Keresés

Részletes keresés

KisHerceg Creative Commons License 2000.08.29 0 0 98
KissMe,
email ment.
üdv, KH
KissMe Creative Commons License 2000.08.29 0 0 97
Jaj, fiúk, nagyon rendesek vagytok, hogy így vígasztaltok! Igazán jólesik.

Yag, látod, az a baj, hogy nincs még elég szakmai tapasztalatom. Ha csak arra hajtanék, hogy az legyen, akkor valóban elvállalhatnék akármilyen ügynökösködést. Köszönöm a tanácsaidat. Az internetet folyamatosan használom, TV-ben nézem a vonatkozó műsorokat, újságot olvasok, stb. Csak egy jó munkahely kéne már!!! Szeretem és tisztelem a szakmámat, azzal szeretnék foglalkozni.

Mikó, eltűzök a hétvégén szüretelni jól! Legalább tényleg kikapcsol. Most tudtam meg, hogy mégsem kell Pestre mennem hétvégére és szinte egész jövő hétre. Úgyhogy jön az OFF ezerrel. No meg tudok írni pályázatokat, miközben a főnököm nincs itt.

A sorrendet végiggondolom. Érdemes.

Üdv

Mikó Creative Commons License 2000.08.29 0 0 96
KissMe!

El ne keseredj! Nem dől össze a világ, ha most nem kezdhetsz neki egy 2. diplomának, elvégre van már egy nem is olyan rossz példány! Egyébként itt van az idő egy kis lazításra, mostmár görcsössé váltál. Monnyuk a hétvégén tűnj el a pároddal valami jó kis helyre, kirándulj, lazíts, és ne gondolj a macerára! Asszem most erre van szükséged. Fel kell töltődni! Úgy állsz, mint az a kisdiák, aki huszadszor fut neki a matekpéldának, és soha nem jön ki a megoldás. Na ilyenkor kell más elfoglaltságot keresni.

Más. Egy kis alapszabály, ha mindenáron alkalmazott akarsz lenni, az alábbi 4 fő kritériumot keresd (sorrend nem fontos):
1. a cég hírneve,
2. a munka érdekessége,
3. a munkatársak (beleértve a főnököt is, de ez igazán csak ott dől majd el),
4. a pénz.

Gondold végig kompromisszumkészségedet, a négy kritérium közül melyiket adod fel melyikért cserébe.

Mikó

Előzmény: KissMe (94)
Yag Creative Commons License 2000.08.29 0 0 95
KissMe

Igazad van . Az ember ne vállaljon el méltóságán aluli munkát. Én is igy gondolom. Attól függ ki mihez kezd .
En a kereskedelemben kezdtem . Nem lehettem kerskedelmi vezetö a második napon. Lehet más szakmákkal igy van , nem tudom. Mindenesetre másra nem voltak kiváncsiak , csak arra mit tudok. Gyakorlatban . Van e tapasztalatom vagy sem. Ahhoz hogy tovább lépjek gyüjtenem kelett a "szakma" minden infoját. Ha ismerem az alapokat , nem sokan tudnak átverni a palánkon.
Kezdö éveimben vállaltam az ügynöki melót is . Nagyon jó tapasztalatszerzö idö volt. Most nagyon örülök hogy akkor belekostoltam . Mint munka utálatos volt és baromira nem tetszett , de sokmindenre megtanitott. Amit tankönyvböl nem lehet megtanulni.
Te is a szakterületedröl minnél többet meg tudsz tudni.Könyvtár,internet,szakemberek.Minnél több apró ismerettel rendelkezel , annál jobban boldogulsz késöbb.
Legtöbbször a munka és a szakma alázata elörébb visz mint a büszkeségünk. Én ezt tapasztaltam . Ettöl még nem biztos hogy más is igy müködik :))))
Ma már kereskedelmi kérdésekben nem tudnak bevinni az erdöbe. És multi cégekkel sem tudnék együttmüködni ha nem lenne tapasztalatom.

Yag

Előzmény: KissMe (94)
KissMe Creative Commons License 2000.08.29 0 0 94
Jó napokat!
Kockásfülű nyúlnak köszönhetően tegnap megtudtam, hogy semmi remény. A jogszabályok szerint nagyon úgy néz ki, hogy a munkavállalónak csak kötelezettségei vannak, de jogai nincsenek. Akármit csinálhatok, nem fogok lehetőséget kapni a továbbtanulásra, ha a főnököm úgy áll hozzá a dolgokhoz, ahogy hozzááll. Lehet, hogy mégis kénytelen leszek lemondani erről a továbbképzésről. Nagyon sajnálnám.

Yag, sajnos nagyon macerás ez az alkalmazási dolog, de a körülményeim nem teszik lehetővé, hogy a saját lábamra álljak. Egyelőre. Lehet, hogy később lesz, de most még nincs lehetőségem arra, hogy vállalkozzak. Ügynöki munkát pedig nem fogok elvállalni. Valószínűleg baromi jó pénz van abban, hogy az ember egy vállalkozói igazolvánnyal és egy valamilyen cég termékeivel kilincsel, de ezt a melót nem nekem találták ki. Az én képzettségem nem erre szól. Pénzt természetesen akarok keresni, de nem mindegy, hogy hogyan?

Egyelőre ennyi. Most értesítem a barátnőimet arról, hogy a képzés valszeg ugrott.

Üdv

Yag Creative Commons License 2000.08.28 0 0 93
KessMe :

Ha nem veszited el az álmaidat akkor bármit megtehetsz . Néha az a baj , annyira törünk elöre , és hajtunk eszeveszetten , hogynem is vesszük észre , mi minden más lehetöségünk lenne még.
Biztos jó lehet egy bárónénak. Egyenlöre iylen nemesi cimeket nemigazán osztogatnak jobbra balra. De azt senki nem mondta hogy világ életében az ember a munkahelyböl és aból pénzböl élhet meg amit a fönöke ad. Ez inkább hat álomnak ha figyelembe vesszük egyik sem biztos hogy mindig van. Ha van egyáltalán.

Egy könyv hátoldalán olvastam egy indián közmondást :
"Ha nem adod fel a multad , soha sem lesz jövöd."

Egyébként nem lenne nekem a a munkahellyekkel (állással) semmi bajom , ha nem lenne ilyen torturás és olykor teljesen szubiektiv elbirálási rendszere . Kaparhat az ember ha megkapott egy állást , mert másik 20 is pályázik rá. Kicsit mindha kifordult volna a világ. ........dehát ez van . Nem mindig vesszük észre a változásokat.Pedig szemelött elöjönnek a megoldások.
Az meg szerintem majdnem biztos, ha Te onnan el akarsz jönni , akkor el is fox jönni. Ahogy olvasom nem nagyon tarthat vissza semmi. Ha nem mindenáron mukát , hanem pénzkeresetet keresnél akkor kicsit szélesedne a lehetöségek köre. Láthatod , a munkavállallásnak és alkalmazásnak milyen macerái vannak :))))

Nem könnyü semmi, ezt el kell könyvelni.

A topic jol van . Pihenünk. Majd szusszanás után uj kérdések után nézünk. :)

Yag

Előzmény: KissMe (92)
KissMe Creative Commons License 2000.08.28 0 0 92
Anyagi függetlenség... Szép álom. Majd megvárom, amíg elalszom, és akkor azt fogom álmodni, hogy a Rotchild báró leszármazottjának a felesége vagyok, és nincs gondunk semmire. :-)
Egyébként mi a helyzet a te topicoddal, Yag? Nem láttam mostanában.

Üdv

Előzmény: Yag (91)
Yag Creative Commons License 2000.08.28 0 0 91
KessMe :

Én eddig majdnem évente : 12 havonta váltottam.
Most Itt már lassan 20 honapja vagyok , de én is elvágyom már máshová. Amit akartam megtanultam , megvannak a tapasztalatok és mint uj dolog eddig megfelelöen profitáltam is belöle. De ennyi . Mint pénzkereset, igen vékony . De már nem uj munkahely az elképzelés, hisz onnan évröl évre mehetnék tovább. Én meg nem vándormadárnak születtem :)) Az anyagi függetlenség a cél .Akkor ugyanis azt csinálhatom amihez valóban kedvem van . És a pénz már nem a munka felé törekvít hanem egyéb nemesebb dolgok felé. Mint Pl: család. Külön fogalom . Külön játékszabályok.
Más........ mint munkát keresni , vagy találni.
Ebböl nekem elegem lett.
Pont ilyenek miatt , minta amiben torturáskodsz
kedves KIssMe. És ahányszor az ember munkahelyet akar változtatni, ugyanebbe a cipöbe lép bele.

De azért kitartás KissMe. Nem megy minden egyik napról a másira .
Az a Gizike féle titkárnö valóban nem lehet lelkesítö :))

Yag

Előzmény: KissMe (90)
KissMe Creative Commons License 2000.08.28 0 0 90
Szia Mikó! Igen, ezt sejtettem. Azt hiszem, mégsem fogok többet menedzserasszisztens állásra pályázatot beadni. Nagyon sokat hirdetnek, jól is fizet, de nem akarok világ életemben holmi "Gizike hozzon egy kávét" titkárnő lenni. Ez ugye érthető?

Üdv

Előzmény: Mikó (89)
Mikó Creative Commons License 2000.08.28 0 0 89
A menedzserasszisztens a titkárnő szó udvarias szinonimája.

Láttam már egy-két jól képzett és okos, értelmes lányt, akik elvállaltak ilyen munkát, de fél év után mind megunta, és egyiknek se adtak lehetőséget, hogy cégen belül kvalifikált munkát végezzen. Úgyhogy fél év múlva ugyanott lennél, ahol most vagy.

Mikó

Előzmény: KissMe (84)
KissMe Creative Commons License 2000.08.28 0 0 88
Szia Yag!
Nem hiszem, hogy bárkinek könnyű lenne állást változtatni. Nekem a legfőbb gondom, hogy dolgoznom is kell, de közben írnám a pályázatokat, ha lenne időm, és így nem tudok olyan hatékony lenni, mintha valamelyiket a kettő közül hanyagolhatnám.
Sokan kérdezik a barátaim közül, hogy miért akarok innen elmenni, hiszen jól keresek, biztos hely, megbecsülik a munkámat? Csak nagyon kevesen értik meg, hogy egyszerűen már MUSZÁJ váltanom, mert ha nem, akkor itt ragadok, és soha a büdös életben nem tudok kimozdulni ebből a skatulyából. Van olyan negyvenpár éves kolléganőm, aki már 25 éve itt dolgozik! Ennyit én még akkor sem bírnék ki, ha egész nap internetezhetnék az irodámban.
Én még örülnék is annak, ha új környezetben új kollégák, új főnök rigolyáit kellene megtanulnom. Nem hiszem, hogy ez nekem nagy feladatot jelentene. Biztosan van egy másik hely!

Kérem, segítsetek!

Üdv

Előzmény: Yag (87)
Yag Creative Commons License 2000.08.28 0 0 87
KissMe :

Én csak reméltem , hogy másnál könyebb helyzet az Állás kérdése mint régebben nálam .Ugy látom nem.
Én nem belefáradtam , hanem egyszrüen nem pazarlom arra az energiám és idegeim , hogy ilyne "játékba" belemenjek. Egy uj Állással és munkával , nem csak itt az elején van gond, hanem közben is . Beletanulni , beleszokni , uj munkatársak , uj fönök , uj szabályok ....... és a többi. Szerintem tulságosan hozzászoktunk , hogy ez az élet rendje.Munkahely. Természetesen ha nincs más akkor ez van . De vajon valóban nincs más ?

Na jo most hozzáteszem , hogy valószinü Én látom radikálisan másképpen a dolgokat.

( Lehetetlen nincs , csak tehetetlen! )

Yag

Ui: Segitsünk KissMe-nek . Nehogy az idegei tönkre menjenek !Kár lenne fiataljainkkért . :)))

Előzmény: KissMe (86)
KissMe Creative Commons License 2000.08.28 0 0 86
Szia Yag!
Köszi a drukkolást. Ha jutok majd egy lélegzetvételnyi időhöz, akkor több pályázatot is elkészítek. A HVG-ben is találtam hirdetéseket, és a pécsi cégek közül sem jutott még mind sorra. Igazad van a nagy számok törvényével, de sajnos eddig még nem volt példa arra, hogy én válogathassak. Remélem legközelebb már lesz.
Kezdek lassan belefáradni a munkahelyi szélmalomharcba is. Attól tartok az időm sem lesz elég ahhoz, hogy a továbbképzés elkezdéséig egy ügyvéd segítségével elintézzem a kedvezmények megadását.
Várok, mást nem tehetek. És merítek sok-sok pozitív energiát a szavaidból.

Üdv

Előzmény: Yag (85)
Yag Creative Commons License 2000.08.28 0 0 85
KeesMe :

ÜDvözletem igy szeptemberhez közelítve :))

Olvasva eddigi történéseid, logass be még több csalit :))) Több pályázatot. Nagyszámok törvénye . Ha mégis olyan király lenne a helyzet és 2vagy több helyröl is alkalmazni akarnak , akkor Te választod ki hova menjél és Nem Téged választanak le. Olvastam valahol . Gondolkozz nagyban , Hosszu távon. Mint mindenhez , ennél is kitartás kell. Ne hagyd hogy "döntsenek" feletted és ez miatt frászban élj. Nem könnyü Állást keresni. Bár egyszer egy szakember kielemezte nekünk ezt a szót . ÁLLÁS : Olyan "eszköz" amivel nem lehet haladni.
Kiss . Mégtöbb pályázat és Te válogass. Emellett nyitott szem . Eltökéltség , tiszta és világos elképzelések , határozott célok, magabiztosság. Nagyban gondolkodás. ÉS sok szerencsét.(mert az is kell egy kalappal.)

Yag

Előzmény: KissMe (84)
KissMe Creative Commons License 2000.08.25 0 0 84
Megvettem a HVG-t. Van benne pár érdekes hirdetés. Apropó. Szerintetek a "menedzserasszisztens" mennyiben több/kevesebb/más a titkárnőnél? A követelményekben annyi a különbség, hogy a menedzserasszisztens állás betöltéséhez felsőfokú végzettség szükséges.
Más eltérés mi lehet? Nem merek menedzserasszisztensi munkát elvállalni, mert félek, hogy megint csak a főnök csicskása leszek.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.08.25 0 0 83
Ne is mondd... A pesti állásról sincs hír. Most hívtam a HR-est, azt mondta, az osztályvezető még mindig szabin van.
Veszek ma egy HVG-t, és újra átnézem az összes internetes hirdetőoldalt. Hátha.

Üdv

Előzmény: Mikó (82)
Mikó Creative Commons License 2000.08.25 0 0 82
Szerintem egyre valószínűbb, hogy a főfaluban fogsz kikötni...

Mikó

Előzmény: KissMe (81)
KissMe Creative Commons License 2000.08.25 0 0 81
Jó reggelt! Újabb fejlemény. Tegnap kaptam levelet a fejvadász cégtől, a pécsi állás ugrott. Hosszas mérlegelés után, és a megbízójukkal folytatott konzultáció alapján másra esett a választás. Sajnálják. Én is.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 80
Szia csokesz. A konkrét pályázatnál, ahonnan választ várok, tudják, hogy akarok tanulni, de csak terv szinten említettem. Aztán ha tényleg olyan a hely nem lenne képem távolmaradni. Főleg nem a próbaidő alatt.
Elgondolkodtató, amit írsz, de azért szerintem nem minden cég olyan merev, mint a mostani munkahelyem. Máshol inkább az a lényeges, hogy a munkádat befejezd. Ha azzal 10 perc alatt vagy kész, akkor annyi idő után hazamehetsz (na jó, ez azért durva példa), de ha négy óra alatt, akkor addig nem mehetsz haza, amíg nem végzel. Nincs igazam?

Üdv

Előzmény: csokesz (79)
csokesz Creative Commons License 2000.08.24 0 0 79
Van még egy meggondolandó szempont.
Kevés cég vesz fel úgy valakit, hogy tudja, hogy a dolgozó tanulás miatt úgymond kiesik a munkából.
Értékelik a fejlődés iránti vágyat, de azt is értékelik, ha valaki 100 %-osan jelen van.
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 78
Kedves Mikó, köszi a bíztatást! Nem akarok idegesítő lenni, ezért nem is telefonáltam még.
Szeptember közepén talán kezdhetek ideges lenni...

Üdv

Előzmény: Mikó (77)
Mikó Creative Commons License 2000.08.24 0 0 77
Szia KissMe!
Kicsit visszanéztem a közelmúlt termését, hát alaposan átalakultál. Egész jó úton haladsz. Egy dolog nyilvánvaló: nagyon türelmetlen vagy.

Türelmetlenség ellen: 1996 novemberben kezdtem állást (és lakhelyet) váltani, és 1997 júniusában fejeződött be a dolog. 8 hónap kellett hozzá, de mindkettő sikeresen lezajlott.
Szóval nyugi, a HR-esek jelenleg szabin vannak, a hasukat süttetik, és pillanatnyilag nem érdekli őket, hogy KissMe ideges és türelmetlen. De 2 héten belül a többségük ismét dolgozni fog.

Türelmetlenkedni ráérsz majd akkor.

Én a heti 1 visszakérdezést javasolnám, azon túl már idegesítővé válhatsz. Idegesítő embereket pedig nem vesz fel senki.

Mikó

Előzmény: KissMe (76)
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 76
Citromfű, köszönet érte!
De nem értem, hogy miért nem jönnek újak is?
Előzmény: citromfű (75)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 75
Érdemes volt felhozni... sok sikert!

(a kockásfülű ezek szerint nem csak a mesében segít... ez jó!)

KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 74
Szia kockásfülű! Ez igaz? Nagyon megköszönném a segítségedet. Hétfő este mindenképpen beszéljünk róla, ha nem leszek vele a terhedre. Előre is köszönöm!

Üdv

Előzmény: kockasfulunyul (72)
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 73
Hát, sok időm nincs, de muszáj elintézni.

Bocs, az előbb kissé összekevertem a dolgokat. Több ügyben is szeretnék tanácsot kérni az ügyvédtől. Először is van a régi tanulmányi szerződésem, a főiskola idejére, ami még mindig nem járt le. Aztán van ez az új képzés, amire szeretnék jelentkezni.
Az első alkalommal is volt néhány dolog, amit nem kaptam meg, pedig járt volna, pláne hogy szerződésem is volt. Pl. a tanulmányi szabadság (nem annyit adtak, amennyi a tövény szerint járt volna). Ezt most csak azért akarom felhánytorgatni, mivel a főnököm azzal érvel, hogy én már kaptam támogatást, és ne pofázzak, hogy újra iskolába akarok menni. A fő probléma az lenne, hogy a továbbképzéshez nem járulnak egyáltalán hozzá. Most már nincs sok vissza a kezdésig, szeptember 21-ig el kellene intézni mindent. Több ponton is támadható a főnököm érvelése, a Munka Törvénykönyvében és a Felsőoktatási Törvényben minden benne van. Csak az ügyvéd kellene, hogy ennek megfelelő hangsúlyt adjon.

Üdv

Előzmény: citromfű (71)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.08.24 0 0 72
Ha megvárod a hétfő estét, majd beszélünk róla - jogász vagyok, vagy mi (sőt ügyvéd is).
Előzmény: KissMe (70)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 71
Nem volt nehéz rátalálni, amibe írni szoktam, azt beteszem a Kedvencekbe... :-))

Jogi esetek OK, ha sok időd és türelmed van. Tanulmányi szerződésed van, vagy a munkaszerződésedben rögzítettetek vmit a sulira vonatkozóan?

Előzmény: KissMe (70)
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 70
Szia citromfű! Hogyan találtál rá rég elfeledett kis topicomra?
A helyzet változatlan. A főnököm még mindig szabin, így nem tudtam kirúgni. Majd hétfőn jön, akkor talán sikerül :-)
A megpályázott állásokról továbbra sincs hírem. Tegnapelőtt viszont feladtam nyolc levelet nagyobb pécsi cégeknek, önéletrajzot csatoltam, és kértem, hogy értesítsenek, ha van szabad helyük. Mostanában kaphatják meg a humánpolitikai vezetők a leveleimet.
Továbbá megérett bennem az elhatározás, hogy felkeresek egy ügyvédet, akitől tanácsot kérek a tanulmányi problémáimmal (nem adnak munkaidőkedvezményt, nem tartották be a szerződésből eredő kötelezettségeiket, stb.) kapcsolatban. A Munka Törvénykönyvében találtam egy olyan paragrafust, miszerint a munkavállaló munkaügyi vitát kezdeményezhet ha jogsérelem éri. Remélem az ügyvéd legalább annyiban tud segíteni, hogy milyen munkajogászhoz forduljak? Vagy esetleg elvállalja az ügyemet...

Egyelőre ennyi. Van valakinek ötlete, tanácsa számomra? Érdemes ügyvédhez fordulni?

Üdv

Előzmény: citromfű (69)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 69
Mi a helyzet KissMe? Kirúgtad már a főnököt? :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!