Keresés

Részletes keresés

ökocsaj Creative Commons License 2012.11.20 0 0 49

Sziasztok!

Kérdőívem a környezetvédelemről szól. Nagyon sokat segítenétek, ha ki tudnátok tölteni!

http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/5bd6e18dd8c119b8302d6364b3cb1d75

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!!!

vard Creative Commons License 2001.08.30 0 0 48
Ez kérem a ló túlsó oldala. Már megint. Nem gratulálok.
Előzmény: Zöld Béka (39)
Green Army Fraction Creative Commons License 2001.03.27 0 0 47
Jól mondod Béka !

Zöldhatalmat !

vangog Creative Commons License 2000.11.13 0 0 46
Európa még csak csak de ezektől még én is sirva fakadok. Pedig nemvagyok egy sírós alkat.
Előzmény: kevi (45)
kevi Creative Commons License 2000.11.13 0 0 45
Akkor baj van, mert a gyerekek nem fognak iskolába menni, vagy ott fognak aludni.

Persze kávássy, homoki tud írni olvasni, csak egész Európa, meg a NATO fakad sírva.

Előzmény: vangog (42)
vangog Creative Commons License 2000.11.13 0 0 44
Kedves piros fehér zöld boci!

Sajnos nemcsak ez kormány kezeli le a környezetvédelmet, eddigi koalás kormányok mindegyikénél utolsó mellékes konc volt a tárca. A legnagyobb probléma, hogy olyan ügyről van szó amely hosszabb távon szakételmet kíván(na). Jelenleg 2 választás van vagy a szakértő politikusok (személyesen), vagy lelkes távolbarévedő-tekintetű bölcsészZŐDEK.
Leghalább államtitkári szinten megjelenhetne a
biológia, a kémia mint olyan. Persze megfelelő jogi háttérrel (ha nem volt sztárügyvéd hát az se baj)

vg

Előzmény: magyar tarka nagy barom (43)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.11.13 0 0 43
Mi a fenéért nem lehet végre szakértő a tárcánál?!Hosszú lenne a makilopott rovat?
Előzmény: vangog (42)
vangog Creative Commons License 2000.11.13 0 0 42
Orbán maga veszi kézbe a környezetvédelem irányítását
2000-11-13 (a nyomtatott MH cikke)
Orbán Viktor a következő hónapokban többet kíván személyesen foglalkozni a környezetvédelem ügyeivel, "mint egy miniszterelnöknek általában szükséges" - jelentette ki a környezetvédelmi miniszter leváltása kapcsán a kormányfő egy szombati, budapesti sajtótájékoztatón.

Az Európai Unió budapesti delegációjának vezetője szombaton lapunkban aggodalmának adott hangot, hogy az újabb minisztercsere a környezetvédelem élén megakaszthatja az utóbbi időben elindult pozitív változásokat. Érdeklődésünkre Orbán Viktor kijelentette: Ligetvári Ferencnek elsősorban azért kell távoznia a kormányból, mert elvesztette a bizalmat az őt delegáló koalíciós párt részéről.
,A kormányzati munkának rendezettnek és nyugodtnak kell lennie, s ehhez elengedhetetlen, hogy egy miniszter élvezze mindkét koalíciós párt bizalmát." Ha fideszes miniszter veszítené el a bizalmat akármelyik oldalon - erősítette meg Orbán -, ő akkor is komolyan elgondolkodna a probléma megoldásán.
A miniszterelnök elfogadta az unió értékelését, amely szerint lemaradások tapasztalhatóak az uniós követelmények teljesítése területén. Úgy vélte: a tárca mind az államtitkárok, mind a szakemberek szintjén megerősítésre szorul. Információink szerint a miniszterelnök kritikai megjegyzése mindenekelőtt Kávássy Sándor politikai államtitkárra vonatkozik. Orbán hozzátette: eredményeket is produkált a minisztérium. A kormányfő ezek közül a hulladékvédelmi törvényt említette - igaz, a végrehajtási utasítások még hiányoznak, tette hozzá -, és hogy Pepó Pál minisztersége idején megkétszereződött a PHARE-program keretében felhasználható források összege. A miniszterelnök Pepó védelmében azt is kijelentette: egy polgári kormányban nem elég írni-olvasni tudni, egy ilyen kormányban tiszteletet és megbecsülést érdemlő emberek dolgoznak.
A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az új környezetvédelmi miniszternek mindkét elődjénél jobbnak kell lennie, és megígérte, hogy az elkövetkező időben maga is többet foglalkozik majd személyesen ezzel a területtel

Zöld Béka Creative Commons License 2000.09.04 0 0 41
Bizony lehet hogy tenyleg katasztrofa kell ahoz hogy megvaltozzon az egesz tarsadalom hozza allasa a kerdeshez. :-(((
Előzmény: magyar tarka nagy barom (40)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.09.04 0 0 40
Igazságaid vagynak.Sajnos úgy tűnik, hogy katasztrófa kell ahhoz, hogy valódi bírságok, jó törvények szülessenek a mostani(kb. 20 éve tartó, rendszer- és kormányfüggetlen) pöcsölés helyett.
Előzmény: Zöld Béka (39)
Zöld Béka Creative Commons License 2000.09.03 0 0 39
Nem tudom hogy minek szol ez az erdektelenseg a kornyezetvedelemnek vagy az en unalmas otleteimnek. Remelem az utobinak. Mert a kornyeztvedelem a legfontosabb kozerdek. Hogy megtorjem a csendet bemasolok egy levelet amit en irtam egy masik frumon. (SZDSZ honlap velemenyeknel)

Tudomany+Technika+Kornyezetvedelem

Ez az en jelszavam nem pedig az hogy menjunk vissza a barlangokba. En nem vagyok az a tipikus Greenpaces kornyezetvedo. Ha rajtam mullana az egesz vilagon csak atomeromu lenne. Miert? Mert ez az egyetlen olyan energia forras ami kornyezetszennyezes nelkul kepes nagymennyisegu energiat eloallitani folyamatosan es egyenletesen (persze csak akkor ha nem reszeges allatok uzemeltetik: lasd Csernobil) Persze sokak azt mondjak hogy ott van a nagyon lassan bomlo radioaktiv hulladek. Igen de ahogy Teller Ede monda: "Ez nem hulladek." Igaza volt. Ez a radioaktiv vegtermek a tudomany fejlodesenek koszonhetoen belathato idon belul hasznosithato anyag lesz. De ha nem is igy lenne akkor sincs problema. Mert az eltarolt radioaktiv vegtermeket nem kell orokke itt a foldon tarolni. 50 ev mulva mar minden szemetet a Napba fogunk loni. Persze ehez a tudomanyba es az urkutatasba a jelenleginel tobbet kene fektetni vilagszerte. A jovo az ur az urben fogunk banyaszni es az urbe fogjuk megsemisiteni az osszes hulladekot. astvan azt mondod hogy ha most komolyan veszuk a kornyezetvedelmet azzal csak idot nyerunk mert a vege elobb utobb ugyis ugyan az lesz. Hat nem. Tevedsz. A tudomanynak es a technikanak koszonhetoen lehet hogy az a 10 ev haladek jelentheti majd a megmenekulesunket. Mert lehet hogy a tizedik ev vegere mar eljutunk olyan technikai fejletsegre hogy mar semmi sem lehet akadaly. PL: genetikailag modositott novenyek amik a szarasagban es az eros UV sugarzasban is megfelelo mennyisegu termest hoznak vagy oxigent termelnek. stb. stb. A jelenlegi helyzet az hogy a tudomany es a technika versenyt fut az idovel. A tet az emberiseg fennmaradasa. De a rendelkezesre allo idot meghoszabithatjuk. De ehez komolyan kell vennie minden embernek a kornyezetvedelmet. Ehez viszont torvenyek kellenek. Szigoru torvenyek. Pl olyanok hogy a komoly kornyezetszennyezes elkovetoit bortonbe zarjak es hogy biztosan oda jussanak azt a kornyezetvedelmi rendorseg garantalna. Vagy olyanok hogy minden ket utemu kocsit betiltsanak. Mert szinte kizarolag csak a levego szenyezetsege veszelyezteti kozvetlenul az ember eletet. (persze ott van meg az UV sugarzas is) Bizony bizony. Te azt mondod kellenek a trabantok holott a trabantok embereket olnek a mergezo fustjukkel. A 4 utemu kocsi is ezt teszi de sokkal kevesbe. Ha nem lennenek 2 utemu kocsik akkor nagymertekben csokennenek a legzoszervi megbetegedesek. PL: tudorak, asztma. Felteszek egy kerdest: Mi a fontosabb a tulajdonunk hasznalati joga vagy az ember egeszseges elethez valo joga?

UI: En egy olyan kornyezetvedo vagyok aki buszke arra hogy egy technikai civilizacio tagja. Ezert elutasitom a buta huzzunk vissza a barlangba, ne hasznaljuk ki a kornyezetunket, egyaltalan hogy merunk a kornyezetunkon uralkodni tipusu gondolatokat. Egy olyan kornyezetvedo aki csak mosolyogni tud a semmit sem hasznalo 4 kerek helyett 2 kerek tipusu felhivasokon. Mentsuk meg az utca fait. Igen jo lenne ha megmentenek oket de ha kivagjak attol meg senki sem fog meghalni. De ha engedik hogy naponta 20 trabant vegigmenjen az utcan akkor legalabb 30 ember 20-30 evvel hamarabb fog meghalni. Szoval tudni kene mi a fontos es a sok szarozas helyett vegre belekezdhetnenk az igazi eletmentesbe. Az igazi kornyezetvedelembe.

Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.23 0 0 38
Nem latom be miert szolgalna a kornyezetvedelem elomozditasat az ha a felesegem nevebe meg egy topiot nyitok.

Cinikus vagy. Inkabb valami erdemi megjegyzest tegy. Vagy szerinted a "zoldseg" ugy olyan lenyegtelen hogy csak viccelodni erdemes vele??

Előzmény: Yk Cereb (37)
Yk Cereb Creative Commons License 2000.08.22 0 0 37
A ződség ügyét előremozdítandó!
Előzmény: Zöld Béka (36)
Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 36
Minek???
Előzmény: Yk Cereb (35)
Yk Cereb Creative Commons License 2000.08.22 0 0 35
Jó, akkor én indítok!
Előzmény: Zöld Béka (34)
Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 34
Miert??
Előzmény: Yk Cereb (33)
Yk Cereb Creative Commons License 2000.08.22 0 0 33
Indíts egy másik topic-ot mondjuk a feleséged nevében!
Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 32
Na hat ez szep dolog.
Mindenki tepi a szajat mindenfele idota temeval kapcsolatban de a kornyezetvedelmet hanyagoljak.

Miert???

Előzmény: Zöld Béka (31)
Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.18 0 0 31
Esetleg van itt valaki a delutani csoportbol?
Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.18 0 0 30
Ja meg annyit szerintem a kornyezetvedelmi rendorseg tobb mint a felugyeloseg. A kornyezetvedelmi rendorsegnek vannak emberei akik jarjak az orszagot. Raziaznak a gyaraknal megnezik fent vannak e azok az eloirt fustszurok. Megnezik ki mit enged a Dunaba Tiszaba. Lefulelik az illegalis szemetlerako brigadokat. Megallitjak az autost es ellenorzik a kipufogo gazt hogy a zold kartya kiadasa soran a simlis szerelo szart sem alitva adta e vissza a kocsit. stb.

Szerintem ma a kornyezetvedelmi felugyeloseg ilyeneket nem csinal. Csak arra var hogy a mar szemetben fuldoklo lakos bejelentse az illegelis szemet lerakast. Aztan szart se tesz hogy a teteseket elfogja.

Előzmény: Zöld Béka (29)
Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.18 0 0 29
S szerinted mit er ez a környezetvédelmi felügyelőség ha max 10000 ft birsagokat tud kiszabni. Az egyesz kornyezetvedelmi jogszabaly csomag egy nagy szar.

Ha nem valtoznak meg a mai torvenyek nem jutunk soha elorebb a kornyezetvedelem teren!!!!

Ezert mondom hogy nagyon fontos lenne vegre a kornyezetvedelem torvenyi hatterevel is foglalkozni. Ezert nem csak a jogaszok es gazdasagi szakemberek feleadata a kornyezetvedelem. Nem csak nekik kell tisztaba lenni a helyzettel hanem a POLITIKUSONAK a torveny alkotokanak is.

A politikus a torvenyek alkotoja is legyen kornyezetvedo. Vagy ha ez nem megy (nem latom hogy menne) akkor a kornyezetvedonek kell politikusa valnia.

UI:
En nem a menjunk vissza a barlangokba ne fogyaszunk semmi energiat tipusu kotnyezetvedo vagyok. Sot szerintem csakis a modern tudomany kepes megmenteni az emberiseget a pusztulastol.

Előzmény: vangog (28)
vangog Creative Commons License 2000.08.18 0 0 28
Kedves new age!

Én pont azt írtam nem ez a megoldás. (szerintem)
Ez a "rendörség" ma is létezik környezetvédelmi felügyelőség néven. Csak megfelelően, szakmai alapon kellene működniük. (Szakmai alapon kellene müködtetni őket).

Előzmény: new age (26)
mpd Creative Commons License 2000.08.18 0 0 27
Dehát én nem mondtam, hogy a pillanatnyi előny az egész országé lesz! Az persze igaz, hogy a korrupció külön pontot érdemelt volna.
Előzmény: new age (25)
new age Creative Commons License 2000.08.18 0 0 26
new age.
Kedves vangog! Nyertél! KÖRNYEZETVÉDELMI RENDŐRSÉGET kell felállí-
tani! Kevesebb fizetést a politikusainknak!És van rendőrség!

ALEX a környezetvédő
E-mail:pat.mcclaude@usa.net

Előzmény: vangog (9)
new age Creative Commons License 2000.08.18 0 0 25
new age.
Kedves mpd,bocsáss meg de marhaságokat írsz!Az igaz,hogy hoznak be az
országba hulladékot(veszélyeset is!)de ez törvénytelen,és illegális!Az 1989-es
Baseli- konvenciót mi is aláírtuk.S egy évre rá lett jogerős!Eztán megépítik pl,
a dorogi égetőt!És mindjárt van hova mennie a veszélyes hulladéknak!Magyarul
ez egy undorító üzlet,mely hasznot nem hoz a népnek,csak a tőlünk feljebb ülők-
nek!De annál több betegséget(légzőszervi,rák)a dorogi lakosságnak!
get(légzőszervi,rák)a helyi lakosságnak!Persze a győri felügyelőség,a miniszté-
rium,a helyi ÁNTSZ az egészet gondosan letagadja!Az állami környezetvéde-
lem nem más mint egy hazugság nálunk!Csak a nép nem tud szinte semmit a
valódi dolgokról!Orbán Viktort nem érdekli a környezetvédelem!A Torgyán meg
azt szajkózza,hogy szakminisztérium!Azt sem tudja valójában,hogy mit be-
szél!
ALEX a környezetvédő

Előzmény: Zöld Béka (12)
vangog Creative Commons License 2000.08.18 0 0 24
Elmesélek nektek egy történetet

M.o. 1995 valahol a keleti országrész, hogy mégpikánsabb legyen, az akkori körny.véd.miniszter. "városa".
Egy helyi nonprofitkörnyezetvédőcsoport vezetőjével sétáltam egy vizes élőhelyen. A terület érintetlensége nem tudott lázbahozni, de lészámítva a néhány szemétkupacot, szép területe lehetett volna a városnak. Érdeklődtem is, hogy a csudába nem raktok ki egy nyavajás táblát a terület értékeiről, ami közölné néhány észlénnyel "ez bizony nem szemétlerakóhely".
Ő boldogan újságolta, ezt megtették 2 évvel ezelőtt. Gyönyörű tábla, engedély stb. megvolt, táblán rajta szervezetük logoja.
Node, nem tetszett ez a város másik nonprfit- környezetvédő trabant és étkeztetésilánchálózat mentesítő, mindent a környezetünkért-csoportjának.
Jött a kisbalta tábla kicsapva és állítottak ők egyet a saját kényük szerint.
Tetszett e vajon ez ismerősőm szervezetének??
Úgy van, nem tetszett. Jött is a kisbalta. Jól dolgozott máisg sem áll ott tábla.

Félreértés ne essék. Nme vagyok a környezetvédők ellen. Én magamat is annak tartom. Én ezt szakmámból kifolyólag néhány diplomával zsebemben toxikológiai tesztekkel és HPLC mellett folytatom.
De nem érzem, hogy nálunk lenne ennek hagyománya kultúrája.
Hangsúlyozom, ha valaki tenni akar valamit környezetéért elsősorban nem lázadást kell szítani és arról álmodozni miért nem lakunk barlangokban és miért nem járunk több milkás katalizátoros kocsikban (tömegközlekedéssel egyetértek) és egyáltalán miért merészelünk energiát fogyasztani. A legfontosabb, hogy legalább a jövő közgazdászainak, brókereinek, ügyvédjeinek legyen fogalmuk a környezetvédelemről.

ui Egy párt sem mer még igérgetni konkrétan a környezetvédelemről, ha valamit sejtenek az az, hogy nálunk irdatlan fekáliában úszik ez a probléma.

Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.18 0 0 23
Egy kerdest teszek fel neked:

Te politizalnal is a kornyezetvedelem erdekeben?
Lennel kotnyezetvedobol politikus??

Előzmény: new age (20)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.08.18 0 0 22
Ismerőseimtől tudom, hogy egy környezetvédelmi pályázat jutaléka 100 milliónál kezdődik. Ennyit kell a zsebbe tenni...
Előzmény: new age (20)
Zöld Béka Creative Commons License 2000.08.18 0 0 21
1 trabant feler 10 kocsi val. Ami a kipufogo gazt illeti. Tehet ha minden trabantot betiltanak. A szmog a varosokban drasztikusan csokkene.

Persze igazad van nem csak a trabantok a problemasak.

Előzmény: bloki (18)
new age Creative Commons License 2000.08.18 0 0 20
new age.
Érdekes dolgokról társalogtok.A helyzet az,hogy az ország környezeti áll-
apota katasztrofális!A környezetszennyezés elképesztő méreteket öltőtt
az utóbbi években!A felügyelőségek össze játszanak a szennyezőkkel!
Minden féle engedélyt(törvénytelen)megadnak nekik!Az új miniszter a le-
velekre sem válaszol!És ezeket mi választottuk meg!Az állami környezet-
védelem hazugság!A statisztikák nem igazak a lég szennyezésekről!
A mérőállomások álltalában rosszak,vagy direkt nem szennyezett terü-
leten van felállítva!S ilyen eredmények kerülnek aztán az országos sta-
tisztikákba,majd az Eu-ba!
ALEX a környezetvédő
Előzmény: Zöld Béka (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!