Keresés

Részletes keresés

rezső Creative Commons License 2000.08.23 0 0 76
kedves vörösköd

értem én, hogyne érteném. a szóhasználatot is. aki az "elszkadtak a tömegektől" kifejezést használja, igazolja, hogy milyen fejtágítókon szerezte társadalompolitikai ismereteit, melyik akolból érkezett az Index politika fórumára.

ráadásul tele ellentmondásokkal, az egyik topicban , mit szavazójuk drkkol a fidesznek, a másikban pocskondiázza őket.

egyszer az a baj, hogy nem volt jó a tüzijáték, másszor pedig az, hogy ilyen úlzó produkcióra nincs szükség.

amúgy tényleg megverte az isten a fővárosiakat. de maguk választották polgármesterüket...

azt pedig nem láttam sehol igazolva, hogy ez a kormány büntetné budapestet. csak azt láttam, hogy néhány, a szoclib politikai csoportosulás gazdasági háttere által haszonélvezett, de az állam által finanszírozott gigantomániákus (nem céljaiban, hanem finanszírozásában) beruházást leállított.

érthető, hogy sajtójuk mivel manipulálja az embereket.

már csak azt nem tudom, hogy te is a manipuláltak, vagy netán a manipulálók közé tartozol-e.

Előzmény: purplerain11 (73)
GanxtaL Creative Commons License 2000.08.23 0 0 75
"a pükhendi és antidemokratikus stílus bugyog kifele eszmetársaid szájjából"

Mondja ezt a volt kommunista katonatiszt?

Hát nem bájos???

:-DDDDDDD

Előzmény: PuPu (26)
mpd Creative Commons License 2000.08.23 0 0 74
Méghogy mdp! Jó, hogy nem mkp! Ez direkt volt?
Előzmény: purplerain11 (73)
purplerain11 Creative Commons License 2000.08.22 0 0 73
Kedves Rezső és Mdp!

Hozzászólásommal azt kívántam érzékeltetni, hogy a pestieknek nem ilyen túlzó, fenhéjázó produkciókra van szükségük, amit kaptak, hanem valós problémáikban elvárhatnák, hogy ne büntessék őket, mint az ovodában, mert rosszul szvaztak (viselkedtek).
Ismeretes, hogy az SZJA adóknak mintegy fele Budapestről és az agglomerációból folyik be a költségvetésbe, tehát a fejlesztésekből méltánytalan, hogy csak egy füstgázmosóhoz járulnak hozzá, ahhoz is csak jövőre.
Ezzelszemben a túlméretezett akármilyen ünnep nem hagyhat egy zavartalan emléket a pesti polgárban.
Ettől teljesen független, hogy Demszky erre mennyire tud rájátszani, mindenesetre bizonyos építkezéseket, felújításokat visz tovább, de talán a fenti valós arányok méltánytalanok.
Ez semmit nem von le abból, hogy a vidéket is kell fejleszteni, persze. De egy kis faluban utat építeni 100 millióból, kétszáz embernek, az mégsem a leghatékonyabb felhasználása a közpénzeknek (Budapesten is sok még a földút, biztos nagyobb forgalommal, mint egy kis faluban).
De ez nem a fő kérdésem.
Itt a pestiek olyat kaptak, amit nem kértek és ami jár nekik, azt meg nem kapják.
A főváros happeningjein én még egyszer sem vettem részt. De az ottani Fidesz frakció biztos tajtékozna, ha sokba kerülne.
Nem Rezső, itt azzal kell szembenézni, hogy még ugyanez a két év és mindenki egységesen húzza ki a Fideszt nemcsak a szavazólapról, hanem még a telefonkönyvből is. A Fidesz PR már enyhít, simulna, de még benne van a régi megosztó törekvés. Ebben az ügyben még az sem érdekes, ha Demszky az egész költségvetést valamelyik nejének hazavitte volna. Itt biztunk egy Fideszben, amelyik könnyünek találtatott, és mindenfelé ellenségeket szerzett magának, még ott is, ahol támogatták volna.
Ha jobban érted, akkor a fiúk elszakadtak a tömegektől.

Előzmény: rezső (72)
rezső Creative Commons License 2000.08.22 0 0 72
Jó, igazad lehet. szórakozás helyett közlekedésre a pénzt.

tudod te, hogy a demszky fennállása óta rendezett utcabálok, hangversenyek, körúti heppeningek stb. mennyibe kerültek? Gondolom azokról is tételes elszámolást követelt a ballib sajtó, és nyilvánosságra is hozta.

mert ha ez a véleményed, akkor gondolom azokat a költégeket is strigulálod évek óta, hogy miért nem gyorsvillamosra költötték.

Előzmény: purplerain11 (69)
mpd Creative Commons License 2000.08.22 0 0 71
Szerintem a pestiek sem mind metrópártiak. Ilyen alapon minden kormány elmulasztott valamit, kényszerből vagy szándékosan, amit megígért. Pl. Szekszárdon mióta épül a Duna-híd? Pesten azóta legalább egy (de lehet, hogy több, nem tudom)felépült, mióta ígérgetik a különböző kormányok. Nem hiszem, hogy a metróépítés elmaradása jelentősen befolyásolhatná a választást,ti. Bp.-en nagyon sok a "biztos" szavazó. Vidéken meg egyenesen többletszavazatokat hoz.
Metrót Szegeden!!!
Előzmény: purplerain11 (70)
purplerain11 Creative Commons License 2000.08.22 0 0 70
Csak egy dologba gondolj bele: két év múlva ez a pesti ember is szavazni megy, el fogja felejteni, hogy négy évig az ő adójából őt kisemmizték és ebből a pénzből Balogh lecsót osztogatott szavazatszerzés céljából?
Előzmény: mpd (61)
purplerain11 Creative Commons License 2000.08.22 0 0 69
Rezsőkém, félreértettél.
Én csak annyit irtam, hogy ha a pestiek nem ingyencirkuszt kaptak volna - ami kegy, ajándék a kormánytól, de aligha volt feltétlenül szükséges, - hanem helyette a kormány leszerződött fizetési kötelezettségeinek tett volna eleget a tömegközlekedés (metro) támogatására. Ha Te villamossal járnál be a Kelenföldi pályaudvarról reggelenként aligha a 20-i csinadratta jutna eszedbe.
De az üzenet egyértelmü. A Fidesz - Kisgizda koalíció semennyire nem törődik a fővárosiakkal de még külön is irritálják őket a 20-i öntömjénezéssel.
Konkrétan, hogy most tételes elszámolás lenne megnyugtató a tüzijátékról annak egy oka van.
Hogy a kormány a Fidesz kampánycégét bízta meg a megszervezéssel. Mivel a Fidesz ilyen elszámolásai zavarosak szoktak lenni (kezdve a még mindig nem tisztázott székházpénzzel) jogos lenne az állampolgári igény az elszámolásra.
De mint a pestieket általában, úgy most az ország állampolgárait nézik hülyének, hogy mit akartok, ott volt a cirkuszotok, ne kérdezzétek az árát. Az Mszp is sokat lopott, nekünk is kell a majdani kampányra egy kis pénz.
De ezt mi tudjuk és két év múlva kalkulálni fogjuk. Hova lettek a tisztakezüség igéretei?
Ha tiszta a kéz, miért nem tud elszámolni tételesen?
Előzmény: rezső (17)
iudex Creative Commons License 2000.08.22 0 0 68
Persze. A remény hal meg utoljára. :))) De sok reményünk ne legyen. Mert azért a búzára -szinte bármilyen áron- mindig van itthon vevő, mert kenyeret sütni kell. És azt még sohasem fedezték zömében importból. Eddig...
Előzmény: Sanyi bácsi (67)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 67
Köszönjük. Akkor tehát van még remény, hogy a nagymértéku áremelkedés nem lesz tartós.
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.22 0 0 66
A liszt ára a következők miatt mehet fel.

1. Felmegy a búza ára. A tavalyi készletek kb. mostanra fogynak el, illetve mostanra derül ki, hogy az ide búzát mennyiért lehet megvenni.

2. Tesztelik a piacot, hogy hogyan reagál. Ha el lehet sütni a magasabb árat, miért ne. Más is szeretne sarokházat a rózsadombon. Ha nem jön be, akkor lejjebb fognak menni az árak.

Üdv.
ResetGomb

Előzmény: Sanyi bácsi (63)
iudex Creative Commons License 2000.08.22 0 0 65
Meg a gyógyszereidnél is. :)) Szeded őket rendesen? :)))
Előzmény: PuPu (64)
PuPu Creative Commons License 2000.08.22 0 0 64
Meg az aranynál is olcsóbb.
és akkor még tüzijáték, mint összehasonlítási alap szóba se került...
:O)))
Előzmény: iudex (58)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 63
Mitol ment fel a liszt ára kb. 30-40 százalékkal?
És valyon a sütoipari alapanyagé is felment-e?
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.22 0 0 62
Közgazdának talán jó vagyok én is. De mi a kérdés?

Üdv.
ResetGomb

Előzmény: Sanyi bácsi (59)
mpd Creative Commons License 2000.08.22 0 0 61
Rá is fér a fővárosra és a fővárosiakra 4 év büntetés. Száz éve úgyis a vidéken élősködnek. Méghogy 4-es metró! Némely falvakat meg elvisz az árvíz, máshol nincs ivóvíz, járda, rendes utak stb. Az orosz államadósság miből lett? Nagyrészt élelmiszerből, amit vidéken állítottak elő. Ebből aztán végképp ne Pesten épüljön valami. Még jó, hogy ez nem felelt meg D.G.-nek.
Mondjuk ez inkább egy új téma kéne, hogy legyen, elnézést, hogy kissé eltértem.
Előzmény: purplerain11 (14)
iudex Creative Commons License 2000.08.22 0 0 60
Nincs! :))
Előzmény: Sanyi bácsi (59)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 59
Igen. Csak az nem mindegy, hogy ki gondolja úgy, hogy alacsony a liszt ára. Ha a malom, vagy a pékek beszállítói akkor baj van, mert az mindenképpen érezheto lesz a kenyér árában.
Az idei termést már akartam említeni.
Hahó!
Nincs itt egy közgazda?
Előzmény: iudex (56)
iudex Creative Commons License 2000.08.22 0 0 58
Eredj mán, te. A hús régóta olcsóbb, mint a sajt, még most is, pedig jól fölment már a hús ára is. De amíg nem akciós áron 1000 forint körül van egy kiló trappista... Azért már karajt kapok, és még krumplira is futja.
Előzmény: PuPu (57)
PuPu Creative Commons License 2000.08.22 0 0 57
Viszont a dízelmozdony és az atomreaktor ára csökkent, - rendben lesz a 4 %-os inláció, +lásd!
Husit nem szereted?
mer akkor vegyél egy szeletet a vitrinbe!
Előzmény: iudex (52)
iudex Creative Commons License 2000.08.22 0 0 56
Hát, azért eddig sem volt olcsó a liszt. És nekem változatlanul az az érzésem van, hogy a termelő és a fogyasztó, tehát a termelési-fogyasztási lánc két végpontja jár változatlanul rosszul, a kettő között meg ott áll a viszonteladók, nagy-, kis- és egyéb kereskedelmi forgalmazók tömege, és lehúzzák a sápot - semmiért. A fizetésemhez képest eddig sem volt olcsó az élelmiszer, de várható a további drágulás. És akkor szó sem volt a félbemaradt gázügyletről... Mellesleg a búzakérdést azért sem értem, mert nincs hiány belőle, az idei katasztrofális időjárási viszonyok ellenére állítólag exportra is komoly mennyiség jut. Csak itthon megy föl az ára...
Előzmény: Sanyi bácsi (54)
Urby Creative Commons License 2000.08.22 0 0 55
"És mi az oka a tág határnak, per ugrás? Azért a 6-12000 Ft elég nagy különbség."

Ejtőernyővel vagy anélkül. Ejtőernyővel drágább. :-)))

Előzmény: iudex (38)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 54
Bár az lenne. Az nem lehet, hogy a liszt ára volt idáig túl alacsony és most jöttek rá? Nekem hír, ugyanis lisztért utoljára jóanyám küldött el és az elég régen volt már.
Előzmény: iudex (52)
picur Creative Commons License 2000.08.22 0 0 53
Igazad van. 1 milliard kutyafule egy ilyen rendezvenyre.
Előzmény: iudex (50)
iudex Creative Commons License 2000.08.22 0 0 52
Ma reggel a Kaiserben már 75 Ft volt a liszt ára. Nemrég még 55 körül volt. Ebből következik, hogy a kenyérfélék és a péksütemények ára is újra meg fog ugrani, attól tartok. Vagyis nem hír, amit mondok, "csak" a hosszú élet tapasztalata. Ugyanis egyszer már pár hete emelték a kenyér árát, de akkor nem lódult meg a liszté, csak nagyjából a péksütemények árával tartotta a lépést. Viszont most elszabadulni látszanak az árak. Bár buta bagoly huhogása lenne a véleményem!
Előzmény: Sanyi bácsi (51)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 51
"Csak gondoltam atveszem en is a t jobboldal szokasait, hogy ilyen baromsagokat mondok"

Na akkor azt hiszem a témát lezárhatjuk, mert kiderült, hogy picur szándékosan baromságokat beszél. Nézzünk másikat, ami engem jobban érdekel.
T. Iudex!

Mit tudsz a kenyérárról?

Előzmény: picur (48)
iudex Creative Commons License 2000.08.22 0 0 50
Az axiómáid valóságtartalmával van baj, nem tűnik fel? :)))) Nem ismered az árakat, de számolgatsz, nem baj? :))) És még korrumpálni is akarsz, nem baj? :))) Föltételezésekre alapítod a mondókádat, nem baj? :)))) Aztán az eredményt ténynek kezelve vádaskodsz, nem baj? :)))
Előzmény: picur (45)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 49
"...valoszinuleg itt volt a legmagasabb a kiadasok osszege."

"Felteteleztem, hogy igen"

"Foggalmam sincs, hogy mennyibe kerultek a rendezvenyek"

Hát picur én azt hiszem, hogy téged kellene megbuktatni. Ugyanis matematikai számításoknál nem lehet találgatni.

Előzmény: picur (45)
picur Creative Commons License 2000.08.22 0 0 48
Egyiket sem. Csak gondoltam atveszem en is a t jobboldal szokasait, hogy ilyen baromsagokat mondok. Aztan nesze, jottok ilyenekkel, hogy sejtem vagy sejtettem? Hat tudtam en, hogy a t. jobboldalbol meg nem veszett ki a dobule standard? Nem tudtam, ezek utan eszben tartom:

Amit szabad a jobboldalnak, azt nekem biztos, hogy nagyon nem szabad.

Előzmény: Sanyi bácsi (44)
PuPu Creative Commons License 2000.08.22 0 0 47
Én ezzel úgy vagyok, hogy ha most még ugrik egyet a Vityesz ernyő nélkül, akkor tekincsük az ügyet elsikáltnak...
Előzmény: picur (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!