Keresés

Részletes keresés

yons Creative Commons License 2011.04.22 0 0 28

Ha nincs bevételed, felesleges vállalkozást alapítani. Akkor alapítsd meg, ha már vannak megrendelőid, különben csak ráfizetés.

Előzmény: jovolany (26)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 27
Gy.k. a topicnyitó is amwayes volt, aki már 11 éve is ilyen terjengős szövegekkel próbált meg embereket cserkelni...
jovolany Creative Commons License 2011.03.29 0 0 26

Sziasztok! Szeretnék vállalkozást indítani, de elég sok kérdésem van az alapítással kapcsolatban.  Itthon vagy külföldön érdemesebb inkább céget alapítani??? és miért??? előre is köszönöm annak aki ír!

GrabberBiz Creative Commons License 2009.03.24 0 0 25
Sziasztok!

Találtam egy életképesnek tűnő kezdeményezést, szerintem mindenkinek hasznára lehet aki céget vezet! Problémák mindig is lesznek, jó egy koncentrált hely ahol meg lehet őket beszélni! Jah igen link: http://www.cegvezetok.hu
Noemmy Creative Commons License 2009.02.19 0 0 24
Én 22 éves koromban kezdtem a vállalkozásomat és háromszorosát megkeresem, mint anno alkalmazottként a béremnek. Adózok rendesen. Eddig nem volt olyan hónapom, hogy mínuszban voltam vagy nullán. Mondjuk ez attól függ mennyit keresel és hol. Pénzügyi szektort javaslom. Elég referencia, hogy huszonévesen bíznak bennem az emberek.
Vitaelas Creative Commons License 2008.10.02 0 0 23
Sziasztok!

Annak idején volt egy internetes oldal, hogy Vállalkozó kedvű fiatalok klubja, erről tud valaki valamit, hogy most létezne vagy lenne-e valami utódja?
magnate Creative Commons License 2006.04.14 0 0 21
sziasztok! én "huszonéves" vagyok! élettapasztalatom nem akkora mint mondjuk egy 50 évesnek de gondoltam hozzászólok:-) 1., mivel lehet jól keresni? attól még h vki vállakozó nem biztos h jól megy neki az se biztos h nullára kijön és sok esetben veszteséges a buli, tehát önmagában ezért ne menjen senki vállakozónak :-) jól lehet keresni alkalmazottként is pl ha az embernek van végzettsége és elmegy (el tud menni) bankba/pénzügyi szektorba dolgozni. ennek az a rossz oldala h este sokáig kell dolgozni... 2., vállakozó alapvetően rengeteg fajta vállakozó van. aki főállásban favágó, kertész az megint más, meg akinek étterme van az is másfajta vállalkozó a számomra. érziteg a különbséget sztem Ti is. egyik legjobb vállakozás az pl ha vki ért a számvitelhez és korrepetál főiskolásokat sokezer Ftos órabérért és ki tud alakitani magának egy klienturát. csakhát ahhoz kéne érteni annyira a számvitelhez :-) 3., alkat anniyban igazat adok ebben az alkati dologban h tényleg vannak ilyen emberek akiknek pörög az agya és dőlnek belőle a jo ötletek na ez az az alkat aki ha nem valósitja meg akkor magára vessen :-) viszont főleg nálunk Magyarországon szerintem rengeteg olyan ember van aki ilyen "tipikus alkalmazott". betanitják vmire és azt jól csinálja de nem igazán vannak saját gondolatai. üdv
Yag Creative Commons License 2000.08.28 0 0 20

Alkalmazott VS Vállalkozás !

Vajon ma magyarországon melyik megoldás a megoldás ?
Alkat kérdése, vagy inkább elhatározásé, ki hol és mivel kezd ? Inkább meghuzódni , hogy a fönök mondja meg mit csináljunk , vagy Mi legyünk a magunk fönökei és döntsük el mit kezdünk az életünkkel ?

Yag

Yag Creative Commons License 2000.08.26 0 0 19
KissMe :

Üdv :))) Örülök hogy látlak errefelé is :))

Kapcsolódj ránk . Érdekes a nálatok folytatott téma is. Gondolom már azért elörébb jársz mint amikor elkezdted ? Én mondtam : Drukkolok . És ez változatlan. :)))

Yag

Előzmény: KissMe (17)
Yag Creative Commons License 2000.08.25 0 0 18
Csülök :

Köszönöm hogy ezt is elöhoztad.
Szerencsére nem egyformák az emberek .Voltak ,vannak ,lesznek ,olyan emberek akik Dolgoznak. És akinek Dolgoznak. Ez igy gömbölyü. Igy "csapatmunka". Vannak vezetök és vannak akiket vezetnek .

Kérédés . Aki megunja hogy megmondják neki hogyan mit csináljon és vele azt is mennyit Ér Ö maga (fizetés), az hogyan változtathat.

Nem a muszájról szól ez szerintem ? Hanem arról ki akar és ki nem .Aki akar tegyen amit szeretne, aki nem az vállalja azt hogy ezt vállasztotta.

Mint egy munkához jó "szakmunkás" kell , egy jó üzlethez jó üzleti partner.
Kinek a pap kinek a papné.Mindenkinek a maga felelössége, hol milyen poziciót foglal el.
Kérdés oda van e ragasztva , vagy tud rajta változtatni ha idöközben meggondolja magát?

Ez igy szintén túl egyszerü ?

Yag

Előzmény: Csülök (16)
KissMe Creative Commons License 2000.08.25 0 0 17
Szia Yag! Érdekes lesz ez az új topic. Mindent bele! (akarom mondani csak ontopic dolgokat) Alkalomadtán bővebben beleolvasok.
Amúgy ajánlom figyelmetekbe a Kérem, segítsetek megoldani a helyzetet! című saját topicomat, amelyben Yag kifejtette véleményét a vállalkozóság előnyeiről és hátrányairól.

Üdv

Csülök Creative Commons License 2000.08.25 0 0 16
Kedves Yag!
Azt hiszem kicsit túlegyszerusíted magadban a dolgot. Mondjuk te ilyen vállalkozó típus vagy, hu az klassz, dol a pénz, meg ilyesmi. No de! Ha mindenki ilyen fantasztikus vállalkozó szellem lenne, akkor (ha tényleg ezzel foglalkozol), ki a jó fene ülne neked napi 10-12, vagy még töb órát a monitor elott, hogy el is készítse a fantasztikus elképzelések alapján a page-eket? Bizony jó szakemberek nélkül csak bóvlit lehet csinálni, esetleg "szemfényt veszteni", de nem vállalkozni. Komoly cégeknél a hozzáérto robotosokat elég jól megfizetik, mert nélkülük nem megy a bicikli...
Yag Creative Commons License 2000.08.25 0 0 15
OutsideR :

Öt évvel ezelött ennyi sem volt az internet , mint ma. Ha valóban várni kellene akkor más is azt tenné. Márpedig gombamód szaporodnak a magyar webek is, és profitálnak belöle.Persze mindenki másképpen .
Erre van egy ki rálátásom , hisz evvel foglalkozom . Tervezem és projectelem a weboldalakt. Napi szinten ismerem az igényeket , céges oldalról . Az más hogy a felhasználói oldal milyen mértékü. De ha nincs kész a "szolgáltatói" oldal mire a felhasználók megrohamozzák akkor nem sok kapirgálni valója marad. Márpedig mamár elég jó a felhasználói oldal igénye.
Megasztán aki korábban elkezdi , nagyobb tapasztalata lesz avval szemben mint aki holnap elkezdi a webes üzleteléseket. És ez kökemény tapasztalai üzlet.
Itt fejlödik körülöttünk , mi fejlesszük . Akár felhasználók vagyunk , akár szolgáltatók.

Hosszutávon , ha holnap pénzt akarsz keresni , ma el kell kezdeni . Amit ma csinálsz 6-8-12 hónap mulva látod az eredményét. Ez egy elég jó elöny , ha te vagy ott. Akkor viszont ekkora hátrányod van ha most kezded , vagy csak "majd" valamikor ha lesz céged :)) És ez napról napra igy van.

Tudod , amit ma megtehetsz , ne halaszd holnapra .))

Igazad van aki kimarad az lemarad. De olyan gyorsan fejlödik hogy 100 naponta megduplázódik a felhasználók száma .Világ szerte. De lehet hogy ez a szám már 80 nap . Minden hatodik percben felkerül egy weblap a világhálóra. Aki lassu az is kimaradhat .Vagy kissebb lesz a profitja . Persz ez nem mindenre igaz . Például az Én áruházamra sem.

Az e-business e-commerce itt van és növexik.
Az profitál belöle aki elkezdi csinálni. A pénzt nem érdekli hova megy . Ott lesz ahol keresik . Ahol tesznek érte.
Nem elég tudni hogy jó . CSinálni kell. Csak abból lesz pénz .És hamarabb ér oda az ember ......hamarabb lesz pénze belöle. :))

Yag

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.24 0 0 14
Yag!

Az Internet valóban itt van, de szerintem a
hatalmas e-business kaszálásokra kis hazánkban
még várni kell.
egy biztos ha lesz cégem, lesz honlapja is.

S az is biztos, hogy lemarad, aki kimarad a www-ről.

Előzmény: Yag (11)
Yag Creative Commons License 2000.08.24 0 0 13
hc

Örülök hogy felvetetted ezt is :))
Ismerek olyan hirös embert aki nem tehetséges hanem szorgalmas. És sikeres, mert sokat gyakorlol. Alkatilag lehet más jobb lenne neki , ed Ö azt akarja. Egy repülö pilota nem abban különbözik töled vagy tölem , hogy olyna az alakta . Szerintem abban hogy többet tanult és gyakorolt repülöt vezetni. Ennyi . Ha nem érdekli nem fog soha pilóta lenni. Itt a szándék is fontos.Te Én és még sokan azért tanuljuk a Vállalkozást - legtöbbször saját börünkön , tárcánkon - hogy jol boldoguljunk. Nem könnyü . De tanulható . Mert akarunk valamit . És tisztában vagyunk avval - nem mindig - attól még hogy enegedélyünk van a vállalkozásra , attól még nem lett Vállalkozó az ember.

Szerintem ha valaki akar - és hajlando tanulni - akkor lehet sikeres vállalkozó .
Aki csak nyög és méltatlankodik hogy nem sikerült neki és panaszkodik ...... az csak reménykedik .
De az már nem Vállalkozás. Menjen a templomba .

Yag

Előzmény: hc (12)
hc Creative Commons License 2000.08.24 0 0 12
Yag:
Az alkat kérdése, azt jelenti, hogy egy vállalkozónak meg is kell szereznie a bizniszt. Én is nehezen tanultam meg, hogy mivel lehet megfogni a kuncsaftot. Az még mindig csak tanulom, hogy az ügyfelet, hogy lehet becserkészni. Van aki ehhez teljesen analfabéta, az ne nagyon vállalkozzon, mert hamar belebukik.

hc

Yag Creative Commons License 2000.08.24 0 0 11
OutsideR

Most hogy itt az Internet , gondolkodtál hogy ebben keresd meg a számításod ?

Yag

Előzmény: Törölt nick (9)
Yag Creative Commons License 2000.08.24 0 0 10
Szervusz Banya :

KÖszi hogy becsatlakoztál .
HOgy alkat kérdése ? Lehet , mindenesetre én ugy vélem igény kérdése is . Ha valakinek az az igénye hogy több pénze legyen , be kell látnia hogy alkalmazottként nem nagyon van elörelépése. Ha megszünik benn a törekvés affelé hogy több pénzt keressen akkor olyna alkat lesz aki meg sem mozdul az elképzelései iránt . Szerintem akik képesek változni az idövel , képesek olyna tulajdonságokat kifejleszteni magukban hogy álmok megvalósítása, tervek kivitelezése , egyáltalán nem elhinni azt hogy csak arra képes amit csinál .
Vajon az emberek mennyire hajlanak a jó ötletek iránt ?
SZerinted az a vállalkozó aki minden stikliben benne van ? Vagy csak azokat a lehetöségeket is ismerik amiket mások nem ? A szabályok nem ismerése még nem mentesit a szabályok alól ......nemigaz ?
Miért lesz valaki vállalkozó ? Mert érez magában olynat, hogy na én tudok ilyen lenni ?

Yag

Előzmény: banya (8)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.23 0 0 9
Jó, hát írhatok ide is.

Van konkrét ötletem, azt most ide nem írom le.
Tehát inkább a "szeretnék" kategóriába sorolhatsz.

De azért hidd el, nem ott tartok, akik arra vágynak, hogy
nyerjenek a lottón, miközben nem is lottóznak ;-)

Előzmény: Yag (7)
banya Creative Commons License 2000.08.23 0 0 8
Miután mindkettőhöz volt/van szerencsém...

Mind2-nek meg van az előnye-hátránya. Alkalmazottként ott a viszonylagos biztonság, állandóság, a fix, kiszámítható fizetés, viszont ott van az unalom, a főnök, a függés, a megszokottság. Vállalkozóként szvsz fontos a szabadság, a függetlenség, az önállóság, ugyanakkor a bizonytalanság, az állandó cidri (lesz meló? lesz lóvé? jön az apeh?).

Valszeg kaviat, mesteremnek igaza lehet, hogy nagyrészt alkat kérdése. Azok az emberek, akik nem rettenek vissza kisebb-nagyobb stikliktől, nem rándul görcsbe a gyomruk, ha 12-ig nem fizetik be a közterheket, nem akarnak állandóan biztonságban tudni mindent, nagyobb számban válnak vállalkozóvá.

Jó 5letet, no pláne tőkét találni baromi nehéz...

Yag Creative Commons License 2000.08.23 0 0 7
OutsideR

Miben utazol ? Vagy csak szeretnél vállalkozni ?

Yag

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.22 0 0 6

Szvsz. a szabad vállalkozás az igazi, ha van ötlet és tőke.

(Nyomuljunk inkább a másik topicodban, oda is írtam ;-) )

Előzmény: Yag (5)
Yag Creative Commons License 2000.08.21 0 0 5
Bului van a parton , a szabad strandon ....... :))

Nézük mi a vélemény az eredeti kérdésre ??? !!!
Lássuk kik azok a kik ebben a témában is Spilerek :))

Yag

Yag Creative Commons License 2000.08.19 0 0 4
Ezek szerint nem ;rkezett vissza senki a partrol :)))
Yag Creative Commons License 2000.08.18 0 0 3
Ugy tünik mindenki strandol :)))
Yag Creative Commons License 2000.08.17 0 0 2
kaviat .

Indirekt módon a kényszerválalkozók szerinted kik?

Előzmény: kaviat (1)
kaviat Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1
alkat kérdése: van aki nagy májer a kalados "na miből fizetem ki a cég rezsijét ebben a hónapban" kérdésben, pörög a kihívásoktól viszont van aki jobban érzi magát egy fix állásban, azza nem vállalkozó alkat.. itt most direkt nem a kényszervállalkozókra gondolok persze..

.kav]4t r.e.b.

kaviat Creative Commons License 2000.08.17 0 0 0
j0 kérdés !!!

.kav]4t r.e.b.

Yag Creative Commons License 2000.08.17 0 0 topiknyitó

- Kérdezzük meg a nagyközönséget !
Kinek jobb kinek könnyebb , kinek kényelmesebb , kinek biztonságosabb ?
Ki mit tenne ha megtehetné ?

Alkalmazott VS Független Vállalkozás ?

Yag

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!