Keresés

Részletes keresés

kedvescimbora vagyok Creative Commons License 2016.03.15 0 0 5

Minek mennének okulás céljából a magyar gazdálkodók  külföldre? A támogatás a cél, abban van a pénz, nem a termelésben. A termelés  csak szükséges rossz, amit el kell szenvedni a támogatásért cserébe. Ha ennek ellenére van haszon a termelésen az olyan mint a gyógyszereknél a mellékhatás. 

Én nem tartozok a gazdálkodók közé, ennek ellenére a házam esővizét 20 m3-s ciszternában gyűjtöm. Mikor rákötöttem a WC tartályt a "rendszerre" a kommunális vízszámlám havi 1 m3-rel csökkent. Az évi 12 m3 megtakarítás. Ezen felül nyáron ebből öntözök és a mosógépem is ebből kapja  öblítővizét. Ez így nálam több mint 20 éve így működik.  Évente olyan 40 m3 körüli esővíz mennyiséget használok fel ilyen módon. 

Előzmény: Maci (2)
Csengő Zoltán Creative Commons License 2008.07.02 0 0 4
Megmondom őszintén, hogy még én sem láttam, de mindegy. Kicsit kételkedem...
Előzmény: komárom (3)
komárom Creative Commons License 2000.08.16 0 0 3
"ősszel és tavasszal" -szerintem ez tulzas.
Lehet, hogy ők is igy gondolják.
Minek annyi szárított marhatrágya???
Ha a nyáriorgonán is tetvek vannak, akkor szerintem sok az az általad említett m.trgy.
Hagyd a csudába kb. 2 évig a trágyázást és csak locsolj....
---Én még nem láttam tetveket nyáriorgonán.
Előzmény: Maci (2)
Maci Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2
Az már nekem is eszembe jutott hogy okulás céljából a magyar gazdálkodók elmehetnének külföldre körülnézni. Most voltam Krétán, tavaly meg Szicílián, hár ott semmi csapadék nincs, mégis minden szépen tud növekedni. Megteremtik a módját a locsolásnak, pl leásott medencékben tárolják a télen leesett csapadékot stb stb. Itt meg megy a sipákolás hogy vagy árvíz van, vagy aszály van, és ezzel szemben ugye mindenki tehetetlen. Pedig nem hiszem hogy az olasz paraszt okosabb mint a magyar. Az idén volt árvíz, volt illetve van aszály, mégis túltermelés van búzából. Ki érti ezt?
Visszatérve értem hogy a tetvek a legyengült növényeket támadják meg, de kérdezem én hogy mit lehet tenni? Osszel és tavasszal beforgatok a fölbe szárított marhatrágyát, abban ugye nincsenek zombik, locsolok naponta jó sokat, napfény ugyebár van, mi kell még? Hát dalolni nem fogok neki.
Előzmény: komárom (1)
komárom Creative Commons License 2000.08.12 0 0 1
A tetvek a legyengült növényeket 'támadják'. Ha a nyáriorgonádon is van, akkor valami nincs rendben.
Nagyon fontos a víz, főleg, ha ilyen aszályos az időjárás. Leírtam egy másik forum rovatban -Görögország- , hogy ott nyáron semmilyen csapadék nincs, de ahol akarják, ott nagyonis szép kerteket tartanak fenn. pl.egy Campingben..., vagy akár egy teraszon, ahol szinte ömlik ki a növény a korlát mögül... Ott volt egy pasi, aki minden nap csak locsolt és locsolt. És ott minden olyan élő volt (camping). Nálunk meg megeszi az eper gyökerét a cserebogárpajor meg mifene... - Na az is igaz, hogy az istállóból frissen kihordott trágyával "javítják" a talajt, amiben vannak mindenféle egyebek is. Ez nálunk még nem megy, mint sok egyéb más sem..pl.bankok. Azok is mire lennének valók?? Arra, hogy közpénzekből Úújra életre keltsék 'öket'? pl. Postabank. És utánna milliókat költenek a reklámokra, hogy visszatérjen a -bizalom-??
--Bocs- elkalandoztam. Csak előjött a Postabank-reklám.....--------------
Előzmény: Maci (0)
Maci Creative Commons License 2000.08.11 0 0 0
Írtak errol egy csomó könyvet. Biztos van benne valami, és egyet próbáltam ki, miszerint a levendula állítólag eluzi a tetveket. Nos ez nem igaz, 10 tobol álló sorom van, és a nyári orgonáról meg a rózsáról csorognak a tetuk.
Előzmény: pupák (-)
pupák Creative Commons License 2000.08.09 0 0 topiknyitó
Sokat hallottam arról hogy bizonyos növények nem kedvelik egymás közelségét. Tudna valaki erről valami konkrétat és biztosat mondani?
Nekem például a sárgabarackfa alatt (közelében) nem akar a bab megélni.De más sem túlzottan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!