta követem. Biztosan velem van a baj, de még az Akolitus is jobban tetszett, a Bobát meg egyenesen imádom, biztos a tetkóm miatt :)
az elmúlt hetekben újranéztem az Ahsokát. valószínűleg azért, mert ez az egyetlen Disney SW sori, aminek némileg várom a folytatását. igen, a Mando és Grogu movie se érdekel túlzottan. tudom, hogy sok hibája, gyengesége van a sorozatnak, de a Baylan Scoll-Shin szál kifejezetten érdekel, és még a chatgpt is grandiózus űrcsatákat jósol Thrawn visszatérése után a második évadra. természetesen van némi elfogultságom a sorival, többek között itt van relatíve legtöbb több űrhajó/űrjelenet - az Új Köztársasági sorhajók és Home One, csillagromboló hiperhajtómű gyűrűvel - illetve némi Rosario Dawson szimpátia, Hayden feltűnése, viszonylag sok fénykard párbaj. a zombik újranézve is gázosak. Thrawn nem teljesen a Zahn regényekben megismert-elképzelt változat, de azért észrevehető, hogy karakterében próbálnak a közelbe jutni. hogy mit szólok az űrbálnákhoz? amennyiben elfogadom egy aszeroida lakó űrféreg létezését, el tudok képzelni egy űrugró SW lényt, persze lehetett volna kevésbé földi bálnára hasonlító.
A mozikba került A Hail Mary-küldetés, ami két okból lehet érdekes.
Az a Lord-Miller páros rendezte, amelyiket kirúgtak a Solo-filmből és az a Ryan Gosling a főszereplő, aki rövidesen feltűnik majd az az SW-univerzumban.
@Bateman: elnézést, hogy ide offolok a ST kérdésedre, csak ott múltkor kisebb csetepaté volt a sori miatt és kihagynám a folytatást.
Spoilermentesen: a régi úgymond 'törzstrekkerek' szerint csapnivaló, de sokaknak tetszik. Nekem vegyes érzéseim vannak iránta, inkább negatívba hajlóan. Talán ez inkább egy ifjúsági gimis sorozat Csillagflottába csomagolva, szóval ne várj egy DS9-szerű történetet, inkább mintha Dexter Jettster kocsmavendégeinek meséit látnánk. Szerintem az első részt érdemes megnézni, abból sok minden kiderül :) Bocs az offért.
az is lehet, hogy a Tantive több okól lőtt ki mentőkabint korábban egymástól függetlenül ezért, azért. nem hiszem, hogy egy kilőtt kabint a háború közepette siettek volna pótolni....
"De hogyan zárhatta ki Vader (vagy akár Praji) annak a lehetőségét, hogy esetleg az egyik szétrobbantott kabin utasánál voltak az ellopott tervek?"
Hmm... ezen most lehet töprengeni :)
Az én teóriám:
Valójában nem tudjuk, hogy mennyi idő telik el közben, nem kizárt, hogy a többi űrkabint befogták (tehát nem szétlőtték) és már át is kutatták mindet és nem találtak bennük semmi érdekeset, mire ez a párbeszéd: – A tűzharc közben egy mentőkabin hagyta el a hajót, de élőlény nem volt benne. – Ott lesz a tervrajz, abban a mentőkabinban. Küldjön utána egy különítményt, mindenképpen hozzák vissza!
Boba Fett-el is csúnyán elbántak. Morrisont sajnálom, nem ő tehet róla, hogy szar sztorit írtak a Disney-nél. A Lucasfilm állítólag levélben értesítette, hogy Boba Fett a polcon van, majd talán egyszer leveszik. Nagy potenciál lett volna egy sötétebb gengsztertörténetben, de ezt is elkúrták.