Keresés

Részletes keresés

bajaipanna Creative Commons License 2017.09.26 0 0 40

Kérdés mikor volt? ...de én ezt úgy sem tudom követni. 

Előzmény: zvajda (39)
zvajda Creative Commons License 2015.02.05 0 0 39

Van nem? :)

Előzmény: zvajda (38)
zvajda Creative Commons License 2015.02.05 0 0 38

Sztáronszky Ferenc Nagy Richárdnak !Zsigó Róbert a hazug,fasz nem szolt,úgy mellékesen a tisztelt ellenzéki hölgyeknek,és uraknak,mert ahol ő van nem kívánatos személyek a fidesznél! Ez kimutatkozik az Önkormányzatnál előterjesztések nem elfogadásánál,mert mindent csípőből leszavazzák ! Akkor kérdem,hogy akkor hogy lehet egy ilyen fasszal együtt dolgozni,és összefogni Bajáért !

mr-kaos Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37

Egy GAZEMBER 2004-ben azt állította hogy Baján van demokrácia....szerintetek van ma Baján DEMOKRÁCIA?

L4U58U8 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 36

Van-e ma Baján demokrácia?

 

Miközben "valaki" keményen megvádolja itt a fórumban a bácsszentgyörgyi polgármestert, annak válaszadásra lehetőséget nem ad.

 

Másvalaki minden kommentár nélkül idéz egy szórólapot az adekvát topicban (Országgyűlési képviselőnk: Zsigó Róbert) rákérdezve a legilletékesebbtől annak valóságtartalmára, azt az iménti "valaki" törölni való mocsoknak titulálja.

 

Az Index Fórum persze nem Baja, úgyhogy én állítom, hogy Baján van demokrácia. Ott igen.

zvajda Creative Commons License 2004.07.21 0 0 35
Csak úgy felhozatal céljából írok e topicba ,mellesleg mintha a vaskúti úti laktanyában lenne valami TV mozgolódás.(stúdió meg miegymás).Valaki tud róla közelebbit?
marfai Creative Commons License 2000.08.14 0 0 34
Kedves Mijo és Rita!

Nincs mit nem érteni. Arra lenne pénz, vállalkozó, hogy stúdiót létrehozzon, felépítsen. A törvény szerint, ha van helyi műsor, akkor azt a kábelen külön csatornán le kell adni. Eddig adottak a feltételek.

A probléma ott képződik, hogy a közéleti /hír, riport, testületi ülés összefoglaló, netán politikai viták stb. / televíziózás költségeit a hirdetésekből nem lehet finanszírozni, illetve a tapasztalatok szerint a lehető legkisebb stábot sem lehet a térségi hirdetésekből eltartani.

A szokásos helyzet az, hogy ott van helyi TV, vagy rádió, ahol az önkormányzat finanszírozza azt. Baján a rádió az éhenhalás szélén működik. Nem hiszem, hogy egy TV másra számíthatna. Eddig nemegyszer formálisan a Testület rombolt le egy-egy közmédiumot. Támogatásról pedig végleg nem volt szó. És mostanában nem is várható.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (33)
Mijo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 33

Azt én is kétlem, hogy nem lenne rá igény, de talán nem az eddigi szélhámosságokkal és fosztogatásokkal tarkított módon kéne azt üzemeltetni !
Errol a Matkovits is meg a Marton is tudna bovebben regélni, részben már meg is tették, hozzáfuzhetnének még pár gondolatot a témához.

Félreértés ne essék, a Tanya Jenci féle variáns sem hiányzik a kutyának sem, ott azért még nem tartunk ....

Mijo

Előzmény: E_Rita (32)
E_Rita Creative Commons License 2000.08.14 0 0 32
"...de a működtetés hiátusai miatt nem gondolom, hogy ésszerű lenne megtenni. ..."

Miért van az, hogy Baján nem lehet ésszerü megfontolásokból városi televiziót muködteni? Miért van az, hogy az ország rengeteg, Bajánál kisebb és nagyobb városában is muködnek helyi televíziók? Miért van az, hogy én ezt nem értem ?

Rita

Előzmény: marfai (31)
marfai Creative Commons License 2000.08.13 0 0 31
Kedves Zoli!

Még egy apróság: az általam ismert választói akarat nem igényli a TV stúdiót. Nincs számottevő érdeklődés ebben az ügyben.

-Téged érdekel a dolog, de tudomásom szerint Te nem szoktál ránk szavazni.:-))

-Engem is érdekel a dolog, mint jeleztem, és talán tudod is, hogy néhányszor elindítottam TV stúdiót. Most is egy kedves barátom, régi kollégám, pénzt fektetne Baján TV stúdióba, de a működtetés hiátusai miatt nem gondolom, hogy ésszerű lenne megtenni.

- Látható, hogy mindegy mit mondok, Te pontosan tudod, hogy hogyan vannak az ügyek. Velem kapcsolatban azért lehetőleg előtte konzultáljunk. :-))
( khmm, persze nem kötelező, így is elvagyunk. )

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (29)
marfai Creative Commons License 2000.08.13 0 0 30
Kedves Zoli!

Az a helyzet, hogy mellébeszélsz. Hosszasan, többször levezettem Neked, hogy a tájékoztatás hiányosságaiból nem lehet a demokrácia meglétére, vagy hiányára következtetni. Az álláspontod pontatlan, és nem vitatkozol nem érvelsz, hanem egyre furcsábbakat állítasz. Nem baj, engem nem zavar. Hibás kiindulóponttal együtt is elfogadom, hogy kevés, és hiányos a tájékoztatás városunkban. :-)

- A képviselők tiszteletdijáról: nem lett több. A sajtó egyszer megírta, hogy nőtt a polgármester fizetése, és ezért nőtt a képviselők tiszteletdija. Nos Veránkán (ahol én nem tudtam ottlenni) a Testület úgy döntött, hogy tekintettel arra, hogy nem a polg.m. jövedelme nőtt, hanem szerkezete változott, ezért a tiszteletdijakat nem növeli, hanem csökkenti azt a szorzót, amivel a pgm fizetését szorozzák, hogy kiszámítható legyen a képviselői tiszteletdíj. Ezt előzőleg is érthetően leírtam, ismételt előhozása az, ami: udvariatlan gesztus. Lelked rajta.

- Ha megbocsátasz én kértelek fel, hogy legyél tagja a tanácsadó csapatnak. Konkrétan és utoljára most kellene a Te speciális élettapasztalatodat felhasználni: a Hivatali informatikáról kellene véleményt alkotni. Azt látom, hogy erről következetesen nem beszélsz. Nem baj. Nem számítottam erre, de nem gond, túléljük. :-))

- Naivitás azt hinni, hogy hétköznaplós gazdasági kérdésekben szükség lenne efféle bizottságra, vagy más mutatványra. Te mint eszköz nem jösz szóba, legfeljebb, mint hozzáértő szakember - ha megfelel...:-))

- Balf... kérdésben magadra hagylak. Ha úgyérzed, hát úgyérzed. Biztos elmúlik, és remélem nem fáj. :-))

- A bizalom tényleg nagy dolog, és el is lehet veszíteni. Meg kell hogy mondjam, türelemből vagyok összerakva, és minden pikirtkedésed ellenére sem tudok nem bízni Benned...

Üdv
Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.13 0 0 29
Mijó!

1./ Szeretnélek megnyugtatni, hogy semmiféle érdekem sem a kábel TV-ben sem a a bajavaros.hu-ban nem volt, nincs és nem is lesz.

2./ Nagyra becsülöm azt a tevékenységet amit a "gyakorlati demokrácia" terén teszel, de én a saját utamat járom s ha segitesz ebben megköszönönöm ha nem akkor nem foglak ezért mínősíteni.

3./ Valóban az idei utazások sok tekintetben megváltoztatták a véleményemet sok kérdésben. Ha esetleg kiváncsi miben személyes beszélgetésen szívesen elmondom ezeket, ha nem vagy rá kiváncsi az sem baj, én biztos nem leszek ettől kevesebb, de különösen "rosszabb"!

4./ Ma a hatalomba levők mellébeszélnek amikor demokráciáról, nyílvánosságról, emberi szabadságról van szó és ebből a szempontból a Márfai Péter barátunk sem kivétel. Ő pontosan tudja, hogy én mit mondok, amikor a kábel TV-ről mint potenciális lehetőségről beszélek. Ő ha akarná mondhatná, hogy "igen ez fontos városi-lakossági érdek, ezért küzdeni fogok érte", de nem teszi, mert tudja mi történik a háttérben és kinek /neki/ mi az érdeke, ami nem biztos, hogy jó, ha ezek a dologok mindenki számára átláthatóak lennének.
Ezért az a nagy hókusz-pókusz a képviseleti demokráciáról.
Már számomra is világos, hogy az egész tanácsadótestületesdinek sem volt semmi köze a demokráciához, viszont jópofi dolog volt a takaródzáshoz. Sajnos ehhez én is aszisztáltam, mert azt hittem, hogy ..., pedig csak balf... voltam/voltunk. Mindezeket azért is mondhatom, mert azóta senkinek nem volt fontos, hogy bármit is mondjon nekünk az egész üggyel kapcsolatban. Kicsit szarul érzem magam ezek miatt, mert én biztam a Széll Péterben is. Sajnos naiv voltam és ezt most őszintén elismerem!
Tévedtem, eszköz voltunk a hatalom kezében!

Pont ezek a dolgok mondatják velem, hogy nem igazán bizom a politikusokban, mert csak az érdek fontos ami az ő érdekük pl: saját tiszteletdíjuk.

Márfai Péter arra a kérdésre természetesen nem válaszolt, hogy Veránka után kevesebb vagy több lesz a tiszteletdíja a képviselőknek, de hát mások is voltak ott!

A bizalom nagy dolog és azt el is lehet vesziteni!

Z.

Előzmény: Mijo (25)
Thernitibi Creative Commons License 2000.08.13 0 0 28
Hát szerintem se lessz TV studió Baján.
Legalább is közpénzből nem. De mint írtam, szerintem.
A Matkovits bizonyára többet tudna mondani az üzemeltetésről, ő legalább látott már ilyet. Én legfeljebb a magam logikája szerint végig gondolom az üzemeltetés kapcsán felmerülő költségeket.
Tehát ha jólértem a Márfai Pétert, közöttünk a demokrácia játékszabájai érvényesűlnek, de a Zoli által hiányolt dolgokra még ettöl nem lessz pénzünk. Tehát inkább egy pénzügyi stabilitást kellene célul tűzni a Városnak (no és persze nem a Nissan kereskedés felvirágoztatásával), és majd egyszer visszatérni e dolgokra.

marfai Creative Commons License 2000.08.13 0 0 27
Kedvea Mijo és Zoli!

Lassítdunk! Szeretném Zoli álláspontját ismerni lokális demokráciánk mibenlétéről. Kettőnk között nem a nyilvánosság-kéedés minősítésében, hanem annak a demokráciával való kapcsolatának a megítélésében van különbség. Nem kettőnk viszonya, egymás véleményezése, hanem wgy téma megítélése a vita tárgya. Ettől még mrgehetjük a következő halat. :-))
Studió úgyben azt szeretném, ha lenne, de nem közpénzből. Néhány alkalommal már segítettem stűdiót beindítani, a működtetés a probléma, Most is van ilyen kezdeményezés, a kétrehozás belátható, de nemlátom a működtetés fedezetét. Nyilván, a tapasztalatok szerint városi megrendelés, tehát közpénz nélkül nem megy, ezért még meglehetőden bizonytalan vagyok ebben az ügyben.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (26)
Mijo Creative Commons License 2000.08.13 0 0 26

Azt is megértem, hogy tenni nem könnyü /széllel szemben nehéz p... - mondja a közmondás!/

Pisálni ? Azt akartad írni ? Hát akkor miért célozgatsz csak, fogalmazz légyszíves konkrétan, abból értünk mindannyian !

Majd ha kikerültök a hatalomból megérted miről beszélek!

Zoli, Zoli, szerinted illik közös barátunkat lekiskorúsítani csak azért, mert - "hatalmon lévo" - politikus ? Valóban úgy véled, hogy ebben a minoségéban nincs szellemi képességei teljes birtokában ?

Mijo

Előzmény: Törölt nick (23)
Mijo Creative Commons License 2000.08.13 0 0 25

Lesz-e studióra pénz ill. a bajaváros.hu mikor fog müködni?

No fene Zoli, neked a bajai demokrácia ebben a két fo kérdésben csúcsosodik ki ?
Csak nagyon csendesen remélni bátorkodom, hogy egyikhez sem fuz, semminemu személyes érdek !?

Mijo

Előzmény: Törölt nick (22)
Mijo Creative Commons License 2000.08.13 0 0 24

Maros:" Mások minositése ebben a közösségben tilos, mert az sérti az egyén szabadságát!
Mások véleményének minositése is tilos csupán a vélemény nyilvánitás szabadsága létezik!"

Látod Zoltánom, ilyen a te demokráciád: korlátokat állítani, a vélemény-nyilvánítás szabadságát saját szájízed szerint megnyirbálni.
Néha nevetséges amit és amilyen vehemenciával eloadsz, ilyen a fent idézettek is. Ha tetszik, ha nem, igenis megváltoztál utad óta, és be kell hogy valljam, nem elonyödre. Ezt a változást nem kívánom mibenlétében ecsetelni - amúgy is szándékosan kerülöm ezt a, szerintem álszent és egoista álfilozófikus nyafogást -, hiszen egyértelmu, hogy számodra vannak nemkívánatos kifejezések - lám, villongás a sex-topicban :( -, melyektol lila köd borítja el az agyadat, és csapkodni kezdesz. Ennél még a Matkovits "horvátrajongása" is összekacsintóbban visszafogott és úgy ahogy elfogadható.

Jellemzo, hogy az olyan jelenségekre, amit a tegnap megnyitott Muszáj-e rettegésben élnünk Baján ??? címu topicban jeleztem, mert nem csak az arra illetékesek fele, hanem felétek, potenciális áldozatok fele is jelzésnek szánok, rá se bagóztál, rá se bagóztatok - ezt azokra értem, akik azóta beírtak már ! -, csak tologatjátok a gittet egyik oldalról a másikra ..., no de ha személyes érintettséged lenne, mert miért is ne lehetne - ne legyen ! -, azonnal kongatnád a vészharangot és bogetnéd a szirénát !

Míg te a karosszékedben hátradolve itt affektáltan fanyalogsz - jujjj, már megint "minosítek" ! -, addig én helyszínre látogatok ( az én költségemre ), oknyomozást folytatok és rögzítem a történteket ( saját költségemre ), telefonbeszélgetéseket kezdeményezek illetékesekkel ( saját zseb ), eljárok a hatóságoknál sajnálván a szerencsétlen esetlenségét, az észlelteket feldolgozván gépben rögzítem és itt publikálom saját nevem alatt, kitéve magamat a veszélynek, hogy esetleg bajt hozok saját fejemre ( is ), mindezt továbbra is saját költségemre és saját idom terhére, de nem bánom, nem sajnálom, mert igenis úgy vélem, hogy igencsak megért már az ido a változásra, a változások kikényszerítésére, bármi áron is !

Ez az én gyakorlai demokráciám Zoltánom, a tiéd meg csak csordogáljon elméleti síkon tovább az eddigi medrében, megváltva idegen ideológiák befolyása alatt a világot ..., akár még jó politikus is válhat beloled !

Mintha már nem igazán tudnálak bajaszentistváni bunyevác gyereknek tekinteni :(...., más már a te világod !

Mijo

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.13 0 0 23
.... még talán annyit, hogy az információban levők ill. az információban NEM levők másként látják ezeket a kérdéseket.
Te az első csoporthoz mi a másodikhoz tartozunk.
Igy nyilván nem várhatom, hogy Te és képviselőtarsaid átérezzétek ezt a helyzetet.
Azt is megértem, hogy tenni nem könnyü /széllel szemben nehéz p... - mondja a közmondás!/
Majd ha kikerültök a hatalomból megérted miről beszélek!

Z.

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.13 0 0 22
Péter!

Kicsit érdekes elképzelésed van a demokrácia, nyílvánosság és a képviselőség kapcsolatáról.
Lelked rajta!

Nekem valahol két kérdésem volt.
Lesz-e studióra pénz ill. a bajaváros.hu mikor fog müködni?

De tudod mit, hagyjuk az egészet!

Z.

Előzmény: marfai (21)
marfai Creative Commons License 2000.08.12 0 0 21
Kedves Zoli!

A nyilvánosság önmagában nem elegendo feltétele a demokráciának. Megfordítva: elfogadható, hogy szükséges feltétele. Kénytelen vagyok továbbmenni. A képviseleti demokráciában a nyilvánosság, a tájékoztatás teljes köru igénye a "megbízottak", a képviselok felé áll fenn. /szélso helyzet: A Kongresszus megfelelo bizottsága ellenorzi a CIA-ét, a szenátorok, és csak ok tájékozottak, de más nem / Hasonlóan minden kérdésrol a tájékoztatás kötelezettsége elso fokon az, hogy a képviselok legyenek tájékoztatva. A demokrácia alapkérdése ezek után a mandátumképzés: mire kap felhatalmazást a "megbízott", a képviselo? Mai ismereteink szerint a mandátum "szabad", a két választás között, a változó körülmények függvényében a képviselo szabadon dönt a felmerült kérdésekben, akár a pártállását illetoen is.
Amit Te feszegetsz, az nem a képviseleti demokrácia létezése, a nyilvánosság függvényében, hanem a képviseleti demokrácia muködésének, muködtetésének az a relációja, ami a képviselo és a választók, a "végrehajtók" és a választók között áll fenn. Lényeges, hogy különbséget tegyünk a képviselok, és a "végrehajtók" között. Más-más kötelezettsége van a két közszereplo rétegnek.
A "végrehajtók", esetünkben a Hivatal és az intézmények tájékoztatási kötelezettsége konkrét jogszabályokban rögzített módon valósul meg. Adott a mód, ido, hely, sot még a határidok is. Mint hivataltviselt tudod, hogy erre az érinttettek nagyon ügyelnek, és betartják a szabályokat.
A képviselok, ezen belül a tisztségviselok tájékoztatási kötelezettsége nem szabályozott, illetve a polgármesteré a Testület felé fennáll. Ezen túlmenoen a tájékoztatást a Testület igényelheti.
Látható, hogy a kötelezo meghirdetésen, és kihirdetésen túl nem a szisztéma adja, a nyilvánosság kényszerét. A létezo demokratikus modell létezése nem vezetheto le a választók tájékoztatásából, a tájékoztatás direkten szabályozott elemein kívül a demokrácia létezése mással szükségképpen nem bizonyítható. QED
Az már csak következmény, hogy a nyilvánosság természetébol adódóan határtalan, tehát kimondható, hogy nincs akkora nyilvánosság, hogy ne lenne nála nagyobb.
/ Külön Neked: Bármely M nyilvánosságnál van nagyobb M+m nyilvánosság ahol m nem része M-nek. /:-)))

Amúgy teljesen igazad van. Politikai érdek, a közéletben résztvevok politikai érdeke a nyilvánosság mind teljesebb, de legalább elégséges muködtetése. A lehetoség szerinti teljes köru tájékoztatás, a közszereplok tevékenységének bemutatása, lehetoség szerint "elonyös" felmutatása az egyetlen lehetoség arra, hogy a közszereplo a választók elott igazolja tevékenységét, indokolja döntéseit. Ez a fajta nyilvánosság a közbeszédben jelenik meg. A fórumok szukösek, de adottak. A magam részérol mint elérheto lehetoséget az Internetet jelentosnek tartom. A tájékoztatás megszervezése a résztvevok, ha tetszik a mi feladatunk is. Toled azt hallom, hogy a Hivatal feladata, és az ott fellelt hiányok a demokrácia létét kérdojelezik meg. A másik megközelítés, hogy a Testület feladata, ami messze nem pontos, mert a Testület érdeke a tájékoztatás, a nyilvánosság létrehozása, muködése. Amirol beszélünk egészen biztosan a létezo demokrácia problémaköre. A nyilvánosság, és annak mértéke, a létezo modell egy paramétere.

<< Kicsi, sárga savanyú, de a mienk >> ;-)

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (14)
E_Rita Creative Commons License 2000.08.12 0 0 20
Zoli !
Úgy látszik egyrol beszélünk, pedig csak most láttam ezt az utolsó hozzászólásod.
Rita
Előzmény: Törölt nick (18)
E_Rita Creative Commons License 2000.08.12 0 0 19
Zoli !

Bár a matematikusok és az általános megoldás közötti összefüggést nem vitatom , de - sajnos, vagy nem - az emberi viselkedést nem igazán lehet matematikai képletekkel leírni. Bár ha jól tudom vannak ígéretes eredmények a mesterséges intelligencia kutatásban, de az szerintem nem a mi területünk::)))
Egyetértek veled, hogy a nyilvánosság alapfeltétele a demokráciának, és Baján ma ez nincs meg. Abban is egyetértek, hogy mi itt az Interneten sokat tudunk/tudnánk tenni a nyilvánosság kivívásáért, de egyelore csak a feltételek kialakításánál, formálásánál tartunk. Sajnos azonban, mind manapság sokminden - tisztelet a kivételeknek!!!!- ez is valahol érdekbol történik, és jelenleg csak a választóknak érdeke igazán , hogy nyilvánosságot kapjon. Viszont minnél több "ügy" kerül sínre az itteni megnyilvánulások alapján, annál hamarabb lesz érdeke a másik oldalról is egyre több emebernek, hogy megjelenjen itt. Igy szerintem Mijó illetve a Te módszered együttesen vezethet el a nyilvánosság kivívásához, azaz alakítsuk ki a formát (legyen általános megoldó képlet? ) és közben próbálkozzunk, hogy muködik-e.
Rita

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.12 0 0 18
Ma Baján a nyílvánosság hiánya a legnagyobb probléma a demokrácia elérésében.

Ennek létrehozása ma egyetlen politikai erőnek sem érdeke.

Ez a net-es csatorna - sajnos - csak egy nagyon szük lehetőség - de lehetőség - a demokrácia elérésében.

Számomra az is meglepő, hogy a Fábián Sanyi mielőtt alpolgármesterré nem lett nem érezte lealacsonyítónak a velünk való közös szereplést. Amióta megválasztása megtörtént azóta már számára sem fontos a nyílvánosság.

Ugyanigy neheztelek a Széll Péterre a Dancsa Bálintra, Atyánszky György és a Zsigó Róbertre, mert ők sem élnek ezzel az egyszerü, de igen nagyszerű lehetőséggel.

Az én értelmezésemben ők nem a domokrácia elkötelezett hívei, hiszen a tetteik ezt mutatják!!

Természetesen nemakarásnak nyögés a vége, magyarán ha valaki akar, akkor teóriát tud gyártani arra, hogy miért nem vesz részt a nyílvánosság elősegitésében, de úgy gondolom, hogy politikusoknak ez NEM megbocsátható!

Zoli

Thernitibi Creative Commons License 2000.08.11 0 0 17
Nos, egy matematikus nem igy gondolkodik. Oldjuk meg a problémát általánosan és akkor nem kell egyedi kérdésekkel bajlódni

Nekem egy kicsit sarkos ez a megfogalmazás. Mindenesetre jó lenne, ha így lehetne....

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.11 0 0 16
Mijo!

Mi lenne ha azt is néznéd amit irok?

Persze legegyszerübb és egyben a leglátványosabb módja a - Paush Robis - megoldást választani és nem arra válaszolni amit irtam, hanem valami nagy sületlenséget!

Érezd légyszives, hogy a szabadságot a korlátok teszik valódivá!

Zoli

Mijo Creative Commons License 2000.08.11 0 0 15
:-o :-(((((((((((((
Megváltoztál az izraeli utad alatt ...., na nem úgy ...., viselkedésedben :(!
Mijo
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.11 0 0 14
Kedves Mijo!

Ha nem vennéd észre ennek a problémának a tisztázása sokkal fontosabb, mint egy részkérdésnek a megválaszolása.
A Te módszered lényege, hogy adjuk meg egy kérdésre a választ és ha ez megvan, akkor jöhet a következő, majd a következő?
Nos, egy matematikus nem igy gondolkodik. Oldjuk meg a problémát általánosan és akkor nem kell egyedi kérdésekkel bajlódni.
Természetesen Neked szived jogod más álláspontot képviselni, de nincs jogod mást mínősíteni aki nincs a Te álláspontodon.
Ha ezt teszed ugyanarra az oldalra kerülsz, mint akit Te birálsz!

Zoli

Mijo Creative Commons License 2000.08.11 0 0 13

Zolikám, a legkönnyebb filozofikus hangulat mögé bújni !
A te idonkénti vehemens fellángolásaid, bizony néha szunnyadó parázzsá csitulnak.

Én úgy vélem ebben az országban kevés helyen adatott meg a miénhez hasonló módon a nyilvánosság lehetosége. Hát akkor éljünk vele okosan, és ne nyavalyogjunk !

A Te problémaköröd az enyémnek egy szükítése.

Az én "problémaköröm" Zolikám leginkább közösségi jellegu, és ha esetleg ilyen atyánszky féle figurákra célzol, akkor emlékeztetlek arra a nemrégi kezdeti múltunkra, amikor még közös nevezo alatt tartottuk kívánatosnak a tisztulást.
Ez az egész ebbol az apropóból indult, és lám, mivé duzzadt !

Mijo

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.11 0 0 12
Mijó!

A Te problémaköröd az enyémnek egy szükítése. Tehát ha én megkapom a választ a kérdésemre, akkor megkapod Te is.

A probléma lényege lehet-e ott demokrácia, ahol nincs nyílvánosság?

Zoli

Thernitibi Creative Commons License 2000.08.09 0 0 11
Pontossan így van Mijo

A mai állás szerint visszarendeződés van.
Bár az is igaz, hogy a kapitalizmus építése nem feltétlenűl jár együt a demokrácia kiteljesedésével. Szerintem türelmetlenek vagytok. Azt gondolom, a demokráciát ugyanúgy meg kell tanulnunk, mint más, az élethez elengedhetetlenűl fontos tantárgyakat.
Vagy, kérdezzétek meg a Pausch Robit, szerintem ő azt fogja mondani, hogy most van az országban az igazi demokrácia, csak ott nincs, ahol nem ők gyakorolják a hatalmat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!