Kedves BaSand,
sajnos most el kell mennem, de megkerhetlek hogy fejtsd ki, hogy az MKPnak mely tulajdonsagai azok, amelyeket kizarolag/nagyobbreszt/ures hely a jelenlegi baloldal orokolt? Es miert?
sotetbunkokerdojelbacsi
Ps:
kerdojel válasz erre | adatok | e-mail 2000-08-14 13:04:49 (1)
Kedves BaSand,
eddig ok. miert van az, hogy a jobboldali hozzaszolok nagy tobbsege a hibakat es a buneseteket azonositja egy ideologiaval es/vagy partokkal? Ez szvsz kizarolag a banya altal megfogalmazott rogeszmecserehez vezet....
Vagy ez a cel?
sotetbunkokerdojelbacsi
Erre a kerdesre azt valaszoltad, hogy ennek tortenelmi okai vannak, es en ezt ugy ertettem, hogy tortenelmi okokkal latod alatamaszthatonak ezt, es talan meg egyet is ertesz vele. En az altalad citalt kerdessel pusztan tisztazni szerettem volna, hogy egyetertesz azzal, hogy a hibakat es a buneseteket helyes azonositani egy ideologiaval es/vagy partokkal.
Kedves BaSand,
ezek szerint a jelenlegi baloldal szandekosan az orszag romlasara tor? Minden mi rossz vagy gonosz a baloldal a sajatja? Az aljas es torvenytelen modszerek csakis a baloldalra jellemzoek? A jobboldal ezzel ellentetben a szeplotelen szuz?
Erre mondtam, hogy az anyázás kíváló alapanyaga, mert:
1. Egyszerűen nem tudom miéert írtad?
2. Olyan kérdéseket fogalmazol meg, mely szerinted következnek (ezek szerint) a hozzászólásomból.
3. Feltételez egy maximális elfogultságot.
Erre szokott jönni a válasz (függeltenül jobb és baloldaltól) vérmérséklet függvényében
1. Hülye vagy
2. Rohadt náci - Rohadt bolsi
3. ........... Innen viszont moderáltak.
"Történelmi ok" pedig a MKP melynek jogutódja MSZMP regnálása.
(Hogy ez a "történelmi ok" hogyan hozható összefüggésbe egyes jelenleg működő pártokkal, azon még gondolkodnom kell :-)))
Hát ez jópofa asztaltársaság lesz, - az már biztos.
Látom is lelki szemeimmel az éles vitákat:
"-Szerintem a Viktor (asztaltársaság feláll...) a lexebb! (asztaltársaság leül...)
-Igaz, igaz, - bár szerintem szép a Kövérlaci (asztaltársaság megemeli a popsiját, majd visszaesik alaphelyzetbe...) is!
- És hogy mi milyen szépek vagyunk!
-Igen, de az semmi, mert okosak is!
-Ha csak azok lennénk, - de toleráncsak is vagyunk, még a szemét zsidókkal meg a rohatt cigányokkal is! -Meg igazmondók, - miként anno Jeszenszky!
-Nem is csoda, hogy mi fogunk nyerni!"
Ennek utána legurítanak egy Unicumit, - tekintettel az üvegén feltüntetett keresztre, majd eléneklik a Honvéd áll a Hargitán című világslágert... Jó lesz!
:O)))))))
Ott vannak még az idegileg valószínűleg sérült figyelô hozzászólásai. Az SZDSZ-es fordulatok-topicban sok ilyet találsz.
Nyavalyát unta meg, keresztfijam, drága. Egyrészt uborkaszezon van, nincs miről írni, másrészt sokan nyaralnak, harmadrészt a színvonal szükségszerűen zuhan, ahogy kommercializálódik, terjed a net-használat. Hozzám hasonló vén hülye őskövületek szokták nosztalgiával emlegetni, hogy "hej, bezzeg az én időmben", meg ilyenek... van is ebben valami, de hát ez a dolgok általános menete, nincs mit tenni. A net már rég nem elitfórum - és ez szerintem így van jól.
Válogatni kell. Szemezd ki a búzát az ocsú közül, meg ijenek.
Kedves keresztapam,
azert panaszkodom, mert rengeteg nagyszeru nick unta meg az allando bolsizast, es nem irnak ide.
Egyebkent igazad van, javitok: A jobboldal egy resze, es baloldal egy resze.
Baar, tudsz mutatni olyan hozzaszolast, amely a bunkosagot, a tahosagot, es a rasszizmust jobboldali sajatossagkent jelezte volna?
sotetbunkokerdojelbacsi
Ps: draga keresztapam, remelem nem feltetelezed rolam, hogy pusztan a jobboldaliakat szeretnem szapulni ezzel a topikkal? En csak a jelensegre zeretnem felhivni a figyelmet, mert szvsz ez a legfobb akadalya az eszmecserenek. Nyugodtan hozzal fel baloldali peldakat, sosem teteleztem fel magamrol tokeletes objektivitast.
Mit értessz "ezek szerint" alatt? Én még megközelítőleg sem írtam hasonlót.(Egyébként beírásod szép példája annak, hogy honnan szokott kiindulni az anyázás.)
Kedves BaSand,
ezek szerint a jelenlegi baloldal szandekosan az orszag romlasara tor? Minden mi rossz vagy gonosz a baloldal a sajatja? Az aljas es torvenytelen modszerek csakis a baloldalra jellemzoek? A jobboldal ezzel ellentetben a szeplotelen szuz?
írod: "miert van az, hogy a jobboldali hozzaszolok nagy tobbsege a hibakat es a buneseteket azonositja egy ideologiaval es/vagy partokkal?"
Ez annyira szép, hogy az valami csuda... nem akarnád mingyár meg is válaszolni ezt a kérdést? Merhogy maga a kérdés pont ugyanabban a hibában szenved, amit kérdezel benne: azonosítod az efféle hibákat a jobboldallal. Persze, tudom én, csak a jobboldali hozzászólük nagy többségével... :)
Másrészt mér nem panaszkodtál akkor, amikor ez -mint megegyeztetek benne BaSanddal- a baloldaliakra volt jellemző?
Már csak azér is, mert mivel (szerintem is) túlnyomó többségben voltak itten, lényegesen sportszerűbb lett volna... :)
Kedves BaSand,
eddig ok. miert van az, hogy a jobboldali hozzaszolok nagy tobbsege a hibakat es a buneseteket azonositja egy ideologiaval es/vagy partokkal? Ez szvsz kizarolag a banya altal megfogalmazott rogeszmecserehez vezet....
Amikor én először olvastam az internetto-t (politikára gondolok), akkor a hozzászólók túlnyomó többsége baloldali volt. Ennek megfelelően a minősíthetetlen hozzászólások túlnyomó többsége is balról érkezett.
Mostanra kiegyenlítettebb lett a mezőny. Kb 50-50% bal-jobboldali írogat. Mivel a hülyeség oldalfüggetlen, ezért a korábbi időszakhoz viszonyítva nőtt a jobboldaliak által elkövetett anyázások száma, ez is kiegyenlítődött.
Ja, egyébként nulla.:-))
Erdekes, hogy az emberek mennyire szivesen tarsitjak egyesek meltatlan megnyilvanulasait altaluk elutasitott ideologiakkal, politikai oldalakkal. Amikor eloszor idekerultem, ez a hiba jellemzoen a baloldali erzelmu nickeknel volt megfigyelheto, mostanara viszont fordult a helyzet, soot, sok esetben tarsult azzal a meggyozodessel, hogy a jelenlegi ellenzekiek szandekosan az orszag romlasara tornek. Ugy erzem, hogy ez mindenfajta ertelmes vita lehetoseget elzarja, es mellekhataskent rendkivul sajnalatos modon a komolyan veheto baloldali nickek jelentos elvandorlasa tapasztalhato.