Keresés

Részletes keresés

cs_geza Creative Commons License 2000.08.25 0 0 10
En ugyan nem panelban, hanem az udvarunk vegen tartottam tegnap este hangyariadot!!! :) Egy kb. 40 centi magas hangyabolyt epitettek, kb. 1-1.5 cm-es voros szinu hangyak! Na a 2.5 l gazolaj es a gyufa komoly pusztitast vitt veghez kb. egy ora alatt....
Egyebkent az eleszto helyett sutopor is hatasos lehet...legalabbis alanlottak mar. Amugy elso a _totalis_ takaritas. (sehol egy morzsa se maradjon)
Kobzoska Creative Commons License 2000.08.25 0 0 9
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy sikerült őket kiírtani. Egyetlenegyszer kellett valami szürke port szórnom a vonulási útvonalukra, azóta se hírük, se hamvuk.
A cica is túlélte.
Mason Creative Commons License 2000.08.17 0 0 8
banya-zizi :)))
Ezer+1 éve nem láttalak benneteket!
Köszi a tippet. Anya első összecsapása a kis élőlényekkel ilyen haditechnikájú volt, de sajnos újra felálltak a csata után. Igaz, hónapok kellettek hozzá és máshonnan támadnak, de sajna élnek és virulnak. Jelenleg boldogan kacarászva mászkálnak a kajával szórt útvonalakon és eszük ágában sincs feldobni a tappancsukat. Újabb harci eszköz bevetésére kerül majd sor, mikoris élesztővel lesznek megetetve. Elméletileg azt imádják, de sajnos szétdurrannak tőle. Reméljük a falánkságuk lesz a mi szerencsénk. :)

Yoo : azt hiszem Anyu rögtön kiszaladna a világból, ha csak egyetlen egyet is meglátna. Úgyhogy igazad van, inkább hangya legyen.

Előzmény: banya (5)
Yoo Creative Commons License 2000.08.16 0 0 7
Nálam voltak egyszer hangyák, de maguktól odébálltak. Pedig csak annyit csináltam, hogy néha beszippantottam őket porszivóval. Mérget nem adtam nekik, mert nem akartam az összeset kiirtani, csak példát szerettem volna statuálni!:)))) Megértették! (Vagy nem szerettek minket:))
Örülj neki, hogy csak hangyás vagy, és nem csótányos! Na, azokat már lehet, hogy elkezdeném mérgezni.
zizi Creative Commons License 2000.08.16 0 0 6
na ja, mert úgy meghíztak a kajától, hogy nem tudnak kijönni a lyukon, mint Micimackó :-DDDD

ja, a lakás meg tele van jelzőtáblákkal, hogy merre mehetnek a hangyák, különösen az egyirányú táblák környékén szokott volt lenni hatalmas tolongás :-)))))

Előzmény: banya (5)
banya Creative Commons License 2000.08.16 0 0 5
Mason, aranyom!

Hangyairtás ügyben képzett vagyok! :)))) Kábé 3 hónapnyi véres harc és küzdelem után nyertünk a hangyák ellen. (Megjegyzem nem volt egyszerű a csata, mert a kedvesem iszonyodik a kis jószágoktól - elvégre oroszlánszívű, bátor férfi az istenadta!! Merészen szembeszáll oroszlánnal, kardfogú tigrissel, ámbrás cettel, még velem is, na de egy hangyával?! :))) )

Na szóval: a tapasztalat azt mondja, hogy azok fáraóhangyák, akikre tök hatástalan a nomrál hangyák elleni szer. Ellenben lehet kapni kifejezetten fáraó hangya elleni izét, amit a vonulási útvonalukra (!!!) kell tenni. (megjegyzés: napokig csak a vonulási utakat tanulmányoztam és próbáltam memorizálni - a végén hangyász leszek - ha már kissé hangyás vagyok... :)) )
A kicsi jószágok aztán magukkal cipelik a lakásukba a vacsit, aztán néhány hét múlva már egy se bír előjönni!!! De biztonság kedvéért a skatulyákaz (amibe a méreg van) ott kell hagyni.

Na ennyit.
Ja! Purusa drágánk hangyákból írt szakdolgozatot, érdemes tőle is érdeklődni.

Hacsek Creative Commons License 2000.08.16 0 0 4
Nálad eccerű a megoldás. Előveszed a Tobzoskát (alias hangyász) és szétengeded a lakásban. (a petshopban a tobzoska kb. úgy nézhet ki, mint Kamill, csaknem annyira piros) Környezet kímélő megoldás... :o)

Bocs a viccért, én is utálom a hangyákokat.

Előzmény: Kobzoska (3)
Kobzoska Creative Commons License 2000.08.16 0 0 3
Hozzám is beköltöztek egy pár napja. Nálam az bonyolítja a problémát, hogy olyan megoldásra van szükségem, ami a hangyákat írja, a cicát viszont nem.
Az enyémek feketék.
Mason Creative Commons License 2000.08.16 0 0 2
Köszi, megnéztem. Bocs, nem tudtam, hogy már létezik.
Első lépésként valószínűleg az élesztővel fogunk próbálkozni. Ezt elég sokan ajánlották.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 1
Szevasz Mason, itt már próbálkoztam egyszer a témával, volt is néhány hozzászólás.

Ha nálatok is olyan faj települt be, amely több szervert futtat párhuzamosan (bármikor, bármilyen mennyiségben képes királynőt installálni különböző node-okban), akkor közel 0 esélyed van.

Előzmény: Mason (-)
mulder_ Creative Commons License 2000.08.16 0 0 0
Cseréld ki a panlet!Csak ne a nullásat! :0

mulder s.a.

Mason Creative Commons License 2000.08.16 0 0 topiknyitó
Segítségetek szeretném kérni.

Anyukám állattartó lett. Na nem önszántából. Kis aranyos, fehér színű hangyák költöztek be hozzá a panelba. Bábolna szupercsoda irtószerével hosszú időre eltüntek, de most újból ott mászkálnak.
Tudtok olyan megoldást, ami végleg megszüntetné a problémát?
Azt tudom, hogy a spray és társaik hatástalanok. Mindenképpen olyan kellene, amit a fészekbe hordva egy közös vacsora alkalmával fogyasztanának el. :) De most úgy tűnik csak köszönő cetlit hagynak hátra, amiért Anya eteti őket a hangyaírtóval. :)

Előre is köszi.

Mason

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!