Próbáld ki!
Gyere el egy próbára, hallgasd meg, próbáld meg, azután eldöntöd. Van köztünk is olyan, aki nem a legeslegjobb énekes :)))
És akkor legalább találkozhatnánk is.
Kedden és pénteken van próba a váci művház 6-os termében 7-től 9-ig. Ma nincs és az ünnepek alatt sem tudom, hogy hogyan lesz.
Ha esetleg nemet mondanál, azért még másoknak is ajánlhatod. Köszi szépen :)
Örömmel közlöm, hogy a mindössze 8 hónapos Serenus kórus életének második koncertjén, Jászberényben "Fesztiválkórus" minősítést szerzett. Mindenki nagyon örül neki és folytatjuk a munkát.
Köszi mindenkinek, aki bíztatott és segített minket bármilyen téren.
Egyébként még mindig szívesen várunk új tagokat (a próbák Vácon vannak), illetve kapcsolatokat, fellépési lehetőségeket, stb. stb.
A kórushonlap alakul, nemsokára lesznek fent fényképek is (http://serenus.vac.hu)
Minden kérdésre szívesen válaszolok e-mailben:
keep@dunaweb.hu
Ha elolvassátok az előbbi hozzászólásaimat, akkor láthatjátok, hogy mi volt a helyzet az akkori kórusommal.
Na, azóta kicsit megváltozott a rendszer. Az énekelni szerető emeberek kiváltak a kórusból (kóztük a karnagy is és én is)és új kórust alapítottunk. Ez a Serenus kórus. Erre már azt tudom mondani, hogy "ez már igen!". Itt jó a hangulat, megy a tanulás, az éneklés.
Most éppen kapcsolatokat, fellépési lehetőségeket, támogatókat stb. keresek.
Aki tudna segíteni vagy érdekli, annak itt a kórus honlapja:
http://serenus.vac.hu
Kedveseim, akik ide tévedtetek, avagy célzottan jöttetek!
Csatlakoznék az alapító Utolsó Európaihoz (minthogy magam is a Prelude-ban énekelek), hogy további tagokat szerezzünk. Az általa fölvázolt feltételek változatlanok, de további értékes információkkal szolgálhat a www.extra.hu/BKEPrelude oldal minden érdeklődőnek.
Kössssz
magpie
Hacsek: az lehet. De nézz be egy pillanatra az "Énekelni szeretnénk" c. topicba, ahol kezdésnek ugyanez van, de utánna néhány műveletlen és kevéssé toleráns ember írkált bele...
Hali!
Van egy kis problémám. Ismét a kórussal jövök, amiben éneklek. (lásd: más kórusos topikok a Tasztalon) A helyzet az, hogy egy picit leült a dolog nálunk. Annak ellenére, hogy tanulgatunk új műveket, és a minőségre is eléggé rámegyünk (vagy tán éppen ezért??? {szólampróbák...rulez}) egy picit leültünk. Én beszélgettem néhány emberrel a kórusból, és azt hiszem, hogy megtaláltam (az egyik) lehetséges problémát. Szerintem az a gond, hogy nincs nagy motiváció a kórus előtt. Míg régebben jártunk (jártak) kórusversenyekre, szereplésekre az országban és külföldön, addig most ez lekorlátozódik Vác városra, vagy esetleg a környékre (bár 2001. márc. 10-én megyünk a Zeneakadémiára...). Sajnos a kórusvezetőnk nagyon elfoglalt ember, s bár nagyon szívén viseli a kórust, nem jut ideje mindenre. Ezért én elvállaltam, hogy a neten kérdezgetek.
Nem tudnátok adni nekem valami tippet, hogy hol próbálkozzam ilyen ügyben?
Valahová el kéne jutni énekelni, valami kórusversenyre, bagy bárhová.
Hát régebben még a Kölcsey művelődési központban próbáltak, ott talán tudnak róluk.
Még valami. A karnagy Tamási László egy zseniális művész, de mint a legtöbb zseni nagyon nehéz ember. Viszont ha tolerálod a hülyeségeit, akkor nagyon jól fogod érezni magad. A kórus sokszor átalakult, sokszor volt a megszűnés határán, de mindig fel tudott állni Tamási a padlóról és ezt nagyon becsülöm benne.
Elküldöm neked a volt kedvesem e-mail cimét, aki bár most már Bp-en él azért még fellép velük, ha otthon van Debrecenben. Hivatkozz rám, biztosan segíteni fog!
És fel lehetne használni ezt a topicot arra, hogy megtudjuk mikor lép fel és hol a Prelude Budapesten? Mert engem például érdekelne, de nem jutnak el hozzám az információk ezzel kapcsolatban.
Debrecenben a Kölcsey kórust, vagy a Sol Oriens-t javasolnám. Mindkettő remek társaság jó karnagyokkal! (Bár a Kölcsey most talán csak női kar és nem tudom az jó-e neked? :))
Végre a Prelude is megjelent a törzsasztalon! Nagyon vártam már erre!
Ha átnézel az Énekegyüttes topicba és végigolvasod, meg fogod érteni kötődésemet a Prelude-hoz. (Én a kóruszenét hallgató és nem művelők táborába tartozom, ami tudom, hogy nem dicsőség /mármint, hogy nem művelem/, de hát ez van.)
Mindenesetre üdvözletem Kabdebó Sanyinak, aki valószínűleg nem emlékszik rám, csak párszor találkoztunk, de egy számára (és számomra) kedves Csilla nevű kórustársatok talán segít a titok megfejtésében. :)
Az Énekegyüttes topicban még tavasszal énekelni akart egy lány. Én a Preludet ajánlottam.
De azt mondta, hogy jön a nyár, majd ősszel. De nem jelentkezett azóta.
Majd írok neki. Bár azt hiszem nálatok inkább fiúhiány lehet.
1. A kotta másolását a törvény bünteti. :o(
2. Nekem csaknem 20 év alatt jónéhány kottám lett otthon. :o)
3. Ha most beírnám, hogy mik ezek, kiderülne rólam egy s más. :o(
4. Ha te konkrétan kérdeznél, hogy ezmegez van-e, tudnék válaszolni. :o)
Hali dalostársak!
Kérésem volna!
Én a váci Harmónia kórus tagja vagyok, és szükségünk lenne mindenféle kottákra. A kórusunk kb. 60 fős, éneklünk kódextöredékektől spirituálékon át Kodályig és bárdosig mindenfélét. Most nem annyira egyházzenei jellegű művekre lenne szükségünk, inkább mondjuk néháy könnyedebb spirituáléra vagy népdalfeldolgozásra. Persze nem annyira egyszerűek kellenének, hanem valami komolyabb, jobb feldolgozás, ami egy viszonylag magas színvonalú amatőr kórus repertoárjába beférne (Kodály Psalmus Hungaricusa és Vivaldi Gloriája is van, tehát nehezebb művek is jöhetnek)
Kérlek vegyétek fel velem a kapcsolatot, mert nagyon fontos!!!
Köszi
Látom már, mivel fogjuk tölteni az utat Pécsig!
Ha nem is énekelünk, legalább jól összemérjük a hangterjedelmünket.
Benne lennél egy duettben jövő hétfőn?
Hacseknak igaza van, a szólampróbák valóban hervasztóak a betanulás kezdeti szakaszában. Ezt csak a később megszülető darab élvezete feledtetheti...:-) Az említett topicokba benézek majd, sőt, ha vérszemet kapok, oda is fölrakom a hirdetményem. :-)
Kedves Nannics! Tudok olyan kórusokról, ahol lazábbra veszik a figurát, csak azt nem, hogy hogy lehet elérni őket. Majd érdeklődöm.
Én szívesen jelentkeznék, de sajna nem éneklek túl jól, bár énekkaros voltam. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy nem tudsz esetleg olyan énekkart, ahol nem kell komoly énektudással rendelkezni?