Keresés

Részletes keresés

negyesi_pal Creative Commons License 2026.08.22 0 0 4211

Tegnap voltunk Baján, kipróbáltuk a Vizafogó éttermet, amelyről itt már többször volt szó. A pincérünk eléggé furcsán viselkedett, a legtöbb kérdésünkre egy határozott "nem" volt a válasz. A halászlé rendben volt, bár nekünk még mindig a győri Matróz csárda halászleve az etalon :) Kislányom elfogyasztott egy szép nagy tányér túrós csuszát, mi kipróbáltuk a füstölt vegyes haltálat. A túrós csusza rendben volt, a haltál az oké kategóriába tartozik. Hát, nem fogunk visszamenni többet.

Amerigo61 Creative Commons License 2026.08.16 0 1 4210

Főtér Bistro&Bar, Pécs. Megunva az otthoni ücsörgést a kánikulában, beiktattunk egy pécsi belvárosi csavargást és ebédet. Ez utóbbit a Bagolyvárban szerettük volna elfogyasztani, de nem volt kedvünk gyalogolni a hőségben és az autót is elg messze hagytuk a város központjától. Így találomra estünk be a Főtér-be. Bent ültünk le, mivel ott kissé hűvösebb volt, mint a teraszon. Délután 3 órakor az asztalok  kb. harmadánál ült vendég. Maga a hely kissé retro, amolyan hodály jellegű, szóval nem voltak nagy elvárásaink az ételekkel kapcsolatban sem. Ennek ellenére kellemesen csalódtunk. A hideg szamócakrémleves ribizlivel selymes és pikáns, a kacsamell parmezános polentával és körtékkel egészen kiváló, az asszony salátájának a nevére nem emlékszünk, csak az összetevőkre: quinoa, gránátalma, avokádó, uborka, csirkemell volt benne. Vegyes limonádékat ittunk, a poharat alaposan megpakolták gyümölcsökkel. A kiszolgálás udvarias és korrekt, nem kellett sokat várni az ételekre. 10% szervizdíjat számolnak fel, de szerintem ez már általánosnek vehető (sajnos). Elégedetten távoztunk. Ha valaki arra jár, érdemes kipróbálni.

Popenka Creative Commons License 2026.08.05 0 0 4209

"a hentesnel sincs vilagitas a pult mogott,"

csak a hűtőt legyenek szívesek bekapcsolva hagyni

átvitt értelemben sajnos sok hentesüzletben nagy a sötétség

mindkét részről, eladó-vásárló, végül is megtalálja zsák a foltját

és ez nekem baj

Előzmény: homerx (4207)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.08.05 0 0 4208

Nagyon helyes, 'helyzet' nélkül is lehet/kell spórolni, ahol csak mód van rá.

Előzmény: homerx (4207)
homerx Creative Commons License 2026.08.05 0 0 4207

a bosnyakon a hentesnel sincs vilagitas a pult mogott, csak a pultban es a vendegterben.

Előzmény: nagypapi51 (4203)
Popenka Creative Commons License 2026.08.05 0 0 4206

Azt már ne dobják vissza! :)))

Tényleg semmi bajom a balatoni vagy bármilyen hekkel és sült krumplival, ahol meg tudják rendesen sütni, ott kifejezetten szeretem. Ilyen például a "Csak hal" Debrecenben. A hal ott jó, a krumpli mirelit szar, de a hal megéri. Hekk is.

Halászlevet ne egyetek ott. Az ország legrosszabb leve.

De, a halsütő miatt mégis oda járok, vagy rendelek lakásra, ha ott járok.

Múltkor a haltepertő... még mindig felsírok álmomban.

Előzmény: nagypapi51 (4205)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.08.05 0 0 4205

Rósejbni helyett írhattam volna balatoni heket is :)

Előzmény: Popenka (4204)
Popenka Creative Commons License 2026.08.05 0 0 4204

100 szál gyertyán? :)))

"Kocsmárosné, 100 szál gyertyát ide az asztalra"

"Vendég ide, hogy is jönne, ily cudar időbe',
A csaplárné is alszik már, benn a kármentőbe'.
Hej, mert olyan jómadarak most már nem is járnak,
Rég elpusztult, régen vége a betyárvilágnak.

Ámde mégis ajtó nyílik, lassan belép rajta.
Őszült ember, meglátszik, hogy régi betyár fajta.
A csaplárné meg nagyot néz, hogy még egyszer hallja:
Száz szál gyertyát, száz icce bort ide az asztalra!

A vén betyár egyre ordít, fokosát forgatja:
Kocsmárosné!
Száz szál gyertyát, száz icce bort ide az asztalra!"

https://www.youtube.com/watch?v=affumh3TaOQ

Végül is mehetnénk, kedvenc helyem Csopak és a bora. A rósejbnit felőlem beönthetik a Balatonba. :)

Előzmény: nagypapi51 (4203)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.08.05 0 0 4203

Csopaki 'spórolás'... 

Nyilván, a fritőz alatt száz szál gyertya ég, hogy megsüljön a rósejbni :)

nagypapi51 Creative Commons License 2026.08.03 0 0 4202

...ha betérünk a vendéglőbe, megírom, milyen volt...

nil nisi bene :)

Előzmény: Mooni (4201)
Mooni Creative Commons License 2026.08.03 0 0 4201

Sajnos több ok miatt elnapoltuk, de ha most nem is, később mindenképp megyünk paradicsom, paprika, szilva ügyben, ha betérünk a vendéglőbe, megírom, milyen volt.

Előzmény: homerx (4200)
homerx Creative Commons License 2026.07.29 0 0 4200

akkor most mar ne hagyj minket huJen meghalni, meselj, mi volt? gondolom a sargabarack azota atfolyt a rezcsovon...:)

Előzmény: Mooni (4199)
Mooni Creative Commons License 2026.07.25 0 0 4199

M5. Kedves vagy, köszönöm, megnéztem, + félút lenne+ vissza Pestig,  2 láda s.barackkal, + sokféle pari, paprika, (ennyi a terv), nem bizos,h. lenne idő még otthon foglalkozni vele.  Lehet ősszel, ha megyünk szilvát szedni (Bács Zöldèrthez), ráveszem a pasit. :)

Előzmény: homerx (4198)
homerx Creative Commons License 2026.07.24 0 0 4198

melyik iranybol mentek? m3, m4 kornyeket erdemes nagyivben elkerulni az f1 miatt egesz nap. megkockaztatom az m5 kornyeket is abban a magassagban. ha nem nagy kerulo, akkor nehany eve az akasztoi halaszcsarda kellemes emlek volt.

Előzmény: Mooni (4197)
Mooni Creative Commons License 2026.07.24 0 0 4197

Sziasztok!

Vasárnap megyünk Kecskemétre zöldség-gyümölcsöt szedni.

Járt valaki a Szegediék vendéglőjében esetleg?

Jó kritikákat olvastam róluk, - állítólag nagyon finom a pacaljuk -, de ha vki járt arra, megköszönném az értékelését.

Netán, ha másik éttermet ajánl, az is szóba jöhet. Köszi!

Amerigo61 Creative Commons License 2026.07.14 0 0 4196

Barka Hotel, Tállya

Két éjszakát töltöttünk ott egy baráti házaspárral és ott is vacsoráztunk. Tatárbeefsteak, gyöngytyúk esszencia, zöldborsókrémleves kecskesajttal, gyümölcsleves mini túrógombóccal, rosé kacsamell, óriásbécsi, paprikáscsirke tojásos nokedlivel, grillezett kecskesajt salátával, óriás túrógómbóc, csokimousse volt műsoron. Mindegyik étel rendben volt, kiemelve a különösen jó fogások (a pikáns kecskesajt kitűnően harmonizált a zöldborsókrémlevessel, a rosé kacsamell pontosan annyira átsütve, amennyire kell, a túrógombóc pihekönnyű). Valahol "fine dining"-ként hirdetik magukat, de az adagok mérete teljesen "normális". Rajtunk kívül alig volt vendég (hétköznap voltunk ott). A büféreggeliben sok helyi termék (házi májas, sajtok, kolbászok stb.). Szóval érdemes betérni, annak, aki arra jár.

(Utólag tudtuk meg, hogy a konyhát Szántó Szabolcs, a "séfek séfe" győztese alkotta meg, bár nekem ez nem sokat mond, mivel évek óta nem nézet TV-t :) )

A szálloda is rendben volt, bár a szobában nem volt klíma, a két ventillátor pedig nem sokat ért. Szerencsénkre a külső hőmérséklet is 30C alatt volt, így elviselhető volt, 40 fokban durva lett volna ... 

Tállya épül-szépül, sok felújítás folyik a "Magyar falu" programnak köszönhetően.   

https://barkahotel.hu/menuk/

Tybald_ Creative Commons License 2026.07.14 0 0 4195

Klasszikus cseh/szlovák knédlis-káposzta köretes kaják (malac, kacsa), de a többi étel is korrekt. Csapolt világos és barna Saris sör, magyarul beszélő pincér.

Forintot is elfogadnak kp-ban, de legutóbb elég rosszul váltották és a számlán is felbukkant egy kisebb nem rendelt tétel, ilyet régen nem csináltak...

Van még egy középkori jellegű étterem is Párkányban,nagy adagokkal, van aki dicséri, én sose próbáltam. 

Előzmény: homerx (4194)
homerx Creative Commons License 2026.07.10 0 0 4194

azt nem ismerem. mifele?

Előzmény: nagypapi51 (4193)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 4193

Casablanca a túloldalon?

Előzmény: homerx (4192)
homerx Creative Commons License 2026.07.10 0 0 4192

igazibol domos es visegrad mar kiesik, mert esztergomnal megyek at a hataron.

Előzmény: nagypapi51 (4190)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 4191

Csak hogy kekec legyek: a fogas 1.5 kg alatt (fogas)süllő, ez itt a képen süllőcske... :)

Előzmény: homerx (4189)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 4190

OFF

Győr még 10-es út, de Esztergom és Visegrád már 11. - a kérdés szempontjából indifferens.

ON

Dömösön anno volt egy jó kisvendéglő, ha Esztergom felől jössz, bal oldalon, nem tudom megvan-e még. 

Előzmény: homerx (4189)
homerx Creative Commons License 2026.07.10 0 0 4189

tegnap taton az oreg halasz etteremben alltam meg. nagyon szepen van kialakitva a belso es a kerthelyiseg is. kora delutan volt, igy csak 4 asztalnal ultunk odakint, illetve amikor tavoztam lattam bent is egy part. harcsa halaszlevet ettem cseszeben. nekem boven elegendo volt. utana egy sult fogast. szerencsere nem volt szarazra sulve, pont nekem valo. a kettoert kapsalival, egy asvanyvizzel pont 10k-t fizettem. gondolkoztam meg valami edessegen, de hazaerve ugy gondoltam, nem baj, hogy kihagytam. vacsorazni mar nem volt kedvem.

amugy ha valakinek van tapasztalata a gyor-esztergom-visegrad viszonylatban a 10-es ut menten jo etteremmel, johet.

nagypapi51 Creative Commons License 2026.05.10 0 0 4187

PS: szeretjük a hekket, de annyira nem, hogy meg is álljunk érte, pláne, várjunk fél órát rá.

Ha már érdemes lesz uborkát kovászolni, akkor műsorra tűzöm idehaza.

Előzmény: nagypapi51 (4186)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.05.10 0 0 4186

Ha nem is vacsorázni, bár azt is lehet, az aszófői 71-es út menti halsütöde idei árai:

• hekk: 870 Ft / 10 dkg
  • keszeg: 830 Ft / 10 dkg
  • süllő: 1400 Ft / 10 dkg
  • fogasfilé: 1500 Ft / 10 dkg
  • harcsafilé: 1400 Ft / 10 dkg
  • ponty: 870 Ft / 10 dkg
  • pisztráng: 870 Ft / 10 dkg

(megj: Aldiban a 900 gr./4 db hekk 1900 HUF)

• pontyszelet halászlé: 2900 Ft
  • pontyfilé halászlé: 3100 Ft
  • harcsafilé halászlé: 3500 Ft
  • alaplé: 1700 Ft
  • belsőség: 800 Ft
nagypapi51 Creative Commons License 2026.03.25 0 0 4185

Az első P.Howard könyvem a Fehér folt (1954-es kiadás!), ezt követte a 14k autó, ez már Albatros volt.

Előzmény: Csokis (4184)
Csokis Creative Commons License 2026.03.25 0 1 4184

No comment:

- Van szerencsém, édes öregem! Nem mondaná meg, hol találom a Texas vendéglőt?

- Nem.

- Micsoda?

- Hallgasson rám, és menjen a Szilvakék Paradicsom-ba. Az is lebuj...

- De...

- Uram, hallgasson rám, és ne szóljon semmit.

- De nekem a Texas vendéglő-be kell mennem!

- Ne beszéljen sokat, a Szilvakék Paradicsom itt van a szénrakodótól jobbra, menjen oda és kész!

Előzmény: homerx (4175)
homerx Creative Commons License 2026.03.22 0 0 4183

jaja, igy ahogy mondod, a facankakas remlik :)

na, kozben megjottem puf koncertrol. fasza volt.

Előzmény: Popenka (4182)
Popenka Creative Commons License 2026.03.21 0 0 4182

Ha ez 2 villamosmegálló lenne, akkor pontosan tudom, melyik. Jobbra, jobbra és ott van. Nagyállomástól négy, Aranybikától csak kettő.

Ez egy igazi kult hely volt a 80-as évek elejétől már, nagyon sok egyetemista, gimnazista látogatta. Pont az, amit mondtam, hogy voltak ilyen felkapott értelmiségi helyek. Egyfajta kocsmatúra része volt a hely abban az időben. Nekem egy barátom lakott ott a szomszéd utcában, néhányszor beültünk.

El lehet nekem hinni talán, hogy Debrecen térképe a kocsmákkal együtt a fejemben van most is, mint a postagalambnak.

Szerintem nem tévedek, az a Fácánkakas lehetett. Kicsit tovább, +2 villamosmegállóval már nincsenek tyúkok és hálók. Csak másmilyen tyúkok itt-ott. Behálózhatóak. Az már Nagyerdő, villák, társasházak, de szárnyasok nélkül.

Képet mutatok, nem ismerős? Ha nem ismerős, akkor nem tudom.

https://tinyurl.com/3a743m4s

Előzmény: homerx (4181)
homerx Creative Commons License 2026.03.21 0 0 4181

emlekeim szerint villamossal kellett kifele menni az aranybikatol 4-5(?) megallot, majd jobbra be egy utcaba, utana megnt jobbra, es ott volt. arra emlekszem, hogy az udvar vegeben a betonkerites folott volt meg vagy 2m csirkehalo, hogy a szomszedbol ne repuljenek at a tyukok :)

Előzmény: Popenka (4177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!