Proque apprender le difficile latino, si le mesme vocabulario international (con origine latin) es certificate per le interlingua - un lingua construite, le qual describe le "tresor" de parolas "cultivate" disponibile in tote le linguas europee in un orthographia recognoscibile pro omnes a prime lectura. Omne istos es disponibile con un grammatica minimal. Illo es le latino moderne de nostre epocha, le qual poterea plenar anque ( / etiam) le rolo intermediari anterior del latino, nam illo es neutral, de plus illo certifica un bon fundo de comprender linguas neolatin (mesmo le anglese), e al communication con populos ( / gentes) de tal sorta, sin cognoscer le italiano/espaniol/portugese, etc. antea.
Shoshoj
Minek a bonyolult nyelvtanú és korszerűtlen latint tanulni, amikor ugyanazt a (közös nemzetközi kulturális) szókincset biztosítja az interlingua, amely egy olyan szerkesztett nyelv, amelyik egy mindenki számára első olvasásra felismerhető helyesírással írja le a minden európai nyelvben meglévő latin "kultúrszókincset", mindezt egy minimális, egyszerű nyelvtannal összehozva. Ez korunk modern latinja, amely a latinnak a korábbi időkben játszott közvetítő szerepét is betölthetné, hiszen semleges, ráadásul jó alapot biztosít az újlatin nyelvek (sőt az angol) megértéséhez, és az ilyen népekkel való kommunikációhoz is, előzetes olasz/spanyol/portugál, stb. nyelvi ismeretek nélkül.
Sziasztok!
Kedves Hatvani Szabolcs!
Igenis, én egy latin nemzetiségű tanárt keresek! :-)))))))))))))))9
De azért kösz, hogy kijavítottál.
Szóval, nem akarlak lelombozni titeket, de javaslom, hogy menjetek át a latintanulás hasznosságáról szóló topicra, ott leírom, hogy miért és hogyan kell latinul tanulnom :-(((
Azért, remélem még szóba álltok majd velem :-))
Mégegyszer köszi!
Hamba
Megkeresem neked annak a kolleganomnek a cimet, aki aktiv latinista, de ha valami aprobb gondod van, abban en is szivesen segitek. Egyebkent erdekelne, miert teszel kozepfokut latinbol...
DE most O otletem van, mert mindenki alszik es nem tudok villanyt gyujtani a szobaban.
Udv,
Elizabeth
Sziasztok!
Kb. 1 hónapom van a felkészülésre a közép latinra és kéne egy tanár, aki elmagyarázna ezt + azt. Szóval aki latin tanár, vagy ismer, kérem, szóljon nekem. Az email címem: madsen@freemail.hu
Köszi!
Hamba