Keresés

Részletes keresés

Mikó Creative Commons License 2000.08.28 0 0 89
A menedzserasszisztens a titkárnő szó udvarias szinonimája.

Láttam már egy-két jól képzett és okos, értelmes lányt, akik elvállaltak ilyen munkát, de fél év után mind megunta, és egyiknek se adtak lehetőséget, hogy cégen belül kvalifikált munkát végezzen. Úgyhogy fél év múlva ugyanott lennél, ahol most vagy.

Mikó

Előzmény: KissMe (84)
KissMe Creative Commons License 2000.08.28 0 0 88
Szia Yag!
Nem hiszem, hogy bárkinek könnyű lenne állást változtatni. Nekem a legfőbb gondom, hogy dolgoznom is kell, de közben írnám a pályázatokat, ha lenne időm, és így nem tudok olyan hatékony lenni, mintha valamelyiket a kettő közül hanyagolhatnám.
Sokan kérdezik a barátaim közül, hogy miért akarok innen elmenni, hiszen jól keresek, biztos hely, megbecsülik a munkámat? Csak nagyon kevesen értik meg, hogy egyszerűen már MUSZÁJ váltanom, mert ha nem, akkor itt ragadok, és soha a büdös életben nem tudok kimozdulni ebből a skatulyából. Van olyan negyvenpár éves kolléganőm, aki már 25 éve itt dolgozik! Ennyit én még akkor sem bírnék ki, ha egész nap internetezhetnék az irodámban.
Én még örülnék is annak, ha új környezetben új kollégák, új főnök rigolyáit kellene megtanulnom. Nem hiszem, hogy ez nekem nagy feladatot jelentene. Biztosan van egy másik hely!

Kérem, segítsetek!

Üdv

Előzmény: Yag (87)
Yag Creative Commons License 2000.08.28 0 0 87
KissMe :

Én csak reméltem , hogy másnál könyebb helyzet az Állás kérdése mint régebben nálam .Ugy látom nem.
Én nem belefáradtam , hanem egyszrüen nem pazarlom arra az energiám és idegeim , hogy ilyne "játékba" belemenjek. Egy uj Állással és munkával , nem csak itt az elején van gond, hanem közben is . Beletanulni , beleszokni , uj munkatársak , uj fönök , uj szabályok ....... és a többi. Szerintem tulságosan hozzászoktunk , hogy ez az élet rendje.Munkahely. Természetesen ha nincs más akkor ez van . De vajon valóban nincs más ?

Na jo most hozzáteszem , hogy valószinü Én látom radikálisan másképpen a dolgokat.

( Lehetetlen nincs , csak tehetetlen! )

Yag

Ui: Segitsünk KissMe-nek . Nehogy az idegei tönkre menjenek !Kár lenne fiataljainkkért . :)))

Előzmény: KissMe (86)
KissMe Creative Commons License 2000.08.28 0 0 86
Szia Yag!
Köszi a drukkolást. Ha jutok majd egy lélegzetvételnyi időhöz, akkor több pályázatot is elkészítek. A HVG-ben is találtam hirdetéseket, és a pécsi cégek közül sem jutott még mind sorra. Igazad van a nagy számok törvényével, de sajnos eddig még nem volt példa arra, hogy én válogathassak. Remélem legközelebb már lesz.
Kezdek lassan belefáradni a munkahelyi szélmalomharcba is. Attól tartok az időm sem lesz elég ahhoz, hogy a továbbképzés elkezdéséig egy ügyvéd segítségével elintézzem a kedvezmények megadását.
Várok, mást nem tehetek. És merítek sok-sok pozitív energiát a szavaidból.

Üdv

Előzmény: Yag (85)
Yag Creative Commons License 2000.08.28 0 0 85
KeesMe :

ÜDvözletem igy szeptemberhez közelítve :))

Olvasva eddigi történéseid, logass be még több csalit :))) Több pályázatot. Nagyszámok törvénye . Ha mégis olyan király lenne a helyzet és 2vagy több helyröl is alkalmazni akarnak , akkor Te választod ki hova menjél és Nem Téged választanak le. Olvastam valahol . Gondolkozz nagyban , Hosszu távon. Mint mindenhez , ennél is kitartás kell. Ne hagyd hogy "döntsenek" feletted és ez miatt frászban élj. Nem könnyü Állást keresni. Bár egyszer egy szakember kielemezte nekünk ezt a szót . ÁLLÁS : Olyan "eszköz" amivel nem lehet haladni.
Kiss . Mégtöbb pályázat és Te válogass. Emellett nyitott szem . Eltökéltség , tiszta és világos elképzelések , határozott célok, magabiztosság. Nagyban gondolkodás. ÉS sok szerencsét.(mert az is kell egy kalappal.)

Yag

Előzmény: KissMe (84)
KissMe Creative Commons License 2000.08.25 0 0 84
Megvettem a HVG-t. Van benne pár érdekes hirdetés. Apropó. Szerintetek a "menedzserasszisztens" mennyiben több/kevesebb/más a titkárnőnél? A követelményekben annyi a különbség, hogy a menedzserasszisztens állás betöltéséhez felsőfokú végzettség szükséges.
Más eltérés mi lehet? Nem merek menedzserasszisztensi munkát elvállalni, mert félek, hogy megint csak a főnök csicskása leszek.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.08.25 0 0 83
Ne is mondd... A pesti állásról sincs hír. Most hívtam a HR-est, azt mondta, az osztályvezető még mindig szabin van.
Veszek ma egy HVG-t, és újra átnézem az összes internetes hirdetőoldalt. Hátha.

Üdv

Előzmény: Mikó (82)
Mikó Creative Commons License 2000.08.25 0 0 82
Szerintem egyre valószínűbb, hogy a főfaluban fogsz kikötni...

Mikó

Előzmény: KissMe (81)
KissMe Creative Commons License 2000.08.25 0 0 81
Jó reggelt! Újabb fejlemény. Tegnap kaptam levelet a fejvadász cégtől, a pécsi állás ugrott. Hosszas mérlegelés után, és a megbízójukkal folytatott konzultáció alapján másra esett a választás. Sajnálják. Én is.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 80
Szia csokesz. A konkrét pályázatnál, ahonnan választ várok, tudják, hogy akarok tanulni, de csak terv szinten említettem. Aztán ha tényleg olyan a hely nem lenne képem távolmaradni. Főleg nem a próbaidő alatt.
Elgondolkodtató, amit írsz, de azért szerintem nem minden cég olyan merev, mint a mostani munkahelyem. Máshol inkább az a lényeges, hogy a munkádat befejezd. Ha azzal 10 perc alatt vagy kész, akkor annyi idő után hazamehetsz (na jó, ez azért durva példa), de ha négy óra alatt, akkor addig nem mehetsz haza, amíg nem végzel. Nincs igazam?

Üdv

Előzmény: csokesz (79)
csokesz Creative Commons License 2000.08.24 0 0 79
Van még egy meggondolandó szempont.
Kevés cég vesz fel úgy valakit, hogy tudja, hogy a dolgozó tanulás miatt úgymond kiesik a munkából.
Értékelik a fejlődés iránti vágyat, de azt is értékelik, ha valaki 100 %-osan jelen van.
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 78
Kedves Mikó, köszi a bíztatást! Nem akarok idegesítő lenni, ezért nem is telefonáltam még.
Szeptember közepén talán kezdhetek ideges lenni...

Üdv

Előzmény: Mikó (77)
Mikó Creative Commons License 2000.08.24 0 0 77
Szia KissMe!
Kicsit visszanéztem a közelmúlt termését, hát alaposan átalakultál. Egész jó úton haladsz. Egy dolog nyilvánvaló: nagyon türelmetlen vagy.

Türelmetlenség ellen: 1996 novemberben kezdtem állást (és lakhelyet) váltani, és 1997 júniusában fejeződött be a dolog. 8 hónap kellett hozzá, de mindkettő sikeresen lezajlott.
Szóval nyugi, a HR-esek jelenleg szabin vannak, a hasukat süttetik, és pillanatnyilag nem érdekli őket, hogy KissMe ideges és türelmetlen. De 2 héten belül a többségük ismét dolgozni fog.

Türelmetlenkedni ráérsz majd akkor.

Én a heti 1 visszakérdezést javasolnám, azon túl már idegesítővé válhatsz. Idegesítő embereket pedig nem vesz fel senki.

Mikó

Előzmény: KissMe (76)
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 76
Citromfű, köszönet érte!
De nem értem, hogy miért nem jönnek újak is?
Előzmény: citromfű (75)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 75
Érdemes volt felhozni... sok sikert!

(a kockásfülű ezek szerint nem csak a mesében segít... ez jó!)

KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 74
Szia kockásfülű! Ez igaz? Nagyon megköszönném a segítségedet. Hétfő este mindenképpen beszéljünk róla, ha nem leszek vele a terhedre. Előre is köszönöm!

Üdv

Előzmény: kockasfulunyul (72)
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 73
Hát, sok időm nincs, de muszáj elintézni.

Bocs, az előbb kissé összekevertem a dolgokat. Több ügyben is szeretnék tanácsot kérni az ügyvédtől. Először is van a régi tanulmányi szerződésem, a főiskola idejére, ami még mindig nem járt le. Aztán van ez az új képzés, amire szeretnék jelentkezni.
Az első alkalommal is volt néhány dolog, amit nem kaptam meg, pedig járt volna, pláne hogy szerződésem is volt. Pl. a tanulmányi szabadság (nem annyit adtak, amennyi a tövény szerint járt volna). Ezt most csak azért akarom felhánytorgatni, mivel a főnököm azzal érvel, hogy én már kaptam támogatást, és ne pofázzak, hogy újra iskolába akarok menni. A fő probléma az lenne, hogy a továbbképzéshez nem járulnak egyáltalán hozzá. Most már nincs sok vissza a kezdésig, szeptember 21-ig el kellene intézni mindent. Több ponton is támadható a főnököm érvelése, a Munka Törvénykönyvében és a Felsőoktatási Törvényben minden benne van. Csak az ügyvéd kellene, hogy ennek megfelelő hangsúlyt adjon.

Üdv

Előzmény: citromfű (71)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.08.24 0 0 72
Ha megvárod a hétfő estét, majd beszélünk róla - jogász vagyok, vagy mi (sőt ügyvéd is).
Előzmény: KissMe (70)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 71
Nem volt nehéz rátalálni, amibe írni szoktam, azt beteszem a Kedvencekbe... :-))

Jogi esetek OK, ha sok időd és türelmed van. Tanulmányi szerződésed van, vagy a munkaszerződésedben rögzítettetek vmit a sulira vonatkozóan?

Előzmény: KissMe (70)
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 70
Szia citromfű! Hogyan találtál rá rég elfeledett kis topicomra?
A helyzet változatlan. A főnököm még mindig szabin, így nem tudtam kirúgni. Majd hétfőn jön, akkor talán sikerül :-)
A megpályázott állásokról továbbra sincs hírem. Tegnapelőtt viszont feladtam nyolc levelet nagyobb pécsi cégeknek, önéletrajzot csatoltam, és kértem, hogy értesítsenek, ha van szabad helyük. Mostanában kaphatják meg a humánpolitikai vezetők a leveleimet.
Továbbá megérett bennem az elhatározás, hogy felkeresek egy ügyvédet, akitől tanácsot kérek a tanulmányi problémáimmal (nem adnak munkaidőkedvezményt, nem tartották be a szerződésből eredő kötelezettségeiket, stb.) kapcsolatban. A Munka Törvénykönyvében találtam egy olyan paragrafust, miszerint a munkavállaló munkaügyi vitát kezdeményezhet ha jogsérelem éri. Remélem az ügyvéd legalább annyiban tud segíteni, hogy milyen munkajogászhoz forduljak? Vagy esetleg elvállalja az ügyemet...

Egyelőre ennyi. Van valakinek ötlete, tanácsa számomra? Érdemes ügyvédhez fordulni?

Üdv

Előzmény: citromfű (69)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 69
Mi a helyzet KissMe? Kirúgtad már a főnököt? :-))
KisHerceg Creative Commons License 2000.08.21 0 0 68
KissMe,
mail megjött.
nem feledlek ám!
jó éjt!KH
KissMe Creative Commons License 2000.08.20 0 0 67
Mail 10 percen belül megy.

Üdv

Előzmény: KisHerceg (65)
KissMe Creative Commons License 2000.08.18 0 0 66
Kedves KisHerceg!
Nagyon köszönöm segítő szándékodat. Az önéletrajzomat legközelebb vasárnap reggel tudom neked elküldeni e-mailben, most már elég fáradt vagyok ahhoz, hogy egy frisset előkeressek. Nemrég értem haza egy céges angol vendég kísérgetéséből, és az egész holnapi napot is vele kell töltenem. Tolmácsolok.
A PR olyan szinten érdekel, hogy tanultam a fősulin, egy-egy részterületét a gyakorlatból is ismerem, és szeretném egyszer kipróbálni, hogy teljes egészében hogyan működik pl. egy arculattervezés, arculati kézikönyv megalkotása, rendezvényszervezés, médiatervezés, stb. Érzek magamban elég kreativitást hozzá, és vannak elképzeléseim a mostani cégnél is, csak itt nem tudom őket megvalósítani.

Szóval vasárnap reggel e-mail megy majd, addig is jó hétvégét, és jó éjszakát kívánok!

Üdv

Előzmény: KisHerceg (65)
KisHerceg Creative Commons License 2000.08.18 0 0 65
KissMe!
ha akarod szivesen segítek, ha tudok. nemn igerhetek semmit, csak hogy eszembe jutsz, ha hallok vmi állásról. (ha elfogadod, hogy ha tudok segítek, küldd el az önéletrajzoodat nekem is)

egyébiránt említetted a PR-t. érdekel? írnál
errol többet? akár emailben is.

üdv KH

KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 64
Csak felhozom...
KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 63
Ja, és köszi a drukkolást. :-)

Továbbá várom a segítő szándékú Tasztal-társakat, akiknek van véleménye, és meg is osztja azt velünk. Felhívom figyelmeteket az alapproblémára a 0. hozzászólásomban.

Üdv

Előzmény: Yag (61)
KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 62
Szia,
többen tanácsolták már, hogy várjak nyugodtan, felesleges görcsölni, mert a dolgok úgyis megoldódnak maguktól. Legalábbis 50 %-ban.

Kivárom a végét mindennek, bár nem könnyű, az én hirtelen természetemmel.

Üdv

Előzmény: Yag (61)
Yag Creative Commons License 2000.08.17 0 0 61
KissMe

Jobb reggelt :))
Ne lepödj meg hogy nem lepödtem meg hogy igy vélekedsz :)) Az ijen jellegü döntések információ hiány miatt váratnak magukra. A legjobb döntés az amit Te hozol meg. Én csak azt tudom hogy nyitott szemmel kell járni a mai világban és minden ujról beinformálódni. Az sosem árt.
Én nagyon szurkolok hogy olyan helyet és munkát sikerüljön kifognod , amiben mint a "számitásod" mint az örömöd megtalálod. A többi meg majd jön ahogy az élet hozza :)) Nem ?

>>Yag drukkol KissMe-nek :)) <<

Előzmény: KissMe (60)
KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 60
Jó reggelt!
Köszi a véleményeket.

Yag, most már aztán végképp nem tudom, hogy fogjak-e bele bármilyen vállalkozásba is? Szerintem ráérek. Nem azért, mert lusta vagyok, de amíg nem muszáj, addig nem vágok bele. Talán - ha lesz nemsokára - a GYES alatt. Legalább nem fogok unatkozni.

Hacsek, ez a NO PARDON egészen jól hangzik :-) Zöld Pardon után szabadon :-)
Éppen az előbb küldtem SmartAss-nak mailt az önéletrajzommal. Megjegyzem, nálad is van belőle. Sőt, még fotó is! Csak egy kicsike utánajárás kellene... Naaaaa, léccciiiii! Köszike. :-)

Maribel, remélem tényleg el tudok menni a talira, akkor majd mindent megbeszélünk.

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!