Ismét csak tanácsot kérnék, vagy is inkább tapasztalatot gyűjtenék.
Nemrégiben vettem egy 128k-s ISDN kártyát (1 hete)
viszont ez a kártya nekem csak 64k-n üzemel.
Mi a véleményetek erről, ez elfogadott dolog lenne?
Azt már előre tudtam még mielőtt megvettem volna, hogy teljes ebességgel nem fog menni, de azt nem gondoltam, hogy a kártya névleges sebességének csak a felét fogja teljesíteni!
Szóval mi lehet a gond most a kártya lenne rossz, rosszul lenne beállítva, vagy az ISDN vonal nem képes többre, vagy mind a három egyszerre?
Továbbra is várnod kell a tanácsra, sajna ebben nem vagyok jártas, én csak netezéshez használom az ISDN-t, fogalmam sincs az ISDN-es telefonokról.
Van egy srác aki ezekkel foglalkozik, meg is van az e-mail címe, majd meg is adom neked csak az Egonon van a címeim között az meg most nekem nem működik, de mihelyt jó lesz megadom neked.
na nekem Dual ISdn em van matávtól vettem a Fritz! kártyát és nagyon király szerintem.. megbizhato, kivéve a Windows :),néha hiba kod jön ki, azt irja.nem tud kapcsolatot létesiteni a távoli számitogéppel, na akkor hálókártya letilt, utána megy megint, néha azért kiszokta irni még..bár ez lehet már télleg a matáv hibája,256 kb/sec rulez csak drága 300 Ft egy nap..ha nem általány dijas....
EICON DIVA kártya (ezt adja a MATÁV akciósan az előfizetésekhez), illetve külső EICON DIVA T/A.
SCI-Modem Kft.
Viszont olyan nem nagyon van, amire te gondolsz, mert az analóg modem nem ugyanaz, mint az ISDN modemnek nevezett eszköz. Külső ISDN eszköz csak azért van, hogy a régi analóg cuccaidat (telefon, fax) továbbra is tudd használni.
Ha jól értem, akkor neked a fali NT-n van analóg csatlakozó is. Esetleg szóba jöhetett volna az ISDN2+Net szolgáltatás, amikoris a fali dobozon van egy RS232, soros port is. Az meg mehet a COM1-be bele.
Marad a belső kártya. Jó az.
Az ISDN eszközöket csak a marketingesek miatt hívják ISDN "modem"-nek! Mivel minden digitális, nincs mit modulálni-demodulálni, mint az analóg telefonvonalak esetében. Viszont a felhasználó nem ijed meg az újabb, négybetűs rövidítéstől.
cikkes:
a belső passzív kártyák már 10 eFt-nál kezdődnek (ha olcsón akarod megúszni és csak netezésre kell egy olcsó belső kártya is elég), a külsők kb 40-nél
a legnagyobb telefonszolgáltató is árul több félét is (minimális leírás is van a honlapon), számítástechnikai üzleteket is érdemes megnézni (depo)
a 33,6-os modemhez képest jelentős gyorsulást érzékelhetsz majd, 64k-s csatlakozással kb 7,5kByte/s, 128k-snál 14-15kB/s letöltési sebességre számíthatsz jó kapcsolat esetén
nekem AVM kártyám van, jól bevált, ezzel könnyen lehet faxolni is
Én az áráról annyit hallottam, hogy a belső (kártya) az olyan 20 rongy körül van, még a külső hozzávetőleg 50 rugó.Erről a topik nyitás azaz tegnap óta szereztem infot. Amúgy mennyire nyerő ez az ISDN, már úgy értem, hogy mennyire lehet érzékelni a gyorsaságot egy digitális modemmel?
Pl. mit tud letöltésnél, vagy mondjuk online dolgoknál (videó pl.),vagy egszerűen szörfözésnél?
Kinek mennyire vált be?
Sok helyen láttam, ha márkásabbat akarsz (az sem drága), akkor az ASUS-nak van ilyenje, olcsóbb, mint a rendes modem. nézd meg pl. a Macroda-nál, de máshol is érdemes.
én ut0ljára a matávnet-nél olvastam erről a cuccról és a dijcsomagokról is.. /valahol 20 rugó alatt volt a vas ára, bár az hogy belső vagy külső arra nem emléxem már/
Pár napja van ISDN-em és egyenlőre csak a régi analóg vonalról működő 33.6-os modemem van még hozzá. Szeretnék tanácsot kérni, hogy hol és milyen áron lehet beszerezni ISDN-hez digitális vonalra csatlakoztatható modemet (Főleg külső modem érdekelne de érdekel a belső is) és, hogy az interneten hol van ilyen modemekről információ, lehetőleg magyar nyelvű (ha van ilyen).